Şimdi Ara

Hukuk ve KPSS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildigim kadariyla hukuk mezunlari denetcilik mufettislik kaymakamlik icra mudurlugu hakim savcilik yapabiliyor devlette.Ama malum.bu meslekler anadolu cocugunu amcasi dayisi olmayani asar.

Bu meslekler a grubu diye geciyormus.Kamu avukatligi a grubu degil ama onda da mulakat varmis sanirim o da cok zor yani.Bir de devletin diger memurluklari var sanirim(tam bilgim yok ondan hep sanirimli konusuyorum).

Bu diger sadece puanla alan duz memurluklara hukuk mezunu basvurabilir mi ve hangilerine basvurabilir.Katipler ve mubasirler adliyede calisiyor ama onlara adalet mezunlari basvuruyormus.Birde onda da mulakat olabilir tam emin degilim.

Kisaca hukuk mezununun basvurabilecegi mulakatsiz memurluk var mi?duz memurluklar falan belge vs giren sisteme.

Bir de tobb ya da ankara hukuk mezunu olmak,ingilizce bilmek bu memurluklara alim da etkili mi yoksa sadece kpss mi?

tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu çürümüş sisteme bir iyilik yap ve hukuk okuma.

Senden iyi bir hukukçu olmayacağı çok açık.

Senin gibi kendi menfaatlerini düşünerek bu bölümü yazanlar yüzünden ülkede adalete güven kalmadı.

Şu bölüm iş tercihi için yazılacak bir bolum değil. Ne zaman anlayacaksınız ? Sağlık ve Hukuk alanını kamu yararini düşünen bireyler tercih etsin, kendi yararını düşünenler değil.

Şunu da belirteyim ilk başta bende senin gibi düşünerek tercih etmiştim ama düşüncem değiştiği için fakülteye devam ediyorum. Düşüncen degismezse lutfen bu bolumu tercih etme.

• muhendislik ya da tip okuyacak ve kazanacak kadar fen yapamam.mecburen hukuk yazacagim.is imkanlarini arastiriyorum.İdealist yasamak isteyen insanlar gidip iskandinavya da falan yasayabilir.Burasi Turkiye.orta dogu yani.burada isler boyle yurur.Ben ankara hukuku 1.likle bitirsem avukat olsam bana yine dava gelmeyecek.hakimlik sinavinda 1.olsam yine kazanamayacagim.Bu isler tanidikla dayiyla amcayla oluyor...

• up bilgisi olan yok mu

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Turkiyede malesef büyük çoğunlukla böyle işliyor bunu ben de biliyorum ama bunun sebebini yukarida yazdim. Tercih ederken adalet olgusuna güvenerek tercih edersek bu zinciri kırabiliriz. Gerçekten adalete inanarak tercih eden adam referans aramaz tek referansı beyni olur. Herkes buna inanırsa da bu sistem çöker.

Bu yazdıklarımın hayalcilik olmadığını ve yakın zamanda gerçekleşeceğini goreceksin.

• hayir gerceklesmeyecek.a partisi yerine c ya da i partisi gelse bu sefer onlarin adamlari girecek anadolu cocugu yine bakacak.dedigim gibi avukat olursam meslek hayatim.boyuna 0 ozel dava alacagim.anca cmk falan.her ailede avukat var adam.niye bana versin ki akrabasi varken.ust duzey memurluklara da torpilim yok.tek yol duz memurluk.onla ilgili bilgisi olan yok galiba.hukuk mezunlari basvuramiyorsa kotu olur benim icin.ailem iktisata isletmeye izin vermez sanirim.katiplik de iyi aslinda ama ona da adalet mezunlari giriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

muhendislik ya da tip okuyacak ve kazanacak kadar fen yapamam.mecburen hukuk yazacagim.is imkanlarini arastiriyorum.İdealist yasamak isteyen insanlar gidip iskandinavya da falan yasayabilir.Burasi Turkiye.orta dogu yani.burada isler boyle yurur.Ben ankara hukuku 1.likle bitirsem avukat olsam bana yine dava gelmeyecek.hakimlik sinavinda 1.olsam yine kazanamayacagim.Bu isler tanidikla dayiyla amcayla oluyor...
    dün de yazdım son kez yazacağım senin konuna. allahtan cumhuriyeti kuranlar senin gibi düşünmemiş. sen elini taşın altına koymuyorsan sırf para için " sırtını devlete yaslamak " için hukuk okuyacaksan, az daha calıs git tıp oku ya da hakkıyla yapabilecek insanlara bırak yerleşeceğin kontenjanları.

herkes senin gibi idealistlik hikaye para tek gerçek diye bakarsa zaten bitmiştir bu ülke.

asıl ortadoğu bataklığında idealist olacaksın ki bir şeyler değişsin. sen boşver bu dediklerimi en iyisi önce omurganı aldır sonra da gençlik kollarına gir hadi bakalım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Justinian J kullanıcısına yanıt
    birincisi genclik kollarina girmek omurgasizlik degildir belki de siyasi gorusum o partiye uygundur nereden biliyorsun?

ne idealistligi ya.avukat olsam her ay -1500 lira zararda olacagim ne idealistligi.her ailede avukat var.kim is verecek bana.tip kazanacak kafam olsa okurum zaten.sanki ulkeyi duzelteceksin hakim olmayip surunen avukat olunca.ne mutlu bana ulke gerceklerini erken gordum sizin gibi pembe bir dunya da yasamiyorum

• up

hukuk okuyan abiler hukuk mezunu mubasir katip vs olabiliyor mu devlette

• Bu kafayla hukukcu olsan nolur olmasan nolur meslegi seçmekteki amaç para.
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    ayda 500 liraya avukatlik doktorluk muhendislik hemsirelik ogretmenlik vs yapacak kimse yok zaten para onemli tabi

ya ayrica konumda hukuk mezunlari duz memurluk ya da zabit katipligi/mubasirlik yapabilir mi diye sormusum.yani 2500-3000 lira civari bir maas.cok bir para degil bu devirde

• quote:

ayda 500 liraya avukatlik doktorluk muhendislik hemsirelik ogretmenlik vs yapacak kimse yok zaten para onemli tabi

ya ayrica konumda hukuk mezunlari duz memurluk ya da zabit katipligi/mubasirlik yapabilir mi diye sormusum.yani 2500-3000 lira civari bir maas.cok bir para degil bu devirde
    Hocam git dilencilik yap o zaman da hukuk isteyen insanların hakkına girme sonuçta iyi geliri var.
  • Konu sahibi gibi bomboş insanlar mümkünse ülkeden sınır dışı edilsin!

• EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    hocam ben gelirden bahsetmiyorum.is bulmaktan bahsediyorum.ne alaka para anlayamadim?

• https://www.google.com.tr/amp/m.gazetevatan.com/amp/ruhat-mengi-485767-yazar-yazisi-genc-bir-avukatin-cektikleri-/

bunu okuyun ondan sonra yorum yapin

• quote:

hocam ben gelirden bahsetmiyorum.is bulmaktan bahsediyorum.ne alaka para anlayamadim?
    Dilencik garanti meslek işte hocam böyle torpile falan gerek yok sana uygun
  • Hocam geleceğini dusunuyosun anliyorum herkes ileride olabilecekleri hesaba katmak ister ama senin ki cok garanticilik olmuyor mu? Sen nolursa olsun parami alayim onume hicbir engel cikmasin her seye kolaydan ulasayim kafasindasin. Önüne cikan engelleri yav yapamam bosver diyeceksen hicbir bolumu seçme cunu hepsinde engeller var.

• hukuk farkli bir bolum.tamamen dayi amca tanidik olayi.

avukat mi olcaksin dava tanidiktan gelir

hakim savci ya da iste diger mufettislik vs orada da torpil.

baska bir secenek de pek yok zaten bunlardan baska

• quote:

hukuk farkli bir bolum.tamamen dayi amca tanidik olayi.

avukat mi olcaksin dava tanidiktan gelir

hakim savci ya da iste diger mufettislik vs orada da torpil.

baska bir secenek de pek yok zaten bunlardan baska
    Amca dayi olayina girersen cikamazsin isin icinden ve her bolum icin gecerli bu o zaman okuma universite

• dogru her bolumdr var ama hukuk tamamen bu olay uzerine

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.