Şimdi Ara

Hukuk yazacakların dikkatine !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 15k'da hukuktaki yüksek kontenjan düşüşü ve iuhf io kapatılması hukuk sıralamalarının artacağının göstergesiydi.

Bir de 2020 ve 2023'teki sayısalda derece yapıp tm testine dokunmayan arkadaşların sıralamasına bakiyim dedim durum 2020'den kötü şaka maka 2020'den kötü gelebilir eskisi kadar talep olmasa da

Karşılaştırmalar şu şekilde :

2020'de say 13.si tmde 11.678

2023'te say 303.sü tmde 11.723

2020'de say 125.si tmde 14.511

2023'te say 717.si tmde 14.167

Yani buradaki sayısal verilerden ilk 15k'da tmci sayısının arttığını çıkarabiliriz ve çoğunluğun da hukuk yazdığı aşikar.

Yalnız sayısalcıların ne kadarının tm çözdüğünü bilmiyoruz bunun hakkında yorum yapması zor fakat 2020 görece kolay bir sınavdı sos1 adına bu sene sos1'in daha zor olduğu söyleniyor yani yine oklar kötüye işaret ediyor.

Hukuk sıralamaları 2020'ye yakın veya daha kötü gelebilir ilk 15k'daki fakülteler için ayrıca arka tarafta da büyük çekiş riski var çünkü benzer listeleri yapyor hukuk isteyenler.

2020'de çok açıkta kalan biliyorum bu sene durum daha vahim olabilir 10k yaptıysanız 20-25k daki hukuk fakültesini bile araştırın yazın derim. Sizin yorumlarınız neler ? Tutarsızlık var mı yorumlarımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 9:45:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +

• 8800e 13.5k lik yer gelmez mi

• kara parçası kullanıcısına yanıt

gelmeyebilir altına anadolu, akdeniz de yaz. ama %90 gelir çünkü marmara ve deü'de kontenjan değişikliği yok bu yönden şanslısın

• Up

• +sonsuz çok iyi hamle oldu. talep düşebilir ama sıralamalar yükselecek bu etkilerle beraber ve mezun enflasyonunun önüne geçilir eğer düzenli düşüş ve ikinci öğretimleri kapatma olayı devam ederse

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Insallah hocam marmara gelmese bile marmara iö gelir gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Hukuk Düşünenler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam verdiğiniz verilere göre 2023 senesinde 2020 ye gor ilk 10-15 binde tm alanında daha çok sayısalcı olmuş olmuyor mu?

Bir de bu sene üniversite okuyup sınava giren epey bir adayın olduğunu duymuştum. 400 binden bahsediliyor. Bu kişiler içerisinden tekrardan derece yapacakları düşünürsek düşündüğünüzü zıttı bir durum ortaya çıkmaz mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

• cekillanfakir C kullanıcısına yanıt

yok hocam sayısal 13.sü tmde 11.6k olmuş 2020'de şuan sayısal 313.sü bu sıralamayı yakalayabiliyor yanı sayısalların araya sızması zorlaşmış organic tmci sayısı daha da artmış bu bantta, ben de acaba ters mi diye düşünüyorum demiştim  

hocam 2020'de de pandemiyi fırsat bilip çok giren oldu öyle düşün o konuda bir avantaj söz konusu değil bence eğer sos1 daha az çözülmüşse daha zorsa organic tmci sayısı artmış demektir ilk20k'da ondan hukuk artar diyorum yoksa pozitif bir gelişme yok sadece matematiksel mevzular

• Hocam verileri yanlış değerlendiriyorsunuz sadece veri üzerinden konuşuyorum. 2023 de daha çok sayısalcı tm canın önünde 2020 ye göre. Tekrardan baktım ama, 2023 de aynı sirlaam içerisinde 303 sayısalcı varken 2020 de yalnızca 13 kişi varmış.

• Bende hukuk sıralamasında ilerleme öngörüyorum ama her ne.kadar kontenjanda düşüş dahi olsa ciddi bir ilerleme olacağını düşünmüyorum. Sebeplerini yukarıda belirttim.

• kara parçası kullanıcısına yanıt

Gelir hocam o kadar çok ileri atacağını düşünmüyorum

• cekillanfakir C kullanıcısına yanıt

olabilir benim de kafam karıştı ama direkt düz mantık düşündüm tmde 11k yapmak zorlaştıysa sayısalcılar için demek ki daha çok tmci vardır yanlış mıyım   yine de benzer rakamlar ayt sos1 zorluğuyla dengelenecek bir şey yani her türlü 2020'ye yakın duruyor veriler ayrıca kontenjan düşmesi de ve iuhf io kalkması da var yani senin dediğin gibiyse bu faktörler birbirlerini dengeler benim dediğim gibiyse daha kötümser sonuc ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 14:44:49 >
  • hukuk pişmanlıktır 

• olm ben geçen sene sayda 4k eada 15k yaptım

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

hiç çözmeden mi hocam eğer öyleyse geçen yılın hukuk sıralamaları gram baz alınmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: _MarioGomez33

hiç çözmeden mi hocam eğer öyleyse geçen yılın hukuk sıralamaları gram baz alınmamalı

Aynen sadece tytyle bide ayt mat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 22 Temmuz 2023; 14:46:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nerden mezunsun  

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Ankara'nın en dandik özellerinden biri, diplomayı çöpe attım ben ya hukukluk işim kalmadı. Çok mecbur kalırsam oradan yürürüm anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C712C975 -- 22 Temmuz 2023; 14:48:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.