Şimdi Ara

Hukuk/Ybs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk mu psikoloji mi ybs mi sizce hangisi mantıklı olan bölüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İşte aradığım konu ybs mi psikoloji mi hatta ben de böyle konu açtım cevap gelmedi up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek lisans yapmadan hastanelerde çalışıp kendi kliniğimizi açamıyoruz psikolojide

• Evet ve mezun olduktan sonra iş bulma imkanı zormuş yüksek lisans kontenjanı azmış ve ücretli eğitim falan almanız lazımmış bunları yapsanız bile hazırlıkla 7 yıla bay bay demek lazım ve bunların sonucunda yine tutunamayanlar var

• Her mesleğin çalışma alanlarını araştırın derim. Bir kağıda her birinin avantajlarını, dezavantajını yazarak karşılaştırın. En önemli etken sizin kendi eğiliminiz. Hangi mesleği kendinize daha yakın hissediyorsunuz? “Ben gelecekteki 40 yıl bu mesleği yaparım ve bunu seçtiğime de pişman olmam” diyebileceğiniz alan var mı?

• The Bender kullanıcısına yanıt
    Hukuk istiyorum bayadır da sıralamam kötü baya 29k şehir dışı ünv geliyor onların da eğitimi nasıl bilmiyorum bazıları mezun olduktan sonra İst Ankara dan mezun olanlara öncelik tanıyorlar falan diyor bilemedim ünv çok da önemli mi ve yeni açılan ünvleri de yazacağım eğer gelirse köklü bi ünv olmadığından avantajsız mı olurum acaba bilemiyorum

• Ben hukuk için ölüyordum yıllardır, ama son birkaç aydır yurt dışı hayali kurmaya başladım ülkemizin geleceğini parlak göndermedim için. Sonra psikolojiye kaydım ama onda da yüksek lisans olmadan bi işe yaramıyor. O yüzden ybs düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent İktisat
    7 ay önce açıldı
    Açıktan ybs
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi düsünmüssün

• tabiatimböyle kullanıcısına yanıt

Sen ybs düşünüyor musun

• quote:

Orijinalden alıntı: tabiatimböyle

Hukuk istiyorum bayadır da sıralamam kötü baya 29k şehir dışı ünv geliyor onların da eğitimi nasıl bilmiyorum bazıları mezun olduktan sonra İst Ankara dan mezun olanlara öncelik tanıyorlar falan diyor bilemedim ünv çok da önemli mi ve yeni açılan ünvleri de yazacağım eğer gelirse köklü bi ünv olmadığından avantajsız mı olurum acaba bilemiyorum

Evet, artık iyi ünilerden mezun olmak daha önemli. Daha ön sıralardaki üniversiteler için imkanınız varsa mezuna kalmanızı öneririm. Eğer içinizden geçen hukuksa ve başka bir alanda rahat edemeyeceğinizi düşünüyorsanız mantıklı bir adım olur.

• Düşündüm ancak sıralamam ilk 5-10k aralığında olsa tercih ederdim iyi bi ünv okumak için ama şuan hukuktan başka mantıklı bi yol görünmüyor. Aileme desem o ne ya kafasındalar yazdırmazlar bile :/

• The Bender kullanıcısına yanıt
    Mezuna kaldım 1 yıl tekrar kalamam maalesef

Ailene göre mi geleceğini ayarlıyorsun. Yönetim bilişim sistemleri diyince herkesin anlayacağını düşünüyorum ailene bölümü güzelce açıkla mezun olduktan sonra nerelere gelebileceğini bölümün önünün açık olduğunu. Valla ben hukuk okuyup bu ülkede kalmak istemiyorum artık

• Aileme göre belirlemiyorum ancak kendi açımdan da bana yakın olan sıralamalar İstanbulda özel yurt veya ev tutma imkanını karşılayamam ondan istemiyorum bir de geri kalan ünvler 60k 70k diye gidiyor onlara da gitmek istemiyorum

Kendi şehrinde bir yere mi gideceksin

• evet ama olmayacak büyük ihtimal yakınındaki yerlere neresi gelirse İstanbulda kyk yurdu çıkmama ihtimali yüksekmiş normalde özel ünv burslu yazacaktım İstanbulda ama yurt çıkmama ihtimali var diye vazgeçtim

Hangi özel düşünüyordun ben İstanbuldayım burslu düşünüyorum da bana da fikir olur

• Hukuk için Altınbaş düşünüyordum ama sıralaması bana yakın olduğundan ünv ile ilgili bir araştırma yapmadım yani ama iyidir herhalde

• Ybs için kadirhas veya medipol iyi olabilir sıralamana yakın olanları yazarsın

• Bana göre çok farklı alanlar hocam bunlar, yani

ybs okursun tamam ama iyi bir iş için, neredeyse her gün pc başında, uzun uzun ders çalışman gerekiyor ve iş hayatında da genel olarak böyle pc başında olacağı için ona iyi hazırlanman ve iyi karar vermen lazım.

Hukuk okursun tamam ama iyi bir iş için iyi bir çevren vs. olması lazım. Hukuk mezunu artık çok fazla, o yüzden iş bulmak da zorlaşıyor tabi. İşte ya yakınların sayesinde iş bulacaksın ya da çok iyi bir avukat olup tanınman lazım ki herkes sana gelsin. Savcı vs. olmak zor işler, torpil dönüyorsa daha da zor.

Psikoloji okursun tamam ama ülkemizde psikoloğa giden kişi sayısı ne kadar ? bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama bence çok fazla yoktur. Ve zaten yeterince psikolog var, o yüzden hukukta dediğim gibi çevren yoksa veya iyi tanınır bir psikolog değilsen gene işin zor.

yerinde olsam ve pc seviyorsam ybs seçerdim ama çok büyük bir sevdam yoksa, hukuk seçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 4 Ağustos 2021; 17:43:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.