Şimdi Ara

Hukukçu Arkadaşların Dikkatine!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi benim şöyle bir sorunum var.1 Yıldan fazla bir süredir üst kattaki komşumun banyosundan benim banyoma su akmaktadır.Banyonun tavanını tamir ettirmeme rağmen su sızıntısı kesilmediği için şimdi tekrar sıvalar dökülmeye başladı.Komşuma defalarca söylememe rağmen bugün yaptıracağım, yarın yaptıracağım diye 1 senedan fazla zaman geçti.Bende geçenler de belediyeye şikayet ettim.Belediye geldi ,kendilerine tebligat yaptı ancak o kadar daha fazlasını yapamayız dediler.Şimdi ben mahkeme açmayı planlıyorum.Bu noktada hukukçu arkadaşlarıma bir kaç sorum olacak.
    1) Mahkeme nereye açılır?
    2) Dilekçe örneği nasıl olmalıdır?(Elinde hazır örnek olan arkadaşlarım Ö.M.'den bana atabilirler mi?)
    3) Mahkeme masrafları yaklaşık ne kadar tutar?(Avukat tutmayı şu anda düşünmüyorum.Eğer tutmak zorunda kalırsam yaklaşık avukat ücretleri ne kadardır?
    4) Mahkemeyi bugün açsam ilk dava tahminen ne zaman olur?Ve ne zaman sonuçlanır?
    5) Üst dairede kiracı oturmaktadır.(Mal sahibinin 1.dereceden akrabası) Ben davayı kime açayım, hem kiracıya hem de ev sahibine mi açmalıyım?Eğer ikisine de açarsam ayrı ayrı mı açmak zorundayım?
    6) Bulunduğum dairede oturmama rağmen resmi olarak ikametgahım farklı bir ilçede, bu dava açmama engel midir?
    7) Mahkemeyi kazandığım zaman yaptığım masrafları(dava masrafları, avukat, tamir giderleri vs.) tam olarak alabilir miyim? Mesela usta getirtip çalıştıracağım ama biliyorsunuz bunu faturalamak çok zor bunu nasıl ispat ederim.Diyelim ki ben mahkemeyi açtım ve ilk davaya çıkmadan söz konusu tamiratı yaptırdılar.Dava masraflarını genede talep edebilir miyim?
    8) Su sızıntısı kesilse bile, yani üst kattakiler gerekli tamiratı yapsalar bile 1 seneden fazla bir zamandır benim banyo tavanına su akmaktadır.Tahmin ediyorum benim tavanda ciddi bir su birikintisi var.Bu teknik olarak nasıl yapılır bilmiyorum ancak tahmin ettiğim bu su birikintisi sorununu onlara kanun zoruyla yaptırta bilirmiyim.Yani bunu mahkeme nasıl dile getirtebilirim.Bilir kişi falan mı istemeliyim?Bilir kişi gerek yok derse bilirkişi ücretini ben mi öderim?
    9) Son olarak da merak ediyorum, acaba apartmanlarda mesela üst kattaki apartman sakini(!) evinde istediği gibi tadilat yapabilir mi?Bunun bir sınırı varmıdır?
    Zahmetiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
    NOT:Burda benim yazmadığım,aklıma gelmeyen yararıma olacak bilgileride paylaşırsanız sevinirim....

• Valla dostum avukatlar danışmanlık ücreti olarak 200 300den aşağı almıyolar burda eğer yardım edecek gerçekten bu işi bilen biri varsa helal olsun derim ayağa kalkar alkışlarım inşallah çkar birisi bol şanslar
  • yazdım ama okumadın..madem duyarsızsın

çok istiyorsan pm atarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuKe -- 15 Ağustos 2007; 23:40:38 >
  • Ben avukat falan deilim babama yardım ediyoum (icra müdürü) ordan biliyorum.Bence maddi tazminat davası aç.Dava açınca zatn evine bilirkişi gönderirler ordan herşey meydana çıkar.Belediyenin verdiği tebligatta varsa elinde sen kazanırsın.Fazlasıyla da para alırsın.Böle durumlarda istenebilecek para sınırı vardı sanırsam o aralıkta istediğin fiyatı maddi tazminat olarak istersin usta parasıda çıkar üstüne parada kalır..

Bildiğim kadarıyla böyle.Ama nereye dava açarsın falan onu bilemem.Yanlışım varsa mazur görünüz.Bende yeni yeni öreniom...
  • qwert34 bir hukukçu olarak sana diyeceğim o ki komşuna şöyle duvarın parasını ben vereyim yaptıralım :):) bunun için mahkemeye gitmeye deymez perişan olursun orlarda kendine yazık edersin bu ülkede sadece hukukğun adı var okadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEMiZ -- 16 Ağustos 2007; 0:20:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.