Şimdi Ara

Rakı tecrübesi olanlar konuya.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler akşam arkadaşlarla kafayı çekmeyi düşünüyoruz. Bundan önce vodka tekila jager tarzı şeylerle vakit geçiriyoduk. Hiçbirimiz oturup adam gibi rakı içmedi. Bu akşam deneyeceğiz. Meze olayını biliyorum. Tek sıkıntım ne kadar içebiliriz. Kusmamak için önerileriniz varmı. 3 kişiyiz.

Son olarak hangi rakıdan almalıyız. Klup rakı hoşuma gitti fakat denemediğim için bilemem.

Hadi bi yardım beyler.

• up up up
  • Yukarda yazdiklarina gore icmeyi bilen adamlarsiniz. Siz kendi olcunuzu daha iyi bilirsiniz ona gore dogaclama yapistirin iste. Tekirdag yas uzum iyidir. Tek istegim olacak. Ac karninizla icmeyin, mezeleri yemek niyetine yemeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100lük efe rakı en uygunu
  • tekirdağ altın serisi alın biraz tuzludur(fiyatı) ama tatlıdır.(tadı) içimi rahattır yani. ,Bide gece yanınızda su bulundurun yoksa boğazınız kuruyunca kötü anlar yaşayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapid Step -- 6 Haziran 2014; 18:12:25 >
  • Şalgam almaya unutmayinda :) Tekirdağ içim olarak gayet güzeldir. (Tercih edebilirsiniz)kusma konusunda sorun yasamazsiniz bence daha önce diğer içkileri de tuketmissiniz kendinizi bilirsiniz zaten ölçüyü ona gore ayarlayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde icmeyin disarda icin derim. Hem mezeyle, arasicaklarla ugrasmazsiniz hem de deneyerek rakinin yaninda hosunuza giden neyse onu kesfetmis olursunuz.
    Her yigidin raki icisi kendinedir. Ben kendim isin erbabi degilim ama raki icmesini cok severim.

Rakida bence en onemli olan sey Sâki'lik. Sâki rakiyi dolduran, ayarini veren adamdir. Genelde bana yaptirirlar Bardaga (raki bardagi tabiikide) yarisindan biraz az rakiyi koyarim, ne cok sert olur raki, ne cok keskin. Ne de suyu koyduktan sonra cok hafif. Tam kararidir bana gore. Sonra uzerini buz gibi suyla tamamlarim. Biraz fazla dudak payi birakirim ki rakisina buz almak isteyen alsin. Millet der "raki'ya buz atilmaz" falan. Cok sacma, raki icmek zevktir arkadas. Kimin nasil hosuna giderse oyle icer. O yuzden nasil hosunuza gidiyorsa tadi ona gore ilk iki dublede ayari tutturursunuz Rakinin yaninda en klasik bir bardak (oda raki bardagi tabikide) soguk sudur. Ben suyla icmeyi sevmem. O nedenle ya rakimin icine su yerine maden suyu koyarim ki bunu genelde rakimi balikla ve deniz mutfagiyla iciyorsam yaparim, ya da yanina bir bardagin yarisina kadar salgam suyu doldururum (bunu da mangal,kebap,ocakmasi ve sark sofrasinda iciyorsam eger) ve butun gece o bardaktan az az yudumlar alirim, o bardagi anca bitiririm

Rakidaki ikinci onemli sey ise yanindakiler. Mezeler, arasicaklar, ana yemekler. Yemeksiz sadece meyva tabagi ile bile raki icmisligim vardir. Ama illa ki rakinin yaninda birsey yemek lazim. Neticede raki club ickisi degil. Bar ickisi hic degil. Raki sofra ickisi, muhabbet ickisi. Kisaca raki sofrasinda yenilir-icilir Bu nedenle ya gidin bir balikciya, ya da ocak basina hatta garsona "ne vericen bana" diye girin, hem geceniz klas ve guzel gecsin hem de sofraniz muhabbetiniz sen olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ailenle beraber yaşıyorsan alkolüne kızıyorlarsa rakının kokusu 1 km öteden gelir bunu bil ve meze olmazsa gerçekten hiç tadı olmaz ona göre için
  • Yeni rakı için derim 70'lik yeter diye düşünüyorum suyu ve rakı'yı iyi dengelemelisiniz yoksa kusma etkisi yapabilir bol bol mezelerden yiyin, afiyet olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.