Merhaba arkadaşlar forumda birçok arkadaşın konusunda denk gelip yardımcı olmak istedim. Fakat o kadar çok yanlış bilgi dolu ki bu konuyu açarak herkesin bilgilenmesini istiyorum. Hukuk fakültesinde diğer fakültelerde olduğu gibi ikinci öğretim olmak size bir eksilik sağlayamayacaktır. Siz yanlızca hangi üniversiteyi istediğinize karar verin. İkinci öğretimden kayıt olarak ben birinci öğretimim diyerek dolaşabilirsiniz kimse de anlamaz. Çünkü yoklama vs. alınmıyor devamsızlık yok sizin ikinci öğretim olduğunuzla kimse ilgilenmez. Zaten birinci öğretimler dersler sabah erkenden başladığı için gitmiyorlar ikinci öğretimlerin derslerine giriyorlar. Dolayısıyla ikinci öğretimler daha avantajlı. Ders saatleri de diğer fakülteler gibi değil. Marmara'da örneğin saat 2'de başlayıp en geç 7'de bitiyor. Bu yüzden puanınız İstanbul veya Marmara Hukuk'a yeterken lütfen gidipte yanlış yönlendirmelerle kendinizi anadoludaki üniversitelerde heba etmeyin. İstanbul gibi bir metropolün size ve bölümünüze katacakları diğerleriyle bir değil çünkü. Harç parasına gelince dönemlik olarak 557 TL ödeniyor. Tek fark bu. Birinci öğretimler harçtan muaf. Sizin için harç parası önemli değilse diğer üniversiteleri hiç düşünmeyin derim.