Şimdi Ara

Hukukun durumu çok mu kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya zaten hangi bölüme baksan onu okuma işsizsin,o sektör bitti yok o bölüm çok zor tarzı yorumlar var o artık allahın emri gibi.İstanbul-ankara hukuk falan yazmayı düşünüyordum oranın mezunları bile stajda inanılmaz komik rakamlara çalışıyormuş,sonrasında zaten çok mezun var diye bulmakta zor falan ondan da inanılmaz soğudum.

Her neyse işin özü hukukta durum çok mu kötü,denildiği gibi 3-5 yıl sonra çok daha kötü olması olası mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• staj zaten 1 sene. Bildiğim kadarıyla stajda iyi üni mezunlarına bile düşük ücretler veriyorlar bu doğru. Stajdan sonra iş bulma konusunda ise iş olarak neyi kast ettiğine göre değişir. Ben zannetmiyorum İstanbul hukuk mezunu avukat istemiyorum diyen bir büro olacağını, bunlar çok kaliteli okullar. Ayrıca daha prestijsiz üniversitelerden mezun olup dil yeterlilikleriyle iş bulanlar tanıyorum. Başka bir seçenek kamu. Kamuya girerken zaten üni ismine bakılmaz. Yani hukuk halihazırda okunabilecek bir bölüm derim saygılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler.Aklıma takılan şu oldu yabancı dil hukuk mezunları için ne kadar gerekli ki?Mezun olunca avantaj yaratıyor mu ingilizce mesela

• Çok kötü bi lisede okuduğum için beni son 2 sene özele yolladılar adam gibi ortamda ders çalışsın diye o dönem ben mezuna kalacağım demiştim ailem arkadaşlarım kimse bir şey demedi rehberlikçim zorla tercih yaptırmaya kalktı yok yaz gitsin en kötü 2 yıllık yaz sonra 4 e tamamlarsın mezuna sakın kalma falan kafamın etini yemişti sırf biz şu kadar kişiyi üniversiteyr yerleştirdik diyebilmek için karşısındakinin ilgisi nedir planı nedir umrunda değildi adamın abi ben o dönem kalbimin sesini dinlemiştim bu yolu seçtim iyi ki de seçmişim hocama kalsa şu an en kötü okul olsun yine de okuyordum sırf üniversite okumuş olmak için tercih yapılır mı o yüzden buradaki mesajlarda da görüyorum siz o okulunuzdaki dershanenizdeki rehberlikçiniz için sadece bir portföysünüz 2 sene sonra yanına gidin suratınıza bakmaz o yüzden kendinizi iyice tartın ben neyim ne yapmak istiyorum neye ilgim var x okula gitsem mutlu olacak mıyım sorularını kendinize sorun sonrasında ne yapmak isterseniz onu yapın kimse sizi sizden daha iyi tanıyamaz herkese ezbere lafla iş yaptırmaya kalkan insanları değil kendinizi dinleyin

• prOmer P kullanıcısına yanıt
    Tabikide avantaj yaratır ama alanına göre de değişir bu durum

Yabancı dil her insan için gerekli. hukuk mezunu olmaktan bağımsız olarak.

• Hocam hakim savcı olmaya bakmak lazım bu arada girişken sosyal bir insan değilseniz yazmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam özel okullar (istisnalar hariç) ve mantar gibi türeyen hukuk fakülteleri yüzünden kazançlar eskisi gibi değil tabi kazanan yine kazanıyor pastadaki payını azaltmak istemiyor ama genç avukatlar için genelde durum zorlu geçiyor;bölüm zor evet ama düzenli çalışma tarzın varsa öyle aşırı bir şekilde zorlanacağınızı düşünmüyorum,evet legal500 dışındakiler genelde çok komik rakamlara çalışıyor ki legal500deki önde gelen firmalar bile artık iühf aühfden ziyade koç gsü bilkent özü bilgi gibi okullara yöneliyorlar,yabancı lise veya o tarzda çok iyi bir lise mezunuysanız çok iyi bir İngilizceye sahipseniz falan belki o tarz bürolara girebilirsiniz.Avukatlık sınavı geleceği için o kadar kötüleşemeyebilir ama ilerisini öngörmek zor,başarılar dilerim.

• Aynen hocam orası öyle

• Sosyallikte bir sıkıntı yok da hakim savcı kontenjanları az sanırım onun için de bi ekstra çaba ve şans vs de lazım anladınız siz onu

• Mamga kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam hem bilgilendirme hem dilek için

Rica ederim

• Mamga kullanıcısına yanıt

herkesin dilinde aynı şey.. "genç avukatlar için zorlu geçiyor"

zorlu geçer geçmesine de 3-5 yıla toparlayamayan pek görmedim.

• Dediğiniz gibi üç beş yıla toparlanıyor ,diğer meslek gruplarındaki yeni mezunların şartları ile stajını yeni bitirmiş genç avukatların durumları pek uyuşmuyor,soruyu soran kişinin muhtemelen asgari altı yıl sonra avukat çıkacağını ve o zamanki avukat sayısının şimdikinin yaklaşık iki katı olduğunu varsayarsak gelecek zorlu gözüküyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.