Şimdi Ara

Humax 9502 ve 9503 merak edenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
25.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: posedion78

Bende bu sorundan müzdarip Scart ile HDMI aynı anda Humax9502 ye bağlayamıyorum. HDMI kabloyu taktığım an Scarttaki yayın kapanıyor ve HTCP sorunu var Scart ya da HDMI kabloyu çıkarın yazsı çıkıyor. Aam bu nasılsa Plus kutu olan amcamda hem scart hem HDMI dan aynı anda yayını izleyebiliyor. Scartı mecburen kullanıyoruz FullHd tv de bazı kanallar gerçekten HDMIda kötü oluyor ve en önemlisi tvyi ben olmadığım zaman evdekiler kullanıyor onlarda pek teknoloji ile uğraşmak istemiyorlar. Digiturku kumandadan basınca direk açılmasını istiyorlar yani kumandadan HDMI geçmekle uğraşmak istemiyorlar. 1 yıllık HD izleme hakkım var ama hiç izlemekle uğraşamadım HDMI tak çıkar yapmaktan ya tv bozulcaktı yada ben çıldıracaktım. Şimdi yeni yazılım yüklenmiş tv ye bazı yerlerde HTCP sorunu çözülmüş deniliyor burda yazan arkadaşlar var. Bu sorun gerçekten bu yazılımla çözüldü mü? Tekrar uğraşmacağımda boşu boşuna kablo tak çıkar yapmaktansa sizlerin fikrini almak daha doğru geldi.

Arkadaşım bahsettiğin HDMI problemi 2-3 hafta önce yeni yazılımla çözüldü. Bendede aynı problem vardı şimdi hiçbir sorun olmadan seyrediyorum

• Çok teşekkürler bilgilendirme için çünkü televizyon arkasından kablo tak çıkar uğraş gerektiriyor. Bugün deneyeceğim artık.
  • Ne yazık ki bende aynı sorun devam ediyır Tv desteklemiyor yazısı çıkıyor . Yine müşteri hizmetlerini arayacağım ama çözüm olacağını sanmam. LG tvsinde sorunu çözülmüş olan var mı?
  • arkadaşlar 2 aydır digitürk üyesi oldum tavsiye üzerine servisten humax cihaz istedim tamam humax cihaz dediler ama ben cihazın markası ile ilgili hiçbirşeye raslamadım cihazın markasımodeli nerde yazıyor
  • Bendeki lcd monitore takmak için HD yayınlara geçeceğimi ve kutuyu değiştireceğimi söyledim bayiye gidip. Ama elinizde Humax varsa geçişi sizden yaparım dedim. Kontrol etti Humax 9503 varmış ellerinde şansıma. Benim acelem var kurulum için bekleyemem cihazı verin siz ben kendim hallederim dedim. Ben cihazı aldım SD kutudaki kabloları çıkarıp HD kutuya taktım. Ayarlardan kurulumu yaptım bitti Tek yapmanız gereken Digital Kartta değişiyor ve yenileniyor ve kutuyu kurduğunuzda Müşteri Temsilcisiyle konuşup açtırmanız gerekiyor kanalları. Bende kart eşleşmediği için kutuyla aramak zorunda kaldım. Tahahütlü üye olduğum için SD kutuda bende kaldı Bir işe yaramayacak sanırım digiturk kanalları dışında izleme yapamayacağım için.

Eğer teknik servise 20 TL vermek istemiyorsanız bu işlemi yapabilirsiniz. Kurulumu gayet kolay zaten

Bilginize.

• humax 9503 için son firmware numarası nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OBERTAN

humax 9503 için son firmware numarası nedir ?

1.03.12
  • bende halen eski yazılım var.bir türlü yeni yazılımı yükleyemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkaya1974

bende halen eski yazılım var.bir türlü yeni yazılımı yükleyemedim.

hangisi yüklü karşim ?
  • bir şey sorucam. Ben LCD monitöre bağladım Humax 9503ü. HD yayınlar çok iyi fakat SD yayınlarda monitörün yakınına gittiğimde ince bir karlanma var. 3-4 metre uzaktan baktığımda bir sıkıntı yok fakat 1 metre civarında baktığımda biraz belli oluyor bu. 37 ekran tvde SD yayınlar daha iyi çıkıyor.

Bu genel bir sorun mu yoksa bana mı özel acaba?
  • yeni yazılım uyduya çakıldı ve banada geldi.biraz hızlanmış,tekrar izle kısmı.
  • Altın Koltuk üyesiyim, vestel 9101 HD cihaz var bende. 9503 istedim, servis getirdi kurdu, aktif hale getiremedi. MH bizim üyeliklere bu cihazdan verilemiyormuş diye söyledi, bir mantığı yok ama öyle işte vermiyorlar.

Şimdi 9102 vestel hd getirecekler, ancak bu olabiliyormuş. Müşteri olarak mantık aramayacaksın, firmalar ile uğraşırken de adam yoruluyor vallahi.
  • ben üyeliğimi 9102 hd ile başlattım ve direk kendim aldığım altun uçlu philips hdmi kabloyla kullanmaya başladım sonra kayıt özelliği için humax 9502 ye geçtim menüler çok başarılı idi ancak kanal değişim hızı 9102 ye göre daha yavaş ve hd görüntü de renkler ve keskinlik biraz daha zayıftı, bu durum yazılımsalda olabilir sonuçta tv üzerinden keskinlik ve renk ayarıda yapılabiliyor ben görüntünün kötü olduğunu düşünmedim 4ay kadar sorunsuz kullandım sonra güncellleme geldi ve cihaz kendiliğinden yayını kesmeye başladı kumanda çekimi zaten zayıftı bide artık ses kısma tuşuna basında menü açılması gibi olaylar olmaya başladı.

1 ay sabrettim ancak düzelmeyince mecburen değişim istedim, 9503 le değiştirdiler ilk izlenimlerim 9502 den daha keskin ve renkler daha canlı ayarları tv üzerinden biraz kısmak durumunda kaldım, menülerdeki yazıların keskinliği bile bariz arttı ,kullandığım tvnormal lcd ama led tv lerin keskinliğini kazandı diyebilirim. Bence 9502 1080 i vermiyordu zaten bende 2 farklı versiyon kullanım kitapçığı var ikisinde de 720p yazıyor ,9503 içinse 1080i. Sd kanallar içinde aynı durum sözkonusu renkler ve keskinlik yükseldi.

Ancak ben 9502 nin görünütüsünüde seviyordum fazla keskinlik gözü rahatsız edebiliyor . Kasa görünümü ve kalitesi olarak bence vestel en başarılısı sonra 9502 ,9503 te ise adaptör dışarıya alınmış kasa arkasındaki çıkışlar azaltılmış ön paneldeki çıkış tuşu, power ledi ve sinyal ledi yok olmuş kasa 500 gr daha hfirlemiş ve ufalmış cihazın üzerindeki tuşlara basmaya çalışınca bile kayıp gidiyo zemine tutunamıyo hafiflikten ,bu mobil bir cihaz olmadığından ufak ve hafif olması direk kalitesizlik izlenimi yaratıyor.

Sonuç olarak kayıt özelliği gelmiş 9102 cihazın tek eksisi menü düzeni ,internet uygulamaları 9503 teki gibi kullanılabiliyormu onuda bilmiyorum. Cihazlar arasındaki görüntü farkının yazılımsal olma ihtimalide yüksek, sd görüntüsü iyi cihaz demek renkleri ve keskinliği yazılımsal olarak arttırarak veren cihaz diye düşünülebilir yoksa sd görüntü hd gibi olursa bu hd görüntüde problem olduğunu gösterir. Zaten hd görünütüyü izledikten sonra sd yayınları güzel bulabilmek mümkün değil bunuda göz ardı etmemek lazım, heryer simsiyahken giriyi beyaz gibi algılayabiliyor insan beyni ama heryer bembeyaz olunca bu seferde gri siyah gibi görünebiliyor anlatmak istediğim hd izledikten sonra sd yayınları beğenmemek normaldir.Özet olarak her 3 cihazıda kullanmış biri olarak vestelin daha oturaklı olduğunu düşünyorum( menüleri çok başarısız ama), humax diye kasmak ve alamayınca da üzülmek yanlış bence.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificientfx -- 14 Şubat 2012; 12:52:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnificientfx

ben üyeliğimi 9102 hd ile başlattım ve direk kendim aldığım altun uçlu philips hdmi kabloyla kullanmaya başladım sonra kayıt özelliği için humax 9502 ye geçtim menüler çok başarılı idi ancak kanal değişim hızı 9102 ye göre daha yavaş ve hd görüntü de renkler ve keskinlik biraz daha zayıftı, bu durum yazılımsalda olabilir sonuçta tv üzerinden keskinlik ve renk ayarıda yapılabiliyor ben görüntünün kötü olduğunu düşünmedim 4ay kadar sorunsuz kullandım sonra güncellleme geldi ve cihaz kendiliğinden yayını kesmeye başladı kumanda çekimi zaten zayıftı bide artık ses kısma tuşuna basında menü açılması gibi olaylar olmaya başladı.

1 ay sabrettim ancak düzelmeyince mecburen değişim istedim, 9503 le değiştirdiler ilk izlenimlerim 9502 den daha keskin ve renkler daha canlı ayarları tv üzerinden biraz kısmak durumunda kaldım, menülerdeki yazıların keskinliği bile bariz arttı ,kullandığım tvnormal lcd ama led tv lerin keskinliğini kazandı diyebilirim. Bence 9502 1080 i vermiyordu zaten bende 2 farklı versiyon kullanım kitapçığı var ikisinde de 720p yazıyor ,9503 içinse 1080i. Sd kanallar içinde aynı durum sözkonusu renkler ve keskinlik yükseldi.

Ancak ben 9502 nin görünütüsünüde seviyordum fazla keskinlik gözü rahatsız edebiliyor . Kasa görünümü ve kalitesi olarak bence vestel en başarılısı sonra 9502 ,9503 te ise adaptör dışarıya alınmış kasa arkasındaki çıkışlar azaltılmış ön paneldeki çıkış tuşu, power ledi ve sinyal ledi yok olmuş kasa 500 gr daha hfirlemiş ve ufalmış cihazın üzerindeki tuşlara basmaya çalışınca bile kayıp gidiyo zemine tutunamıyo hafiflikten ,bu mobil bir cihaz olmadığından ufak ve hafif olması direk kalitesizlik izlenimi yaratıyor.

Sonuç olarak kayıt özelliği gelmiş 9102 cihazın tek eksisi menü düzeni ,internet uygulamaları 9503 teki gibi kullanılabiliyormu onuda bilmiyorum. Cihazlar arasındaki görüntü farkının yazılımsal olma ihtimalide yüksek, sd görüntüsü iyi cihaz demek renkleri ve keskinliği yazılımsal olarak arttırarak veren cihaz diye düşünülebilir yoksa sd görüntü hd gibi olursa bu hd görüntüde problem olduğunu gösterir. Zaten hd görünütüyü izledikten sonra sd yayınları güzel bulabilmek mümkün değil bunuda göz ardı etmemek lazım, heryer simsiyahken giriyi beyaz gibi algılayabiliyor insan beyni ama heryer bembeyaz olunca bu seferde gri siyah gibi görünebiliyor anlatmak istediğim hd izledikten sonra sd yayınları beğenmemek normaldir.Özet olarak her 3 cihazıda kullanmış biri olarak vestelin daha oturaklı olduğunu düşünyorum( menüleri çok başarısız ama), humax diye kasmak ve alamayınca da üzülmek yanlış bence.

Teşekkürler ayrıntılı cevaplar için. Üzülmekten ziyade olayın mantıksızlığı insanı sinir eden.

• 9503 te flash belleğe kayıt yapılabiliyor mu, 16 GB var denedim yapamadım, harddisk mi olması gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

9503 te flash belleğe kayıt yapılabiliyor mu, 16 GB var denedim yapamadım, harddisk mi olması gerekiyor?

evet
  • fabrika ayarlarına nasıl dönülür bu humaxlarda bende 9503 humax var dönemedim fabrika ayarlarınaaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikoturk

fabrika ayarlarına nasıl dönülür bu humaxlarda bende 9503 humax var dönemedim fabrika ayarlarınaaaa

Bu cihazlarda fabrika ayarlarına dönemezsiniz.
  • peki humax 9503 Digitürk IQ youtube servisini açarken donuyor cihaz yeniden başlatma zorunda kalıyorum cihazı videolar açılmıyor bu problemi yaşayan varmı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.