Şimdi Ara

★★Hüseyin Nihal Atsız Romanları★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BOZKURTLARIN ÖLÜMÜ/BOZKURTLAR DİRİLİYOR (BOZKURTLAR)

*Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor kitapları normalde 2 ciltten oluşuyor fakat Bu gün "Bozkurtlar" adıyla tek ciltlik basımı var.

Kitap Göktürk'ler zamanın da geçiyor. Kür Şad ve 40 Çerisi'nin Çin sarayını basması ve ardından kurulan 2.Göktürk Devleti'nın kuruluşu anlatılır.(Kür Şad'a "Kür Şad" ismini Nihal Atsız vermiştir)Kitap da daha bir sürü konu işlenmiş aşk,savaş vs.
    Hele savaş sahnelerin de heyecan doruk yapıyor dikkat ederseniz sahne diyorum o kadar hissediyorsunuz. Resmen sanki sen Türk Ordusunda sın karşıdan Çinliler geliyor gibi hissediyorsun. Çinlilerin attığı ok yaylımlarını resmen görüyorsun.
    Ayrıca kitaptan o dönemin şartları hakkında çok fazla bilgi öğreniyorsun. Türk töresini,savaş kurallarını,o zamanda ki yaşam tarzını...
    Yüzden fazla kitap okumuşumdur samimi bir şekilde söylüyorum. Okuduğum en akıcı kitap Bozkurtlar'dır. Kitaba başlayıp ilk 10 sayfayı okuduktan sonra bırakan bir kişi bile görmedim. Aşırı derecede akıcıdır.
    Yukarıda da dediğim gibi kendinizi gerçekten orada hissediyorsunuz hatta ünlü Kırgız Türkü Yazar Cengiz Aytmatov bu kitap için "Bozkırda doğmuş olan ben bile, bozkır hayatını, hiç bozkır görmemiş atsız kadar canlı anlatamazdım." ifadesini kullanmıştır.
    Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor kitapları zamanında bir nesli büyütmüştür ve Halka İslamiyet Öncesi Türkleri yaygınlaştıran ilk kaynak ve en etkili kaynak olmuştur.

RUH ADAM

Şüphesiz Türk Edebiyatının kilometre taşlarından biri.Türk Edebiyatında sembolizm'in en güzel ve nadir örnekleriden.Kitap vatan hainliği ile suçlanan bir adamın aşkını ve kendi nefsi ile mücadelesini konu alıyor. Tabiatüstü olaylar ile anlatılan bu roman aslında bu olağanüstülüklerin gerçeğin birer yansıması olduğunu anlıyorsuz.
    Sembolizm gerçekten çok aşırı,derin ve zekice kullanılmış. Şimdi spoiler olmasın diye söyleyemiyorum ama bu kitabı okumalısınız.
    Bu kitap bazılarına göre Bozkurtlar'dan bile daha üstündür. Bana göre ise başa baş giderler ama Bozkurtlar biraz daha önde gibi.
    Ruh Adam romanına özenerek yazılmış kitaplarda vardır. Mesela Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar kitabı ile birçok ortak noktası vardır. Karakter isimlerinden tutun bazı vurucu cümlelere kadar.
    Kitapta bence Dünya'nın en iyi şiirlerinden olan. Geri Gelen Mektup adlı şiirde vardır.Şiir aruz vezni ile yazılmıştır.
    Sonuç olarak Ruh Adam garip ama çok çok güzel ve derinden etkileyici bir romandır.
    "Tiyatro bitti beklemeye lüzum görmüyorum"

DELİ KURT
    Osmanlı'da "Fetret Devri" olarak bilinen zamanda başlayan bir roman. Kitapta şehzadenin oğlu olan ama bunu bilmeyen bir oğlanın aşkını,vatanı için verdiği mücadeleler anlatılıyor.Kitap oldukça akıcı. O dönemin şartları hakkında yine oldukça bilgi sahibi oluyorsunuz.
    Kitapta ki yeşil gözlü kıza aşık olacaksınız. Kesinlikle okumanız gereken bir kitap zaten başlarsanız bırakamazsınız.
    Bu kitapta da savaş sahneleri Bozkurtlar kadar olmasa da çok iyi işlenmiştir. Savaş sahneleri gerçek bir savaştasınız gibi geçiyor.

! ! !
    "Dalkavuklar Gecesi" ve "Z Vitamini" romanları daha sonra eklenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi green_fire -- 22 Mayıs 2014; 21:35:53 >

• bozkurtlar harika bir kitapdır soluksuz okumuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

bozkurtlar harika bir kitapdır soluksuz okumuştum

+1
    Okumadım ama çok övüldü. Alınacaklar listeme girecek.
  • Ruh adam bence kusursuz bir kitap herkese tavsiye ederim ayrıca Bozkurtların ölümü , Bozkurtlar Diriliyor ve Deli Kurt elimde var ama daha okunacak 20 kitabım olduğu için yakın zamanda okuyamam herhalde
    Romanlarının yanı sıra bir de Yolların Sonu isimli şiir kitabını da tavsiye ederim gerçekten çok sağlam şiirler mevcut içerisinde
  • Bozkurtlar ve Deli Kurt harika ama Ruh Adam nasış bilmem okuyan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BengiDönüş

Ruh adam bence kusursuz bir kitap herkese tavsiye ederim ayrıca Bozkurtların ölümü , Bozkurtlar Diriliyor ve Deli Kurt elimde var ama daha okunacak 20 kitabım olduğu için yakın zamanda okuyamam herhalde
    Romanlarının yanı sıra bir de Yolların Sonu isimli şiir kitabını da tavsiye ederim gerçekten çok sağlam şiirler mevcut içerisinde

Aynen hocam şiir kitabı da çok güzeldir şu an elimde hatta kitap.
    Özellikle de "Geri Gelen Mektup" ,"Davetiye" , "Yolların Sonu" , "Mutlak Seveceksin" ve "Sona Doğru" şiirleri çok çok güzeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi green_fire -- 21 Mayıs 2014; 21:22:03 >

• babacan1910 kullanıcısına yanıt
    Tek kelime kusursuz ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alamut Kalesi Kitapları
    11 yıl önce açıldı
    Kemal Sunal Nereli
    9 yıl önce açıldı
    Diriliş (Ertuğrul Gazi)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tek kelime kusursuz ...

Yarın alıyom o zaman saol

• Bozkurtlar hayatımda okuduğum en haz veren ve akıcı kitaptır. Dünya Klasikleri seviyesinde bunu sadece ben demiyorum.

Ruh Adam sadece Türk Edebiyatının değil Dünya Edebiyatında da sembolizmin en güzel örneği. Ayrıca kitap çok zekice kurgulanmış.

Deli Kurt daha bitirmedim şu an okuyorum , okuduğum yere kadar güzeldi
  • Burada 3 konumda bahsetmiştim. 1 Konuda Atsızın romanları diye açmıştım. Bir sürü kitap okudum, cinayet, fantastik vs. ama hiç biri Atsız'ın kaleminin yerini tutamaz. Bozkurtların Ölümü'nü iki kez okudum. Abartısız ve şüphesiz söylüyorum bu kitap 3. kez okunur. Deli kurt ve Bozkurtlar Diriliyor'da çok iyidir. Şiirlerindende "Mutlak seveceksin beni"müthiştir.
  • Benim de listemde, elimdekiler bitince Bozkurtlar'ı okuyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Göz

Bozkurtlar hayatımda okuduğum en haz veren ve akıcı kitaptır. Dünya Klasikleri seviyesinde bunu sadece ben demiyorum.

Ruh Adam sadece Türk Edebiyatının değil Dünya Edebiyatında da sembolizmin en güzel örneği. Ayrıca kitap çok zekice kurgulanmış.

Deli Kurt daha bitirmedim şu an okuyorum , okuduğum yere kadar güzeldi

Aynen hocam. Ruh Adam çok zekice kurgulanmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Burada 3 konumda bahsetmiştim. 1 Konuda Atsızın romanları diye açmıştım. Bir sürü kitap okudum, cinayet, fantastik vs. ama hiç biri Atsız'ın kaleminin yerini tutamaz. Bozkurtların Ölümü'nü iki kez okudum. Abartısız ve şüphesiz söylüyorum bu kitap 3. kez okunur. Deli kurt ve Bozkurtlar Diriliyor'da çok iyidir. Şiirlerindende "Mutlak seveceksin beni"müthiştir.

3 den daha fazla da okunur hocam ben 4 kere okudum tekrar başlayacağım.
    Kesinlikle Dünya'da yazılmış en iyi roman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacan1910

quote:

Tek kelime kusursuz ...

Alıyom değil knk alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lugat47

quote:

Orijinalden alıntı: babacan1910

quote:

Tek kelime kusursuz ...

Alıyom değil knk alıyorum

Biz Ankaralı'yız gardaş. 'knk'

• babacan1910 kullanıcısına yanıt
    İyi bakalım
  • yukarı
  • Dalkavuklar Gecesi'ni bitirdim şimdi Z Vitamini'ne başlayacağım çok güzel bir dil kullanılmış ve akıcı şekilde okutturdu kendini Dalkavuklar Gecesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇepniOğlu

Dalkavuklar Gecesi'ni bitirdim şimdi Z Vitamini'ne başlayacağım çok güzel bir dil kullanılmış ve akıcı şekilde okutturdu kendini Dalkavuklar Gecesi

Aynen hocam bende Dalkavuklar Gecesi'ni şimdi bitirdim çok Atsız'ın diğer kitaplarında ki gibi çok akıcı bir dili var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.