Herkese selam. Husursuz bacak sendromuna sahip olan arkadaşlar ne gibi bir tedavi uyguluyorsunuz. Son günlerde hiç uyuyamaz oldum. 15 gün boyunca günde 3 kere yarım tablet Pexola kullandım fakat yan etkilerinden çekindiğim için 1 haftadır kullanmıyorum. İlacı bıraktıktan sonra sendrom iyice azdı uyuyamaz hale geldim. Fark ettiğim şu mevsim geçişlerinde daha fazla artıyor gibi geldi bana. Anneannemde , teyzemde ve bende bu illet var. HBS'ye sahip arkadaşlar lütfen deneyimlerimizi paylaşalım.
Parkinson hastalığı ilaçları: dopamin düzeyini etkileyerek fonksiyon gösteren Parkinson ilaçları huzursuz bacak sendromunda bacakların hareketini azaltmada yararlı sonuçlar vermektedirler. Huzursuz bacak sendromlu hastalarda Parkinson görülme riski diğer insanlarda olduğu kadardır. Sanılanın aksine artmış değildir. Opioidler: narkotik ilaçlar şikayetleri azaltırlar ancak bunlar bağımlılık yaratabilirler. Kas gevşeticiler ve uyku ilaçları: bu ilaçlar gün içinde sersemlik ve uyku hali oluşturabilirler. Epilepsi ilaçları: bazı hastalarda çok iyi neticeler verdikleri bildirilmiştir.