Şimdi Ara

Hyosung GT 250r hakkında??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
46.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Red_Blooded

ben de bu aralar bi gt 250 naked modeli almayı düşünüyorum. 250 R ile Naked arasındaki farkı bilen var mı? Fark sadece grenajlar mı?

En önemli farkı ön freni çift disk olmayışı, krenajlar ama zaten naked değilmi. Kalan tüm özellikler gücü vs aynı....

Güzel motordur zevkle, şevkle alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 24 Nisan 2013; 11:08:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanDoGa

quote:

ben de bu aralar bi gt 250 naked modeli almayı düşünüyorum. 250 R ile Naked arasındaki farkı bilen var mı? Fark sadece grenajlar mı?

En önemli farkı ön freni çift disk olmayışı, krenajlar ama zaten naked değilmi. Kalan tüm özellikler gücü vs aynı....

Tavsiye için teşekkürler, arıza konusunda sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama, olur ya yedek parça gerekir illa ki. Hyo nun servis ağı nasıl? yedek parçası bulunur mu, yoksa o motorun bu motorun parçalarını uydurmaya mı çalışacağız?

• quote:

quote:

quote:

Tavsiye için teşekkürler, arıza konusunda sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama, olur ya yedek parça gerekir illa ki. Hyo nun servis ağı nasıl? yedek parçası bulunur mu, yoksa o motorun bu motorun parçalarını uydurmaya mı çalışacağız?

Valla ben grenajlar fiyatlarını hatırlıyorumda o sıra baya kötü olmuştum ama motor parçalarını bilemem. Forumda bir üye vardı 3-4 hyo değişmiş nickini bir hatırlasam sorarsında hatırlamıyorum

• quote:

quote:

quote:

Piyasada iki tip Hyosung var karbüratörlüler ve enjeksiyonlular (2008). Efi oldu olalı kuralkan (kanuni) getiriyor üzerinde ne yazdığı önemli değil %100 kore. Kuralkan eski ve yeni tüm modeller için yedek parça tedariğini sağlıyor. Fiyat politikası hoş olmasa da parça sıkıntısı asla yok. Ama aksesuar işi zor herkes koreden alıyor.

Bu çinliye benzemez uyduramazsın. Ama muadili ucuzunu bulabilirsin

http://satis.kanuni.com.tr/ypproduct.aspx

• Titresim ve plastik aksamdan gelen gacir gucir sesleri sorun etmem diyorsan al. Cinlerden cok daha ustun bi makine ama asla bir japon degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: konyaturk42

Titresim ve plastik aksamdan gelen gacir gucir sesleri sorun etmem diyorsan al. Cinlerden cok daha ustun bi makine ama asla bir japon degil

Capona da para yetmiyor ki arkadaş. Araba alcaz capon, motor alcaz capon, telefon alcaz capon, yok mu ya bu adamlara rakip?
  • quote:

quote:

Titresim ve plastik aksamdan gelen gacir gucir sesleri sorun etmem diyorsan al. Cinlerden cok daha ustun bi makine ama asla bir japon degil

Capona da para yetmiyor ki arkadaş. Araba alcaz capon, motor alcaz capon, telefon alcaz capon, yok mu ya bu adamlara rakip?

var tabiki arabada alman, telefonda abd, motorda italyan :) tabi hepsi japondan daha pahalı :)
  • Bizde bu vergiler olduğu sürece ne adam akıllı arabaya bineriz, ne adam gibi motor alırız, ne benzin koyar gezeriz, ne de cebimize dokunmatik bi telefon girer. Durum anlaşılmıştır.
  • quote:

Bizde bu vergiler olduğu sürece ne adam akıllı arabaya bineriz, ne adam gibi motor alırız, ne benzin koyar gezeriz, ne de cebimize dokunmatik bi telefon girer. Durum anlaşılmıştır.

Türkiyem de arabaya bineceksen 1600cc, motora bineceksen 250cc ve altına binebilirsin. Bunlara binmenin koşulu ise yılda bir tanede devlete alıvermelisin. Yok ben bol cc isterim dersen daha fazlasını devlete verirsin.
  • quote:

quote:

quote:

var tabiki arabada alman, telefonda abd, motorda italyan :) tabi hepsi japondan daha pahalı :)

250cc altında japon motor yok. Piyasada ki motorlar japon adı altında hindistan ve tayvan malı...

250cc üstünde japon kaliteli elbette ama onada rakip italyanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 27 Nisan 2013; 0:19:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

250cc altında japon motor yok. Piyasada ki motorlar japon adı altında hindistan ve tayvan malı...

Cok haklisin genelde cogu goz boyayan modeller ama inazuma farkli buram buram kalite..

• Ne yani şimdi honda cbf 150 japon malı değil mi? Fabrikasınınn başka ülkede olması o ürünün menşeini değiştirmez. Bütün büyük firmalar iş gücü nerde ucuzsa oraya fabrika açıyor. O zaman adidas nike taiwan malı, Renault, fiat Türk malı mı?
  • quote:

Ne yani şimdi honda cbf 150 japon malı değil mi? Fabrikasınınn başka ülkede olması o ürünün menşeini değiştirmez. Bütün büyük firmalar iş gücü nerde ucuzsa oraya fabrika açıyor. O zaman adidas nike taiwan malı, Renault, fiat Türk malı mı?

hayır öyle değil fakat mutlaka bazı kısımlarda kalite düşüyor hocam..
    büyük cc de pek olmuyor fakat düşük cc japonya dışında üretim yaptırdıkları zaman bazı detaylar atlanıyor malesef..

örnek vermek gerekirse 2004 model japon kasa ybr 125 ile 2012 model çin üretimi ybr 125 i inceliyebilirsiniz..
    yerli bir örnek vermek gerekirse 1996 model fransız clio ile daha sonra ülkemizde üretilenler arasındaki malzeme ve işçilik kalite farkı çok net belli eder kendini.
    ayrıca en önemli unsur parçaların dayanıklılık süresi..

ayrıca örnek verdiğiniz cbf150 adlı motor.. evet bence çin malıdır kendisi.. çok kaliteli bir motor kabul ediyorum bende kullandım 2011 yılında çok memnun kaldım ve daha sonra büyük cc aldığım için sattım 2012 ilk çeyreğinde.. ama ülkemizde kaliteli çünkü diğerleri o kadar kötüki cbf150 bize çok kaliteli geliyor.. bakınız ülkemizde satılan çin üretimidir; sadece çinde ve ülkemizde satılır.. yani honda ürettiği bu modeli başka ülkelerde kesinlikle satmıyor. avrupa amerika asya tüm pazarları inceleyin cbf150 diye bir model hondada bulamazsınız. cbf125 vardır oda cbf150'den 5 gömlek daha üstün.. ha gelelim şu meseleye ben cbf150 için kalitesiz demiyorum ama an itibari ile fiyatı 4,890 tl olan motordan çok daha fazlasını beklerim..

• quote:

quote:

Ne yani şimdi honda cbf 150 japon malı değil mi? Fabrikasınınn başka ülkede olması o ürünün menşeini değiştirmez. Bütün büyük firmalar iş gücü nerde ucuzsa oraya fabrika açıyor. O zaman adidas nike taiwan malı, Renault, fiat Türk malı mı?

büyük cc de pek olmuyor fakat düşük cc japonya dışında üretim yaptırdıkları zaman bazı detaylar atlanıyor malesef..

örnek vermek gerekirse 2004 model japon kasa ybr 125 ile 2012 model çin üretimi ybr 125 i inceliyebilirsiniz..
    yerli bir örnek vermek gerekirse 1996 model fransız clio ile daha sonra ülkemizde üretilenler arasındaki malzeme ve işçilik kalite farkı çok net belli eder kendini.

ayrıca örnek verdiğiniz cbf150 adlı motor.. evet bence çin malıdır kendisi.. çok kaliteli bir motor kabul ediyorum bende kullandım 2011 yılında çok memnun kaldım ve daha sonra büyük cc aldığım için sattım 2012 ilk çeyreğinde.. ama ülkemizde kaliteli çünkü diğerleri o kadar kötüki cbf150 bize çok kaliteli geliyor.. bakınız ülkemizde satılan çin üretimidir; sadece çinde ve ülkemizde satılır.. yani honda ürettiği bu modeli başka ülkelerde kesinlikle satmıyor. avrupa amerika asya tüm pazarları inceleyin cbf150 diye bir model hondada bulamazsınız. cbf125 vardır oda cbf150'den 5 gömlek daha üstün.. ha gelelim şu meseleye ben cbf150 için kalitesiz demiyorum ama an itibari ile fiyatı 4,890 tl olan motordan çok daha fazlasını beklerim..

Bizim ülkemizde zaten standartlar genel anlamıyla düşük olduğu için sıkıntı yok. İngiltere de 10.000 euro olan arabaya biz 40.000 TL verip biniyoruz. Bu tür mevzuları genel değil de daha yerel düşünmek lazım. Maalesef cbf 150 alacağız o zaman. Türkiye şartlarında o fiyatlara alınabilecek en iyi motorun o olduğunu söylediğinize göre...

• quote:

Şöyle bir şey varhttp://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/adventure/wr250r.aspx
  • 2012 model sonrası yakıtı ne bunun?
  • quote:

quote:

Bende şöyle bir ekleme yapayım.
    Bir yerli bisiklet firmasında çalışan arkadaşımla sohbet ederken konu çin mallarının kalitesine geldi.Arkadaşımın dediği şu çinlilere bizşu kadarlık ürün yap diyoruz onlarda o kadarlık yapıp gönderiyor.olayın özeti bu aslında.honda yamaha vs.firmalar çinli motorlarla mücadele edebilmek için bu motorları çinde ürettiriyor.kesinlikle orijinal kaliteleriyle falan ürettirmiyorlar.bende yakın zamanda bir motor almayı düşünüyorum.ama tam karar vermedim.şu an 500 cc scooter tarzı italyan bir motor (marka tartışması ile uğraşamayacağım için markasını yazmıyorum) kullanıyorum.ama vitesli motor alacağım 20 km yola işe gidipgelmek ve boş zamanlarımda gezinti için.150 cc düşünüyordum ama olaki iki kişi binersek(ben zaten 100 kg ım) ataklığını kaybetmesin istiyorum.hızla işim yok 60_80km arsı kullanırım genelde arada bir gezintiye çıkarsam 120 maksimum. O yüzden bende hyosung almayı düşünüyorum.güzel makina zorlamayacağım için arıza çıkaracağını sanmam.ama 150cc ve 250 cc arasında hala kararsızım.

• hyosung yinede sorun çıkarır gibi duruyor hocam ben yorumlardan sonra pek güvenmiyorum o motora kaldı ki, o motorun sıfır parasına zaten sıfır honda cbr250r alınıyormuş onuda öğrendim.
  • Merhabalar konuda motor duayenleri var sanırım yaşım 24 ilk motor tecrubem 1 aylık 100cc 4 vites debriyajsız klasik şehir içi az yakar tarla bayır gezer tip.. bunu almaktakı amacım az bucuk motor uzerinde durmayı kalkmayı becerebilmekti yeni yeni alışıyorum 1 sene kadar kullanıp 250cc geçiş yapma fikrim var cesaretim var ancak ne kadar büyük problem olut benim açımdan bu meleti kullanması ? Ayrıca hyosung almayı düşünüyorum sıfırmı ikinci elmi tavsiye edersiniz 2. Elde bu motorda neye dikkat edilmeli bilgi sahibi arkadaşlar bilgilendirebilirse cok mutlu olurum hyosung görüntüsünden dolayı etkilendiğimi belirtmek isterim amacım asla yarışmak vs.. değil yazın alırım kız arkadasımı denize giderim en fazla ?

• Hyosung 250 R gösteriş olarak çok güzel bir motor, hiç kullanmadım ama sanki 600cc gibi duruşu bir ara beni bu motoru almaya heveslendirmişti, bir tane siyah buldum grenajlardan anladığım kadarıyla hor kullanılmış bir makinaydıi eksozda orjinal değil dandik birşeydi araba eksozu gibi, uygun fiyat olursa toplarım uğraşırım diye düşündüm bayağ araştırma yaptım, hangi ustaya gitsem bulaşma Hyosung'lara dedi paran yetiyorsa Japon makine al dediler, Araştırma yaptım fiyat farkı pek yok zaten, Ben alayım mı almayayım mı diye düşünürken motor satıldı sonra bu motor yeni sahibi tarafından aylarca satılmaya çalışıldı ve sonra ilan değiştirilerek motor arızalıdır masraf var diye eklendi. İyiki almamışım dedim, Tabi bilmiyorum kullanıcı hatası olabilir neyse...... bende Taiwan malı da motor var memnunum ama bana soranlara Japon motor almalarını tavsiye ediyorum, hem daha az sorun çıkartıyorlar hem daha kaliteliler hemde satması daha kolay, yakıttada cimriler. İllede Hyosung almak isteyenler sıfır alsınlar ve servislerini zamanında düzenli bir şekilde yaptırsınlar, çok zorlamadan kullanırlarsa bence sorun çıkartmaz, o paralara alınacak görünüş olarak en güzel motorlardan biri bence ama kalite, güvenirlik ve ekonomi olarak Japon motorları tavsiye ederim. Uzun yıllar Japon motoru kullandım ve hiç başımı ağrıtmadı. Keyifli sürüşler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.