Arkadaşlar ben konuyu daha yeni fark ettim. Bende de 2005 model 1.3 Gümüş renkli admire var. Bu hafta içi lastikeleri değiştircem. Ama uygun fiyata bulursam çelik jant da alayım diyorum. 200 yada 250 Ytl' ye 13 veya 14 jant bişeyler bulabilirmiyim. Sadece jant istiyorum lastikleri sıfır alacağım. Bilgisi olan varsa sevinirim!
merhaba bende 2005 model hyundai accent 1.6 105 hp var.aracımı yeni aldım.fakat kafama takılan bir nokta var.motoru büyük olmasına rağmen içeriye ses veriyor.120 km hızda motordan zorlanma sesi geliyor.eksozdan diye düşündüm fakat gösterdim bi sorun çıkmadı.acaba ses yalıtımıylamı ilgili bir sorun. cvp yazarsanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: ınca
merhaba bende 2005 model hyundai accent 1.6 105 hp var.aracımı yeni aldım.fakat kafama takılan bir nokta var.motoru büyük olmasına rağmen içeriye ses veriyor.120 km hızda motordan zorlanma sesi geliyor.eksozdan diye düşündüm fakat gösterdim bi sorun çıkmadı.acaba ses yalıtımıylamı ilgili bir sorun. cvp yazarsanız sevinirim.
bir sorun yok arkadaşım bu aracın normal sesi ve zorlanmazda zaten 140km ses kesilir haa tabi lazstik sesi biraz içeri sızıyor o bir gerçek ama ben bu sorunu orjinal lastiklerinin defarmasyona uğrağı için değiştirdim valla parayada kıydıım goodyear hydragrip taktım inan neredeyse tamamen ses kesildi bu arada eski lastiklerimin diş derinliği bayağı vardı ama çarpılma olduğu için değiştirdim bir taşla iki kuş vurmuş oldum hem ses hemde titreme kesildi bide nitro vurdumdum deme keyfine ne iniyor ne ısınınca şişiyor
quote:
Orjinalden alıntı: ferrari_ocb
1.3 veya 1.5 araçlarda kapı kollarını,aynaları,çıtaları boya değilde, gövde renginde olanlarda değiştirebilirmiyiz? Yani orjinal gibi dururmu? Tahminen kaça malolur?
ayna ve kapı kolları boyasız satılıyor boyalı bulamazsın anca serviste boyayım verirler sağ aynamı değiştirdiğim için biliyorum
O zaman serviste aynalarla,kapı kollarını serviste boyatalım kaç para tutar ki?
quote:
Orjinalden alıntı: ottoman24
O zaman serviste aynalarla,kapı kollarını serviste boyatalım kaç para tutar ki?
iyi bir boyacın yoksa serviste boyat özellikle metalik renk ise ama opak reng ise dışarıda iyi bir boyacı halleder parça boya işi sanırım sanayilerde parça boy işi 70 ytlden başlıyor bi araştır önemli olan senin aracının orjinal boya durumu sırıtmaması açısından
1.3 le 1.6 motoru kıyaslayabilirmiyiz??
sayın final fantasy siz zorlanmaz dediniz ama geçen gün izmite gittim 140 ta ses kesilir dediniz ama maalesef daha da zorlanma sesi geliyo.bir de direksiyon titreme yapıyo balans ayarından galiba ama o sesi yapmaması lazım.ben mutlaka bi sorun olduğuna inanıyorum.servise göstericem inşallah çözülebiliecek bi sorun dur.yoksa bu arabaların hepsi yapar mı bu sesi ama dizeller yapmıyo tanıdıkta var.iyi akşamlar...
ister1,3 olsun ister 1,6 olsun 140 km den sonra içeri gelen bu sesler kaçınılmaz
dediğiniz doğru olabilir maverick ama 120 km de 1.6 motora sahip bir araç vites ister gibi ses yapar mı mı anlamadım. bunu bi tek ben söylemiyorum.arcamı kullanan arkadaşlarım da söylüyo ama bakacaz bi çaresine artık.iyi günler...
kardeş sorun yok bende de aynı araç var benimki otomatik seninki manuelse devir fazla zorlamadan o hızlara çık. otomatikede kickdown denilen ani gaza basmalarda bir alt vitesde kalıyo bazen araba.
araçta genel bir yalıtım sorunu var.tabi kaportadan bahsetmiyorum..
genel bir yalıtım sorunu varsa ne yapmam gerekir pekala.servise mi göstermek gerekiyo.yoksa bunu yapan başka firmalr mı var.iyi günler...
quote:
Orjinalden alıntı: ınca
genel bir yalıtım sorunu varsa ne yapmam gerekir pekala.servise mi göstermek gerekiyo.yoksa bunu yapan başka firmalr mı var.iyi günler...
Sonax ve Ziebart ta yapılıyor sanırım
hocam dedikleri gibi ziebartta zift benzeri bir kaplama yapıldığını biliyorum. 300-400 dolar civarı. ama asıl sorunu motordan gelen ses onun için ayrı bir uygulama gerekir mits. coltta ki gibi keçe falan.
bir de gereğinden fazla yakıyor bu araba ya. benimki otomatik onun da etkisi var, batacam yakında
Yaa birader daha önce hyundai bilgi platformu diye bir başlık vardı oraya dünya kadar mesaj yazıldı , bir sürü problemi, çözümü tartıştık.
Sonra gelip bide bu başlığı açmışsınız. Şimdide niye mesaj yazmıyonuz diyosun. bahsettiğim başlıkta 17-18 sayfa gitmiştik. sen şimdi buraya zıplamışın. aynı başlıktan niye devam etmiyosun. Aynı şeyleri tekrar tekrar mı yazacağız.
alllam yarabbim.
quote:
Orjinalden alıntı: babaerkan
ya arkadaşlar siteye sahip çıkalım biraz vakit ayıralım lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin
inca kardeş araban kaç km de bilmiyorum ama eğer dediğin gibi bir zorlanma varsa baskı balatan muhtemelen bitmiş demektir.bende de aynı araçtan var ve emin ol yerinde tutamıyorum .zaten bu motor fazla geliyor o arabaya asla zorlanma falan olmaz.debriyajıda şu şekilde test edebilirsin;el frenini çek arcı 1.vitese tak ve normal kalkıyormuş gibi aracı kaldır eğer debriyajdan ayağını az bişey kaldırdığında araba stop ediyorsa balatanda bir sorun yoktur ama normal debriyajdan ayağını çekmene yakın bi yere gelipte hala stop etmezse baskı balata bitmiş demektir.bu durumdada araç gitmez bağırır ve yakıtıda fazla yakar.
1.6 admire'da 5. viteste gerçekten zorlanma hissediliyor. Ancak bunun kanımca hiç bir zararı yok. Motor sesi denildiği zaman bunu çekmek zorundayız sanırım. Ben bunların en çok 2. vites RedLine'larına bayılıyorum. Banamısın demior. Gerçekten motorun hakkını veriyor.
Lastik konusuna gelince. Bu durumda pek deneyime sahip değilim. AMA! Kumho kadar sağlam lastik görmedim. Kesinlikle kaydığını göremedim lastiğin şu ana kadar!!!
Jant olarak.. Jant ne kadar iyi olursa olsun, en az 15 olmadığı sürece bence pek dikkat çekmiyor..
Kolay gelsin.. Karar sizin.
arkadaşlra ben calar taktıracagım nasıl olacak bu onu anlamadım bu teypler küçük şimdi gögüs kestirmeden bunu taktırmadan mümkün mü taktıran bir arkadaş varsa bize bir resim gönderebilir mi.
kardeş bu başlığı ben açmadım sadece iştirak ettim ayrıca burası daha iyi olmuş kanaatımca çünkü senin dediğin yer bütün hyundai burası sadece accent kullanıcıları için senin accentin varsa buraya yoksa diğer tarafa canım naşş
quote:
Orjinalden alıntı: carenfly
Yaa birader daha önce hyundai bilgi platformu diye bir başlık vardı oraya dünya kadar mesaj yazıldı , bir sürü problemi, çözümü tartıştık.
Sonra gelip bide bu başlığı açmışsınız. Şimdide niye mesaj yazmıyonuz diyosun. bahsettiğim başlıkta 17-18 sayfa gitmiştik. sen şimdi buraya zıplamışın. aynı başlıktan niye devam etmiyosun. Aynı şeyleri tekrar tekrar mı yazacağız.
alllam yarabbim.
quote:
Orjinalden alıntı: babaerkan
ya arkadaşlar siteye sahip çıkalım biraz vakit ayıralım lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin