Şimdi Ara

Hyundai bayisi 0km fiyatı 226 bin olan aracını 2.el olarak 259 bin tl ye satıyor. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
16.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 Eylül tarihinde xxx şehrindeki Skoda yetkili satıcısında

-Suberb 1.6 tdi prestige paket buldum

-liste fiyatı 397.000

-satış temsilcisinin verdiği fiyat 435.000

-Aradaki farkı sorduğumda “seramik kaplama ve cam filmi yaptıracağız onun farkı”

-Bunları yaptırmadan aracı satmıyoruz

-Son nokta 397.000 şirket hesabına araç bedeli olarak yatacak

-Aradaki 38.000 TL fark ise başka hesaba “hizmet bedeli olarak yatırılacakmış.

• Alıcılar hiç suçlu değil herhalde bu durumdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mevzuyu forumda ilk Toyota markasında gördük. Ben dahil birçok arkadaş Toyotaya yazdı, Ceo'suna tweet attı. Sonrasında Toyotadan arayıp yasal olduğunu söylediler.

• Ve hala 0 araba alıyoruz..

• Arkadssin yerinde ben olsam icra takibi acarim faizide ekkeyerekv, ben icra memuruyum bana guvenin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çözüm basit.

Kişilere her 5 yılda otvsiz alım hakkı verilmesi. Ikinci el satışlara vergi eklenmesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanunlar bir şeylere müsaade ettiği sürece bu sansarlar her zaman her sektörde olacak. Tüketici ve halk olarak çok büyük gücümüz var aslında biz iktidarı ve satıcıları kafamızın üstüne çıkardık. Adamlar her sene zam artı ürün küçülme artı içinde ki ana madde kalitesini azaltıp daha kalitesiz yapıyor her şeyin tadı kötüleşiyor her sene gittikçe her sene boyutu ufalıyor ve her sene zam üstüne zam geliyor bizde salak gibi gidip alıyoruz. Bu ikinci elin de bu seviyelere gelme sebebi tüketici başta olmak üzere hatalı en az suçlu devlet bu konuda. Herkes başkasına laf söylüyor ama kendi arabasını gidip yine ne fiyatlara koyuyor resmen piyasa kısır döngüye girdi. Biri 100bine koyuyor diğeri 110 sonra böyle böyle 90 bin olan araba bie hafta da 150bin olmuş. Bunda çakal oto galerilerin de etkisi büyük. Hiç arabam olmadi bu piyasa devam ettikçe asla da olamaz benin biriktirme hızımdan daha hızlı fiyatlar artıyor.

• Ağzına sağlık üstat aynen kimi kime şikayet ediyoruz. Öyle içler acısı hale geldik ki geçen sene 2019 model Leon aldım Xcellence paket dizel liste fiyatı 168.000 di 165.000 e anlaştık kredili maliyeti bana 200.000₺ oldu. Şu an ikinci el emsallerine bakıyorum 280-290 bin. Nereye gidiyoruz böyle merak ediyorum cidden.

• Devlet ötv, kdv, mtv'yi kasasına koyduğu için böyle çakallar umurlarında değil. Ahlaksız herifler.

• Vay be, yetkili bayiler bile kendi fiyat politikalarına değil de, sarı siteye ayak uydurmaya çalışıyor desenize.

• Bence hukuken burda sorun var satış fiyatı üzerinden KDV alınır. Adamlar ucuz fiyattan kendilerine satıp az KDV ödüyorlar ve 2. el fiyatında yüksek fiyattan kadvsiz satıyorlar. Resmen nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçırma. Yurtdışında biri böyle bişey yapsa öttürürler adamı.

• Almayın kardeşim liste fiyatının uzerıne satılan aracı. Çözümü bu gittimiğim bütün bayılerde 30 bin yukarı çekilmiş fiyat verdiler. Neymiş oradaki tavsıye edilen fiyatmış . Liste fiyatından verırsenız alırım yoksa almam dedim . Bir hafta sonr gezmek amacıyla bayılere gittim enayıler satın almış 😀😀. Ne demişler sen eş-Şek olduktan sonra semer vuran çok olurmuş .

• Hyundai araçlarını takip etmesem de sıfır fiyatı 226 bin ise demek ki araç 5001 tl zam yiyince fiyatı 231bin değil 276bin olacak . Bayide de araç yoksa siparişini beklersen 276bine alcaksın demek bu. O zaman sarı siteden almak mantıklı oluyor.

Asıl bu işi 230bin-276bin arasında sıfır araç satılamamasını düzenleyenlere sorun

• Almayın aldırtmayın kardeşim. Bu ülkede şikayet ile bir yere varamıyorsunuz. İnsanlar hep birlikte 2 ay sıfır araç almasalar ve bayilerin önünden dahi geçmeseler bak ne hale düşerler. Benim tavsiyem şudur:

Elinde arabası olanlar ellerindekinin kıymetini bilsinler ve değişik maceralara atılmasınlar. Ellerinde arabası olmayanlar ve araba sahibi olmak isteyenler ise 2. el olarak piyasada emsallerine göre az tutulan uygun modelleri tercih etsinler. Piyasası düşük olan o kadar güzel 2.el araçlar var ki ama bizim millet önce 2.el değerini düşündüğü için kendi üretildiği ülkede bile beş kuruş değeri olmayan araçları alıyorlar.

• Antalyasporlu A kullanıcısına yanıt

O kadar b.ktan durumdayiz ki yaziyla falan anlatilamaz yani derecesi yasanmasi lazim.

galericisin tabiki kazanmak istiyosun. Eyvallah koy abi hr arac basina 5 bin lira kar. Sen gidiyosun aliyosun araci 20 bin lira karla satmaya calisiyosun. Allah bu millete muhtac etmesin diyelim.

• Zaten halihazırda fahiş vergilerden biramızı, şarabımızı hatta imbiği olanlar rakısını evde yapıyor yakında evde focus, Megane yapmaya başlayacaz bu gidişle.

• Maalesef artık bunu durduramıyorlar. Sadece araba değil tüm herşey için geçerli bu. Arabası olan satmasın zaten, sonra alamaz malamaz ortada kalır:)

• eskiden aracın plakasını takıp bayiden dışarı çıkarınca 15-20bin fiyatı düşerdi... Şimdi; 30-40bin zam geliyor....

• 2021'de Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklara Toplam 1.652 Araç Alınacak

Önümüzdeki yıl Hazine’ye cins ve fiyat sınırlamasına tabi olmayan 100 yeni araç alınacak. Cumhurbaşkanlığı filosuna 47 yeni araç eklenecek.

Sözcü'de Erdoğan Süzer'in haberine göreTBMM'ye sunulan yeni bütçe yasa teklifine göre, önümüzdeki yıl kamu kurum ve kuruluşlarına ambulans ve motosikletler hariç bin 652 yeni araç alınacak. Hazine'nin 100 lüks aracı olacak.

https://onedio.com/haber/2021-de-cumhurbaskanligi-ve-bakanliklara-toplam-1652-arac-alinacak-936005

• nasılki üniversiteler kapatılınca açgözlü ev sahibine ve öğrenci kazıklayan esnafa kimse acımadı. bunlara da öyle olacak ileride. nasıl bilmiyorum ama o günlerde zevkle izleyeceğim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.