Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
89.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: S_SELCUKCOBAN

MERHABA ARKADAŞLAR. ÖNCELİKLE FORUM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL KATILAN PAYLAŞAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

ARACIMLA YAPTIĞIM SON TESTLERE GÖRE ARACIM SEHİR İÇİNDE ORTALAMA 0.27 YTL YAKIYOR. CARBON CLEAR YAPTIRMAMA RAĞMEN DÜŞMEDİ.
    2 GÜN ÖNCE ANKARAYA GİDİP GELDİM. GENEL OLARAK 140KM/H HIZDAN DÜŞMEDİM. VE ARACIM ANKARAYA 105 YTL YAKTI KM BAŞINA 0.24 YTL YAKTI.
    HIZLI GİTTİĞİM İÇİN SANIRIM BU DEĞER NORMAL. AMA ŞEHİR İÇİNDEKİ DEĞER BANA ÇOK FAZLA GELİYOR NE YAPILABİLİR. ARACIMIN TÜM BAKIMLARI
    ŞUANDA YAPILMIŞ DURUMDA. HİÇBİR EKSİĞİ YOK. BU ARADA ANKARAYA ARAÇTA 5 KİŞİ GİTTİK YAKLAŞIK BENDE DAHİK 4200KG AĞIRLIKLA

ARACIM 130.000KM DE VE MOTOR DURUMU GAYET İYİ.

BİRDE DİKKATİMİ ÇEKEN DİĞER BİR DURUM ANKARAYA GİDERKEN BOLU TÜNELİNE(YENİ YAPILAN) YAKLAŞIRKEN ARABANIN ÇEKİŞTEN DÜŞMESİ OLDU.
    SANIRIM YÜKSEKLİKLE ALAKALI. ÇEVREMDEKİ DİĞER ARAÇLARA BAKTIĞIMDADA ONLARINDA HIZLARININ DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜM. İLGİNÇ BİR OLAY.
    DÖNÜŞTE İSE ARAÇTAKİ YÜK BAGAJI ZOR KAPATTIĞIM İÇİN EN AZ 100 KG DAHA FAZLA İDİ. ARAÇ RAMPADA ZORLANDI.HIZIM DÜŞTÜ. AMA GENEL OLARAK GAYET RAHAT BİR YOLCULUKTU.

ARAÇ ORTALAMA 140-150 KM HIZLARDA GAYET İYİ BİR SEYİR İZLİYOR. FAKAT 160 VE ÜZERİNDE YOLDAN VE OTOBÜS TIR GİBİ ARAÇLARDAN ÇOK BARİZ ETKİLENİYOR.
    BU ARADA BENİM LASTİKLER NORMAL DURUMDA. SANIRIM YENİ OLSA YOL TUTUŞ ÇOK DAHA İYİ OLURDU. HERKESE İYİ YOLCULUKLAR DİLERİM.

SİZLERLE ACİZANE DENEYİMLERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
    SAYGILAR SELÇUK ÇOBAN....

günaydın herkese bu arada 4200 kg yanlışlık olmasın sanırım 4 ton gibi bir agırlık 420 kg diye düşünüyorum araç benzinli sanırım clean carbon olayını bir aralar formda işlemiştik bu bakım genelde dizel araçlarda baya etkili oluyor benzinin yanma ve tortu bırakması dizelinkinden az belkide ondan sana bir etkisi olmamış gibi göründü arabana söylenecek bir söz yok zaten 130.000 km de baya yol yapmış gerçi model ve yıl olarak belirtmemişsin ama maşallah diyelim şehir içi trafigine baglı olarak yakıt artıyo yapacak bir şey mümkün oldugu kadar dur-kalk yapmamak kalkışlarda araca yük bindirmemek vs. ekonomik sürüş teknik lerini uygulamak bunları yaptıktan sonra iş arabaya kalıyor bakım, motor yakıt tüketim verileri gibi gerçi araçların test verileri sanırım laboratuarlarda yapılıyor çünki çok düşük çıkabiliyor neyse yakıta fazla takmadan gitmek en iyisi kullanım sana baglı

• Selamlar;
    1.3 arabanın son sürati 170 km , ve bu sürati motor nerdeyse 6000 dv/dk da yapıyor. Yani bu süratle gdersen 240 bin yakar gayet normal. Eğer şehir içide bu şekil arabayı eze eze kullanıyorsan 270 bin de normal. Bu arabaları 2500-3000 devir arasında kullanacaksın arkadaşım. Hiç acımadınmı 150-160 km süratle giderken , araba nasıl baarıyor , " kurtarın beni diye" ...

Memleketim eskişehirden yeni geldim. Giderken 320 km yaptım , 33 ytl LPG aldı. Dönerken Köy dahil 420 km yaptım 41 ytl LPG aldı. km de 100 bin TL nin altına düştüm nerdeyse , Klima sürekli açıktı üstelik. Bu araba bu şekil yakarsa 20 sene buna bineriz dedik.

Hadi herkese iyi günler dilerim...
  • Selamalr;
    Arkadaşlar , Bu ; sileceklerini iki yıl kullandıktan sonra garantiden değiştirmeye çalışan , değiştirilmeyincede , beş yıl garanti lafmış diyerek kızan arakadaştan aklıma geldi;

Eğer silecekleriniz yeni ise (2-3 aylık) ve yeni olmasına rağmen , ses yapmaya , iyi silmemeye , iz yapmaya başlamış ise , bunu çözmenin kolay bir yolu var;

Ön camınızı ve silecek lastiklerinizi mazotla silin , bir süre bekleyin -yarım saat kadar- (Tabi gögede) sonra sabunlu bol suyla iki üç defa camınızı yıkayın , yağlar akasıya kadar. Silecek sesleri gidecek , camda iz yapma sorunu gidecek. Cam yağmur tutmayacak. 4-5 ay gidiyor.

Aynı bu reklamlardaki "Bilmem ne yağmur kaydırıcı . Çok süper ürün . Hemen alın" diyorlar ya o şekil oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Selamalr;
    Arkadaşlar , Bu ; sileceklerini iki yıl kullandıktan sonra garantiden değiştirmeye çalışan , değiştirilmeyincede , beş yıl garanti lafmış diyerek kızan arakadaştan aklıma geldi;

Eğer silecekleriniz yeni ise (2-3 aylık) ve yeni olmasına rağmen , ses yapmaya , iyi silmemeye , iz yapmaya başlamış ise , bunu çözmenin kolay bir yolu var;

Ön camınızı ve silecek lastiklerinizi mazotla silin , bir süre bekleyin -yarım saat kadar- (Tabi gögede) sonra sabunlu bol suyla iki üç defa camınızı yıkayın , yağlar akasıya kadar. Silecek sesleri gidecek , camda iz yapma sorunu gidecek. Cam yağmur tutmayacak. 4-5 ay gidiyor.

Aynı bu reklamlardaki "Bilmem ne yağmur kaydırıcı . Çok süper ürün . Hemen alın" diyorlar ya o şekil oluyor.

yazı için teşekkürler carenfly silecek sorununa bende şöyle bir yaklaşımda bulunayım başka marka arabaları olan arkadaşlarımına gördüm bende kullandım 2 seneyi 3 seneyi devirmiş arabalardır bunlarınki ama sileceklerinin ses yapma veya silememe gibi sorunları olmuyor dediğin doğru 2 sene geçtikten sonra silecekler değiştirlsin ses yapıyor 5 yıl garanti palavra demek gerçekten insafsızca oluyor ama şunuda bilmek gerek diğer markalarda silecekler 2 yıl dayanıp senin araban 0 km olup 2 ay içerisinde ses veya silememe problemi yapıyorsa bu arabanın bir kusurudur çünki kullanılan malzemeden kaynaklanıyor tamam silecek küçük bir nokta aynı sorunu adam sana 1 yıl içerisinde boya çürümesinde verse yani aracın 1 yıl içerisinde paslandı diyelim sen adama ne dersin arabanın kusurumu veya benim kullanıcı hatammı diyebilirsin yani değişik sorunlar olabilir bence bu arabanın 1 den 10 kadar puanlamada 7 normal hakkı zorlasan belki 7.5 bundan dolayı bu tür sorunları olan arkadaşlara eger aldıkları zaman sorun yaşıyorlarsa kızmamak gerek ama 2 sene kullan ve ses yapıyor silmiyor hyundai hatası demekte insafsızlık olur

• quote:

Selamlar;
    1.3 arabanın son sürati 170 km , ve bu sürati motor nerdeyse 6000 dv/dk da yapıyor. Yani bu süratle gdersen 240 bin yakar gayet normal. Eğer şehir içide bu şekil arabayı eze eze kullanıyorsan 270 bin de normal. Bu arabaları 2500-3000 devir arasında kullanacaksın arkadaşım. Hiç acımadınmı 150-160 km süratle giderken , araba nasıl baarıyor , " kurtarın beni diye" ...

Memleketim eskişehirden yeni geldim. Giderken 320 km yaptım , 33 ytl LPG aldı. Dönerken Köy dahil 420 km yaptım 41 ytl LPG aldı. km de 100 bin TL nin altına düştüm nerdeyse , Klima sürekli açıktı üstelik. Bu araba bu şekil yakarsa 20 sene buna bineriz dedik.

bu süratler çok yüksek yahuu bırak arabayı allah korusun kaza felan çıkarak hızlar o hızla yaşanacak dengesizlik direkt ölüm hem cebede zarar kimse kimseye 2 saatlik yolu 1 saatte gitti diye madalya vermezler dimi carenfly
    S_SELCUKCOBAN kardeşimiz baya hızlımı neee

• Westbam ;

Güzel arkadaşım , Silecekleri gidip servisten orjinal silecek almıyoruz zaten. - o kadar zenginmiyiz- ,

Gidip carrefour dan , Realden , iyi bir markanın , bu işin uzmanı bir firmanın sileceklerini alıp takıyoruz . Bizim sileceklerin az gitmesinin sebebi , Durmadan cam sil 'le camı silmemiz , Sabah arabayı çalıştırdığımız gibi , ön camı sildirmemiz. Bir de araba Güneş altında ise ,silecekler gidiyor.

Benim bir arkadaş , cam suyu kokusu içeri girecek diye camı hiç sildirmez , dışarıyı zor görürüz. Sileceklerin 3. yılı .

Bu işin sırrı , silecek lastiklerinin yumuşak olması , bunuda sanırım mazot yapıyor.
  • Bahri Abi şindi arabanın her tarafının mazotliycam olmadı gazyağı garanti çıkarır diyorlar sonra bi sabunlu suyla yıkarım ondan sonra da doğru bakıma fiyat sormadım daha bakıcaz artık.Ondan sonra kız gibi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Bahri Abi şindi arabanın her tarafının mazotliycam olmadı gazyağı garanti çıkarır diyorlar sonra bi sabunlu suyla yıkarım ondan sonra da doğru bakıma fiyat sormadım daha bakıcaz artık.Ondan sonra kız gibi olur.

sana şimdiden kolay gelsin emrecim baya uğraşacaksın desene
  • quote:

Selamlar;

abi neredeyse 6000 devir demişssin. arkadaş 140 150 demiş. uzun yolda 110 a sabitleyip geldim devir 2500 idi..ben ortalama maksimumu 5000 devir yapmıstır diyorum. cünkü ben 190 km yaptığımda devir 6500 civarıydı.. birde çok bağırmıyor be abi araba. tofaşa göre çok normal saka bir yana, birde accentlerin 1.3 motorlarında söyle bir durum var düşük devirlerde çok cansız motor. örneğin 1. viteste 40 kmyi geçmeden vites değiştirmiyorum cünkü çok baygın kalıyor motor hızlanmakta zorlanıyor. eğer düşük devirden hızlanma yapıyorsan arac 170i zor görüyor. motor gücü 85 hp ve maksimum gücü verdiği devir 5500. eğer denemek isteyenler varsa birde böyle denesin. hızın daha yukarılara çok daha rahat çıktığını göreceksiniz. son hızda da 170 i geçiçeksiniz.

bu arada bende gaz yağı kullanıyorum silerken. güzel oluyor yanlız kışın söyle bir problem yaşadım. arabayı güzel sabunlu falan yıkamak lazım yoksa arabayı sildiğiniz bezle camlarıda silerseniz benim yaptığım gibi kışın buhardan gözzünüzün önünü göremiyorsunuz...

bu arada carenfly aracın çok güzel yakmıs gerçekten Allah nazar değdirmesin..

selametle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 9 Temmuz 2007; 20:33:31 >

• kışa dogru silecekleri ya değiştirecem yada gazyagı veya mazot ile silecem bakalım ne olacak
  • Bu arada Bahri abi ben jantları siyaha boyamayı düşünüyorum zaten zift oldular soyuldular biras siyah jantla göze batayım ama nası bi boya ile boyayayım biliyor musun? Mevlüd Abi bilirdi ama pek uğramıyor foruma
  • Sevgili magenta;

Senin araba 1600 galiba , bizimki 110 kmde 3000 devrin biraz üzerinde dönüyor.

Hızlanması , sürati , gücü gayet güzel. Piyasada emsal gösterilen hiçbir arabaya değişmem arabamı (Clio - Albea -206 - Focus -) . Hele LPG ile 100 bin yakınca minibüsten bile ucuz oldu. (Ancak; haklısın motor cansız , olsun)

Ama bu seferde bakım aralıkları kısaldı. 60.000 km bakımı zamanı geldi , 4 ayda 10.000 km yapmışım.

Bu arada 2004 Accent 1.3 için

Temmuz vergisi= 196 ytl.
    Kasko (Aksigorta)=500 ytl.
    Trafik Sig.= 108 ytl.

Maaş gitti , şimdi bide 60.000 bakımı var bunlara ekleyeceğiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carenfly -- 10 Temmuz 2007; 18:22:21 >
  • quote:

Sevgili magenta;

Senin araba 1600 galiba , bizimki 110 kmde 3000 devrin biraz üzerinde dönüyor.

Hızlanması , sürati , gücü gayet güzel. Piyasada emsal gösterilen hiçbir arabaya değişmem arabamı (Clio - Albea -206 - Focus -) . Hele LPG ile 100 bin yakınca minibüsten bile ucuz oldu. (Ancak; haklısın motor cansız , olsun)

Ama bu seferde bakım aralıkları kısaldı. 60.000 km bakımı zamanı geldi , 4 ayda 10.000 km yapmışım.

Bu arada 2004 Accent 1.3 için

Temmuz vergisi= 196 ytl.
    Kasko (Aksigorta)=500 ytl.
    Trafik Sig.= 108 ytl.

Maaş gitti , şimdi bide 60.000 bakımı var bunlara ekleyeceğiz....

@carenfly abi benim araba 1341cc 85 hp..şimdi testtten geldim 110 km yaptığımda devir saati benim 3000 in altında 2500 ün biraz üstünde ama kesinlikle 3000 değil. 190km/s yaptım biraz yol eğimli renault kangoo ile kapıştık devir 5000 ile 5500 arasındaydı 5000 deviri henüz geçmişti. bence abi senin motor km yapmıs ama daha açılmamış kangoo kökledi zannedersem bende öyle 180 olduğunda geçttim biraz daha bastım 190 oldu. 200km/s i daha göremedim. rüzgar çoktu o hızımı kesti. rüzgarsız bir günde gene test verileriyle buluşmak dileğiyle selametle....

• 190 mı......

yan camlardan kollarınızı çıkartsanız uçacaksınız neredeyse.

Zorlama arabanı güzel kardeşim , zorlama...

Demekki:
    magenta; sana 500 yapan araba verseler 500 yapıcan desene ,
    Fizik kurallarını unutmayalım , sevelim - sevilelim...

neyse herhalde vermezler
  • Lastiklerle ilgili biraz bilgi koyun buralara ,
    Westban , Biraz lastik bilgisi toplayın kardeşim,

Yol sesi yapmayan lastik hangisi , yağmur lastiği nedir , ne işe yarar , 175/70/R13 lastikleri , 13 jant sabit kalmak koşuluyla nasıl büyütürüz , mesela aynı janta 185/70/R13 takılabilirmi , Yada 175/80/R13 lastik varmıdır?

Bu konulara girelim biraz....
  • quote:

190 mı......

yan camlardan kollarınızı çıkartsanız uçacaksınız neredeyse.

Zorlama arabanı güzel kardeşim , zorlama...

Demekki:
    magenta; sana 500 yapan araba verseler 500 yapıcan desene ,
    Fizik kurallarını unutmayalım , sevelim - sevilelim...

neyse herhalde vermezler

abi ben hız hastasıyım zaten arabanın zorlandığını sanmam 5000 deviri yeni geçmişti 6500 civarıda tahminim 205 - 210 falan çıkabilir. tek kolum dışardaydı ama süper. çok hızlandığını hissetmedim zira bu ilk 190ım değil. yolun biraz daha uzun olmasını ve sehir içi olmamasını isterdim ama daha bu kadar yapabildik.açık bir tahminle bir performans son susturucu birde performans filtre ile ibrenin sonunu görebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 10 Temmuz 2007; 21:41:03 >

• Aşağıdaki Resimlerde bir Astra ve Bir Focus görünüyor.
    Sanırım bunlarda hızı seviyorlar dı.....

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carenfly -- 10 Temmuz 2007; 21:52:42 >
  • biraz kader biraz sans. tecrübe gerek hız konusunda kendine güveniyorsan basmalısın. bu araba ile alakalı değil kendinde güven yoksa o hızı yapamazsın zaten. arabanı tanıyorsan problemin yok. ümit davalanın rekoru istanbul ankara arası ya 320 ya 340 km/s demişti.böyle bir arabam olsa denerim hiç korkmadan. önce kendine sonra arabana güveniyorsan arabanın nerde ne yapabileceğini biliyorsan sorun yok. biraz da kader. sonuçta 80 le giderken bile öleebilirsin hayatta böyle bir ihtimal var ne yazıkki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 11 Temmuz 2007; 0:33:12 >
  • Geçende bende benim arabayla 3. viteste son gaz denemesi yaptım devir kesici 7300 de devreye girdi ve o anki hız 150 km/h di. Şaşırdım açıkçası 3. viteste 150 yaptı benzinli tabi araba. Bahri abi nerelerdesin yaw sende kayboldun ortadan.
  • ÖNCELİKLE HERKESE MERHABALAR.

WESTBAM ARKADAŞ YANLIŞ YAZMIŞIM 420 KG OLACAKTI HAKLISIN.

ARKADAŞLAR ARABAYLA 175 KM/SAAT HIZ YAPTIĞIMDA ARABANIN MOTOR DEVRİ 5000 DEVİRE YAKIN BİR YERDE İDİ
    AMA BUNA RAĞMEN MOTOR SESİ AĞLAMAKLI BİR SES DEĞİLDİ GAYET NORMAL BİR SES VARDI.
    ŞUNUDA BELİRTEYİM ARABAYI GAYET DEVİRLİ KULLANMANIZ GEREKİYOR YOKSA HIZLANMALARDA CANINIZ SIKILIR.

ARABAM 1.3 MOTOR KLİMALI ACCENT ADMİRE VE 2004 MODEL SERVİS BAKIMLI. BAKIMLARI SAATİ SAATİNE YAPILMIŞ.

BENİM GÖZÜMDE TEK EKSİĞİM LASTİKLER VE YENİLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM BU KONUDADA TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM.

BU ARADA GENELDE ARABAYI FAZLA HIZLI KULLANMAM YOLUN DURUMUNABAĞLI

YOL BOŞ VE DÜZGÜNDÜ...

BU ARADA ANKARA YÖNÜNE GİDECEK ARKADAŞLAR BEN SABAH SAAT 5 TE ÇIKTIM YOL 5.15 TE TEM KURTKÖY GİŞESİNDEN GİRDİM
    ANKARAYA GİDECEK ARKADAŞLAR BU SAATTE YOLA ÇIKSINLAR. YOL TENHA GAYET RAHAT GİDEBİLİRSİNİZ BU SATTE.
    DÖNÜŞTE İSE AKŞAM 6.30 GİBİ ÇIKTIM ANKARADAN YİNE YOLLAR GAYET TENHAYDI. TEK TÜK OTOBÜS TIR FALAN VARDI.

YORUM YAPAN TAVSİYEDE BULUNAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER İYİ YOLCULUKLR...

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.