Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
89.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: carenfly

Hayır ,
    10.000 km de değiştiriyorum.
    Aslına baksan ben 20.000 km değiştirsem de olur benim araba LPG li çünkü. Ama Akıl hep yağda kalıyor. 10.000 km bakımında değiştiririm.
    Bir de bunlara ek olarak bagajda hep yedek hava filtresi bulunur ,5.000 km de bir hava filtresi değiştitririm.

benimkide lpgli castrol magnatec aldım 10w-40 50 ytlye. birde performans hava filtresi aldımki değme keyfime tam hersey iyi gidiyo derken bir baktım sol on farın kısaları söndü yani patladı. yarın xenona yakın lambalardan açık mavi yada beyaz renklileri araştıracam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 24 Temmuz 2007; 21:39:13 >

• Benim gözlerde xeon (nasıl yazılıyor yau bu) görünümlü, geçen yıl çiftini 40 ytl ye taktılar , mavi gözlü oldu.
  • xenon diye yazılıyor hocam
  • herkese iyi muhabbetler ne zamandan beri yoktum formda herkese tekrardan selamlar kazasız günler dilerim.
  • lastik ebatlarını değiştirmeyin.orjinallastik her zaman avantajlıdır.
    mesela lastik çapını büyüttüğünüz takdirde 100km/h hız ile yol alırken 115 km/h ile radara girersiniz.lastik ebetları ile km saati orantılı çalışır.
    3,5 yıl önce 4 tane pirelli p3000 aldım 35000 km yol yaptım hiç yolda bırakmadı.ne patladı ne de lastik havası aşırı derecede indi. bu gün öndeki iki tanesini değiştirdim.aslında daha alt sınırın altına inmemişti fakat bana göre lastik araçtaki önemli noktalardan birisi.bu gün yeniden prelli aldım aslında lassa almayı düşünüyordum.sanayide gezerken bir sorayım dedim kendi kendime .Ama satıcı iki adet prelli aqua.. p400 lastiği satıverdi.daha sonra 100 km kadar yol yaptım.eski lastiklerin yol tutuşu kalmamış nerdeyse arabanın direksiyonu bi garip geldi.En hafif direksiyon hareketini yola yansıtıyor.Bu da yol tutuşu iyi demek.Ses yapmaması da ayrı bir artısı.4 mevsim lastik önerdi usta ama ses yapacağı için almadım.Senede 15 gün kar yağacakta benim lastikler kar tutuşu iyi olacak.11,5 ay ne yapacağız o sesle.lastiklerin tanesini hiç pazarlık yapmadan peşin 55 ytl ye aldım.Taksitli seçenekte 6 ay 10ytl den 60 ytl dedi.
    3 ay önce tartarini sıralı lpg sistemi taktırdım.keşke arabayı aldığım gün taktırsaymışım.Hiç bir sorun yaşatmadı şimdiye kadar.Gaz takıldıktan sonra 2000 / 3000 km civarında kullandım.Bu sırada her gaz alışımda test yaptım.Boş depoyu fulledikten sonraki ödediğim parayı gaz boşalıpta benzine gecene kadarki km ye böldüm ve en az 120ytl en fazla 160ytl gibi bir şehir içi değer saptadım.Klima gerekli olduğu zamanlarda kullandım.Bu hafta içi uzun yolda deneyeceğim sonuçları sizinle paylaşırım.

• Selamlar Kırımlı,
    Bizim arabaların orjinal lastiği de pirelli3000 , ve hakkatten lastik gürültüsü çok fazla . Üzerinde hala aldığımdaki lastikler P3000 var. 60.000 km oldu , Dediğin Pirelli aqua yı düşünüyorum , yol sesi hakkatten belirgin bir şekilde azalıyormu??

Bu arada ilginç bir durum tespiti yapayım , Önceki arabamda Lassa Grandslam marka lastik vardı ve abartmıyorum en fazla 6 ayda bir lastik patlıyordu , içine çivi girmiş , diken girmiş , cam parçası girmiş oluyordu. Bu Pirelli3000 lastikleri 3 yıldır 60.000 km dir kullanıyorum , Hiç patlamadı...
    Allaaa alaaa ,
    O yüzden bir yandanda yumuşak lastik almaktan çekiniyorum , sesi azaltalım derken , patlak lastiklerle uğraşmayalım.
  • Lastik gürültüsü derken kışlık lastiklere oranla yada dört mevsim dedikleri lastiklere oranla daha az gürültülü olduğunu kastetmiştim.P3000 lastiği kışlık lastiklere oranla daha sessizdir.Oluşan sesin azalması ise aracın ses izolasyonu ile daha aza indirilir.Malesef orta sınıf araçların 3 aşağı 5 yukarı oluşan lastik sesleri birbirlerine yakındır.Lastik sesinin farkedilir derecede azalması için bazı uygulamalar yapılarak azaltılabilir.
    mesela arac tabanının alttan zift ile boyanması.Araç içindeki taban halıfleksinin daha kalını ile değiştirilmesi,yada arasına sesi izole edici madde ile kaplanması çözüm olabilir.Genede işin uzmanına danışmakta fayda var.prelli aqua 400 ile p3000 arasında ses farkı nasıl demişsin. bu konuda net şey diyemiyeceğim. sadece ön tarafa iki adet p400 aldım arkalarda p3000 ler duruyor.p400 ler daha sıfır olduğu için (yani daha dişleri yenmemiş durumda)daha çok ses yapması da normal. Sonuç olarak sanırım ses bir miktar arttı ama yeni olması buna sebep olmuş olabilir.

• quote:

Selamlar Kırımlı,
    Bizim arabaların orjinal lastiği de pirelli3000 , ve hakkatten lastik gürültüsü çok fazla . Üzerinde hala aldığımdaki lastikler P3000 var. 60.000 km oldu , Dediğin Pirelli aqua yı düşünüyorum , yol sesi hakkatten belirgin bir şekilde azalıyormu??

Bu arada ilginç bir durum tespiti yapayım , Önceki arabamda Lassa Grandslam marka lastik vardı ve abartmıyorum en fazla 6 ayda bir lastik patlıyordu , içine çivi girmiş , diken girmiş , cam parçası girmiş oluyordu. Bu Pirelli3000 lastikleri 3 yıldır 60.000 km dir kullanıyorum , Hiç patlamadı...
    Allaaa alaaa ,
    O yüzden bir yandanda yumuşak lastik almaktan çekiniyorum , sesi azaltalım derken , patlak lastiklerle uğraşmayalım.

Benim arabanın orjinal lastikler Lassa İmpetus 2. Standart değil o zmn bütün lastikler..

• ARKADAŞLAR GETZ KLUBÜNÜ BULAMIYORUM FORUMDA,, BAŞINA BİR KAZA MI GELDİ YOKSA...?
  • quote:

Orjinalden alıntı: westbam

quote:

Orjinalden alıntı: legion90

quote:

herkese merhaba
    emrecim biraz rahatsızdım forma giremedim bugün anca girdim lastik konusunuda hep berabber inceleyelim
    ben hız konusunda karşıyım çok fazla hızlı gitmemek gerek 80 ile bile ölüm tehlikesi oldugu dogru ama risk oranları farklı bir 170km hızla gitmenin kaza riski %30 iken 80 km hızla gitmenin ki &10 felandır veriler örnektir. neyse bir yandan kendine zarar verme olayının yanında başkalarınada zarar verme oranıda çok fazla bundan sadece kendimizi düşünmemek gerek diyorum ben sadece

Geçmiş olsun Bahri abi. Umarım iyileşmişsindir.. Abi sana sorum vardı jantları siyaha boyamayı düşünüyorum zift oldu ve üzerindeki boya çıktı ondan dolayı boyayayım diyorum. Ne tür boya kullanmak lazım biliyor musun? iyi günler

hım bilmemki mevlüd abi olsa söylerdi plastikte casatti marka ile boyadım ben vernik atmayı unuttum eger güzel bir şey olsun diyorsan tanıdık bir oto boyacısına yaptır derim onlar işin erbabı sana yardımcıolur ama dersenki ben yapacam cassati olur

WESTBAM, YAHU BİZİM FORUM NEREYE GİTTİİİİ...? SEN GÖRDÜN MÜ? BULAMIYORUM DA...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hpehlivan

Kullanımdan olmadığına eminim. Şöyle ki bayramda depoyu fulleyip km yi sıfırladık ve benzip bitip araç yolda kaldığında km 406yı gösteriyordu. Aracı babam kullandığı için kesinlikle devirli kullandığına eminim ve sıkışık trafikte toplasan en fazla 30km yol yapmıştır.Henüz servise gidemedim fakat gitsemde araç normal deyip teslim edicekler. Garantiyi boşwerip dışardan işi bilen bi ustaya götürsem mi die düşünüyorum. Zaten garantininde bi işe yaradığını görmedim

test verileri

FABRİKA VERİLERİ TEST VERİLERİ
    Motor : Önde enlemesine yerleştirilmiş 3 isilindirli common-rail dizel motor Hızlanma
    Motor Hacmi : 1,493 cc 0-50 km/s : 4.2 sn
    Çap/Strok: - 0-100 km/s : 13.7 sn
    Sıkıştırma Oranı : - 0-130 km/s : 24.8 sn
    Motor Gücü : 4000 d/d'de 82 HP Esneklik (60-100 km/s)
    Max. Tork : 2000 d/d'de 184 Nm 4. Viteste : 9.0 sn
    Vites Oranları : 1-3.615, 2-2.053, 3-1.370, 4-0.971, 5-0.733, geri-3.25 5. Viteste : 14.8 sn
    Son Dişli : 3.650 Max. Hız 170 km/s
    Frenler : önde hava kanallı disk, arkada kampana Dönme Çapı : 10 m
    Bagaj : 334 İç Gürültü
    Boyut : 4260/1680/1405 3.Vites 50 km/s : 62 dB(A)
    Ağırlık : 1,200 kg 4.Vites 100 km/s : 64 dB(A)
    Lastikler : 185/60 R14 5.Vites 130 km/s : 68 dB(A)
    100 - 0 km/s ve süresi : 42 sn
    Test Tüketimi : 5.4 lt/100km
    Depo Kapasitesi : 45 lt
    Menzil : 833 km

yukarıda en önemlisi 45 depo yakıt ile 5.4 oranla 833 diye yazıyor arabam.com da
    ama senin oranın
    litre km ortalama
    45 406 11,08374384

lt fiyatı km/yakan yakıt
    2.680 297,044335 K.BENZİN 95 Oktan
    2.710 300,3694581 K.BENZİN PO-97
    3.000 297,044335 K.BENZİN 98 Oktan
    2.640 292,6108374 SÜPER EXTRA

bu oran bencede çok ama sana başka bir yer yani servis harici bir yere götürmenide tavsiye etmem araç garantiden çıkarsa çok başın agrır çünki bütün masrafları kendin karşılamak zorunda kalırsın ve hyundai yedek parçası çok pahalı

YALNIZ ARKADAŞLAR İLK DEPO İLE 406 KM YAPMASI NORMAL Kİ...

BEN DE AYNI YAPTIM, HEM DE TURBO DİZELİMLE...

SEBEP: RODAJ DOSTUM RODAJ,,,

DAHA ARABA İLK DEPOYU OTURTUYOR MOTORA,,, PİSTONLARDAKİ SÜRTÜNMENİN KATSAYISINI HESAP ETMEK MÜMKÜN DEĞİLL....

BEN ARABA 1600 KMYE GELİNCE KOMPLE YAĞI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIM, YAĞI ELİME ALDIĞIMDA ÇAPAKTAN YAĞI ANLAYAMIYORDUK...

NORMALDİR İLK DEPOYLA 406 KM YAPMASI...

• quote:

quote:

Selamlar;
    1.3 arabanın son sürati 170 km , ve bu sürati motor nerdeyse 6000 dv/dk da yapıyor. Yani bu süratle gdersen 240 bin yakar gayet normal. Eğer şehir içide bu şekil arabayı eze eze kullanıyorsan 270 bin de normal. Bu arabaları 2500-3000 devir arasında kullanacaksın arkadaşım. Hiç acımadınmı 150-160 km süratle giderken , araba nasıl baarıyor , " kurtarın beni diye" ...

Memleketim eskişehirden yeni geldim. Giderken 320 km yaptım , 33 ytl LPG aldı. Dönerken Köy dahil 420 km yaptım 41 ytl LPG aldı. km de 100 bin TL nin altına düştüm nerdeyse , Klima sürekli açıktı üstelik. Bu araba bu şekil yakarsa 20 sene buna bineriz dedik.

Hadi herkese iyi günler dilerim...

bu süratler çok yüksek yahuu bırak arabayı allah korusun kaza felan çıkarak hızlar o hızla yaşanacak dengesizlik direkt ölüm hem cebede zarar kimse kimseye 2 saatlik yolu 1 saatte gitti diye madalya vermezler dimi carenfly
    S_SELCUKCOBAN kardeşimiz baya hızlımı neee

6000 DEVİRE EN SON ARKADAŞ 1997-98 MODEL HYUNDAI ELANTRASI İLE ÇIKTI,,,

SONUÇ: MOTORU BİR DAHA ADAM EDEMEDİ,,,SU GİBİ YAĞ YAKMAYA BAŞLADI.. DİKKAT EDİN BENZİN DEĞİL,, MOTORUN YAĞINI YAKIYORDU BENZİN NİYETİNE...ARABADA YEDEK YAĞ TAŞIYORDU SÜREKLİ İLAVE ETMEKTEN...

• quote:

kışa dogru silecekleri ya değiştirecem yada gazyagı veya mazot ile silecem bakalım ne olacak

WESTBAM, ARKA SİLECEKLERİ 4-5 CM UZUNU TAKMAK MÜMKÜN SANIRIM, AMA GETZE UYGUN ARKA SİLECEK BULAMADIM...

BİRDE GETZE UYGUN ÖN SİLECEK BULAMADIM DAHA UZUNUNU,,

ÖN SAĞ SİLECEK ÖN SOL SİLECEĞE GÖRE BAYA KISA KALIYOR, GÖZÜME TAKILDI...

ACABA UZUN SİLECEK ALSAM, UÇLARINI KESSEM KULLANSAM UYARMI?
  • quote:

quote:

Selamlar;
    Arkadaşlar Hyundai nin Türk Ortağı Ali Kibar'ın Kızı fabrikaya 99 model Yumurta kasa bir accent ile geliyormuş. Bayaa sıkı bir kaynaktan duydum. Doğruysa şapka çıkarırım. Bizim ülkede Tek maaşlı ailelerin bile Focus Megane almaya çalıştıkları , Yumurta kasalara dudak büktükleri ortamda , Bu kadar mütevazilik . Helal olsun diyorum..

eger duyum dogruysa ne güzel diger insanlarada örnek olur burdanda o bayanı tebrik ederim elinde imkan varken demek sevdigi ve inandıgı bir şeyi kullanıyor

YUMURTA KASA HYUNDAILAR İLK ÇIKTIĞINDA TÜRKİYEDE EN PAHALI ARABALARDAN BİRİYDİ SINIFINA GÖRE,, DAHA SONRA DÜŞTÜ FİYATLARI,, BUNU DA DİKKATE ALMAK LAZIM,,,

BELKİ İLK ÇIKTIĞINDA ALMIŞTIR O DA, DAHA SONRA ALIŞKANLIKTAN BIRAKAMAMIŞTIR.. Bİ DÜŞÜNCE SADECE BENİMKİ...

• quote:

Orjinalden alıntı: ffmsahin

quote:

quote:

Selamlar;
    1.3 arabanın son sürati 170 km , ve bu sürati motor nerdeyse 6000 dv/dk da yapıyor. Yani bu süratle gdersen 240 bin yakar gayet normal. Eğer şehir içide bu şekil arabayı eze eze kullanıyorsan 270 bin de normal. Bu arabaları 2500-3000 devir arasında kullanacaksın arkadaşım. Hiç acımadınmı 150-160 km süratle giderken , araba nasıl baarıyor , " kurtarın beni diye" ...

Memleketim eskişehirden yeni geldim. Giderken 320 km yaptım , 33 ytl LPG aldı. Dönerken Köy dahil 420 km yaptım 41 ytl LPG aldı. km de 100 bin TL nin altına düştüm nerdeyse , Klima sürekli açıktı üstelik. Bu araba bu şekil yakarsa 20 sene buna bineriz dedik.

Hadi herkese iyi günler dilerim...

bu süratler çok yüksek yahuu bırak arabayı allah korusun kaza felan çıkarak hızlar o hızla yaşanacak dengesizlik direkt ölüm hem cebede zarar kimse kimseye 2 saatlik yolu 1 saatte gitti diye madalya vermezler dimi carenfly
    S_SELCUKCOBAN kardeşimiz baya hızlımı neee

6000 DEVİRE EN SON ARKADAŞ 1997-98 MODEL HYUNDAI ELANTRASI İLE ÇIKTI,,,

SONUÇ: MOTORU BİR DAHA ADAM EDEMEDİ,,,SU GİBİ YAĞ YAKMAYA BAŞLADI.. DİKKAT EDİN BENZİN DEĞİL,, MOTORUN YAĞINI YAKIYORDU BENZİN NİYETİNE...ARABADA YEDEK YAĞ TAŞIYORDU SÜREKLİ İLAVE ETMEKTEN...

@ffmsahin kardeş arkadaşının arabası sorunlu olması gerek. lpg kullanıyorsa zaten klasik sistemde yağ yakar araba buna her türlü lpgli araba göstermekte(kara düzen lpg). suna kadar ben çıktığım 6000 devir sayısını hatırlamıyorum. zaten kırmızı bölge 6000de başlıyor. arabaya bakım yaptırmıyor ve düzenli kontrollerini yapmıyorsa normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 3 Ağustos 2007; 14:05:26 >

• Selamalr;
    Yokohama lastiklere ne diyorsunuz ??
    Yokohama S306 185/70/R13 86T 105 YTL. ( Konfor 3 yıldız , Ekonomi 5 yıldız.)
    Yokohama AA01 175/70 R13 82T 87 YTL. (Konfor 5 yıldız , ekonomi 6 yıldız.)

Sessizlik konfor sınıfınamı giriyor acaba.
  • arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
    1999 model Accent GLS aldım bir ay önce. 70000 km de. Tek eksiği klima yok. Bu araçlara sonradan klima takılabiliyormu? Bilgisi olan varsa cevaplara memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdaldor

arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
    1999 model Accent GLS aldım bir ay önce. 70000 km de. Tek eksiği klima yok. Bu araçlara sonradan klima takılabiliyormu? Bilgisi olan varsa cevaplara memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle H.G . Bildiğim kadarıyla takılıyor fakat pek sağlıklı olmadığı söyleniyor.
  • HERKESE SELAMLAR.HAYIRLI HAFTALAR.HAFTA SONU BAŞIMA GELEN SORUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. C.TESİ GÜNÜ İZMİRDEN ÇEŞMEYE GİDERKEN ŞEHİR ÇIKIŞINDA DEVAMLI YAKIT ALDIĞIM BP İSTASYONDAN 50 YTL.ULTİMATE DİESEL ALDIM.DAHA 2 KM.GİTMEDEN GAZ PEDALI TAM BASMASINA RAĞMEN MOTOR DEVRİ 2750 DEN YUKARI ÇIKMAMAYA BAŞLADI.HEMEN BİR ÜST VİTESE GEÇİNCE ARAÇ TOPARLIYOR YİNE 2750 DEVİRDEN SONRA GAZ YEMİYOR?DURDUM MOTORU AÇTIM BAKTIM ACABA TURBO HORTUMLARINDAN BİRİ Mİ ÇIKTI DİYE GÖRÜNÜRDE BİRŞEY YOK.MOTOR RÖLANTİDE GAYET NORMAL ÇALIŞIYOR.DEVAM ETTİM.ÇEŞMEDE ARACIM 1-2 SAAT PARK HALİNDE KALDI.TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA ARIZA GEÇMİŞ.MOTOR ÇOK RAHAT 4000 DEVİRLERE ÇIKIYOR.ÇOK ŞAŞIRDIM.PAZAR GÜNÜ SORUN YOK.PAZAR AKŞAM ÜZERİ ÇEŞME DÖNÜŞÜ RAMPA AŞAĞI İNERKEN YARI YOLDU BU DEFA YİNE AYNI VEE PORTAKAL RENKLİ MOTOR CHECK LAMBASI YANDI.İZMİRE KADAR YAVAŞ YAVAŞ GELDİK.ŞİMDİ C.TESİ GÜNÜ SERVİSE GİDECEĞİM BAKALIM NELER ÇIKACAK.BP GİBİ GÜVENLİ BİR FİRMANIN BUNU YAPMASI ÇOK ŞAŞIRTTI BENİ.SORUN BÜYÜK İHTİMAL YAKITTAN.

• quote:

Orjinalden alıntı: tweety arda

HERKESE SELAMLAR.HAYIRLI HAFTALAR.HAFTA SONU BAŞIMA GELEN SORUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. C.TESİ GÜNÜ İZMİRDEN ÇEŞMEYE GİDERKEN ŞEHİR ÇIKIŞINDA DEVAMLI YAKIT ALDIĞIM BP İSTASYONDAN 50 YTL.ULTİMATE DİESEL ALDIM.DAHA 2 KM.GİTMEDEN GAZ PEDALI TAM BASMASINA RAĞMEN MOTOR DEVRİ 2750 DEN YUKARI ÇIKMAMAYA BAŞLADI.HEMEN BİR ÜST VİTESE GEÇİNCE ARAÇ TOPARLIYOR YİNE 2750 DEVİRDEN SONRA GAZ YEMİYOR?DURDUM MOTORU AÇTIM BAKTIM ACABA TURBO HORTUMLARINDAN BİRİ Mİ ÇIKTI DİYE GÖRÜNÜRDE BİRŞEY YOK.MOTOR RÖLANTİDE GAYET NORMAL ÇALIŞIYOR.DEVAM ETTİM.ÇEŞMEDE ARACIM 1-2 SAAT PARK HALİNDE KALDI.TEKRAR ÇALIŞTIRDIĞIMDA ARIZA GEÇMİŞ.MOTOR ÇOK RAHAT 4000 DEVİRLERE ÇIKIYOR.ÇOK ŞAŞIRDIM.PAZAR GÜNÜ SORUN YOK.PAZAR AKŞAM ÜZERİ ÇEŞME DÖNÜŞÜ RAMPA AŞAĞI İNERKEN YARI YOLDU BU DEFA YİNE AYNI VEE PORTAKAL RENKLİ MOTOR CHECK LAMBASI YANDI.İZMİRE KADAR YAVAŞ YAVAŞ GELDİK.ŞİMDİ C.TESİ GÜNÜ SERVİSE GİDECEĞİM BAKALIM NELER ÇIKACAK.BP GİBİ GÜVENLİ BİR FİRMANIN BUNU YAPMASI ÇOK ŞAŞIRTTI BENİ.SORUN BÜYÜK İHTİMAL YAKITTAN.

Geçmiş olsun. Hiç bi anlam veremedim doğrusu. Bende dün Çorlu dan gelirken otobanda 190 ı geçince birden ABS ışığı yandı. Durdum stop ettim tekrar çalıştırdım ışık söndü. Sonra tekrar 190 yaptım yine yandı. Bende servise sorucam nasıl bu iş böyle çok yüksek hızlarda devreye girmiyor mu bu ABS??

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.