Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
89.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet hyundailerde düşük devir problemi var. arabayı düşük devirden kullanıma başladıysan çok geç hızlanıyor. devirli kullanmalı. 2.ci vitesi oldukça can sıkıcı. kalktın diyleim 30 km hıza çıktı 1ci vitesle 2.de devrini buldurup hızlandırana kadar baya bir vakit geçiyor. genelde 40 km kullanıyorum devirli kulanan arkadaşlarada bunu önerimri gayet rahat bir hızlanma sağlıyor.
  • herkese merhaba
    emrecim biraz rahatsızdım forma giremedim bugün anca girdim lastik konusunuda hep berabber inceleyelim
    ben hız konusunda karşıyım çok fazla hızlı gitmemek gerek 80 ile bile ölüm tehlikesi oldugu dogru ama risk oranları farklı bir 170km hızla gitmenin kaza riski %30 iken 80 km hızla gitmenin ki &10 felandır veriler örnektir. neyse bir yandan kendine zarar verme olayının yanında başkalarınada zarar verme oranıda çok fazla bundan sadece kendimizi düşünmemek gerek diyorum ben sadece
  • quote:

Orjinalden alıntı: westbam

herkese merhaba
    emrecim biraz rahatsızdım forma giremedim bugün anca girdim lastik konusunuda hep berabber inceleyelim
    ben hız konusunda karşıyım çok fazla hızlı gitmemek gerek 80 ile bile ölüm tehlikesi oldugu dogru ama risk oranları farklı bir 170km hızla gitmenin kaza riski %30 iken 80 km hızla gitmenin ki &10 felandır veriler örnektir. neyse bir yandan kendine zarar verme olayının yanında başkalarınada zarar verme oranıda çok fazla bundan sadece kendimizi düşünmemek gerek diyorum ben sadece

Geçmiş olsun Bahri abi. Umarım iyileşmişsindir.. Abi sana sorum vardı jantları siyaha boyamayı düşünüyorum zift oldu ve üzerindeki boya çıktı ondan dolayı boyayayım diyorum. Ne tür boya kullanmak lazım biliyor musun? iyi günler

• quote:

Orjinalden alıntı: legion90

quote:

herkese merhaba

Geçmiş olsun Bahri abi. Umarım iyileşmişsindir.. Abi sana sorum vardı jantları siyaha boyamayı düşünüyorum zift oldu ve üzerindeki boya çıktı ondan dolayı boyayayım diyorum. Ne tür boya kullanmak lazım biliyor musun? iyi günler

hım bilmemki mevlüd abi olsa söylerdi plastikte casatti marka ile boyadım ben vernik atmayı unuttum eger güzel bir şey olsun diyorsan tanıdık bir oto boyacısına yaptır derim onlar işin erbabı sana yardımcıolur ama dersenki ben yapacam cassati olur

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: legion90

quote:

herkese merhaba

hım bilmemki mevlüd abi olsa söylerdi plastikte casatti marka ile boyadım ben vernik atmayı unuttum eger güzel bir şey olsun diyorsan tanıdık bir oto boyacısına yaptır derim onlar işin erbabı sana yardımcıolur ama dersenki ben yapacam cassati olur

Tmm olmadi araba boyacisinda yaptiririm

• Arabayı biraz olsun lastiklerle yükseltmeyi düşünüyorum , jant değiştirmeden.

175/70/R13 82T (Pirelli 3000) üzerindeki lastikler. Geçen bir Kartal da gördüm 165/85/R13 83T (Michelin energy) yani yanağı geniş. Arabayı yükseltmiş.
    Ancak bu lastik michelin sitesinde yok. Bu ölçü nerdeyse tam benlik , ama bu ölçüde lastik bulamadım sitelerde. Üretimden kalktımıdır nedir.
  • herkese günaydın form uyuyo mu ne :)
  • Herkese Selamlar;
    1.3 2004 model admire arabamın 60.000 km bakımını yaptım , aşağıya dökümünü çıkarıyorum;

Triger seti Değişti (Triger kayışı , Gergi rulmanı , 6301 Rulman , V kayış , K. Kayış , D. Kayış)
    Hava Filtresi
    Yağ Filtresi
    Polen Filtresi
    Benzin Filtresi
    Yağ (Castrol magnetec)
    Fren Diskleri Kontrolü (Diskler normal)
    Klima Gazı ilavesi
    Lastik değişimi (Ön lastikler arkaya , Arkalar öne)
    El Freni gerdirildi
    Kapılar yağlandı
    Akü Gerilimi kontrolü (Normal)
    Şanzıman yağı kontrolü (Normal)
    Hidrolik yağı Kontrolü (Normal)

Tüm bunlar 250 Ytl tuttu.
    Üstüne Birde Carbon Clean yapıldı o da 50 ytl.
    Toplam 300 ytl harcadım. 5 saat sürdü.

İyi ki yerli araba almışım , En kapsamlı bakımı 300 ytl ye bitti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Herkese Selamlar;
    1.3 2004 model admire arabamın 60.000 km bakımını yaptım , aşağıya dökümünü çıkarıyorum;

Triger seti Değişti (Triger kayışı , Gergi rulmanı , 6301 Rulman , V kayış , K. Kayış , D. Kayış)
    Hava Filtresi
    Yağ Filtresi
    Polen Filtresi
    Benzin Filtresi
    Yağ (Castrol magnetec)
    Klima Gazı ilavesi
    El Freni gerdirildi
    Kapılar yağlandı

MERHABA ARKADAŞIM RİCA ETSEM ARABANIN ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNDE VE ŞEHİR DIŞINDA NE KADAR YAKIT TÜKETTİĞİNİ YAZARMISIN.

• quote:

Herkese Selamlar;

Hava Filtresi
    Yağ Filtresi
    Polen Filtresi
    Benzin Filtresi
    Yağ (Castrol magnetec)
    Klima Gazı ilavesi
    El Freni gerdirildi
    Kapılar yağlandı

abi nerde yaptırdın sorabilirmiyim..birde yağını 10000 kmlik mi koydurdun???...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 17 Temmuz 2007; 21:31:18 >

• Bu lastik değişimi işi pek sağlıklı değil sanırsam arkalar öne , önler arkaya olunca noluyor ki?
  • Belli konumda bulunan lastigin en fazla aşınan yerleri yine belli yerlerde yogunlaşıyor.Belli kilometrelerde lastik degiştirmenin amacı aşınan bu yerlerin hep ayni yerde (tarafta) yogunlaşmasını önlemektir.
  • Evet....
    quote:

Orjinalden alıntı: opxito

Belli konumda bulunan lastigin en fazla aşınan yerleri yine belli yerlerde yogunlaşıyor.Belli kilometrelerde lastik degiştirmenin amacı aşınan bu yerlerin hep ayni yerde (tarafta) yogunlaşmasını önlemektir.
  • Kocaeli körfez Sanayi sitesi , Gülünce Japon Oto ,
    Castrol magnetec 10-40 W 15.000 km lik yağdır.

quote:

Orjinalden alıntı: mAGENTa_

• Selamlar;

Arabam ;
    benzinle ;
    Şehir içi 200 -210 bin TL , Şehir Dışı 170-180 bin TL yakıyor,
    LPG ile
    Şehir içi 120 bin şehir dışı 100-110 bin arası yakıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: S_SELCUKCOBAN
    MERHABA ARKADAŞIM RİCA ETSEM ARABANIN ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNDE VE ŞEHİR DIŞINDA NE KADAR YAKIT TÜKETTİĞİNİ YAZARMISIN.
  • quote:

Kocaeli körfez Sanayi sitesi , Gülünce Japon Oto ,
    Castrol magnetec 10-40 W 15.000 km lik yağdır.

quote:

Orjinalden alıntı: mAGENTa_

daha önce mobil koymuştum 10w-40 10000km dolmak üzere ben 10000lik diye biliyordum değiştirecem.
    castrol magnatec 10w-40 lık koyduracağım bence. dün benzinlikten bakalım dedim 72 ytl yazıyordu hemen geri çıktım. sanayiden tekarar bakıp ucuzunu bulduğumda alacam. carrefourda falan ucuzmudur acaba....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAGENTa_ -- 20 Temmuz 2007; 10:10:01 >
  • Ben carrefour dan aldım , 55 YTL , yanında da T shirt hediye ettiler .
  • quote:

Ben carrefour dan aldım , 55 YTL , yanında da T shirt hediye ettiler .

oo aradaki farka bak 18 ytl cebe atacak benzinllik..bende bir carefoura uğradığımda alayı abi teşekkürler. yağın 15000lik olduğunu söylemiştin sen bu 14000-15000 aralığıdnamı değiştiriyorsun yağını..
  • Hayır ,
    10.000 km de değiştiriyorum.
    Aslına baksan ben 20.000 km değiştirsem de olur benim araba LPG li çünkü. Ama Akıl hep yağda kalıyor. 10.000 km bakımında değiştiririm.
    Bir de bunlara ek olarak bagajda hep yedek hava filtresi bulunur ,5.000 km de bir hava filtresi değiştitririm.
  • Merhaba Arkadaşlar.. Güvenlik paketli 1999 Accent GLS elektrik şeması arıyorum. Yardım edebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidus -- 23 Temmuz 2007; 23:25:33 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.