Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar DİZEL değil, sadece 1.6 GDI benzinli motorla gelicekmiş... Dizel beklemeyelim boş yere...
  • şuanda "1.6 140 ps hem turbosuz hemde az yakıyor" cümlesi ilk bakışta gerçekten çok etkileyici ama

GDI teknolojisinin turbosuz olduğunu söylemek nekadar doğru bilemicem %75 turbolu birtek basınç yok yine hava yakıt karışımına odaklı bir motor

satış rakamları için konuşmak gerekirse tasarım açısından giulietta kadar saf bir tarzı yok tasarımcılar aşırıya kaçmış güzel bir araç ama aşırı hatları var
    motor olarak GDI nın yanında dizel seçeneğide olmalı ve GDI tanıtılmalı arabasının turbolu olduğunu yeni öğrenen insanların oluşturduğu bir milletiz sadece gücüne ve yakıtına bakarak araba alıyoruz tork turbo falan hiçbirşeye bakmıyoruz
    fiyat olarak seçenekler oluşturulmalı sedece 10 mini birbirinin tıpatıp aynısı gibi değilde jant döşeme opsiyon listesi uzun olmalı ve piyasada kore araçlarına karşı büyük bir ön yargı var insanlar kore aracı almamak için zor zar megane2 alıyorlardı (megane2 uçan teneke)
    donanım olarakta amaç tercih sebebi yaratmak olmalı türkiyede insanlar arabamın busu var şusu var demekten hoşlanıyorlar yani bir C sınıfı değilde C den D ye atlicak bir araç olmaklı

• Uzun zamandan beri Cerato kullanıcıları da yeni Cerato Dizel i bekliyorlar. Hatta forumda mesaj toplama kampanyası falan da başlatılmıştı. Fakat bir türlü gelmedi ve gelmeyecek de büyük ihtimalle. Hyundai-Kia Amerika-Ortaoğu-Asya pazar hedefli araçlarda düşük hacimli dizel motor kullanmıyor artık. Sadece Ceed , İx20, Venga gibi Avrupa pazarı hedefli araçlarda düşük hacimli dizel motorları var.

quote:

Orijinalden alıntı: wolfien
    Elantra (Avante) için, Kia Ceed SW'a benzer fiyatlarda satılırsa "kapış kapış" gider diyorum. Örneğin, 1.6 dizel, 90bg, 6 havayastığı + abs, manuel klima, yol bilg., mp3 çalar, direksiyondan kumanda vb temel donanımları içeren baz bir model getirir ve 35-36 gibi avantajlı bir fiyatla sunarlarsa, açık ara C segmentinin lideri olurlar. Yok baz donanım modelin fiyatını 40'lardan başlatırlarsa o zaman sıradan satış rakamlarına hazır olsunlar...

• Aslına bakarsanız HYUNDAI-KIA zaten ABD ve Avrupa pazarları için geliştirdikleri (özellikle benzinli üniteler) motorlarla ciddi satış rakamlarına ulaşıyolar. Mesela bu Yeni Elantra'nın 2012 yılı sonuna kadar dünya satış hedefi 400.000.

Yani Türkiye'ye dizel motorlu bir Elantra getirip de yılda 4-5000 adet satış çok da umurlarında değil. Yani nedir ?sadece benzinli araç üreterek 2 yılda 400.000 adet satacak. Dizel bandına sokmayıp 405.000 satmayıverir. Bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyunrai

Arkadaşlar DİZEL değil, sadece 1.6 GDI benzinli motorla gelicekmiş... Dizel beklemeyelim boş yere...

İyi bir satış rakamı için dizel motor şart.
    Hyundai nin C segmentinde sedan bir araç eksiği vardı. O anlamada Elantra yerini bulacak ama dizel motor getirmedikçe sadece showroomları süsleyecek.
    Bu korelileri anlayamaz oldum. Aynısını Kia yaptı. Yeni bir tasarımla Ceratoyu getirdi. dizel motor yok. Hem de elinde sınıfının en güçlü dizel motoru varken ( 128 ps).
    Bugün ford ile ilgili bir haber okudum. Yeni focus 1.6 115 ps motorla gelecekmiş. Aynı motor mondeo ya da konulacakmış. Diğer markalar hepsi C segmentindeki araçlarına mutlaka bir dizel motor koyuyorlar. hatta D segmentine bile 1.6 dizel motor koymaya başladılar. Örnek passat.
    Türkiyenin vergilendirme sistemine ve yakıtın pahalı olmasına bağlı, böyle uygulamalar yapayken korelileri anlamıyorum.

• Gdi motorun amacı benzinli motor ile dizel motor un yakıt tüketimini sunmak.Performans isteyende,ekonomi isteyende gdi motorda buluşabilecek.Mitsubishi Carismalar için belirli bir hıza kadar çok ekonomik yakıt tüketimi var denir.1.8 litrelik motor 1.6 lık motor kadar yakıt tüketiyor açıklamaları var.Keza Pajero Pininlerinde gdı motorlu olanları için düşük yakıt tüketimi yaptığı söylenir,onlarda 1.8 motordur.Umarım Hyundai/Kia da Gdi motorda aynı düşük tüketimi sağlar.
  • çok ilginç geldi bana hyundai elentra ilanlarına bakarken aşağıdaki linkteki ilanı gördüm bir anlam veremedim nasıl yani
    www.araba.com
    Sucuri WebSite Firewall - Access Denied
    http://www.araba.com/3505895/Hyundai%20Elantra%20GLS%20AT

araba geldide bizimmi haberimiz yok

• fiyatıda 60 binden fazlaya geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UTKTOTİ

çok ilginç geldi bana hyundai elentra ilanlarına bakarken aşağıdaki linkteki ilanı gördüm bir anlam veremedim nasıl yani
    www.araba.com
    Sucuri WebSite Firewall - Access Denied
    http://www.araba.com/3505895/Hyundai%20Elantra%20GLS%20AT

araba geldide bizimmi haberimiz yok

.
    yalnız bu 1.8 motorlu full donanım. Bayiden aldığım bilgiye göre 1.6 motor başlangıç fiyatı 42 bin civarı olacak

• 42,800 usd imiş fiyatı.Bu ne ya
  • Hyundai Motor Amerika 2011 Elantra

• Yahu bu topic her üste çıktığında heyecan yapıyorum geliş tarihimi açıklandı diye.Bir giriyorum ya ''ne zaman gelir'' ya ''yeni resim, foto vb'' görüyorum.Yemin ediyorum diablo 3'e çevirdiniz topic'i.Onu da ekşi'de sol yukarda görünce kan basıncım artıyor,insülin seviyem yükseliyo.Yapmayın böyle canlar.Rica ediyorum piyasaya çıkış tarihini falan ekleyin bir daha
  • hyundai kore sitesinde avante/elantra nın baz fiyatı 13.400 KRW(güney kore para birimi) yani yaklaşık 20.000 tl fakat buraya gelirse fiyatının üzerine ne kadar daha koyulacağını bilemem.

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
  • Amerikadaki fiyatı ise baz model 14.830 dolar. Gerçekten uygun bence fakat bu ülkedeki vergi sistemiyle fiyat kaça çıkar acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

Hyundai Motor Amerika 2011 Elantra

Videoda Elantra yazıyor ama bu araç yeni sonata/i40'dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Yahu bu topic her üste çıktığında heyecan yapıyorum geliş tarihimi açıklandı diye.Bir giriyorum ya ''ne zaman gelir'' ya ''yeni resim, foto vb'' görüyorum.Yemin ediyorum diablo 3'e çevirdiniz topic'i.Onu da ekşi'de sol yukarda görünce kan basıncım artıyor,insülin seviyem yükseliyo.Yapmayın böyle canlar.Rica ediyorum piyasaya çıkış tarihini falan ekleyin bir daha

aynen arkdasım bende senin gibi hissediorum

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

Hyundai Motor Amerika 2011 Elantra

Videoda Elantra yazıyor ama bu araç yeni sonata/i40'dır.

hayır yeni sonata değil.
    hyundai elantra 2011

• quote:

Orijinalden alıntı: BandoEses

Amerikadaki fiyatı ise baz model 14.830 dolar. Gerçekten uygun bence fakat bu ülkedeki vergi sistemiyle fiyat kaça çıkar acaba

Verna baz modeli 30 Bin TL den , Avante nin baz modeli de 36 Bin TL den ucuza satılmaz bizim ülkede...
  • Bence baz donanım fiyatı en fazla 31 bin tl olur. Hyundai korede i30 u elantra dan türk parasıyla yaklaşık 1-2 bin tl daha pahalıya satıyor. i30 burada 34.000 bin tl den başladığına göre elantra da lansman fiyatıyla 30-31 bin tl olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: BandoEses

Bence baz donanım fiyatı en fazla 31 bin tl olur. Hyundai korede i30 u elantra dan türk parasıyla yaklaşık 1-2 bin tl daha pahalıya satıyor. i30 burada 34.000 bin tl den başladığına göre elantra da lansman fiyatıyla 30-31 bin tl olur

Hocam şöyle düşün..

Hyundai Türkiye diyor ki hem Accent hemde Verna birlikte satış yapılacak , hemde Avanteyi getireceğiz..

Accent in baz modeli 26.000 TL den satılıyor... Verna geldiği zaman Accent ten en az 3 bin TL fazlaya satılır o da eder 29.000 TL... Avante yi 29.000 TL ye satarlarken , bir üst segmentteki bir aracı + 2.000 TL ye imkanı yok satmaz.. Bir anlamda kendi kendini baltalamaz...

Dediğim gibi Avante 35 Bin den aşağıya satılmaz...

Örnek olarak Getz ve İ 20 fiyatlarına bakabilirsin... Birisi üretime devam eden getz diğeri getz in daha güncel versiyonu İ 20... İki aracın baz modelleri arasında + 3000 TL fark bulunuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 9 Mart 2011; 21:51:24 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.