Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay geldiydi vay gelecekti. Araplar, Koreliler arabaları eskitti bizim burda hala tık yok. Fukara ülkeyiz kardeşim. Ucuz eralarla yetinin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: BandoEses

Bence baz donanım fiyatı en fazla 31 bin tl olur. Hyundai korede i30 u elantra dan türk parasıyla yaklaşık 1-2 bin tl daha pahalıya satıyor. i30 burada 34.000 bin tl den başladığına göre elantra da lansman fiyatıyla 30-31 bin tl olur

Hocam şöyle düşün..

Hyundai Türkiye diyor ki hem Accent hemde Verna birlikte satış yapılacak , hemde Avanteyi getireceğiz..

Accent in baz modeli 26.000 TL den satılıyor... Verna geldiği zaman Accent ten en az 3 bin TL fazlaya satılır o da eder 29.000 TL... Avante yi 29.000 TL ye satarlarken , bir üst segmentteki bir aracı + 2.000 TL ye imkanı yok satmaz.. Bir anlamda kendi kendini baltalamaz...

Dediğim gibi Avante 35 Bin den aşağıya satılmaz...

Örnek olarak Getz ve İ 20 fiyatlarına bakabilirsin... Birisi üretime devam eden getz diğeri getz in daha güncel versiyonu İ 20... İki aracın baz modelleri arasında + 3000 TL fark bulunuyor...

Yani hocam şimdi ben de hyundai kullanıyorum. Ama ( Baz Model )35.000 tl Hyundaı elantra 1.6 gdı mı? 39.000 tl vw jetta 1.2 tsı mı gibi bir soruyla karşılaştığım zaman vereceğim cevap vw den yana olurdu. Hyunda nin kaliteli bir motor yapacağından adım gibi eminim. Ama vw nin kalitesi de +4.000 tl ye değer. Hele hele yukarıda anlatıldığı gibi 40.000 tl gibi fiyatlardan bahsedersek kimse dönüp bakmaz o arabaya... Türkiye de tutturabileceği başlangıç fiyatı 31.000-33.000 seviyesindedir. Sonuçta c sınıfı bir kore arabası alıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayrakol
    Yani hocam şimdi ben de hyundai kullanıyorum. Ama ( Baz Model )35.000 tl Hyundaı elantra 1.6 gdı mı? 39.000 tl vw jetta 1.2 tsı mı gibi bir soruyla karşılaştığım zaman vereceğim cevap vw den yana olurdu. Hyunda nin kaliteli bir motor yapacağından adım gibi eminim. Ama vw nin kalitesi de +4.000 tl ye değer. Hele hele yukarıda anlatıldığı gibi 40.000 tl gibi fiyatlardan bahsedersek kimse dönüp bakmaz o arabaya... Türkiye de tutturabileceği başlangıç fiyatı 31.000-33.000 seviyesindedir. Sonuçta c sınıfı bir kore arabası alıyoruz.

39.000 TL ye maalesef ki Jetta kalmadı , Baz model 1.2 TSI Trendline 42.000 TL den başlıyor.. Dediğim fiyata gelecek olan bir Avante ile Jetta arasında 7.000 TL gibi bir fiyat farkı olacaktır ki bu da az bir fark değil...

• quote:

quote:

quote:

Bence baz donanım fiyatı en fazla 31 bin tl olur. Hyundai korede i30 u elantra dan türk parasıyla yaklaşık 1-2 bin tl daha pahalıya satıyor. i30 burada 34.000 bin tl den başladığına göre elantra da lansman fiyatıyla 30-31 bin tl olur

Hocam şöyle düşün..

Hyundai Türkiye diyor ki hem Accent hemde Verna birlikte satış yapılacak , hemde Avanteyi getireceğiz..

Accent in baz modeli 26.000 TL den satılıyor... Verna geldiği zaman Accent ten en az 3 bin TL fazlaya satılır o da eder 29.000 TL... Avante yi 29.000 TL ye satarlarken , bir üst segmentteki bir aracı + 2.000 TL ye imkanı yok satmaz.. Bir anlamda kendi kendini baltalamaz...

Örnek olarak Getz ve İ 20 fiyatlarına bakabilirsin... Birisi üretime devam eden getz diğeri getz in daha güncel versiyonu İ 20... İki aracın baz modelleri arasında + 3000 TL fark bulunuyor...

Hocam sen neyapıyosun i30 lar 34 binden başlarken, keza ix20 nin fiyatlarıda belliyken dediğin fiyat çok zor. Bu arada yeni gelecek era muadili vernalarda bile en baz modelinde ABS, ESP ve 6 hava yastığı standart olcak. Oysa 41 bin dediğin jetta boş bir araba esp si dahi olmayan, bir araç. Ayrıca golf ve passatla, jettayı ayrı kategorilere koymak lazım. Jettanın malzeme kalitesi bariz şekilde düşürülmüş.

• Dediğin gibi arkadaşım 42.000 tl ye aldı. Bayinin söylediği şuydu " Abi yaz sonunu bekle Bunlar lansman fiyatları old. için indirim yapamıyorum O zaman 2.500-3.000 gibi bir indirim yapabilirim " dedi. Ama eleman dayanamadı aldı. Yaz sonunu bekleyip bayilerle pazarlığa oturursan dediğim fiyatı yakalarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

quote:

quote:

Hocam şöyle düşün..

Hocam sen neyapıyosun i30 lar 34 binden başlarken, keza ix20 nin fiyatlarıda belliyken dediğin fiyat çok zor. Bu arada yeni gelecek era muadili vernalarda bile en baz modelinde ABS, ESP ve 6 hava yastığı standart olcak. Oysa 41 bin dediğin jetta boş bir araba esp si dahi olmayan, bir araç. Ayrıca golf ve passatla, jettayı ayrı kategorilere koymak lazım. Jettanın malzeme kalitesi bariz şekilde düşürülmüş.

Ben tercihimi ifade ettim marka fanatikliği yapmıyorum. Dediğiniz donanım dacıa duster de de var. Gidip elantra alana da Duster alana da saygı duyarım. Haftasonu jetta nın test sürüşüne katıldım. Kalitenin düşürüldüğüne inanmıyorum, gözümle gördüm.

• quote:

Dediğin gibi arkadaşım 42.000 tl ye aldı. Bayinin söylediği şuydu " Abi yaz sonunu bekle Bunlar lansman fiyatları old. için indirim yapamıyorum O zaman 2.500-3.000 gibi bir indirim yapabilirim " dedi. Ama eleman dayanamadı aldı. Yaz sonunu bekleyip bayilerle pazarlığa oturursan dediğim fiyatı yakalarsın.

Hocam Doğuş Otomotiv çakıl taşı satsın pazarlık yapmaz çünkü adamlar tok satıcı , " Almazsan ahann da kapı orada fiyatı budur işine gelirse" der her zaman..... 2006 Yılında Leon aldım , inanırmısın adamlar gram indirim yapmadı, çünkü millet deli gibi araba alıyordu ve benim almadığım aracı alacak bi sürü adam vardı. Ve 4 bayiden fiyat aldım , hatta İzmirdeki bir bayiyi bile aradım adamlar sözleşmiş gibi aynı fiyat veya 40-50 TL lik küsüratları almayız diyordu şaka gibi...

Ayrıca satış temsilcisinin söylediği satış stratejisinde yanlış var. Lansman fiyatı her zaman ucuz olur piyasadaki taban fiyata yakın bir fiyat olur , bir anlamda pazarı yoklama fiyatıdır , baktın talep var o zaman bindirirsin fiyatı , Bakın örnek olarak Megane 3 , Fluence , Leon ve Ibıza nın TSI-TDI versiyonları bunlar hep lansman fiyatları ile başlayıp talebi görünce fiyatları tavan yapan örneklerdir...

Ülkemde Yaz ayı milletin araba değiştirme ayı olmuştur , talep patlamasının olduğu bir zamanda hiçbir bayi öyle 3.000 gibi olmayacak indirimler yapmaz , niye yapsın ki zaten talep kapıda bekliyor sen olmazsan arkandaki adam alacak aracı...

Yeter ki talep gören bir araç olsun.. Ama gidip te talep görmeyen bir modele gönlün kayarsa onlarda ellerinden çıksın diye iyi indirimler yapabilirler.. Geçen yaz İş arkadaşım Altea XL aldı Alturdan , talep görmeyen bir araç olduğu için pazarlıkla 2.700 TL indirimle aldılar aracı. Bunun yanında Boya Koruma+ Cam Filmi hediye olarak... Ama Altea değil de 1.4 TSI Leon alalım ne yaparsınız dedik , yapacağımız şey elinizdeki A4 kağıdındaki fiyat olur diyip liste fiyatını söylediler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 10 Mart 2011; 10:11:13 >

• bu fotoda canada daki kuzenden

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9997

bu fotoda canada daki kuzenden

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

Ya ama olmuyo böyle kıskanıyorum.Tüm dünya aldı, kullandı, sıkıldı, bizde daha yola çıkacak, yok efendim otomatik vites kaç kavrayacak, dizel gelecek mi, fayat yüksek olmasa bari zart zurt.Hyundai türkiyeye mesaj atıyorum kardeşim getirmeyecekseniz onu bari söyleyin saf saf beklemeyelim diye.Adamlar tınmıyor bile.Ulan bmw'ye bir fikrimle ilgili mesaj attım,2 defa telefon ettiler,mail geldi falan filan.Budur işte kaliteli satış operasyonu.Hyundai türkiye yönetimine koca bir

• quote:

quote:

Dediğin gibi arkadaşım 42.000 tl ye aldı. Bayinin söylediği şuydu " Abi yaz sonunu bekle Bunlar lansman fiyatları old. için indirim yapamıyorum O zaman 2.500-3.000 gibi bir indirim yapabilirim " dedi. Ama eleman dayanamadı aldı. Yaz sonunu bekleyip bayilerle pazarlığa oturursan dediğim fiyatı yakalarsın.

Hocam Doğuş Otomotiv çakıl taşı satsın pazarlık yapmaz çünkü adamlar tok satıcı , " Almazsan ahann da kapı orada fiyatı budur işine gelirse" der her zaman..... 2006 Yılında Leon aldım , inanırmısın adamlar gram indirim yapmadı, çünkü millet deli gibi araba alıyordu ve benim almadığım aracı alacak bi sürü adam vardı. Ve 4 bayiden fiyat aldım , hatta İzmirdeki bir bayiyi bile aradım adamlar sözleşmiş gibi aynı fiyat veya 40-50 TL lik küsüratları almayız diyordu şaka gibi...

Ayrıca satış temsilcisinin söylediği satış stratejisinde yanlış var. Lansman fiyatı her zaman ucuz olur piyasadaki taban fiyata yakın bir fiyat olur , bir anlamda pazarı yoklama fiyatıdır , baktın talep var o zaman bindirirsin fiyatı , Bakın örnek olarak Megane 3 , Fluence , Leon ve Ibıza nın TSI-TDI versiyonları bunlar hep lansman fiyatları ile başlayıp talebi görünce fiyatları tavan yapan örneklerdir...

Ülkemde Yaz ayı milletin araba değiştirme ayı olmuştur , talep patlamasının olduğu bir zamanda hiçbir bayi öyle 3.000 gibi olmayacak indirimler yapmaz , niye yapsın ki zaten talep kapıda bekliyor sen olmazsan arkandaki adam alacak aracı...

Yeter ki talep gören bir araç olsun.. Ama gidip te talep görmeyen bir modele gönlün kayarsa onlarda ellerinden çıksın diye iyi indirimler yapabilirler.. Geçen yaz İş arkadaşım Altea XL aldı Alturdan , talep görmeyen bir araç olduğu için pazarlıkla 2.700 TL indirimle aldılar aracı. Bunun yanında Boya Koruma+ Cam Filmi hediye olarak... Ama Altea değil de 1.4 TSI Leon alalım ne yaparsınız dedik , yapacağımız şey elinizdeki A4 kağıdındaki fiyat olur diyip liste fiyatını söylediler...

Hocam tercihine saygı duyduğumu ifade ettim. Konumuz elantra nın fiyatı; bana göre konuşulan fiyat çok fazla o kadar parayı hyundai ye dökeceğime üç-beş fazla verir vw alırım dedim. Bu benim kişisel tercihim. Hah yeni Elantra yı görmedim, binmedim, kullanmadım, test etmedim o yüzden kesin de konuşmak istemiyorum. Seat kullanan birinin de Hyundai ye yönelmesi de düşündürücü. Demek ki Seat beklentini karşılamadı Hyundai ye yöneldin. Ona da saygı duyarım. Seat kullanmış olan birinin Hyundai elantra yı beklemesi benim tercihlerim için de bir kıstastır bunu da değerlendireceğim tabii ki.

• quote:

Amerikadaki fiyatı ise baz model 14.830 dolar. Gerçekten uygun bence fakat bu ülkedeki vergi sistemiyle fiyat kaça çıkar acaba

Bizim ülkemizdeki fiyatı en az 35ten başlar demedi demeyin...
  • quote:

Hocam tercihine saygı duyduğumu ifade ettim. Konumuz elantra nın fiyatı; bana göre konuşulan fiyat çok fazla o kadar parayı hyundai ye dökeceğime üç-beş fazla verir vw alırım dedim. Bu benim kişisel tercihim. Hah yeni Elantra yı görmedim, binmedim, kullanmadım, test etmedim o yüzden kesin de konuşmak istemiyorum. Seat kullanan birinin de Hyundai ye yönelmesi de düşündürücü. Demek ki Seat beklentini karşılamadı Hyundai ye yöneldin. Ona da saygı duyarım. Seat kullanmış olan birinin Hyundai elantra yı beklemesi benim tercihlerim için de bir kıstastır bunu da değerlendireceğim tabii ki.

Hocam ,

Seat Leondan sonra Avante yi beklememiş en temel sebebi , bebeğe yer açmak... Artık sedan bir araca geçme zorunluluğu

Seat ın özellikle Doğuş un servislerinden şikayetçiydim.. Resmen soyuyorlar adamı.... Alırken zaten fahiş fiyata satıyorlar , bunun yanında bir de servislerde öpüyorlar adamı...

O yüzden Doğuş araçlarına karşı bir bir soğukluk oluştu bende...

Syg.

• demedi demeyin yeni elantra'nın en baz donanımı 39000 tl den başlar.
    çünkü araçlar boş değil.
    yeni accent blue da bile geri görüşlü park sensörü, start stop sistemi gibi lüks donanımlar varken o fiyatları beklemek yanlış olur.

bunun bir diğer örneğide 2006 dan beri üretimde olan ve 2011 yılında donanımları değiştirilip fiyatı biraz daha arttırılan era'dır.
    çünkü era'nın donanımın da artık ABS+EBD, ESP, TCS ve çift hava yastığı standart...
    üstelik bütün motorları da euro 5 normlarına göre revize edildi.
  • güzel ir araç fiyatı da uygun olursa iyi gider..jantları ve direksiyonu hoşuma gitti.
  • Satış zamanı ve fiyat ile ilgili bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

Satış zamanı ve fiyat ile ilgili bilgisi olan var mı ?

Bilgimiz yok maalesef , sadece zaman ve fiyat hakkında öngörülerimiz bulunuyor önceki mesajlarda...
  • geçen hafftasonu antakyaya giderken iskenderunda yemek yedim. bizim orada suriyeliler çok oluyor, gezmeye alışverişe geliyorlar. restoranda 4 tane suriye plakalı araç vardı. Avante yazııyordu galiba araçlarda ancak bu araçlar sanki d segmenti gibi duruyordu. hatta ben de içimden küftrettim ne zaman çıkmış da hemen almış bu araplar diye büyüklük olarak mondeo gibiydi araçlar, acaba ben sonatanın yeni kasasını mı gördüm ? (ama aynen bu çizgilere sahipti araçlar..
    bence fiyatları 35-45 aralığından daha yüksekte olur. 35ten baz modelini satarlarsa kapışılır gibime geliyor.

edit: araçlar sonataymış!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuphiBA -- 13 Mart 2011; 19:59:05 >

• Samsun Atakum satıyor ancak yabancılara.
  • Başka araba markası kalmadımı arkadaşlar ?
    Getirmiyorsa başka marka alırsınız ben gibi.2011 başında gelecekdi güya mart geçiyo göremedik,hundayda benim paracıkları göremiycek malesef.
  • 2. foto

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.