Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeepNote

Ferrariman fotolar için çok teşekkürler,içimde ki heyecanı pekiştirdin.Sonata sanırım bize i40 olarak gelecek.Ancak motor hacmi yüzünden 60-70'e gelir ki yukarda o paraya jetta passat alamam dedim ama onu düzelteyim o fiyatlara araba alamam,alırsam da ancak yıkamak için kullanabilirim arabayı,benzin koyacak para kalmazGönül ister sonata/i40 olsun ama şartlar işte.

Bize i40 olarak gelecek araç = Elentra dır Sonata yine sonata olarak gelicek.Avrupada i40=Elentra

Hyundai bu araçla sınıf atlamakla kalmamış son yılların en yakışıklı aracını yapmış.
    Önü arkası içi herşey tam olmuş özellikle bu 17" alaşım jantlarla çok iyi duruyor.
    Satışına başlanacak olan Accent ın zaten sınıf lideri olacağı kesin gibi Eğer elentra da yani i40 da bu donanımlarla gelirse kesin sınıf lideri olur.Fuarda i40 SW de tanıtıldı oda çok iyi..

Tanıtımdaki limited versiyonu çok iyi iş yapar 1.6gdi ve 1.6 crdi la kesin sınıf lideri olur daha öncede söylendiği gibi megane 2 gibi patlama yapacaktır..Yanlız hala neyi bekliyolar anlamış değilim zaten hyundai bu sınıfta araç getirmiyodu i30 da malum başarısız bir model niye hala bekliyolar ortalık jetta ya kaldı şu an en çok satanda 1. ilk iki ay..

Bravo Hyundai iyiki varsınız yoksa bu avrupalılar full sömüreceklerdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 17 Mart 2011; 10:59:15 >

• hyundai i40, D segmenti ve tamamen avrupa için tasarlanmış bir araçtır.
    uzakdoğu, asya ve amerika kıtasında i40'ın kardeşi sonata'dır ve Türkiye de sonata'nın satışı bittikten sonra i40 gelecektir.
    elantra ise c segmenti sedan'dır ve yakında ülkemize satışa çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

quote:

Ferrariman fotolar için çok teşekkürler,içimde ki heyecanı pekiştirdin.Sonata sanırım bize i40 olarak gelecek.Ancak motor hacmi yüzünden 60-70'e gelir ki yukarda o paraya jetta passat alamam dedim ama onu düzelteyim o fiyatlara araba alamam,alırsam da ancak yıkamak için kullanabilirim arabayı,benzin koyacak para kalmazGönül ister sonata/i40 olsun ama şartlar işte.

Bize i40 olarak gelecek araç = Elentra dır Sonata yine sonata olarak gelicek.Avrupada i40=Elentra

Hyundai bu araçla sınıf atlamakla kalmamış son yılların en yakışıklı aracını yapmış.
    Önü arkası içi herşey tam olmuş özellikle bu 17" alaşım jantlarla çok iyi duruyor.
    Satışına başlanacak olan Accent ın zaten sınıf lideri olacağı kesin gibi Eğer elentra da yani i40 da bu donanımlarla gelirse kesin sınıf lideri olur.Fuarda i40 SW de tanıtıldı oda çok iyi..

Tanıtımdaki limited versiyonu çok iyi iş yapar 1.6gdi ve 1.6 crdi la kesin sınıf lideri olur daha öncede söylendiği gibi megane 2 gibi patlama yapacaktır..Yanlız hala neyi bekliyolar anlamış değilim zaten hyundai bu sınıfta araç getirmiyodu i30 da malum başarısız bir model niye hala bekliyolar ortalık jetta ya kaldı şu an en çok satanda 1. ilk iki ay..

Bilgileriniz yanlış...
    1-Elantra, C segmenti bir sedan araçtır ve yine elantra adıyla gelecektir muhtemelen. Eğer elantra adıyla gelmezse Avante adıyla gelecektir. Çünkü Kore ve Asya ülkelerinde Avante adıyla satılmaktadır. Türkiyeye 1.6 GDI benzinli (manuel) ve 1.6 dizel (hem manuel hem de otomatik) motor seçenekleriyle gelecek
    2-i40/Sonata D segmenti bir araçtır. Bu araçda Muhtemelen i40 adıyla gelecektir. Kaldıki SW'side cenevre fuarında sergilenen adıyla i40 olduğuna göre; i40 adıyla Avrupada satılacaktır. Bu araç Korede ve ABD'de Sonata adıyla satılmakta, Avustralya'da (ki orada çok tutulmaktadır Hyundai) i45 adıyla satılmaktadır. Türkiye'ye 1.6 GDI benzinli (manuel) ve 2.0 dizel (hem manuel hem de otomatik) motor seçenekleriyle gelecek.
    3-i30'un başarısız olduğunu nereden çıkarmaktasınız? İ30 donanım-fiyat-performans-kalite-güvenlik olarak sınıfının en iyilerindendir. Fakat i30'un tedarik sorunu bulunmaktadır. Örneğin 1.6 dizel otomatik Prime neredeyse bulmak imkansızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

hyundai i40, D segmenti ve tamamen avrupa için tasarlanmış bir araçtır.
    uzakdoğu, asya ve amerika kıtasında i40'ın kardeşi sonata'dır ve Türkiye de sonata'nın satışı bittikten sonra i40 gelecektir.

Bu yılın ortasında yeni Accent ve Elantra gelecek yıl sonuna doğru da Sonata yeni kasası ile gelecek gelmeyecek vs gibi yanıltıcı yorumlarda bulunmayalım lütfen.
  • araştırdım amerikada ikiside satılıyor elentra ve sonata olarak ayrı ayrı.

www.hyundaiusa.com
    Hyundai Cars, Sedans, SUVs, Compacts, and Luxury | Hyundai
    http://www.hyundaiusa.com
    vehicles

yukarıda arap plakalı araçlarda tıpatıp videodaki elentra ile aynı avrupadaki i40 resimleride aynı

sonata 2800mm dingil mesafesi elentra 2700mm
    sonata 4,82mt uzunlukta elentra 4,52
    sonata 1833mm genişliğe elentra 1775mm
    sonata 1470mm yüksekliğe elentra 1435mm

Siz haklıysanız i40 sonata ölçülerinde olmalı öyle imiş i40sw ölçüleri sonata sedan gibi konsolda sonata konsolu i40 ile elentra sonta karışımı olmuş tıpkı ilk accent resimleri farklıydı şimdi gelecek olanlar farklı evet ben yanlış biliyormuşum..

Ama i30 konusunda fikrim aynı başarısız bir araç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 18 Mart 2011; 9:11:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Bilgileriniz yanlış...

3-i30'un başarısız olduğunu nereden çıkarmaktasınız? İ30 donanım-fiyat-performans-kalite-güvenlik olarak sınıfının en iyilerindendir. Fakat i30'un tedarik sorunu bulunmaktadır. Örneğin 1.6 dizel otomatik Prime neredeyse bulmak imkansızdır.

tedarik sorunu yok, araç satılmıyor, istatistiki olarak bir sonraki yılda ona göre az araç getiriliyor. bu şekilde i30 satış rakamı olarak tr başarılı değildir, denebilir. 47000 e i30 tr de satamaz zaten, aynı fiyata alman rakipleri varken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 18 Mart 2011; 9:28:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

quote:

Bu yılın ortasında yeni Accent ve Elantra gelecek yıl sonuna doğru da Sonata yeni kasası ile gelecek gelmeyecek vs gibi yanıltıcı yorumlarda bulunmayalım lütfen.

sonata Türkiye ye gelmiyecek. artık eski kasa jübile'yi oynuyor.
    sonata yerine avrupa için tasarlanmış i40, Türkiye ye gelicek.

• hyundai yine bildik hyundai... önyargılarım devam ediyor her ne kadar yüzde 50 si yıkılmış olsada. yandan city ye benzyor sanki araç... tabi daha net fotolar yok gizli şuan... accentin biraz büyüğü gibi. güzel araçlar yapmaya başladılar ama Türkiyede hyundai artık iş yapıyor... lakin zamanla düşeceğini düşünmekteyim çünkü gerçekten fiyatları artmaya başladı... insanlar ucuz diye bunu tercih ediyorlardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

hyundai yine bildik hyundai... önyargılarım devam ediyor her ne kadar yüzde 50 si yıkılmış olsada. yandan city ye benzyor sanki araç... tabi daha net fotolar yok gizli şuan... accentin biraz büyüğü gibi. güzel araçlar yapmaya başladılar ama Türkiyede hyundai artık iş yapıyor... lakin zamanla düşeceğini düşünmekteyim çünkü gerçekten fiyatları artmaya başladı... insanlar ucuz diye bunu tercih ediyorlardı...

Üstat net fotolar yok derken neyi kastettiniz bilemiyorum ama google'da aratırsanız 2011 avante diye gördüğünüz araç odur.Ayrıca yukarda kırmızı renkli gördüğünüz araç şu anda kanada da 1 yıldır satılan araçtır.O gelecek bize de, bekliyoruz.
  • hocam son sayfaları inceleyememiştim :) hyundai tam kore çizgisini araçlarına yansıtıyor ancak accentin biraz daha uzamış hali gibi farlarda dahil olarak...

alana hayırlı olsun diyorum... yinede bir çok markaya göre hem güzel hemde kaliteli araç yapıp ucuza satıyorlar... boşuna 4. olmadılar... ama ben hyundai alacağıma başka markalara bakarım kişisel görüşüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Bilgileriniz yanlış...

tedarik sorunu yok, araç satılmıyor, istatistiki olarak bir sonraki yılda ona göre az araç getiriliyor. bu şekilde i30 satış rakamı olarak tr başarılı değildir, denebilir. 47000 e i30 tr de satamaz zaten, aynı fiyata alman rakipleri varken...

Prime donanımıda geçtim, şuan bana bayilerde mod donanımlı 1 tane dizel otomatik i30 bulabilir misin? Bu araçların özellikle dizelleri kapış kapış gidiyor. Ama Koreliler resmen koklatıyorlar i30'u Türkiye'ye. Dolayısıyla da istatistiklerde satış düşük çıkıyor. Tedarik sorununun az olduğu dönemlerde sınıfında satışda 3. sıraya kadar yükselmişti i30.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 20 Mart 2011; 14:08:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Bilgileriniz yanlış...

Prime donanımıda geçtim, şuan bana bayilerde mod donanımlı 1 tane dizel otomatik i30 bulabilir misin? Bu araçların özellikle dizelleri kapış kapış gidiyor. Ama Koreliler resmen koklatıyorlar i30'u Türkiye'ye. Dolayısıyla da istatistiklerde satış düşük çıkıyor. Tedarik sorununun az olduğu dönemlerde sınıfında satışda 3. sıraya kadar yükselmişti i30.

Evet,geçen gün bir bayideydim,bir tane benzinli dışında ellerinde i30 yoktu.Yılbaşından önce de yoktu.Nisan başında almayı düşünüyorum ama yok derlerse zorla başka araca yönlendirecekler.Ellerinde araç olmayıncada nazlı oluyorlar pazarlıktada taviz vermiyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Madem eminsiniz bilginin kaynağını da belirtirsiniz herhalde?

• merhabalar forumun çok uzun zamandır takipçisiyim ama yazmıyordum bu konu da takip ettiğim konulardan biri.Hyundai i40 ın avrupa için üretildiği söylendi ve ebat itibariyle d segmenti bir araç hyundai da türkiyede 2 farklı d segmenti araç satmaz diye tahmin ediyorum ben de emin olmasam da arkadaşa katılıyorum son sonata serisi olabilir bu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Madem eminsiniz bilginin kaynağını da belirtirsiniz herhalde?

hyundai assan'a tel açıp bilgi alabilirsiniz.

• daha gelmedimi avante ya martta gelicek diyolardı arkadaslar noldu niye bu kadar geç kaldı türkiyeye gelişi???
  • elentra tr den hep üvey evlet gibi satıldı. daha doğrusu satılmadı. kısa süre satıp piyasadan çektiler. bence çok ta hevesli değil hyundai tr de...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

quote:

Bilgileriniz yanlış...
    1-Elantra, C segmenti bir sedan araçtır ve yine elantra adıyla gelecektir muhtemelen. Eğer elantra adıyla gelmezse Avante adıyla gelecektir. Çünkü Kore ve Asya ülkelerinde Avante adıyla satılmaktadır. Türkiyeye 1.6 GDI benzinli (manuel) ve 1.6 dizel (hem manuel hem de otomatik) motor seçenekleriyle gelecek
    2-i40/Sonata D segmenti bir araçtır. Bu araçda Muhtemelen i40 adıyla gelecektir. Kaldıki SW'side cenevre fuarında sergilenen adıyla i40 olduğuna göre; i40 adıyla Avrupada satılacaktır. Bu araç Korede ve ABD'de Sonata adıyla satılmakta, Avustralya'da (ki orada çok tutulmaktadır Hyundai) i45 adıyla satılmaktadır. Türkiye'ye 1.6 GDI benzinli (manuel) ve 2.0 dizel (hem manuel hem de otomatik) motor seçenekleriyle gelecek.

Çok şükür bu konuda doğru bilgileri paylaşan birine rastladım. Hyundai' nin garip bir şekilde model isimleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu da tam bir isim kargaşası yaratmakta. Yeni sonata yaklaşık 1 yıldır üretimde. Avustralya da i45, Amerika ve orta doğu ülkelerinde Sonata adında satılmaktadır. i40 üretimi henüz başlamış ve ilk kez Cenevre oto fuarında sergilenmiş SW bir araçtır. Assan aracın Haziran 2011' de sedan versiyonunun ise Kasım 2011' de ülkemize geleceğini belirtti. i45 ise maalesef getirilmeyecekmiş. Umarım karar değiştirirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: drmehmetkoo
    Çok şükür bu konuda doğru bilgileri paylaşan birine rastladım. Hyundai' nin garip bir şekilde model isimleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu da tam bir isim kargaşası yaratmakta. Yeni sonata yaklaşık 1 yıldır üretimde. Avustralya da i45, Amerika ve orta doğu ülkelerinde Sonata adında satılmaktadır. i40 üretimi henüz başlamış ve ilk kez Cenevre oto fuarında sergilenmiş SW bir araçtır. Assan aracın Haziran 2011' de sedan versiyonunun ise Kasım 2011' de ülkemize geleceğini belirtti. i45 ise maalesef getirilmeyecekmiş. Umarım karar değiştirirler...

Hyundainin yeni getireceği bu modeller hakkında asıl bilgiyi yıl ortasından itibaren alırız diye temenni ediyorum yksa kesin olmayan bilgiler ortalıkta cirit atıyor mesela sonata ile i40 karıştırılıyor benim de b konuda kafam karışık ancak mantıklı olarak baktığımızda 2011 Haziran da geleceği söylenen i40sw ve 2011 Kasım da sedan versiyonu getirilecek deniliyor soruyorum bu sedan versiyon sonata olmuyor da ne oluyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drmehmetkoo

Hyundainin yeni getireceği bu modeller hakkında asıl bilgiyi yıl ortasından itibaren alırız diye temenni ediyorum yksa kesin olmayan bilgiler ortalıkta cirit atıyor mesela sonata ile i40 karıştırılıyor benim de b konuda kafam karışık ancak mantıklı olarak baktığımızda 2011 Haziran da geleceği söylenen i40sw ve 2011 Kasım da sedan versiyonu getirilecek deniliyor soruyorum bu sedan versiyon sonata olmuyor da ne oluyor?

Aslında aynı şey. Kore ve ABD'de Sonata ama burada adı muhtemelen i40 olacak. Şu bir gerçek; bu yıldan itibaren artık ülkemizde Sonata adında bir araç satmayacak Hyundai.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 26 Mart 2011; 21:51:57 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.