Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
819.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai -Assan'ın ya da Hyundai'nin (artık hangisinin başının altında çıkıyorsa) Türkiye'ye 128bg dizel getirmesini anlamıyorum. Diğer markalardaki gibi 90-115-128 bg dizellerin en azından 2 hatta 3'ünü birden getirseler de buna göre fiyatlandırma yapsalar çok daha iyi satarlar.

Örneğin dizel Blue için 43.000 lira fiyat biçiliyor, halbuki 90bg dizel motorla, 39 civarına satılsa ciddi pazar payı artışı sağlar. Avante de bence 115 bg opsiyonu ile gelmeli. Zaten 128bg'lik motorla pratikte dağlar kadar fark yok; fiyat 2000-2500 lira düşer, pazar payı da artar.

Ayrıca yolların güvenliği açısından da endişeliyim, Blue gibi 1000kg civarı bir araca 128 bg dizel motor ciddi bir performans demek, memleketimin bilinçsiz insanı da bu araçları Ferrari olarak göreceği için ciddi risk yaratacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 31 Mayıs 2011; 8:35:07 >
  • şunun tipine bakarmısınız arkdaslar gelsin ilk test sürüşü benim

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

Fiyatlar gene uçurulmuş bazı firmalarca....

Gördüğüm kadarı ile TR'de araç fiyatı belirlenirken, ilk gelen otomobilin karşısına geçiliyor ve şu şekilde fiyat belirleniyor...

Şu aracı, bu firma şu kadara satıyorsa, bu araç en az şu kadar eder diyerek etiketi yapıştırıyor...

Çalıştırdıkları mühendis sayısı sıfır, elemanlara minimum maaş, fabrikadaki işçi desek fabrika yok, ro-ro lar gemilerde çalışıp aracı tuzlu&nemli&soğuk&sıcak denizde getirenler bunlar değil...

Rekabet kurumu göstermelik ufak bir ceza kesiyor, cezanın ardından %10 kur farkı zammı ile halktan tahsil ediliyor...

Ulaşım temel ihtiyaç ve en mühim insan haklarından biri olduğu halde ve 42.000.000 seçmenin sadece 10.000.000 araca tepiştiği ülkemizde hala otomobil açığı 30.000.000 civarında...

Medeni ülkelerdeki 17 yaş ehliyet sınırını da uygularsak, şu anki satış rakamları olan yıllık 500.000 araçla, önlerindeki 60 yılın araçları zaten satılmış sayılır...

Hazırladığım devasa dava dilekçesi ve bunların aralarında yaptıkları toplantı tutanaklarıyla, sağlam bir savcı ile halkımıza bu özgürlüğü getirmeye çalışıyorum...

Lakin şu da var ki burası ortadoğu ve işler kötü... Çünkü bu kez cari açık problemi çıkıyor ve belkide davayı kazanmam, berbat ta olsa yürüdüğü varsayılan sistemin tamamen çökmesi anlamına gelir...

Bu yüzden Hyundai&Kia CEO 'su Mong Koo CHUNG amcamıza durumun detaylarını anlatan açıklayıcı bir ihbar maili atacağım...

Yeni Elantranın satış fiyatı 32.000 lira civarında olmalı... İşte gerçek otomobil fiyatları listesi aşağıda, karşılaştırın ve hangi otomobilin fiyatı gerçek, hangisinin balon seyredin...

Örneğin yeni Accent kesinlikle Fiesta dan ucuz olmalıydı... Sanıyorlar ki para bizde, piyasa serbest, kral biziz...

Oysa ki kral çıplak :)

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

Hocam şu davayı biraz açıklarmısın. Gerekirse biz de yardımda bulunuruz. Yani sen güzel bişeyler yapmak için çabalıyorsun ve bir kişi bile ilgilenmemiş. Hala insanlar şu fiyattan gelirse alınır yok bu fiyattan hemen alırım gibisinden havada geziyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9997

şunun tipine bakarmısınız arkdaslar gelsin ilk test sürüşü benim

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

Hocam ilk test sürüşü senin.Ama türkiyede satılacak olan ilk Elantra benim

• inşallah arkdasım allah hayırlısını nasip etsin. o zaman ilk yorumlarıda senden bekleriz
  • last driver,

avrupa da genel olarak fiyatlandırma tr ile aynı değil mi? abd deki fiyatlara zaten benim aklım ermiyor. sen ne demek istiyorsun yani, ülkemizde de abs fiyatlarına mı satılması lazım araçların. tam olarak mevzuyu anlayamadım. yoksa araçlar arasındaki görece fiyat farklarının en azından abd ile aynı olması gerektiğinden mi bahs ediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag
    yoksa araçlar arasındaki görece fiyat farklarının en azından abd ile aynı olması gerektiğinden mi bahs ediyorsun

Bunu kastediyor.

Verdiği linklerden görebildiğiniz kadarıyla, ABD'de a arabası b'den ucuzken, Türkiye'de b a'dan pahalı olabiliyor.
  • Burdaki tabloya göre accent blue, fiesta dan 1.400,00 tl; elantra, focustan 2.300 tl daha ucuza satışa sunulması lazım.. ($ Kur: 1,60 tl iken ).. Bu da hyundai nin on kazık gücünde ilerlediğinin bir kanıtı...
  • yeni elentrayı, accent bludan ucuza çıkarmayacaklarına göre bence yüksek fiyatlı gelecektir.
  • Telefon açtılar bugün akbaktan.Ayın 7'sin de lansmanı yapıalcakmış bu arlar bayi bilgilendirmesi falan yapılıcak 15-16 gibi showroom'da.Fiyat belli değil benzinli geliyor otomatik olup olmadığı bile belli değil.Kutluyorum Hyundai'yi; renault megane aldık artık.Yani şimdi bir iki bişey yazacağım ama hem yılların üyeliğini yakacağım hem de Hyundai Türkiyenin açtığı hakaret davaları ile uğraşacağım.O sebeple yazmıyorum ama doluyum yani
  • kusura bakma ama, megane nın arka tasarımı berbat, o kadar kötü geliyor ki bana trafikte bakamıyorum bile simetri dışı
  • arkadaslar hesaplamalarıma göre aracın fiyatı 46400 olarak hesapladım nasıl derseniz ? amerikadaki fiyatını 13000 dolar olarak aldım üzerine %84 ötv çıkan sonucun üzerine %18 kdv ekledim sonucu TL ye cevirdim : 46 400 TL hayırlı olsun :D ( demedi demeyin )
  • Başlangıç fiyatı 39900. Limited paket 46900...

Ayrıca dizel yok.. Baz model manuel. Üst paket shiftronic..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackersun

Başlangıç fiyatı 39900. Limited paket 46900...

shiftronic dsg tarzında otomatik vites mi oluyor acaba otomatik viteslisi nekdar acaba fiyat olarak ve yakıt tüketimi bellimiydi tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: juve_944

arkadaslar hesaplamalarıma göre aracın fiyatı 46400 olarak hesapladım nasıl derseniz ? amerikadaki fiyatını 13000 dolar olarak aldım üzerine %84 ötv çıkan sonucun üzerine %18 kdv ekledim sonucu TL ye cevirdim : 46 400 TL hayırlı olsun :D ( demedi demeyin )

%84 ötv ekliyemezsin cunku 2.0 motorun ustundekler %84 ötv li gelior . ama elantra 1.6 motorla gelcek . yanlmıosam onların ötv oranı %32 falandı ama tam emin deilm
  • quote:

TAHMİN Mİ, BİLGİMİ ALDINIZ
  • quote:

hyundai öyle bişi yaparsa cok ahmaklık olr ben belki manuel vites istiom alla alla adamlara bak hem shiftronic vites 2 milyar fiyat farkı demektr . yani manuel olsa fiyat 44.900 olurdu . bide ben buraya mode prime adıyla gelceini dusunuorm amerikadaki gibi gls ve limited olmaz siz bence orayla karıstrdnz . orda limited versıon shiftronic evet ama bize öle gelceini sanmıorm .
  • shiftronic farkı en az 4000 olur, bakalım araç bir çıksında fiyatlara göre konuşulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

kusura bakma ama, megane nın arka tasarımı berbat, o kadar kötü geliyor ki bana trafikte bakamıyorum bile simetri dışı

Üstat hiç kusura bakmam rahat olun.Herkes her şeyi beğenmez saygı duyuyorum görüşünüze.Ancak ben iyi kötü çirkine bakmadan dizel otomatik ikinci eli fena olmayan bir araba aldım işte.Adamlar bir 15 gün evvel getirselerdi düşünebilirdim inanın.Hatta halen bile eğer donanım listesinde sunroof xenon far opsiyon olarak bile getirirlerse düşünebilirim.Zira daha aracım gelmedi ve aynı firma hem hyundai hem renault satıyor.Bugün görüştüm zaten üstat yeni elantra geliyor ben dikey uçuşa geçebilirim, araba gelse bile dedim.Karar sizin dediler.Ama çok hatalı bir çıkış zamanı seçtiler benim adıma.Alanlara hayırlı olsun.

• bayiyi aradım yeni elentra yarın gelecek dedi. fiyatlar belli değilmiş, shiftronic gelecek miş
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.