Şimdi Ara

Hyundai Elantra'ya en uygun LPG Kiti hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 model hyundai elantra aldık 1 hafta kadar önce. araca lpg taktırmayı düşünüyoruz. Elantra için hangi marka lpg kiti daha sorunsuzdur ? Birde lpg markasına göre veya işçiliğine göre yakıt tasarrufu değişebilir mi ?

Ayrıca Lpg ile ne kadar yakıyor sizin arabalarınız biraz örnek verirseniz sevinirim..

Teşekkürler..

• Açıkçası LPG'ye gerçekten ihtiyacınız var mı?Önce buna bir karar verirseniz daha iyi olur...Ben LPG'yi şiddetle savunanlardandım fakat 54.000 km sorunsuz kullanımdan sonra sorunlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.Tüm yetkililer ile yazışmalarımda her bir parçanın ömrü olduğu ve yenilenmesi gerektiğini söylediler,kaliteli kit diye satılan kitlerin en büyük farkı malzeme kalitesinin iyi olmasıdır..Çelik enjektörli olan vb... farklılıklar uzun süre kullanacaksanız önem kazanıyor,beni arabadan soguttu ve aracımı sattım...LPG sisteminin kar-amorti oranını buradan ayrıntılı bir şekilde hesaplayabilirsiniz ve ona göre karar verebilirsiniz,tüm ayrıntıları düşünmüşler...

http://www.arabatercih.com/benzinlpgkarsilastirma.php

• 1)
    Sehir ici tuketim (100km/L)=10L*3.80 = 38TL
    Sehir ici LPG tuketimi (100km/L)=11L*2.00 = 22TL
    Sehir ici (100km/L) tasarrufunuz = 16TL

Uzun yol tuketimi(100km/L)=8.5L*3.80 = 32.30TL
    Uzun yol LPG tuketimi (100km/L)=9L*2.00 = 18TL
    Uzun yol (100km/L) tasarrufunuz = 14.30TL

Sizdirmazlik=25TL
    Muayne harci=126TL
    Ruhsat yapragi=60TL
    Toplam ruhsata isleme masrafi = 230 TL
    10000km LPG filtre bakimi = 50TL

Bunlar LPG kullaniminda saglayacaginiz tasarruflar;

2)
    Kit secimine gelecek olursak uzun sureli kullanmak istiyorsaniz marka onemli.
    Benim tavsiyem Hyundai de tercih ettigi BRC
    Montaj bedeli ise 1600 TL

3)
    Alacaginiz markaya gore tasarrufun degismesi soz konusu degil markalar arasinda ayirt edici fark malzeme ve hizmet kalitesidir.

4)
    Iscilik ise tasarrufunuza dogru orantili bir sekilde kesinlikle yansiyacaktir.
    Saygilar.

• verilerdeki benzin ve lpg litre fiyatları güncel değil.

ayrıca 10 litre benzin ile 12 litre lpg yandıgında aynı verim alınır (makina mühendisleri odası )

Sehir ici tuketim (100km/L)=10L*3.80 = 38TL
    Sehir ici LPG tuketimi (100km/L)=12L*2.10 = 25,2TL
    Sehir ici (100km/L) tasarrufunuz = 12,8TL

Uzun yol tuketimi(100km/L)=8.5L*3.80 = 32.30TL
    Uzun yol LPG tuketimi (100km/L)=10,2L*2.10 = 21,42TL
    Uzun yol (100km/L) tasarrufunuz = 10.88TL

Ayrıca bu tasarrufu, motorun her soğuk çalışmasında bir kaç dakika benzin harcayacagını da düşünerek biraz aşağı çekmelisiniz.

Tüketimi şurdaki elantra kullanıcılarına sorabilirsiniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_23599789/tm.htm

düzeltme:ekten benzin tüketim bilgisi ve benzin fiyatını 3,8 TL yerine 3,7 TL olarak girmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 19 Kasım 2010; 2:16:36 >

• Tşkler cvplarınız için gerçekten yararlı oldu.
  • Kesinlikle her motor icin dogru degil. Bu sadece genel bir soylem.
    Hyundai elentra icin yazdigim bilgiler bunlar dogrudur benzin ve lpg fiyatlari farklilik gosterebiliyor.
    Saygilar...
    Mak. Mh. Baki Koseoglu

quote:

ayrıca 10 litre benzin ile 12 litre lpg yandıgında aynı verim alınır (makina mühendisleri odası )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.