Şimdi Ara

Hyundai Era // 1.4 / 1.6 / 1.5 ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır bir arac alma konusunda dusunuyordum. Sonunda kafamda Hyundai Era olarak netleştirdim diyebilirim. Alıp en az 5-6 yıl binmeyi planlıyorum. Başlıkta belirttiğim araçların motorları hakkında sizden bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Sitesinden baktığımda benzinli icin 1.4 DOHC ve 1.6 CVVT olarak iki ayrı motor modelinin varolduğunu gordum. Ama bu motorların birbiri arasında teknoloji veya verimlilik konusunda ne gibi farkları oldugunu acıkcası bulamadım/anlayamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa cok sevinirim. Tercih etseydiniz siz hangisini neden tercih ederdiniz?

1.5 Dizel motor icin ise soylenenler genel oalrak hep olumlu. Ama benim kullanmayı planladıgım kilometre verileri dikkate alındıgında (yılda max 15K) dizel motorun benim icin cok buyuk bir anlamı olmadıgını dusunuyorum. Ayrıca bunun yanında bakımlarda cıkacak masraflarda sanırım benzinliye gore biraz daha yuksek olacaktır.

Birde bunların dısında Select modeli icin, alıp kullanan arkadasların, memnun olmadıkları bir ozelligi var mıdır? Ozellikle cabuk arıza/hasar cıkaran parcaları/donanımları var mıdır?

Acıkcası ben benim km degerlerimi dusundugumde 1.4 Select in uygun oldugunu dusunuyorum ama yok dizel daha iyidir dermisiniz? Bu konuda deneyimli forum dostlarının da tavsiyelerini/deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Hepinize cok tesekkurler...

• Kimsenin bu konu hakkında fikir ve deneyiminin olmadigina inanamıyorum... :)
  • Bence 1.6 bakın.1.5 crdi sizin için gereksiz gibi görünüyor.Yılda 15k max demişsiniz,dizele gerek yok.Ekstradan bakım masrafı var.Bunun yanında crdi her ne kadar sorunsuz bir motor olarak görünsede olası bir problemde benzinli motora göre daha fazla masraf çıkartır(turbo arızası vb.).Eğer 1.6 alırsanız tüp taktırmanızı öneririm.Garanti bozulmuyor,bildiğim kadarıyla 5 yıl garantisi mevcut
  • hocam era takıma sorarsan daha net bilgiler alırsın.

ve 1.4 benzinli kullanıcısı olarak sana 1.5 crdi öneririm.
    çünkü ileri de benzinli aracına lpg uygulaması yapıcaksın ve lpg'ye ödeyeceğin parayı aracı alıcağın zaman versen dizel alırsın.
    lpg'nin sorunlarıyla uğraşmazsın.(bakımı, sızdırmazlığı, gaz yememesi v.s. manifold'un delinmeside cabası)
    ayrıca hyundai'de 1.5 crdi motorun periyodik bakımı hiç'te pahalı değil'dir.
    1.5 crdi motor sorun çıkartan bir motor da değildir.
    belki 1.4 veya 1.6 motor alırsanız yakıt tüketiminden bıkıp 4 senede satıcaksınız ama emin olun 1.5 crdi motoru satamazsınız.
    1.5 crdi motor uçuruyor resmen.

http://forum.donanimhaber.com/m_23744806/mpage_120/f_/key_//tm.htm#37444606

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 31 Ocak 2010; 12:27:50 >

• Hem 1.4, hemde 1.6 kullandım, iki motor arası performans farkı çok, kesinlikle 1.6 diyorum, yıllık 15K için dizele gerek yok bencede zaten dizel-benzin arası uçurum eskisi kadar yok ne olacağı belli değil, benzinlide en azından her zaman kazık yiyeceğin garanti
  • benzinli alın benzin canınızı sıkarsa lpg olayına girersiniz hatta direk lpgli alın bence team donanımı orta donanım mp3 çalar 4 cam otomatik klima abs falan var eniştem kullanıyor arada bende alıyorum 1.4 97 beygir iyi kaçıyor 5 yıl garantili lpg olayını unutmayın derim pişamn olursunuz.
  • Taksiciler genelde 1.6 alıyorlar. Vardır bir bildikleri. Neden 1.5 dizel almıyorlar acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 1.2
    8 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Taksiciler genelde 1.6 alıyorlar. Vardır bir bildikleri. Neden 1.5 dizel almıyorlar acaba?

taksiciler de 1.6 nadirdir hocam.
    1.6 daha fazla yakıyor sonuçta.
    hepsinde 1.4 + lpg var çünkü onlar için önemli olan yakıt ekonomisi ve bakım maliyetidir.

taksicilerin 1.5 crdi almamalarının sebebi ise olası bir turbo arızası veya enjektör arızasında tamirine ve yedek parçasına aşırı para bayılmalarıdır.
    taksiler gündüz-gece durmuyor, 24 saatte 300 km yol yapıyorlar yani senede 110bin km.
    hiç'te az değil.

o yüzden hususi kullanımda arkadaşın dizel almaması için bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 31 Ocak 2010; 13:43:11 >
  • Ankaradaki çoğu takside 1.6 era var yani adam gibi istatistik çıkarmak imkansız ama en azından çukurambar, balgat, bilkent, 100.yıl, çankaya, gop için bu aşağı yukarı böyle.. sebebi şehir içi 1600cc hiç zorlamadığı için 1400'e göre daha ekonomik olmasıy(mış) bu bana dedikleri.. gerçek sebepse bariz, 1.6 eşşek gibi gidiyor sağda solda rahatlıkla terör estirebiliyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Ankaradaki çoğu takside 1.6 era var yani adam gibi istatistik çıkarmak imkansız ama en azından çukurambar, balgat, bilkent, 100.yıl, çankaya, gop için bu aşağı yukarı böyle.. sebebi şehir içi 1600cc hiç zorlamadığı için 1400'e göre daha ekonomik olmasıy(mış) bu bana dedikleri.. gerçek sebepse bariz, 1.6 eşşek gibi gidiyor sağda solda rahatlıkla terör estirebiliyolar

doğrudur hocam istanbulda da alayı 1.4+lpg
  • Anladığım kadarıyla 1.4 motor bu kasalara küçük geliyor,çekişde zorlanıyor ve bu yüzden de yakıt konusunda 1.6 lar kadar ekonomik değil.Konuyu açan arkadaş yılda 15bin yapacağını belirtmiş, en iyisi 1.6 benzinli alın tüpde taktırmayın. Sanayinin yolunu da unutun
  • Yerinizde olsam 1.6 benzinli modelini tercih ederim..Select modeli accent için tam kıvamında bir modeldır..yıllık 15.000 km yapıyorsanız dızele gerek yok ve dizel motoru ile ilgili yakıt deposunun içindeki boyanın aşınma yaptığını okumuştum.. Bu yüzden en sağlıklısı 1.6 sı olacaktır..

Aracın + ları :

Uzun süre sorunsuz kullanırsınız
    bakımı ve parçası diğer araçlara göre çok daha ucuzdur
    kullanımı çok rahattır,aynaları geniştir göğüs dardır,arabanın boyutlarına kolayca alışırsınız heryere girip çıkarsınız..

Aracın - Leri ;

Aracı dikkatlı kullanmaya bakın,Motoru güçlüdür ve kasası hafifdir,
    Kaportası pek sağlam değildir,ufak kazalarda bile fazla hasar alır
    Amortisorleri çok zıplatıyor,Özellikle arkada oturanların vay haline
    120 den sonra her B sınıfı araç gibi yol sesi alıyor ve yan rüzgarlardan etkileniyor

Ancak araç bu fiyata alabileceğiniz 0 araç olarak en iyi seçim olacaktır..

Eğer alırsanız size tavsiyem lastikleri ve jantları 195/65/15 yapın,Böylece zıplatma azalır ve yol tutuşu artar..

Şimdiden Hayırlı uğurlu olsun..

• madem yılda 1500 km yapıyorsunuz 1.6 +lpg modeline bakın derim
  • kesinlikle 1.5 crdi alırdım dizelin sürüş keyfi çok farklı şuan 1.5 65 bg dci motorlu dacia loganım var o bile çoğu 1.6 benzinliden seri akrabamın dizel 110 bg lik erasını çok sürdüm... araç müthiş hızlanıyo bakımları o kadar pahalı değil eski commonrail olmayan dizellerin bakımı pahalıydı bunlarda yağ yağ filtresi hava filtresi mazot filtresi değişiyo oda çok para tutmuyo
    son pişmanlık fayda etmez dizel alın dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: katatoniaaa

Anladığım kadarıyla 1.4 motor bu kasalara küçük geliyor,çekişde zorlanıyor ve bu yüzden de yakıt konusunda 1.6 lar kadar ekonomik değil.Konuyu açan arkadaş yılda 15bin yapacağını belirtmiş, en iyisi 1.6 benzinli alın tüpde taktırmayın. Sanayinin yolunu da unutun

1.4 küçük değil hocam gayet iyi. 97 beygirlik araba.
    araba rampada bayılmıyor bile...

selefleri 75, 85 beygir.
  • 1.4 çekmiyor diye bir şey yok, o kasaya yeterli ama demek istediğim 1.6 ile 1.4 arası performans farkı, teknik verilerde gözükenden çok çok daha fazla ve bence farka değer piyasada ikiside yaygın zaten, hem dizel, hem 1.4, hem 1.6 iyi satıyor, bravo hyundai pazarlamacılarına
  • Sevgili dostlar,

Herbirinizin ellerine saglik, lakin okudukca yonumu cok bulabildigim soylenemez :-S. Esasında dizel bakımları acısından korkutuyordu. Benzinli araca tup taktırma olayı nedense hep soguk geliyor, sanki motora haksızlık ediyormusum gibi bir his doguruyor bende.

Ve nette de arattım 1.4 ve 1.6 nın verilen rakamlardan daha fazla yaktıgını yazmıslar... Ben bir turlu anlam veremedim zaten. Ben 8 civarı yaksa almaya yanasacaktım ama 8 civarını yakalayan kimsecikleri bulamadım :( yada iyi arayamadım sanırım.

Simdi is, ikinci el temiz bir ERA CRDI dusunmeye basladım. Bu araba alma isi oldukca canımı sundurmeye basladı :-D. Simdi araba alan insanların ne kadar buyuk zorluklardan gectigini cok daha iyi anlıyorum. Bilmiyorum bu dusuncelerime katılır mısınız?

Tekrar degerli fikirleriniz icin cok tesekkurler... Bir sure daha arac hakkındaki gorusleri ve deneyimleri takibe devam edecegim. Allah kısmet ederse de onumuzdeki 30 gun icerisinde bu isi sonuclandıracagım....

Arastirmaya ve okumaya devam :)

• kardeş ben 1 yıldan fazladır 1.5 dizel Select kullanıyorum.. 16 binlerde km..çok değil ama bilerek dizel aldım ve çok memnunum...
    benzinli alıp da lpg ile uğraşacağına yada tasarruf yapacam diye kasacağına sıfır dizel al yıllarca başın ağrımaz..bakımı-parçası vs..fazla fark yok benzinliden...
    tasarruf ve performans dizelde belli oluyor..hele ki sıfır alacaksan benzinli araca para bağlanmaz fikrim bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper145

Yerinizde olsam 1.6 benzinli modelini tercih ederim..Select modeli accent için tam kıvamında bir modeldır..yıllık 15.000 km yapıyorsanız dızele gerek yok ve dizel motoru ile ilgili yakıt deposunun içindeki boyanın aşınma yaptığını okumuştum.. Bu yüzden en sağlıklısı 1.6 sı olacaktır..

Aracın + ları :

Uzun süre sorunsuz kullanırsınız
    bakımı ve parçası diğer araçlara göre çok daha ucuzdur
    kullanımı çok rahattır,aynaları geniştir göğüs dardır,arabanın boyutlarına kolayca alışırsınız heryere girip çıkarsınız..

Aracın - Leri ;

Aracı dikkatlı kullanmaya bakın,Motoru güçlüdür ve kasası hafifdir,
    Kaportası pek sağlam değildir,ufak kazalarda bile fazla hasar alır
    Amortisorleri çok zıplatıyor,Özellikle arkada oturanların vay haline
    120 den sonra her B sınıfı araç gibi yol sesi alıyor ve yan rüzgarlardan etkileniyor

Ancak araç bu fiyata alabileceğiniz 0 araç olarak en iyi seçim olacaktır..

Eğer alırsanız size tavsiyem lastikleri ve jantları 195/65/15 yapın,Böylece zıplatma azalır ve yol tutuşu artar..

Şimdiden Hayırlı uğurlu olsun..

gayet düzgün ve yeteli bir cevap özellikle jant seçimini dikkate al derim.

• 1.6 seri-devirli denilmiş.. dizel de bunlar daha belirgin..
    keyifli sürüşü dizel biraz fazla hissettiriyor anlık ivmelenme olsun tork-performans vs.. olsun benzinliden iyidir..
    şehir içi yakıtı benzinliye göre yarı yarıyadır...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.