Şimdi Ara

Hyundai Getz 1 depo yakıt rekorları. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
6
Favori
197.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yeni bir getz kullanıcısıyım lakin bu arabaların yakıtından hiç memnun değilim 1 depo ile ortalma 340 360 km arası yol yapıyorum buji filtre ne varsa değiştim
    bu sefer 50 tl lik benzin ile bi 105 km gidiyor bide 130 bi ortalamsı yok çözemedim yardımcı olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfb_burhan

arkadaşlar merhaba,
    yeni bir getz kullanıcısıyım lakin bu arabaların yakıtından hiç memnun değilim 1 depo ile ortalma 340 360 km arası yol yapıyorum buji filtre ne varsa değiştim
    bu sefer 50 tl lik benzin ile bi 105 km gidiyor bide 130 bi ortalamsı yok çözemedim yardımcı olun

% 100 Otomatik vitestir.
  • Forum hiç aktif olmamasına rağmen bir soru sormak istiyorum.

iki araç arasında kalmış durumdayım. Renault Clio 3 hb benzinli otomatik ve getz benzinli otomatik. yakıt tüketimlerini araştırıyorum diğer özelliklerini değil

Bu yüzden siz deneyimli arkadaşlardan benzinli otomatik 2010 yada 2009 model getz yakıt tüketimini öğrenmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: paseyX

Forum hiç aktif olmamasına rağmen bir soru sormak istiyorum.

iki araç arasında kalmış durumdayım. Renault Clio 3 hb benzinli otomatik ve getz benzinli otomatik. yakıt tüketimlerini araştırıyorum diğer özelliklerini değil

Bu yüzden siz deneyimli arkadaşlardan benzinli otomatik 2010 yada 2009 model getz yakıt tüketimini öğrenmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler

getzleri içinde en çok yakan otomatik getz'dir.10-11 litreler civarında yakıyorlar şehir içi.
  • kullanma kılavuzuna baktım lastik havaları yaz kış ön arka farketmiyor 30 olacakmış.yalnız aracı ful dolduracaksan vea remork falan çekeceksen 33 vurmalısın diyor bilginiz olsun.
  • 2006-Getz 1.5 VGT ile 800km (yakıt ışığı yanana kadar; mesafenin büyük kısmı Ankara- Afyon- Antalya üzeri yolda, 100km ortalama hızı koruyarak) yol yaptım. Ortalama tüketim 4,3 lt idi.
    Yaz döneminde 750km yi geçmezdi.
  • 110.000 km de 2008 model 1.5 crdi. Sert kullanmama ragmen Sehir ici bir depo ile 650 km. Uzun yolda 750 km gidiyorum. Yakiti petrol ofisinden almak digerlerine gore depoda 30-40 km daha fazla gitmemi sagliyor... Clio Fiesta gibi sifindaki araclara gore daha fazla yakiyor ama hem alirken daha ucuz olmasi hemde yuksek performansi keyif veriyor. Getzimi 2,5 yildir servisi disinda hiç sorunsuz kullaniyorum. Alirken ayni model ve donanimdaki cliolara fiestalara gore 4-5 bin daha ucuza aldigim getzimle, kapiştigimda fiestalari çatir çatir yemek keyif veriyor :)
    Sonuç olarak, arizalanmayan , daha seri olan, ayni donanimdaki diger sinifinin araçlarindan 100 km de 1 lt fazla yakiyor diye uzulmuyorum, ozel bir tuketimi dusurme cabasina da girmiyorum, aracimi cok yormadan limitlerinde kullaniyorum. Kazasiz keyifli suruşler
  • Arkadaşlar bende 80.000 de 2004 Model GLS var 50TL benzin ile 120km zor gidiyorum :S yani km de 0.413 TL yakıyor :S hiç normal değil galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

1 - Arabada en cok hangisi yakıtın cok gitmesine sebeptir?
    Düşük devir mi ( 2000 - 3000 ) ?
    Yüksek devir mi ( 3000 - 4000 ?

Yoksa hızın 100 km üzerine çıkması mı?

2 - Arabayı yormaya gerek yok teriminden kastedilen nedir?

bu soruyu ben de sormuş oluyum?
  • 50000 km de 2005 model 1.3 motor hyundai getz aldım atiker marka tüp taktırdım yakıt tüketimi ne olacak merak ediyorum şahsen kmde 0.30 beklentim ama yüksek çıkarsa aracı fazla elimde tutmam heralde
  • arkadaşlar merhaba;

3 hafta önce 2006 model, dizel VGT 1.5 Getz alarak aranıza katıldım. İlk uzun yol tecrübemi sizlerle paylaşayım istedim.

16.03.2012 tarihinde İstanbul Sancaktepe BP'den 40,265 litre motorini litre fiyatı 4,080-TL'den alarak toplam 164,26-TL'ye depoyu doldurdum. İstasyonun dibinden TEM'e bağlanarak Ankara'ya gittim. Orada şehir içinde de aracı kullandım. Daha sonra ertesi gün İstanbul'a döndüm.

Dönüşte Sapanca Gölü yakınında, ParkShop AVM Alpet istasyonundan 36,880-litre motorini 4,080-TL'den alarak toplam 150,47-TL'ye depoyu yine doldurdum.

Sarfiyatım 36,88 Litre, gittiğim yol 867 Km, daha gidebileceğim yol ise 86 Km. idi.
    Bu durumda araç 100 kilometrede 4,25 Litre motorin tüketti. Km başına tüketim tutarım ise 17,35 Kuruş oldu.

Daha önce benzinli ve LPG'li araç kullandığım için bana oldukça ekonomik geldi. Sizce değerler iyi mi?

• 5 gün önce 2007 model 1.4 getz alarak aranıza katıldım. 2 defa 60 TL lik benzin aldım. Sadece geceleri kullanarak, pek fazla trafiğe takılmadan, çevre yollarında sürmeme rağmen, yol bilgisayarı ortalama 12 litre tüketim gösteriyor. yol bilgisayarı ne kadar doğrudur? Sizin yol bilgisayarları ile tüketiminizi karşılaştırırsanız doğruluk payı % kaç?
  • 50000 km de 2005 model 1.3 motor hyundai getz aldım atiker marka tüp taktırdım yakıt tüketimi ne olacak merak ediyorum şahsen kmde 0.30 beklentim ama yüksek çıkarsa aracı fazla elimde tutmam heralde

aynı model aracım var 60000 km de ben çoğu zaman benzinle bu değerleri yakalıyorum tüple bu değeri çok rahat yakalarsın bence yakalayamazsan zaten sorun vardır.Tabi 1.3 motorları fazla zorlamaya gelmiyor sakin kullanman lazım aracı zorlamazsan ben tüple 30 kuruşun altında değerler alacağını düşünüyorum.Bi dene bakalım haberdar et bizi :)
  • herkese merhaba. 1 hafta önce 2008 model benzinli 1.4 dohc ile ben de aranıza katıldım. 1 haftada 100 km'den biraz fazla yol yaptım ve yol bilgisayarında 100 km için 7.6 lt. tüketim gösteriyor. bu 100 km'nin tamamı şehir içinde ve yarısından çoğu da sabah-akşam yoğun mesai trafiğinde yapıldı (lpg yok). iki sorum olacak tüketim hakkında;

1. yol bilgisayarının verileri tamamen güvenilir midir?
    2. 7.6 lt bu kullanım şartları altında iyi midir, yoksa daha düşük bir rakam elde edilebilir mi? ve ideal ortalama nedir?
  • Araçınla ilk full depo yakıtımı bitirdim.

40,10 LT, 3.99 TL'den shell istasyonundan mazotla fullemiştim depoyu. 625 km yol yaptım, tahminim 35-40 km daha giderdi araç.
    İlk ışık yandığında 600 km olmuştu, mazotu da ışık yandıktan hemen sonra almıştım.
    Şehiriçi kısa mesafelerde kullandım, ev-iş gidiş geliş 12 km. Yol bilgisayarında gösterge 6,4-6,9/100km arası gidip geldi trafik durumuna göre.

160 TL'ye 600 km yol yaptım diyebilirim, bu hesapla 6,68 lt / 100 km yakıt tüketimi 26,5 kuruş yaktı km'de.

Dün PO'dan 50 TL mazot aldım, positivecardla 3,86 TL'lik tabela litre fiyatı 3,706 TL oldu.

Litresini 3,706 ile hesaplarsak km'de 24,5 kuruş yakıyor :)
  • Benzin aldıktan sonra yol bilgisayarını sıfırlayın , ortalama %10 luk bir hata payı ile çalışır.
    Sizin ortalamanız çok fazla , çok sert kullanmadığınız sürece bu kadar yakmaz Getz...
  • son depoyu fulledıkten sonra 403 km yol yaptım bu km nın 250 km uzun yol dıer 150 ise şehıriçi yogun trafıkte geçtı
    403 km karşılıgı 23litre mazot aldım
    sizce tuketım nasıl
  • 56,50 LT mazot = 210,00 TL = 870 km gidilen yol, tamamı istanbul şehiriçi kullanım. 24,14 kuruş yakmışım bu hesapla.
    6,49 lt / 100 km ortalama yakıt tüketimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackersun

arkadaşlar, yakıt tüketimi düşürücez diye, dizel araçlarınızla 60-70 km/h larda sakın sık olarak küçük dişlileri(yani 5. vitesi) kullanmayın..turbonuzun devreye girdiği devir bandından her zaman daha yüksek bir devirde kullanmaya çalışın. örneğin aracınızın turbosu 1800 d/d da devreye giriyosa, ve siz bu aracı o devir bandında kullanıyosanız, motorunuz anlık güç kayıpları ve anlık güç artması, tork artışı ve tork kesilmesi yaşar. ama bu aracı 2200 d/d da kullanırsanız, turboyu sürekli aktif halde tutar ve yeterli tork elde etmiş olusunuz.
    saygılar sunuyorum....

bende 2007 crdi var ankara bursa deli gibi kastim yokuslarda bosa attim 90 km yi asmadim 4.0 lt yaktim. normaldede 90-100 km arasi klimasiz 4,3-4.5 yakiyor toplamda 14000 km yaptim coguda uzun yol .aracin en ekonomik hizi 4.vites 50-70 km arasi o hizlarda 4 lt altina inebiliyor aracimla en fazls 830 km yol yaptim 200 kmsi sehir iciydi.40 lt mazot almisti.1.5 yerine 1.4 olsaydi daha az yakardi bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: volizzi

56,50 LT mazot = 210,00 TL = 870 km gidilen yol, tamamı istanbul şehiriçi kullanım. 24,14 kuruş yakmışım bu hesapla.
    6,49 lt / 100 km ortalama yakıt tüketimi.

getz in deposu 45 lt sen fazladan 10 lt almıssın:)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.