Motor seçeneği olarak bu iki modelin ciddi olarak farkını merak ediyorum. Güncel liste fiyatları 1.4 MPI 100 PS Style 295k 1.0 T-GDI 100 PS Style 362k Bir bayide son ötv indiriminden sonra beyaz olan modeli için 1.4'e 303k, 1.0'a 365k fiyat verdiler. Ben beyaz istemediğimden almadım. Şubat başında tekrardan gelecekmiş anladığım kadarı ile bayilerde bu sefer daha çok olacak. Arada 62k fark var. Benim için tüketim önemli değil. Performans ve ikinci el değeri açısından düşünüyorum. Mevcutta 2007 model 1.4 fiesta aracımı var, atmosferik olduğu için performanslı bir araç değil. 100beygirlis 1.4 mpi yaklaşık aynı performansı mı gösterir diye korkuyorum. Özellikle alt devirlerde 1.0'ın çok iyi olduğu ama 1.4'ün kötü olduğu yorumları var. 1.4'ler 4 ileri tork konvörtülürden 6 ileriye geçmiş durumda. Vites sayısının artmasının bu duruma karşı yapacağı bir iyileştirme olur mu acaba? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astalavista_b -- 21 Ocak 2022; 16:14:2 > |
Hyundai i20 1.0 T-GDI vs 1.4 MPI: Kapsamlı Bir Karşılaştırma
Hyundai i20'nin 1.0 T-GDI ve 1.4 MPI motor seçenekleri arasında karar vermekte zorlanıyor musun? İşte bu iki motor arasındaki önemli farkları inceleyen kapsamlı bir karşılaştırma:
Performans
- 1.0 T-GDI motor, 100 beygir gücü ve 172 Nm tork üretirken, 1.4 MPI motor 100 beygir gücü ve 133 Nm tork üretir.
- T-GDI motor, daha iyi hızlanma ve daha güçlü çekiş gücü sağlar.
Yakıt Verimliliği
- 1.0 T-GDI motor, 1.4 MPI motordan daha yakıt verimlidir.
- T-GDI teknolojisi, daha verimli yanma ve yakıt enjeksiyonu sağlar.
Emisyonlar
- 1.0 T-GDI motor, 1.4 MPI motordan daha düşük emisyonlara sahiptir.
- T-GDI motor, partikül filtresine sahiptir ve Euro 6 emisyon standartlarını karşılar.
Özellikler
- 1.0 T-GDI motor, turboşarjlıdır, 1.4 MPI motor ise atmosferiktir.
- 1.0 T-GDI motor, 1.4 MPI motordan daha gelişmiş bir güç aktarım sistemine sahiptir.
- 1.4 MPI motor, daha basit ve daha az bakım gerektiren bir tasarıma sahiptir.
Fiyat
- 1.0 T-GDI motorlu modeller genellikle 1.4 MPI motorlu modellere göre daha pahalıdır.
Karar Verme
Performans, yakıt verimliliği ve düşük emisyonlar önceliğindeyseniz 1.0 T-GDI motor daha iyi bir seçenektir. Ancak daha düşük maliyet, basitlik ve daha az bakım maliyeti arıyorsanız 1.4 MPI motor daha uygun olabilir.
Sonuç olarak, Hyundai i20'nin 1.0 T-GDI ve 1.4 MPI motorları arasındaki seçim, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.