Şimdi Ara

Hyundai i20 1.2 vs Renault Clio 1.2 vs Opel Corsa 1.2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2. el arayışıyla başladığım araç arayışımda, araç sahiplerinin komik fiyatlar çekmeleri ve beğendiğim temiz bir araç bulamamam sebebiyle sıfır araç alma kararıyla sona yaklaştım. Bu 3 seçenek içinde yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hyundai i20 1.2 Jump (2014 kasa) - 34.000 TL

Renault Clio 1.2 Joy (sisfarı + yedek lastik) - 36.500 TL

Opel Corsa 1.2 Twinport (sisfarı - stepne zaten var) - 35.500 TL

Donanımı en yüksek olan Renault'da diğer araçlara kıyasla

- Yan hava yastıkları
    - ASR
    - Fonks. direksiyon
    - Hız sabitleme
    - Yokuş kalkış desteği

bulunduğu için çekici geliyor.

Hyundai i20'nin fiyatını biraz daha düşürebilirim, ucuz olması cezbediyor.

Opel ise donanımı düşük ama herkes tavsiye ediyor. Gerçi bulunduğum bölgede tek bir servis var, o yüzden herkes ilgisizlikten ve geç bakım tarihi verilmesinden şikayetçi.

Fikirlerinizi bekliyorum.

• Hayatiniz ucuz ise hyundai ve veya opel alin yan hava yastiklari bile yok clio bu konuda rakiplerinden onde ve hiz sabitleyici cabasi...

Opeli herkes tavsiye eder tabi chnku marka algisi sacmaligi var memllekette ama astra deseniz is degisirdi.

corsa punto ile ayni arac dizel motorlari keza oyle konfor namina bisi yok kutuk gibi suspansiyonu var emin olun.

Yeni i20 adi ustunde yeni oturmus bir kasa yapisi yok kronik sorun cikma ihtimali var ve dedigim gibi corsa ile birlikte yan hava yastigi yok.

Clio der gecerim tasarimdan onemli seyler var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 12 Aralık 2014; 14:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Hayatiniz ucuz ise hyundai ve veya opel alin yan hava yastiklari bile yok clio bu konuda rakiplerinden onde ve hiz sabitleyici cabasi...

Opeli herkes tavsiye eder tabi chnku marka algisi sacmaligi var memllekette ama astra deseniz is degisirdi.

corsa punto ile ayni arac dizel motorlari keza oyle konfor namina bisi yok kutuk gibi suspansiyonu var emin olun.

Yeni i20 adi ustunde yeni oturmus bir kasa yapisi yok kornil sorun cikma ihtimali var ve dedigim gibi corsa ile birlikte yan hava yastigi yok.

Clio der gecerim tasarimdan onemli seyler var...

Çarpışmalarla ilgili Hyundai değil ama Opel ile ilgili güzel şeyler okudum. Tabi Renault'nun donanımı daha güvenlikli olduğu için (yan hava yastığı, ASR) daha iyi tercih gibi duruyor. Bunun yanı sıra Renault'nun kasasının sağlamlığından emin değilim. Merak ettiklerimden biri de bu.

• HonournGlory H kullanıcısına yanıt
    Renault u hafife almayin.Kullandigi kasa sac kalitesi orta halli olabilir ama karoserin ana bilesenlerinde emin olun hyundai den iyi cunku adamlarin sirf bunun icin ozel arastirmalari var ...
  • Arkadaşım aslında clio yu tek geçerim ama, o motor en kötüsü rakiplerine göre ,bende kullanıyorum 1.2 16 v.
    Ben opel corsa derim.kasa değissede bu fiyatla alınır bu kalite.
  • Clio 1.2 alma. Araç sizi rezil eder hiç gitmiyor yokuşta berbat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Clio 1.2 alma. Araç sizi rezil eder hiç gitmiyor yokuşta berbat.

1.2 clio motor olarak sakin suruculeri tatmin eder. Ayrica 1.2 clio rezil ederse polo 1.0' a ne denir bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

1.2 clio motor olarak sakin suruculeri tatmin eder. Ayrica 1.2 clio rezil ederse polo 1.0' a ne denir bilemedim.

O daha iyi gidiyordur emin ol. Sollamak için sol şeride çıktıgınızda geçene kadar arkanızdaki sizi selektör manyağı yapıyor. Aracın son hızı 155-160 zaten. 1.4 TDCI Fiestanın 5 le cıktıgı rampayı 3'le cıkıyorum clio ile. LPG'li Şahin ile aynı performansı alırsınız demedi demeyin.
  • quote:

quote:

quote:

O daha iyi gidiyordur emin ol. Sollamak için sol şeride çıktıgınızda geçene kadar arkanızdaki sizi selektör manyağı yapıyor. Aracın son hızı 155-160 zaten. 1.4 TDCI Fiestanın 5 le cıktıgı rampayı 3'le cıkıyorum clio ile. LPG'li Şahin ile aynı performansı alırsınız demedi demeyin.

Aynen ,bende logan 1.2 var diğer markaların 1.0 ı bile daha iyidir, azda yakarlar.

• quote:

quote:

Bebeğimiz var, hız yapmayı emin olun seven insanlar değiliz. Sakin sürüşü severiz.

Açıkçası Clio'nun motordan kaybettiğini duydum ama güvenlik donanımı olarak çok çekiyor. O zaman hyundai'yi atayım listeden Clio vs Opel corsa diyeyim.
  • Yokuş kalkış desteği çok işinize yarar yabana atmayın önemli bi özellik
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

Yokuş kalkış desteği çok işinize yarar yabana atmayın önemli bi özellik
    CLIO senin için daha cazip. Neden dersen, bulunduğun yerde ki Opel servisinin 1 tane olması bakımından CLIO daha cazip. CORSA şu an son günlerini yaşamakta olup 2015'de yeni kasa çıkaracak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

CLIO senin için daha cazip. Neden dersen, bulunduğun yerde ki Opel servisinin 1 tane olması bakımından CLIO daha cazip. CORSA şu an son günlerini yaşamakta olup 2015'de yeni kasa çıkaracak.

Alıntıları Göster
    Bende bu soruları zamanında sormuş birisi olarak .

2013 Yılında esentiada başka 1,2 de donanım şansımız malesef ki yoktu.

Özetle şu anda Corsa Enjoy actif 1,2 yi 38,800 e alabilirsiniz. "0" ını Bu donanım ile diğerlerini karşılaştırın. İşçilik ve malzeme olarak sırası ile

1-Corsa
    2-Clio
    3-Hyundai

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: HonournGlory

quote:

quote:

Bebeğimiz var, hız yapmayı emin olun seven insanlar değiliz. Sakin sürüşü severiz.

Açıkçası Clio'nun motordan kaybettiğini duydum ama güvenlik donanımı olarak çok çekiyor. O zaman hyundai'yi atayım listeden Clio vs Opel corsa diyeyim.

Alıntıları Göster
    i20 motor olarak diğer araçlardan önde. 1.2 motor yakmıyor neredeyse. Geçen sene kasko ikame araç olarak i20 vermişti. 50tl lik benzinle 150km yol yapmıştı. Hyundainin motoruda diğer ikisinden daha dayanıklıdır. Sense paket bulabilirseniz i20 öneririm size. Clio dar gelmişti bana i20 daha ferah sanki. Opelin servisleri mehşur zaten, uzak durmak gerek. Arkadaş Opel servisinde bakım yaptırmış Corsasına. Bakımdan bir hafta sonra baskı balatanın bitik olduğu anlaşıldı. Aracı o halde yağını, filitresini değiştirip vermişler arkadaşa.

• İçleriznden opeli kullandım motoru facia
  • quote:

quote:

quote:

Clionun tavani cok alcak bilginiz olsun. Araci surerken pet siseyle su icemezsiniz tavana carpiyor. i20 tavan yuksekligi olarak gayet iyi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Clionun tavani cok alcak bilginiz olsun. Araci surerken pet siseyle su icemezsiniz tavana carpiyor. i20 tavan yuksekligi olarak gayet iyi.

Alıntıları Göster
    Alternatif olarak rio düşünülebilir. Hem güvenlik donanımları standart. Hem de motor açısından diğer iki araca göre bir nebze daha iyi. Kia olarak kafanızda soru işareti oluşmasın. Hyundai ile aynı araç sayılır.

5 sene garantisi var. Ancak servise her sene, özel servislerde 200tlye yapılan işlem için 500 tl civarı para vermeniz gerekiyor. Yinede 5 sene kafanızın rahat olması açısından çok güzel.

Eğer vergi problem değilse güvenlik paketli baz donanım ibizada mantıklı.

Bence ne alırsanız alın güvenlik donanımlı araçları tercih edin. Yani alacağınız araçta ön, yan, perde hafa yastıkları ve esp asr gibi donanımlar olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Alternatif olarak rio düşünülebilir. Hem güvenlik donanımları standart. Hem de motor açısından diğer iki araca göre bir nebze daha iyi. Kia olarak kafanızda soru işareti oluşmasın. Hyundai ile aynı araç sayılır.

5 sene garantisi var. Ancak servise her sene, özel servislerde 200tlye yapılan işlem için 500 tl civarı para vermeniz gerekiyor. Yinede 5 sene kafanızın rahat olması açısından çok güzel.

Eğer vergi problem değilse güvenlik paketli baz donanım ibizada mantıklı.

Bence ne alırsanız alın güvenlik donanımlı araçları tercih edin. Yani alacağınız araçta ön, yan, perde hafa yastıkları ve esp asr gibi donanımlar olmalı.

Alıntıları Göster
    Corsa'yı elemelisin, malzeme kalitesi söylenilenin aksine kalitesiz 100bin km de bir Corsa'da ses gelmeyen yeri yok neredeyse,

Clio da kullandım, yol tutuş olarak öne çıkıyor malzeme kalitesi orta,

i20 kullanmadım bir yorum yapamayacağım,

bu 3 ünden birini alacak olsam i20 vs. Clio araştırır içime sineni alırdım.

• Renault arabası alma derim adamlar malzemeden çalıyor dış malzemesi berbat Bi araç.Opelin en son alınacak arabasıdır corsa motoru acayip bayılıyor bayırda i20 için pek bilgim yok ama kullanan arkadaşlar gayet memnun içi ferah ve yol tutuşu güzel diyorlar.

Sıralama yapacak olursak.
    1-İ20
    2-Corsa
    3-Clio
    Yine söylüyorum renonun megane hariç diğer bütün arabaları çöp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olanar

Renault arabası alma derim adamlar malzemeden çalıyor dış malzemesi berbat Bi araç.Opelin en son alınacak arabasıdır corsa motoru acayip bayılıyor bayırda i20 için pek bilgim yok ama kullanan arkadaşlar gayet memnun içi ferah ve yol tutuşu güzel diyorlar.

Sıralama yapacak olursak.
    1-İ20
    2-Corsa
    3-Clio
    Yine söylüyorum renonun megane hariç diğer bütün arabaları çöp.
    2 gün önce opel corsa active 1.2 almış biri olarak corsa dan bahsediyim istgersen.
    arka camlar manuel hiç hoşuma gitmedi.
    perde hava yastıkları yok ben var sanıyodum alıcna farkettim.
    araçta usb girişi yok
    bu saydıklarım benim için olumsuz olan şeylerdi
    ama deri direksyon deri kumaş koltuklar çok iyi ve şık.
    araç gayet havadar dıaşrdan ufak görünüyor ama geniş geldi bana içi. arka koltuklar %60 a 40 şeklinde katlanabiliyor. buda gerektiğinde bagajı büyütüyor.
    bagajı zaten b snfı araçlar için büyük geldi bana.malzeme kalitesi çok iyi.
    araçta 4 hava yastığı var. 2 ön 2 yan
    esp var ve yol tutuşu çok iyi.
    arkadaşlar yazmış motoru sönük diye ama gayet hızlı araç aniden hızlanabiliyor
    sadece yokuşlarda 1 e alıyorum.çok dik bi yokuş çıktım 1. viteste çok rahat çıktı yağmurlu havada hemde.
    yol aydınlatması gayet iyi.
    bi kaç olumsuzluk daha aklıma geldi söyliyim
    torpido gözünde ışık yok ve arka koltuklarda ışık yok.
    sigara içmesemde sigaralıkta yok
    şimdilik söyleybilceklerim bu kadar artık sürdükçe bilgi istersen verebilirim.
    benim tavsiyem dış güzelliğe bakıyosan clio 4 al . onun dışında corsa active öneririm.
    şuanda 38800 tl anahtar teslim fiyatı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.