Şimdi Ara

Hyundai i20 2.el ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 model style paket + cam tavan 1.4 crdi dizel araç nasıldır? Forumda yakıt tüketimi 7-8 litre gibi yazanlar olmuş bu araç için çok değil mi yakıt? Focus 2015 1.6 tdci 6.5-7 litre yakıyordu kasmadan kullanınca...
    Sahibinden de biraz şişirmişler fiyatları adam sıfır fiyatını yazmış aracın.Sonuç olarak alınır mı bu araç 2015 10-15binde 50-51'e bulunabilir mi kazasız boyasız temizinden?

Bu araç yerine alınabilecek ne var 2015'den aşağı olmamak kaydı ile? 2-3 yıl kullanılacak 2. elinin de kötü olmaması gerekir.Teşekkürler

• kim diyo 7-8 litre diye. i30 o i20 değil.
  • Hocam , baska bir konuya yazdigim yaziyi aynen yapistiriyorum.Belki fikir edinirsiniz.Orada dizel Jump vs style konusuydu ama olsun.

Bir sürü cevap gelmiş ama hiç i20 CRDI sahibi yazmamış.Sağdan soldan duyanlar yazmış.
    2015 model i20 1.4 CRDI Style+Pan aracım var. 2015 Aralıkta 56000 Liraya aldım.6000 Km oldu neredeyse.İstanbul şehir içi trafiğinde kullanıyorum.
    Siz Jump donanım alacakmışşsınız , baz donanım sizinki ama style da öyle çok dolu değil.Ekstra olarak Farlar , deri kaplama, hız sabitleme , jant, 4 cam otomatik vs var genel olarak.Donanım tablosundan da görürsünüz bunları zaten.

Tasarımdan bahsetmiyorum, çünkü göreceli bir durum.Benim düşüncem Jump donanımda dahi çelik jant olmasa bile hoş bir görüntüsü var.İç tasarımda sade , herşey yerli yerinde.Çok oyuncağı yok evet ama ihtiyacınız olan herşeyi karşılar.

Motor ;
    1.4 Crdi motor 90 Bg / 240 NM veriyor.Çalışma hissi , devir aralığı vs klasik dizelden çok benzinli gibi.Hem sessiz , hemde neredeyse 1200 devirden itibaren yürüyor.Performans sıkıntısı ise yok.5 Yetişkin kişi istanbul içinde her yere girdim , Çamlıca'ya da çıktık, Dağ yolu (Kayışdağı-Maltepe)'nda da gazladık.Hiç bir zaman bu motor güçsüz demedim.Sizde demezsiniz.Spor araba gibi uçup kaçmaz belki sonuçta dizel 90 beygir B sınıfı araba, ama isteklerinizi her türlü karşılar, şüpheniz olmasın. 6 ileri vites var zaten , güzel ayarlanmış oranları var. 6. vites 2000 devirde 110 km/h ile gayet ekonomik uzun yol yaparsınız.

Yakıt Tüketimi ;
    İstanbulda 23 km/h ortalama hızla yaklaşık 10 km git / 12 km gel olan yolda 6,5 litre yakıyor.Biraz daha akıcı trafikte 6 litre ile kendinizi kasmadan gezersiniz.Bu şartlarda gayet iyi tüketim. Şehir içinde 7 litreyi geçemedim( bütün bağdat caddesini dur kalk trafikle geçmiştim) . Ortalama 6-6,5 arası değişir tüketiminiz.Eğer sakin şehirdeyseniz daha aşağısıda mümkün tabi.Uzun yol henüz yapmadım, fakat çevre yolunda 4 litre ile de gezebiliyorsunuz.Zaten dizel araba uzun yolda çok yakmaz , tahminim 100-110 arası giderken 5 litre civarı yakar.

Yol tutuş ;
    Bence arabanın en iyi konulardan biri.Yol tutuşu bayağı bayağı iyi.ESP tamamen kapanabiliyor , bu bile arabaya güvenmek için yeter. Süspansiyonlar sınıfına göre biraz sert, bu sayede araba gayet iyi yol tutuyor.Hiç bir zaman arabadan güvensizlik yaşamadım.Rüzgardan vs etkilenme olayıda yaşamadım.Kafadan kayma yada arkasını bırakma eğilimi yok.Jilet gibi alırsınız virajları.Direksiyon elektrikli olduğu için hissiz , alışana kadar garip gelebilir.Ama Şehiriçinde gayet hafif, hızlandıkça da sertleşiyor.Gayet rahat.

Konfor ;
    Yalıtım olarak rüzgar sesi bayağı az.120 km/h ye kadar rüzgar sesi yok denebilir.Motor bayağı sessiz, uzun yolda motor sesi duyulmuyor.Lastik yalıtımı rüzgar ve motora göre daha zayıf ama Focus 2 Ghia'm vardı ve Fiat Marea aracımdan da daha iyi yalıtımı.Gürültü seviyesi bence iyi.B sınıfında olduğunuda düşünürsek arabanın, sınıfına göre iyi.Bu sınıf arabadan bu kadar sessizlik beklemezsiniz , ama sessiz .
    Fakat arabanın zayıf noktası şu , iyi yol tutuyor sonuçta biraz ağır ve sert süspansiyonlu fakat süspansiyon konforu olarak bakınca biraz sert kalabiliyor.Özellikle derin çukurları emmesi gerekirken bazen benden bu kadar diyip, sert tepki verebiliyor.Jump donanımda daha kalın yanaklı lastikler var.Siz çok az yaşarsınız büyük ihtimal.Aşırı bir durum yok ama bazen beklemediğiniz yerde sert gelebilir.

Güvenlik donanımlarına vs donanım tablosundan bakabilirsiniz , onlara yorum yapmaya gerek yok.Ama Güzel bir ses sistemi var, Usb , Aux var .CD yok . Koltukları rahat , biraz yan destekleri az gelebilir.Onun dışında aklınıza soru geldikçe cevaplamaya hazırım.

Tavsiye eder misiniz derseniz kesinlikle ederim.Jump aldıktan sonra direksiyonu deri kaplatın , yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İ20 dizellerin çok yaktığı söyleniyor.Ne kadar doğru bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bakmışım 1.4 benzinliymiş o :) Yakıt konusu iyi şuan aklıma takılan tek şey var oda sadece önde 2 adet hava yastığı olması...
    Sahibindendeki abartı fiyatları göz ardı edersek 2015 style+pan için 10-15bin km seviyelerindeki aracın değeri nedir ? 3-4 bin için alt model 2. el almam en az 8-9bin fark etmesi lazım ona göre bakıcam...

Mesela ;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-memurdan-cok-acil-9971-km-de-boyasiz%2Chatasiz-i20-304742708/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-15.000-bakimi-yeni-yapilmis-hatasiz%2Cciziksiz-style-260222509/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fnlht -- 10 Haziran 2016; 14:41:14 >

• i20 güzel araç fakat yeni kasanın malum sitede çok fazla 2. el ilanı var, acaba kronik problemleri var da tutmadı mı diye soru işareti oluşturuyor kafamda.

• Hyundai i20 2015 yılı satış rakamı : 22.142 adet

83 adet ilan var bence satış rakamlarına göre çok az bile.
    https://www.sahibinden.com/hyundai-i20-1.4-crdi?a5_min=2015
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ikinci el opel astra 1.4 twinport
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://www.sahibinden.com/hyundai-i20?a5_min=2015
    Bende daha çok çıktı, dizel için değil genel için konuşmuştum. Ayrıca araç bana çok şık geliyor sadece şüphelendim. 2015 model yeni araç satan dolu adam var. Hani borç harç için vs. anlarımda sanki satan sayısı biraz fazla gibi geldi. Mesela Ankara'da Leon style paketi 2. elde kolay bulamazken istemediğim kadar i20 bulabildim.

• Gözüm yeni kasa 2014 308'lere kaydı dizel active donanım temizi 55-56 civarı alınabilir gibi.Kullanıcıları yorumlarsa sevinirim aracın kronik bir sorunu varmıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.