Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (1436. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: nowo , nowo
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.509
Cevap
212
Favori
1.994.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14341435143614371438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bir sürücü sol arkadan geldi vurdu ve ilk kazayı yaşamış olduk. Trafik raporunda %100 karşı taraf kusurlu çıktı ki zaten öyleydi. Hasar büyük değil ama mide bulandırıyor tabii.

• Sol arka stop lambası alt kısımdan kırıldı
    • Sol arka tampon birleşim yerinden çıktı. Ayrıca bu noktada boyada kavlamalar da var. Tüm hasar plastik arka tamponun sol uç kısmında.
    • Sol arka kapı vs metal kısımlarda herhangi bir hasar yok.

Siz olsanız nasıl ilerlerdiniz? Seçenekler:

Kaskoya yaptırmak:

• Kasko parasını daha sonra karşı tarafın sigortasından alacak. Benim cebimden şu anda para çıkmıyor. Sigorta devreye girdiği için arka tamponun tamamı boyanacak. Sigorta ile görüştüm. Genellikle lokal boya yaptırtmıyorlar. Arka tampon (plastik olan) orjinal koduna göre tamamen boyanacak.
    • Stop lambası orjinali ile değişecek
    • Tahminen 2500 TL civarında hasar kaydı işlenecek
    • Kasko'nun hasarsızlık indiriminden sanki hiç kaza yapmamışım gibi yenileme döneminde faydalanabileceğim. (%100 kusursuz olduğum için)

Cebimden karşılamak:

• Sigorta ya da kaskoyu işe hiç katmadan kendi cebimden de karşılayabilirim. Ankara Auto King servisinde 500 liraya lokal boya ile kaporta onarımı yapılacak. Ayrıca 600 TL'ye sol stop lambasını farklı bir servisten satın alıp Auto King'e vereceğim, kaportayı takarken ücretsiz montajını da yapacaklar. Toplam maliyet aşağı yukarı 1200 TL civarında olacak.
    • Hasar kaydı işlemeyecek
    • Hiç suçum olmayan bir kazada boşu boşuna 1200 TL para ödemiş olacağım.

Bu arada 1200 TL'yi karşı taraftan nakit olarak istedim, sigortayı devreye sokmamak için ama o da özetle sigortadan yaptır, ödemem dedi. (Evet, maalesef)

Gönlümden geçen kaskoya yaptırıp beş kuruş para da ödememek ancak diğer yandan boşu boşuna 2500 TL civarı hasar kaydı eklenecek. Bir de arka tamponun tamamı boyanacak. Buna girmeyip kendim yaptırayım desem bu sefer de durduk yere 1200 lira ödeyeceğim. O zaman kasko, sigortaya niye para verdim?

Sizce bu hasar kaydı ileride ciddiye alınır mı? Altı üstü plastik tampon onarılıp boyanacak. Ciddi bir hasar yok bu arabada ama işte gel de diğer insanlara anlat :)

Sizlere danışmak istedim, sizce nasıl ilerleyeyim? Mantıklı olan kasko ile ilerlemek gibi görünüyor. Hasarsızlık indirimi de etkilenmeyecek çünkü. Ne dersiniz?

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Ben aracı sizden satın alacak olsam hiç dert etmezdim. Zaten testte görünecek 2500 hasar yazsa ne olur yazmasa ne olur. Ama o lokal boya önde olsa işler değişirdi benim için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebnamy

Merhabalar, araştırmalarım sonucunda 2017 veya 2018 model bir i20 almaya karar verdim. mpi motorlar biraz fazla yaktığı için gezerken düşünmemek adına crdi düz vites bir araç almak istiyorum. bu motorlarda herhangi bir sıkıntısı olan veya illa benzinli al diyen olur mu? tavsiyelerinizi ve genel olarak araç hakkındaki fikirlerinizi (elite veya elite smart paket düşünüyorum) bekliyorum. Teşekkür ederim.

baya yardımcı oldunuz forum olarak Teşekkürler..

• serhatcn kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Lpg taktirdiktan sonra enjektör sesi ya da lpg kaynaklı çalışma sesi araç içine bir miktar geldi mi? Ya da araç içinde duyulan ses bir miktar arttı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estimatoreng E kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

Sanırım ben de kasko ile yaptırmayı seçeceğim. 2-3 bin hasar kaydı oluşursa oluşsun. Kaza bell, hasar belli. Fotoğraf vs'ler de duruyor zaten.

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    ben olsam kaskodan yaptırırım, kayıtlı olması bedelinin belli olması satın alırken daha çok güven veriyor, diğer türlü cebinden karşılasan adam işkillenecek, bedelsiz kaza nasil kaza, ne kadar ağır acaba diye şüphe edecek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Hocam merhaba. Lpg taktirdiktan sonra enjektör sesi ya da lpg kaynaklı çalışma sesi araç içine bir miktar geldi mi? Ya da araç içinde duyulan ses bir miktar arttı mı?
    Merhaba, araç içine gelen ses artmış gibi geldi bana, ama emin değilim. biraz takıntılı olduğum için psikolojik olarak mı öyle geliyor acaba diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 16 Eylül 2021; 21:18:25 >
    Ben de aynı şeyi hissediyorum. Hatta enjektör sesini rolantide direk duyuyorum

• 2021 araçta sol ön cam kapatırken takılıyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ^bloom^

Merhaba arkadaşlar. 2018 i20 nin debriyaj pedal yayı kırıldı. Daha önce başına gelen var ,mı? Yay olmamasına rağmen pedal boşalmado baya bir km yaptım. Parça hiçbiryerde bulunmuyor, servis getirin bakalım diyor bulunduğum şehirde servis yok. Lpgli old. İçin aracım garantiden de çıktı . Kaynakçıya götürüp kaynak yaptırdım ama çok güvenme dedi. Sizce bu parçayı nerden bulurum? Parçanın olmaması ciddi bir risk oluşturur mu?

Başına gelen olursa diye yazıyorum. Parçayı Aliexpresten sipariş ettim 3 haftada geldi. Taktırdım cıncık gibi oldu. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebnamy

baya yardımcı oldunuz forum olarak Teşekkürler..

Alıntıları Göster

Hyundailerin benzinlisi de dizeli de çok yakar.O nedenle en iyisi benzinli alıp LPG taktırmaktır.

• 2017 model 2018 çıkışlı, 1.4 crdi jump paket 42.000 KM de, değişensiz sadece sağ arka lambanın üstünde bir boya var. Sizce ederi nedir arkadaşlar bu piyasada.

• Arkadaşlar merhaba,

2020 Aralık trafiğe çıkışlı i20 1.0 Style paket araç alarak ben de aranıza katıldım.

Araçtan performans anlamında çok memnunum. İkinci el almama rağmen 1200 km'de olduğu için sıfır araç deneyimi yaşıyorum ve Hyundai'nin gerçekten iyi bir iş çıkarttığını belirtmem gerek.

Yalnız bir konuda problem yaşıyorum ve tecrübeli arkadaşların yorumları ya da önerileri olursa sevinirim. Apple Carplay ile kablosuz bağlantı esnasında zaman zaman bağlantı problemi uyarısı ekrana geliyor ve daha sonra bu problem kendi kendine geçiyor. Açıkçası sık sık olması canımı sıktı ve araçtaki yazılımı güncellemenin bir yolu var mı merak ettim. Aracı Aralık ayında bakım için yetkili servise götüreceğim zaman orada çözülebilirse kendi adıma bir müdahalede bulunmamam daha sağlıklı olacaktır sanırım.

• 2021 i20 kullanıyorum. Arka taraftan çok ses geliyor hafif bozuk yollarda sizde de öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

2021 i20 kullanıyorum. Arka taraftan çok ses geliyor hafif bozuk yollarda sizde de öyle mi?
    arkadan derken? nasıl bir ses?

Çukurları girince gelen sese benzer sesler.

• Bagajı yolcu kısmından ayıran parçanın (pandizot mu diyorlar bilmiyorum) yerine tam oturduğunu kontrol edin. Yuvasından çıkmışsa çok ses yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meyegen M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Arkadaşlar merhaba;

2020 model i20 - 1.4 benzinli - otomatik - 4 vites aracımı geçen sene bayiden almıştım.

Şimdi aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum çok yaktığı için.

Uzun süre kullanacaksan taktır, satacaksan boş yere garantisini bozdurma diyen arkadaşlarım oldu ama gerçekten benzinde kullanmak artık oldukça yoruyor beni.

Acaba taktıran ve deneyimlerini paylaşacak olan var mı aranızda?

• loshipshak L kullanıcısına yanıt
    Düzgün bir bayide güzel bir ürünle hiçbir problem yaşamadan sorunsuzca kullanırsınız. Ancak son zamlardan sonra lpg ile benzin arasındaki makas hayli kısaldı. Buna değer mi emin değilim.

• 
Sayfa: önceki 14341435143614371438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.