Şimdi Ara

Hyundai İ20 Aracımı Aldım. Kısa Bilgilendirme.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
3
Favori
37.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayirli ugurlu olsun yalniz 70 bine i20 cok akil kari bir hareket degil. ben olsam 69bine 1.0 tsi octavia alirdim en azindan c sinifi ve yakit derdi olmayan donanimida idare eder bi araba sahibi olurdunuz
  • Hocam hayırlı uğurlu olsun Allâh kaza bela vermesin de...

Hadi bu arabaya bu motora 70bin lira verdiniz de bir de burada niye paylaşıyorsunuz :)

Sırf sıfır araba almak için dahi alınmayacak bir araba hevesinizi kırmak gibi olmasın.

Yanlış anlamayın, herkesin zevki farklıdır ve para sizin paranız. Ama şu düzene destek vermekten başka bir şey degil hem bu yaptığınız.

Gitmeyen arabaya o parayı verirsem hatırlatsın bir gün biri bana git öl desin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Hayırlı olsun ama anlayamadığım bir nokta var;
    şimdi adamlar astra sedan edition plus gibi c sınıfında güvenlik, yol tutuş ve konfor anlamında harika bir aracın sıfırını 62 bine bırakırken neden c sınıfı almak isteyipte alamayan birisi gidip 70 küsür verip i20 alsın onu anlayamadım? Ver mı beni aydınlatıcak olan birisi?
    İ20 dizel olsa neyse ama dizel de değil.

O zaman herkes astra edition bilmem ne almaliydi..

Boyle bir mantik olamaz. O zaman bende derim ki amac bir yerden bir yere gitmel degil mi niye 62bin lira astraya vereyim 40 kusur bine sandero var onu alayim ayni sey.

Niye 200bin lira mercedese vereyim 62 bine astra editipn var.

Senin dedigine gore otomobil dedigin marka algisi ve fiyatindan ibaret.

Ne tasarimi onemli ne donanimi. Hadi hepimiz 62bine astra edition alalim.

• İ20 nin dolusu ne olcak i20 işte dandirik hb araba
  • Ne kadar uçmuş fiyatlar böyle ya. :/ O paralar ne öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

İbiza 1.0ecotsi ile 7'nin üzerine çıkamadım. Şehirdışı 5-5.5 şehiriçi 6-6.5 yakıyor. Bunun yanında 110hp olması da cabası. Bence yeni kasa ibiza'yı almak daha mantıklı. Hele hele 70 bin çok büyük para b sınıfı için.

Gaza basmassan çıkamazsın tabiki,gaza bas 10-12 ler çok uzağında değil motorun Turbolu

122'lik Jetta DSG kullanıyorum hiç de sakin kullanacağım diye kasmadan normal şekilde 8 - 8.5 yakıyorum İstanbul içi.

Ibiza'da 10 litre için deli gibi basmak gerekir.

Bunlari bir kenara birakirsak elinizin altinda her an uzayabilecek motor var. Mpi motorda bu imkansız. Üstüne bol yakıt tüketimi.

• i20yi küçümseyenler olmuş. Kaç kere bindiler, kaç kere kullandılar acaba ? Ben söyleyeyim : hiç.
  • metay51 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ20 1.2 Style 2014 Kasım'da çıkar çıkmaz aldık. 1,5 yıl sonra sattık. Hiç memnun kalmadık. Özellikle motor o ağırlığı kaldırmayacak kadar zayıf. Uzun yolda yokuşta yemin ederim servisi arayıp bu araba gitmiyor diyecektim. 2 kişi olmamıza rağmen bildiğiniz neredeyse basıyorsun basıyorsun gitmiyordu. Bunun dışında sürüş dinamikleri de çok zayıf. Yol tutuş ve biraz yüksek hızda ( yüksek dediğim 140-150de bile ) güven vermiyor. Süspansiyon çok sert, çukura veya hafif bir tümseğe denk geldin mi paldur küldür, langır lungur... Sözün özü uzun dönem kullanım deneyimim ne yazık ki olumsuz. 40a almıştık çok da büyük umutlarla almıştık ama hanım bile satmamızda hayır varmış ben de sevemedim diyor. Yani önce kanıyorsun fiyatına ,estetiğine ama kullandıkça olumsuzlukları can sıkıyor. Yine de alana ,kullanana, sevene hayırlı olsun.

• Şu gırtlak dolu deyimini anlayamıyorum, bu araba ne kadar dolu olursa olsun başka bir markanın orta paketi bile belki bundan dolu olabilir. Doluluğun bir standardı yok ki. Boş oğlu boş denen megane 4 te hız sabitleyici ve hız limitörü bile var, bir yandan da en dolu full+full diye teklif aldığım megane 4'te sunroof yoktu. Bu doluluk uğruna harcanan paralar bana gereksiz gelmeye başladı. Bir Hyundai İ20 ne kadar dolu olursa olsun çok zevk verecek bir araba gibi durmuyor.

Evet şimdi sitesinden ayrıntılı inceledim ve bu dolu denen i20 aslında dolu değil,

16" jant
    Şerit takip sistemi yok
    Adaptif cruise control yok
    Otomatik park yok
    Elektrikli hafızalı koltuk yok
    Isıtmalı masajlı koltuk yok
    Deri döşeme yok
    Yok oğlu yok

Bunlar olsun demiyorum gerek var da demiyorum ama söz konusu bu arabaya dolu denmesini garipsiyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdsavas -- 5 Haziran 2017; 22:19:2 >
  • Bazı arkadaşlar 70 e i20 mi alınır falan demiş de o paraya m4 coupe alınıyordu da adam i20 yi mi tercih etti ? Bunu soylediğinize gore Almanya da falan yaşıyorsunuz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: metay51

Merak eden arkadaşlara..

Hyundai İ20 Aracımı Aldım. Kısa Bilgilendirme..

27 km ortalamayla benim 150 hp otomatik astra 7.6 yakıyor

İsteyen olursa sabah inip çekerim yol bilgisayarını

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Merak eden arkadaşlara..

Bu ortalamalar ne allah aşkına

180 binde 2008 model corollam 43 km ortalama hızım olmasına rağmen 8 litre altını görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: erdsavas1

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Merak eden arkadaşlara..

Bu ortalamalar ne allah aşkına

180 binde 2008 model corollam 43 km ortalama hızım olmasına rağmen 8 litre altını görmüyor

Teknoloji gelişiyor hocam

• Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Jilet gibi duruyor maşallah

• Fiyatlar uçmuş harbi geçen sene 1.4 Style-Otomatik-Pan 53 e aldım sıfır aynı paraya Leon un boşunu alabiliyodum bunu tercih ettim.

Araba tokluk ve donanım olarak sınıfının en iyilerinden gerçekten ama yakıt tüketimi ve performans olarak memnun değilim.

Yorumlarıda okudum herkesin kendi zevki ve tercihi , ukala ve böyle herşeye burun kıvıran insanlardan nefret ediyorum.

Adam bu bütçeyle dolu bir araba almak istemiş ve bunu almış çok saçmalayanlar var gerçekten.

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Engin Cann

i20yi küçümseyenler olmuş. Kaç kere bindiler, kaç kere kullandılar acaba ? Ben söyleyeyim : hiç.

Yorumları okudum da kotuleyenler i 20 yi değil fiyatını kötülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

İbiza 1.0ecotsi ile 7'nin üzerine çıkamadım. Şehirdışı 5-5.5 şehiriçi 6-6.5 yakıyor. Bunun yanında 110hp olması da cabası. Bence yeni kasa ibiza'yı almak daha mantıklı. Hele hele 70 bin çok büyük para b sınıfı için.

Gaza basmassan çıkamazsın tabiki,gaza bas 10-12 ler çok uzağında değil motorun Turbolu

122'lik Jetta DSG kullanıyorum hiç de sakin kullanacağım diye kasmadan normal şekilde 8 - 8.5 yakıyorum İstanbul içi.

Ibiza'da 10 litre için deli gibi basmak gerekir.

Bunlari bir kenara birakirsak elinizin altinda her an uzayabilecek motor var. Mpi motorda bu imkansız. Üstüne bol yakıt tüketimi.

O arkadaşın TSI'lara alerjisi var. Gaza basınca atmosferik araçta söylediği kadar yakacak onun farkında değil. Sanki her daim tam gaz geziyoruz... Fakat turbolu bir araç günlük kullanımda klima açıkkenki kullanımda ve yokuşlarda atmosferik araçtan bariz daha avantajlı. Dediğiniz gibi sizin araçtaki 110 beygirlik her an ayağınızın altında olan güçte cabası.

Ben 1.600.1700 devirde yokuş çıkıyorum 1.2 TSI ile hiç zorlanmadan, gaza dokunduğum anda da ivmeleniyor. Atmosferik araçta 6 veya 5'ten 3'e küçültmeden adam gibi yokuş çıkamıyorsunuz. O zaman da tüketim anında fırlıyor.

Geçen yaz 1.2 i20'yi 100-150 km kadar kullandım istanbul içinde. Yazın klima da açıkken çekilecek çile değil 85 beygir 1250 kg c segmenti ağırlığında otomobil. Otobanda azıcık hızlanayım diyorsunuz nazlanıyor.

• 2011 model captiva 71 bin liraya almıştık 0 km 2 litre tubodizel 163 beygir sunroof sensör ısıtmalı ön koltuklar.6 senede ülke ekonomisinin geldiği özet bu
  • Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun. Almışsınız artık almadan öncede sorsanız bu fiyata alınmaz derdim nereye doğru gidiyoruz bilmiyorum arabam yok almayı düşünüyorum ama bu fiyatlara nasıl alınır bilmiyorum neyse önemli olan sizin gönlünüzün olması parayı siz kazanıyorsunuz bizimki sadece fikir beyanı. :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.