Şimdi Ara

Hyundai İ20 Aracımı Aldım. Kısa Bilgilendirme.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
3
Favori
37.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne b+ ı Allah aşkına.. Fiyat avantajı varsa alınabilir yoksa 10 para verilecek bir araç değil. 6 yıldır i20 kullanıyorum, son 1-1.5 yıldır yeni kasa i20 deyim, ikiside sıfır olarak şirket tarafından verildi.

Bu araba konfor kelimesine tezat olarak yaratılmış, rüzgar sesi alıyor, yol gürültüsü alıyor, gaz pedalında bütün yolun titreşimini hissediyorsunuz. Araç güven vermiyor, yol tutuşu çok zayıf..

Tek olumlu yani düşük yakıt tüketimi, bide dıştan kasası fena gözükmüyor, hepsi bu.

Hiç kimseye önermiyorum i20. Yazının başında polo, yaris le falan kıyaslanılmış, daha dolu olduğundan bahşedilmiş. Hem polo hem yaris kullandım son 3 yılda sıfır olarak alıp, bu iki araç ile i20 nin isimleri yanyana dahi gelmesi mümkün değil, arada öyle bir kalite farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 5 Haziran 2017; 19:57:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekanik problemli bir hyundai araç almak mantıklı gelmedi. Bu arakadaş bu arabayı c sınıfı araçlarla kıyaslıyorsa ya daha önce hiç bir araca binmedi ya da kendi arabası diye övüyor.
  • 70 bin tlye alinacak araba değil malesef.Tsi li ibiza varken böyle fazla yakan plastikten bir araba almak fena garibime gitti
    Edit:Tek kelime yazık günah bu arabaya bu para
    Bir kez daha düşündüm de siz alırken sormadınız mi forumda filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmitnick -- 5 Haziran 2017; 20:4:20 >
  • bu araca 70.500 tl vermek yazık günah
  • ilker1041 İ kullanıcısına yanıt
    Öyle yapıyorum zaten.Sen de araba alma çağına gelince bu mesajları hatırlarsan iyi olur.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorsunuz ama megane 4 hb bagaj hariç bu araçtan daha küçük.İçine oturup ikisini de inceledim . test sürüşü de yaptım. Megane 4 joy paket boş oğlu boş manuel vites 65000 dediler. Şimdi adı C sınıfı diye bunu mu alırsın yoksa B sınıfı bundan daha geniş , tam otomatik , gırtlak dolu aracı mı ? Satış rakamlarına bakman yeter
  • Merak eden arkadaşlara..

Hyundai İ20 Aracımı Aldım. Kısa Bilgilendirme..

• quote:

Orijinalden alıntı: ucav

1994 model 1.6 enjeksiyonlu 240 bin km de motoru olan citroen aracim da 23 kurus yakiyor. Sehir ici 100 km de 10 litre.

Yani yeni aracinizla ayni yakmasi sizcede garip degil mi? Sizin arac nerden baksak benim aracimdan 15 yas gençtir ve yakitlar ayni.

Sizin araç tam otomatik mi bilemiyorum. Ama zaten günümüzde tüm araçlar bu kadar yakıyor. Ben dizel araç sattım 32 kr yakıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Öyle diyorsunuz ama megane 4 hb bagaj hariç bu araçtan daha küçük.İçine oturup ikisini de inceledim . test sürüşü de yaptım. Megane 4 joy paket boş oğlu boş manuel vites 65000 dediler. Şimdi adı C sınıfı diye bunu mu alırsın yoksa B sınıfı bundan daha geniş , tam otomatik , gırtlak dolu aracı mı ? Satış rakamlarına bakman yeter

Nedir bu satış rakamı takıntısı ? Arabanın çok satması her zaman iyi olduğunu mu gösterir ? Konu sahibinin içine bu araç sinmiş, almış ama tutup da megane ile i20 karşılaştırmak komik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

60 kusurlere astra, megane, corolla, elantra varken akil isi degil. donanimi olsa kac yazar. i20 yani.

1.4 motor cok yanlis secim olmus, 1.2 hem daha az yakio hem yillik 400 lira vergi avantaji var. hem de performans anlaminda uzmuyor.

not: 2011 1.2 i20 kullanicisiyim.

Hocam biri otomatik biri manuel. Diğer kısımlar önemli değil. Manuel golf yerine her türlü otomatik i20 tercih edilir. Otomatik bütün donanımlardan daha değerlidir.
  • quote:

Ne yapalım yani sizin için; C sınıfı Megane'ı B sınıfı, B sınıfı İ20'yi de C sınıfı mı yapalım?

Gırtlak araç yerine boş araç mı alın yazmışım?
    Satışlarından mı bahsetmişim?

Nedir yani??
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    İki aracı da test etmiş biri olarak neden karşılaştırmayayım ? Siz sürdünüz mü yoksa dergilerden okuduklarınız mı ?
  • quote:

İki aracı da test etmiş biri olarak neden karşılaştırmayayım ? Siz sürdünüz mü yoksa dergilerden okuduklarınız mı ?

Yeni megane'ı test ettim ama i20 kullanmadım, zamanında arkadaşım için bayide detaylıca incelemiştik, iç hacim olarak i20 daha iyi demişsiniz bir de, tuhaf. Megane ile i20 karşılaştırılamaz, farklı sınıf araçlar, bu kadar net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metay51

Merak eden arkadaşlara..

Kesin konuşmak için daha çok erken ama bu ortalama hıza göre tüketim normal.

Güzergah da fazla trafik yok ve fazla inişli çıkışlı olmayan bir yol ve sakin/normal sürücü ile fabrika verisi yakalanabilir.

Ama bu demek değildir ki her İ20 1.4 AT aynı yakar. Aynı şartlarda dahi olsa, başka bir kullanıcı 8.5 yerine 9.5-10lt de yakabilir.

Fikrinizi sordum zaten
  • metay51 kullanıcısına yanıt
    Gule gule kullanin aracinizi.Allah kazadan beladan korusun.Sizin yakit konusundaki verileriniz dogrudur.1.2 16 valf palio var 2004 model bakimli km dusuk aracim.bursa sehir icinde 8.4 -8.8 -7.1 de yakti tamamen yol durumuna gore degisiyor.benim yol bilgisayarim yok depoyu fulleyerek elde ettigim veriler.en son 3 hafta once 1000 km uzun yol yaptim.arac ta 4 yetiskin bir cocuk ve bagaj dolu ankara beypazarina giderken ortalama 100km hizla giderken km de 0.30 kurus yakti.donuste ise yokus asagida olsa gerek 0.260 kurus yakti.o zamanki benzin fiyatina gore 100 km de 5.2 hesaplamistim.3 sene once konyaya giderkende 100 kmde 4.8 gordugumu söyleyebilirim. Maalesef sehir icinde veriler boyle.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde öyle görünüyor. Ama mesela c3 ile c4 arasındaki fark i20 ile Megane arasında yok. Onu demek istiyorum.
  • quote:

Fikrinizi sordum zaten

Kurduğunuz cümleler fikir alışverişinden uzak duruyor. Fikrimi sormaktan ziyade, çıkışıyor gibi yazmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Hayırlı olsun ama anlayamadığım bir nokta var;
    şimdi adamlar astra sedan edition plus gibi c sınıfında güvenlik, yol tutuş ve konfor anlamında harika bir aracın sıfırını 62 bine bırakırken neden c sınıfı almak isteyipte alamayan birisi gidip 70 küsür verip i20 alsın onu anlayamadım? Ver mı beni aydınlatıcak olan birisi?
    İ20 dizel olsa neyse ama dizel de değil.

Astra sedana 1500 km zor dayandım,100 km'de 13 litre yakıyordu,gittim bi i20 1.2 benzinli aldım,
    aynı şartalarda 7,5 litre yakıyor.
    Burada olay hep aynı. Belli bir miktar paraya b sınıfı dolu veya c sınıfı boş veya c sınıfı dolu ikinci el araç alınıyor. İkinci El zaten yalancı insanlar yüzünden çok sıkıntılı. O yüzden ilk iki seçenek arasında kalan çok. İşte burada devreye i20 giriyor. Çünkü bu sınıfındaki çoğu araçtan konfor,hacim,yalıtım,donanım yönünden ileride. Otomatik vites kendini kanıtlamış. Sadece performans zayıf. O da şehir içi çok lazım olmuyor. Bu yüzden c sınıfına yakın diyoruz. O da saydığım ilk özellikler ile yakın. O donanımlar ile c sınıfına 20-40 bin fazla vermek lazım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.