Şimdi Ara

Hyundai İ20 Troy 1.2 Mode aldım doğru mu yaptım? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
36.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: saldiray7

İ 20 troy 1.2 troy 2012 model aracım 5500 km civarına geldi. Bu siteden alırken faydalandığım için kısa bir not ve izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

1) Benzin sarfiyatı öncelikle:-))

kış koşullarında genelde şehir içi 2 ayda bir şehir dışı yaptığım göz önüne alınırsa yaklaşık bir depo dolduru ışık yanana kadar benzinliğe gitmiyorum ortalama 500-650 km arası yol yapabiliyorum. -depo 45 litredir-

yaz aylarında 800-850 km leri şehirdışı yollarda gördüm.

Bence LPG yerine aracı orjinalinde tutmak uygun geldi bunu yapcağımı tahmin bile etmiyordum:-))

Sürekli benzin aldığım oldukça yoğun bir istasyonda, benzin dolduran arkadaş bana doğru tercihi yaptığımı ve bu aracın çok yüksek sattığını ve en az benzinlğe gelen olduğunu söyledi:-))) ilginçtir:-)))

2) Araç segmentinin en sağlam ve en genişlerinden biri hatta biçok konuda lider. Bunun negatif tarafı ağır yaklaşık 1100 küsür kilo olması.

3) Kullanım keyfi elbetteki zayıf bir süre farklı segment araçlar kullandığım için bu araç bana daha çok "beyefendi" bir sürüş sağladı:-)) ama gözünüz karardığında vites düşürüp gayette devirli kullanırsanız bir nebze keyif alabileceğiniz bir 1.2 motor:-)

4) 1996 yılında babamın aldığı elantra modeli araç 300 bin km ye geldi ve halen bir problem yaşamadı. Bu size hyundai kalitesini anlatmak için kısa bir bilgi.

5) Bir arkadaş sesinin fazla olduğunu yazmış. Ben bazen ışıkta durduğumda arabanın çalışıp çalışmadığından emin olamıyorum. Uzun yolda ise 120 üstünde evet sesi geliyor ama ne bekliosunuz ki..? C sınıfı mercedes alın ses istemiyorsanız:-)

6) Hayatında 1.2 motor araç kullanmamış arkadaşlara- Bu aracın yönergesini mutlaka okuyun, pıtır pıtır vites değiştirmek gerekiyor, bütün 1.2 araçlar için böyleymiş ben biraz uyum sorunu çektim. Uzun yolda ise daha önceleri 6 ileri şanzımanlı bir emanet araca biniyordum iyi bir markaydı oldukça pahalı bir araç 200le şehirlerarası saatlerce yol teptim.. bu araçlar 80-90 la gitmenin keyfini gördüm, tanıdım:-)) hem ekonomik hem çevrenize bakınarak seyahat imkanı sunuyor:-)

SONUÇ: Araba almayı düşünürken dizelle araştırmaya başladım. 2. el baktım, 0 araç batım 2 senelik araştırma sonunda az parama kıyıp İ 20 aldım hemde 2 günde karar verdim. En ufak bir endişem, memnuniyetsizliğim olmadı.

konuyu açan arkadaşa hayırlı olsun, umarım sende bir süre sonra benimle aynı fikirde olursun

Teşekkür ediyorum sizin de aracınızın hayırlı olması dileği ile.

• Selam arkadaşlar 2012 makyajsız 1.2 Dohc troy mode benzinli 52.000KM HATASIZ bir araç alıcak gibiyim bugün ustaya göstericem sizce nasıl 32.000TL yazmıştı 30.000 ikna ettim sonra param çıkışmadı 29.500TL son Dedi
    Ok dedik anlaştık ama iyimi ettim bilmiyorum araç Nasıl ilk kez hyundai alıcam gerek yakıt gerek yoltutuş gerek motoru ve
    Araç pazarı nasıldır.? Fiyat iyimi hatasız olana 31-32 aşağı değil cevap lütfen...?!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altinbas07 kullanıcısına yanıt
    Vallaha hocam piyasada 35 36dan aşağı degil gerci ben oto vitese bakiyorum 29500e veren oto vitesse ben hemen alayim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 1.25 Mode var bende de, elektrikli ayna park sensörü vs çoğu C sınıfı araçta olmayan donanımla almıştım.

Yalnız fiyatlar gerçekten bu haldeyse vahki ne vah, bitmiş bu sektör.

Benim aracım 15.000km'de, sadece haftasonları kullanıyorum ama bahsettiğiniz rakamlardan çok daha aşağısına almıştım.

Bu iş beklenti / tatmin işidir.

B sınıfı bir araçtan inanılmaz konfor beklemeyeceksin. Benim aracımda şehiriçi ortalama yakıt tüketimi 6.5 - 7lt / 100 civarında ancak yol bilgisayarının verdiği vites değişim aralıklarına uymaya çalışıyorum.

Motor hacmi küçük olduğu için devirli kullanırsanız bu rakamları rahatlıkla aşabilir.

Uzun yolda 100-120km/h aralığında gidersem de 4.5 - 5lt / 100 civarında yakıyor.

Benim işimi fazlasıyla gördüğü için memnun olduğumu söyleyebilirim, şu ana kadar ciddi bir arıza da vermedi arabam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.