Hayır gelmiyor, fakat yeni uzaktan güncelleme alabilen yazılım (OTA) var. 2025 yılında aktif edilecek diye bir dedikodu dolanıyor ama kesin birşey yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (161. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şu videoyu izleyebilirsiniz hocam ben çektim.
https://www.youtube.com/watch?si=acBXzhIsjEhwhkM3&v=XkSChVyOA88&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam faydalı oldu.
Ioniq ile aranız nasıl, şehir içi şehir dışı ne civarda gidiyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu benim 5. Aracım oldu ve ilk elektrikli aracım. Ben bundan sonra benzinliye falan dönmem. Bindigim en iyi araç. Şehir içi 400 civarı, uzun yolda 110km sabit hızda 300km gidiyor. Uzun yolda menzili evet kısa ama şarj hızı aşırı yüksek. Burdur'da bi tane togg ile yan yana girdim trugo'ya. Benim aracım %30 idi. Yandaki araç ödeme sorunu nedeniyle işlem yapamadı. Araç sahibi trugo ile telefonla konuşup sorunu çözene kadar benim şarj %80 oldu yola devam ettim. 9dk sürdü şarj işlemi. Hızlı şarj nedeniyle bence ioniq 5/6 almak çok mantıklı.
Merhabalar
Yeni makyajlı kasa ioniq 5 aracımı 1790 tl fiyatla bursa inallardan 3-4 gün önce teslim aldım.
sanırım forumun bu başlığı altında tecrübe paylaşımı ve araç için ihtiyaç duyacağımız ekipmanlarla ilgili konularda birbirimize fayda sağlamaya çalışacağız..
bazı konularda fikirlerimi paylaşmak isterim
- forumun bu kısmında artık aracını tercih etmiş veya alma konusunda karar verememiş kişilere yardımcı olabilecek içeriklerin paylaşımı daha uygun olur. gördüğüm kadarıyla başka marka araçlarla ilgilide fikirler yazılar var bence konu dışına çok çıkmamak lazım.. yani direkt araca odaklanıp yazılarımızı yazmayı öneriyorum
- şarj etme tecrübeleri
- yakıt ekonomisi sağlayan sürüş deneyimleri
- aracın sahip olduğu özelliklerin yolculuk sırasında nasıl kullanılacağı konuları
- aracın teknik özelliklerinin irdelenmesi
- araca almayı önerdiğimiz ekipmanlar
- aracın bakımı ile ilgili vb.
konularda yoğunlaşmamızın faydalı olacağını düşünüyorum.
bu forumda rastladığım ve benim 3-4 günlük sürüşüme göre bazı özellikleri deneyimlemeye çalışıyorum. bunların isimlerini belirtmek isterim
- enerji geri kazanımı i-pedal , level 1,level 2, level 3 ve auto modu..
- yarı otonom sürüş denemeleri
- evden şarj çözümleri üzerine okumalar ( ilk şarjı uzatma kablosu kullanarak denedim)
konuyu daha da genişletip yukarıda atlamış olduğum özellikler varsa beraber yazıları ayrıntılı hale getirelim..
-
Dostlar merhaba. İoni5 makyajlı için bayi ile anlaştım. Yalnız şöyle bir sorunum var. Evden şarj için otoparka şarj ünitesi kuracağım ama evime 2 ay sonra taşınacağım. Şuan apartmandayım ve evden şarj zor. Aracı alıp 2 ay DC şarj etmem bir sorun okulturur mu. Ev’e taşınmayı bekleyin diyebilirsiniz ama benim bu ay bitmeden almam lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Problem olmaz hocam bulduğunuz dc ye yapışın
Hayırlı olsun, öncelikle yeni yazılım ve far sistemi ile ilgili tecrübe aktarırsanız iyi olur. Diğer konularda pek değişiklik yok sonuçta.
makyajlı kasa için fiyat alan oldu mu en uygun hangi bayii ve fiyat nedir. yukarıda bir arkadaşımız 1790a almış yeni kasayı sanırım başka fiyat alan var mıdır teşekkürler
-
Ben 1.840 aldım.
1780 fiyat alan olmuş istanbulda, 0 otomobil fiyat teklifi başlığında okumuştum.
Umarım önceden alınan araçlar içinde aktif edilir veya serviste falan bişeyler ekler belli bi fiyat karşılığı da olsa yapmanın önünü açarlar
-
Hyundai Türkiye, sayfasına kapsamlı ürün broşürü koymuş.
IONIQ-5-NE-PE-Dijital-Brosur.pdf
Farları da şu şekilde açıklamış
-
Merhaba arkadaşlar, ioniq 6 almaya niyet ettim fakat araç yakın zamanda ioniq 5 gibi makyaj görür mü? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
-
herhangi bir resmi açıklama ya da duyum yok. sadece bir kaç tasarım örneği paylaşan youtube hesapları oldu ama o da konadaki far grubunu baz alıp oluşturulan görseller. bence o tarz bir makyaj ya da güncelleme gelmez, yani tasarımı radikal anlamda değiştirmezler. i5’teki yükseltme zaten kullanıcı geri dönüşlerine göre (arka silecek, ekranlar, orta konsol) ve batarya ile teknolojik iyileştirmeleri kapsıyor. dışardan bakınca ufak tefek şeyler hariç tasarım anlamında pek bir değişiklik yok. i6 için de bence en az 1.5-2 senesi var. dediğim gibi tasarımsal bir değişiklik beklemiyorum, olsa olsa multimedya sistemini ve bataryayı iyileştirirler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 23 Ekim 2024; 22:25:51 >
Bilgi için teşekkür ederim
-
teşekkürler... zaman içerisinde tecrübelerimi aktarırım .. yazılım olarak eski yazılımını deneyimlemedim fakat videolarda gördüğüm kadarıyla şu an makyajlı kasa üzerindeki yazılım eskisine göre görsel olarak daha iyi duruyor. içerik olarak kurcalamaya devam ediyorum özel olarak sormak istediğiniz birşey varsa o yönde yazılımı incelerim... farlar ile ilgili ayarları kurcaladığımda karşıdan gelen araçtaki sürücünün gözünü almayacak şekilde otomatik olarak tepkiler verdiğini belirten yazılar var. gece uzun yol denemediğim için şu an bu konuyu net anlatamayacağım...
-
ben bazı şeyler okudum kullanım klavuzunda fikriniz nedir?
yazı şu şekildeydi;
batarya ömründen bahsederken şarj tiplerinden dc ve evde mobil şarj cihazının batarya ömrünü olumsuz etkilediği ve bu tip şarj yöntemleri ile %100 şarjın önerilmediği yazıyordu..
-ev şarjı pek önerilmiyor ve %80 kadar şarj edebilirsin %100 önerilmiyor
-11 kw şarj tavsiye ediliyor ve %100 e kadar şarj edebilirsin
-dc şarj önerilmiyor ve %80 kadar şarj edebilirsin %100 önerilmiyor
-
bataryada iyileştirme olsa tadından yenmez sedanda rakipsiz hale gelir fakat muhtemelen en az 150k üzerine koyarlar. şehi içi 650 falan yapıp güncelleyebilirler ama tabi ne zaman yaparlar.
-
Günlük kullanımda %80'e kadar şarj yapmak aracın pil ömrü için faydalı. %100 şarj en geç 8 saat içinde harcayabilecekseniz tavsiye ediliyor (Uzun yola çıkmadan önce mesela).
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X