ben satış rakamlarını çok bilmiyorum ama hyundai ioniq ler çok da fazla satışı yok sanırım. bunun bir kaç sebebi olabilir. lft batarya koymayıp lityom dan devam ediyor bu önemli bir handikap bence(lityum da % 80 sınırı varmıi şarj da lityum fosfat mı neyse onda %100 dolum sorun olmuyormuş birde lityum 1000 kez randumanlı dolarken lft 3000 kez ömrü olduğu yazıyor). daha önce tesla 1700 ken bu 1500 felanmış bu avantajıda kaybetmiş. ev konusunda her gün yeni bişeyler öğreniyorum. imkanım olursa lft harici batarya almam, ısı pompası denen sistem de olmazsa olmaz hyundai onu bari koymuş. uzaktan erişim yapmayı çok ama çok istiyorum tesla harici sunan varmı bilemiyorum. çok zor bir durum olmasa gerek şu uzaktan erişim. heleki hyundai gibi 30 senelik firmaya çocuk oyuncağı olmalı ama nafile. sanırım ev heyecan ve hayalimi bir müddet daha ertelemem gerek. istediğim olaylar tam olarak 1 markada yok yada ulaşacağımız fiyata değil. ben ev aracı az yaksın diye değilde ötv muaflığındandolayı ful aracı uyguna tadımlamak için istiyorum. mesela ioniq5 iç dizayn hoşuma çok gitti ama batarya sı az dayanıp birde lityum olunca biraz soğudum. lft batarya olarak terros lar var ama onların menzili de çok değil sanki. |
HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (210. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Makyajlıda, arka koltuk ısıtma gitti. Ön koltukların soğutması gitti. Tampon üzerindeki boydan boya yanan led çizgili dekoratif aydınlatma gitti. Bir parti cam tavan geldi ama artık cam tavanlı Advance gelmeyecekmiş. BOSS müzik sistemi gitti. Led ön farlar gitti yerine projeksiyon tipi farlar geldi.
-
projeksiyon aydınlatma standart ise çok daha iyi diye biliyorum. bir yanlışlık olmasın.
led iyi ise projeksiyon rahat 2 kat daha iyi değil miki.
ayrıca cam tavanı sevmeyen bir benmiyim acaba. herkez üzülüyor gittiğine ama bence cam tavan sorun oluşturan bir husus.
-
Ana etmen fiyatlama, cam tavanlı advance olanı şimdi satılan pil ile ve cam tavansız advance olandan eksiltmeyip %10 dan satsaydı rakamlar çok daha iyi olurdu. Yazarken bile anlatamıyorum 100 tane model donanım ile arabayı da çingeneler çevirmesi de ayrı handikap. Uzaktan erişim tesla togg bmw mini volvo mercedesde de var. Byd ha geldi ha gelecek deyip duruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben cam tavansız araba almam :) bir kere aldım darlandım yapamadım...
merhaba kendi orijinal lastikleri varken ioniq 6 ile kaygan yolda yada hızlı viraja girdiğimde benim de başıma geldi kış lastiklerine geçtim şu an çok memnunum belki de lastik değiştirmeniz işe yarayabilir.
-
Ioniq 5 aracımda benim hiç olmazken şimdi ioniq 6’da olması bi sorun olabileceğini düşündürttü bana. Servise bıraktım bakmaları için fakat arıza kodu vs yok herhangi bir sorun yok dediler. Yine de durmadan önce yaptığı geri ileri salınım bana pek normal gelmiyor yabancı forumlarda da bu konuda birkaç şikayet okudum fakat çok yaygın bir durum değil anladığım kadarıyla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, ioniq 6 aldım, 3 bin km civarı şu anda. Bozuk yollarda giderken tavandan trim sesi geliyor sürekli, cam tavanın yanından bastırınca geçiyor ses bırakınca yine geliyor. Servise götürdüm yan hava yastığının orda stickerlar varmış kavlamış, onları söktüler ama yine devam ediyor. Ses de gerçekten sticker gibi bi şey kalmış titreşimde bi yere yapışıp geri çıkıyor gibi. Servis “hyundai bu abi normal trim sesi” dedi ama arabanın başka hiçbir yerinden ses gelmezken tavandan bu kadar ses bana hiç normal gelmiyor. İsterseniz tavanı sökelim dediler ama o da riskli geldi bana bu sefer daha sıkıntı olacak diye.
Benzer bir şey yaşayan oldu mu çözüm önerisi var mı? Araba çok güzel ama tavandan en ufak bozuk yolda sürekli ses gelmesi çok rahatsız ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
projeksiyon tipi farlar kötü demedim, aradaki farkı da arasam da bulamadım. Full led ve projeksiyon led nedir bilen aydınlatırsa iyi olur, bilgileniriz.
-
aradaki farkı çok aman aman bende bilmesem de, projeksiyon un aydınlatma kalitesi çok harika deniliyor.
-
Ioniq 5 var aynı sorun bende de mevcut. Cam tavanın ön tarafından trim sesi geliyor elimle bastırınca geçiyor. Çözüm bulursanız yazın.
-
hocam bir far hem led hem de projeksiyon tip olabilir. biri ışık kaynağı türü biri ise ışığın odaklanması için kullanılan sistem türü. ışık kaynağının önünde mercek olunca buna projeksiyon tip, arkasında reflektör olunca da reflektör tip deniyor. led, halojen, xenon olması ise ışık kaynağının türüyle alakalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araçla beraber gelen ev tipi şarj kablosuyla direkt evde ki prizden şarj edebiliyoruz değil mi? Trifaze olması gerekir mi?
evet normal prizden şarj edebilirsiniz
İlk kez kullanacağım, dikkat etmem gereken bir nokta var mı? Tak kullan oluyor mu?
eğer mümkünse uzatma kullanmayın. kullanmak zorundaysanız da 3x2.5 tam bakır kablo kullanın. tabi ev tesisatının güvenilir olup olmadığı da önemli. cihaz 6-12A aralığında ayarlanabiliyor. üzerindeki tuşa basılı tutarak amper değerini arttırabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 8 Şubat 2025; 15:17:59 >
Teşekkür ederim bilgi için.
Tempoluda 17.2 bence çok iyi
-
quote:
Orijinalden alıntı: ftrpist
hocam ben özellikle denemiştim. seyir halindeyken kamerayı açabiliyorsunuz, kamerayı açıp hava karanlıkken denediğimde fren lambaları yanıyordu. yaklaşık 1 aydır araç bende değil. başka ile tayinim çıktı ve aracı eşime bıraktım. şu an deneyemiyorum ama hafta içi gidince deneyip tekrar yazarımSyeır halındeyken arka kamerayı açabılıyormuyuz?
-
Bagajda zemını kaldırın, oradadır :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X