Şimdi Ara

Hyundai iX20 1.6 Prime alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yukarıda da bahsettiğim gibi Hyundai iX20 1.6 Prime alınabilir mi? Yani alınmasına alınır da Türkiye de sıfırı olmayan bir araç olarak ileride (~3-5yıl) satmak istediğimde satamama gibi bir sorun ile karşılaşabilir miyim?

Sıfır araç alma taraftarıyım ama kredi ve faiz ile uğraşmamak için 2. el olarak bu araç aklıma yattı ama demin de dediğim gibi kafamda soru işareti bıraktı.

Donanımsal ve şekil olarak güzel araba ama 2012'ye kadar.

Bu konuda yardımcı olurmusunuz? Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz?

Teşekkürler.
     Hyundai iX20 1.6 Prime alınır mı?

• Kia markasi altinda aynı aracin üretimine devam ediliyor yanilmiyorsam. Eger dedigim gibiyse Kia tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye ithal edilmiyor artık maalesef. Fakat Avrupa da satışı sürüyor. Ülkemizde konumlandırdıkları fiyat yüksek olunca satışı da olmadı haliyle. Öyle ki i30 dan bile pahalıydı, o derece. Aynı makus kaderi kardeşleri venga ve soul de yaşadı. Oysa bu otomobiller yurt dışında B sınıfı ile C sınıfı modeller arasında fiyata sahipken, ülkemizde i30 ve ceed'den daha pahalıydı.

Bende bir dönem ix20 alma arefesindeyim ama tercihimi i30'dan yana kullanmıştım ix20 pahalı olduğu için.

Sonuçta yıllarca kullanacaksınız ve ikinci el alacaksınız. Zarar etmezsiniz.. Satarken belki zorlanabilirsiniz ama marka Türkiye de mevcudiyetini korumaya devam ediyor. En kötü olasılıkla takasa sokarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: vidanj

Kia markasi altinda aynı aracin üretimine devam ediliyor yanilmiyorsam. Eger dedigim gibiyse Kia tercih edilir.

Kia'da hangi isim adı altında satılıyor hocam? İlk kez duydum. Venga'yı kastetmiyorsunuz herhalde.

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Malesef Venga'yi demek istemistim. Birlikte mi kaldirildilar satistan? Tam bir bilgim yok malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

quote:

Kia markasi altinda aynı aracin üretimine devam ediliyor yanilmiyorsam. Eger dedigim gibiyse Kia tercih edilir.

Kia'da hangi isim adı altında satılıyor hocam? İlk kez duydum. Venga'yı kastetmiyorsunuz herhalde.

Cevabınız için teşekkürler.

Dediğiniz gibi yurt dışı fiyatlarıyla Türkiye'yi karşılaştırınca (ÖTV-KDV derken) burda tahmini 78bin tl civarı oluyor aracın dolusu, şahsen ben o fiyata başka arabalara yönelirdim Türkiye de bu araç olsada

Ama arabanın 2. el fiyatı ve özellikleri aklıma yattı ama tek sorun Türkiye de 2 yıl satışta olup kaldırılması ve piyasada olan araçların servis, yedek parça, bakım vs vs yönünden bir problem teşkil edermi diye. En basitinden bir parça gerekir depolarında olmaz yurtdışından gelmesi vs diye bile olsa can sıkıcı olay...

Alsam desem bu gibi konularda beni ne gibi olaylar bekler veya hiçbir problem olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 18 Ekim 2014; 21:15:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre2882

quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

quote:

Cevabınız için teşekkürler.

Dediğiniz gibi yurt dışı fiyatlarıyla Türkiye'yi karşılaştırınca (ÖTV-KDV derken) burda tahmini 78bin tl civarı oluyor aracın dolusu, şahsen ben o fiyata başka arabalara yönelirdim Türkiye de bu araç olsada

Ama arabanın 2. el fiyatı ve özellikleri aklıma yattı ama tek sorun Türkiye de 2 yıl satışta olup kaldırılması ve piyasada olan araçların servis, yedek parça, bakım vs vs yönünden bir problem teşkil edermi diye. En basitinden bir parça gerekir depolarında olmaz yurtdışından gelmesi vs diye bile olsa can sıkıcı olay...

Alsam desem bu gibi konularda beni ne gibi olaylar bekler veya hiçbir problem olmaz mı?

Yedek parça vb sorunu yaşamazsınız. Zira araç yurtdışında satılmaya devam ediyor.
    Zaten ülkemizde satışta olan bir model dahi alsanız yedek parçası yine yurt dışından gelecektir. Hyundai servisleri stoklu çalışmıyor genelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Babamda vardi 2012 de sifir benzinli full modelini almisti yakiti cok fazla parcasi ise asiri pahaliydi bir farini servisten 700 civari bi fiyata aldigini hatirliyorm cikma parca onca arastirmama ragmen bulamadim on tampon camurluk ve far ihtiyacimiz vardi ama serwisten baska yerde bulamadik ve bu 3 parca 1700 civari bi fiyat odedi. Ustelik cok tipsiz bi arac. Araba desen degil jip desen hic deil. Elentra veya i30 almayip onu sira beklemeden alma sansi vardi ve aldi cok pisman oldu. 4 ay kadar once 30 liraya satti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.