Şimdi Ara

HYUNDAİ SONATA 2009-2011 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
2
Favori
23.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında en doğrusunu söylemiş araç alırken servise cüzi bir miktar verip baştan aşağı baktırmakta fayda var motoru yürürü değişni vs var mı yok mu en iyi serviste anlarsınız.En azından içiniz rahat eder,vazgeçtim demiştiniz ama hala düşünüyorsanız baktırın derim bi sorunu yoksa fiyatı iyi.
  • Yeni sonata neden gelmiyor ? Abd de uzun süredir satıyor, hybrid bile var. 2.0 turbo 274 motorlu modeli de var. Zaten arabanın krallarına amerikalılar biniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 13 Haziran 2011; 22:22:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

Yeni sonata neden gelmiyor ? Abd de uzun süredir satıyor, hybrid bile var. 2.0 turbo 274 motorlu modeli de var. Zaten arabanın krallarına amerikalılar biniyor.

yeni sonatanın gelmesine 2-3 ay var hyundai bayileri öyle söylüyor belki daha erken gelir
  • Yeni sonata yılın son çeyreğinde gelecek diye biliyorum umarım en kısa zamanda gelir.Paylaşım için teşekkür ederim vidyoda sonata 0-100 ü 5 snye de mi alıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonatave6 -- 13 Haziran 2011; 22:31:27 >
  • Sonatacı arkadaş bile aracının segmentini bilmiyor sonata d değil E segmentidir..

buyurun her hangi bir 2007 model hyundai sonatanın teknik bilgisi sahibinden.com sitesinden aldım.. segment kısmına dikkat edin E segmenti yazıyor..

HYUNDAİ SONATA 2009-2011
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Sonatacı arkadaş bile aracının segmentini bilmiyor sonata d değil E segmentidir..

buyurun her hangi bir 2007 model hyundai sonatanın teknik bilgisi sahibinden.com sitesinden aldım.. segment kısmına dikkat edin E segmenti yazıyor..

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

sahibindendeki segment kısmı bir beyana bağlı. sonata tamamen d sınıfı bir araçtır. zira hyundainin e sınıfı aracı genesis, f sınıfı aracı ise equustur. segmentleri yeniden icat etmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Sonatacı arkadaş bile aracının segmentini bilmiyor sonata d değil E segmentidir..

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

sahibindendeki segment kısmı bir beyana bağlı. sonata tamamen d sınıfı bir araçtır. zira hyundainin e sınıfı aracı genesis, f sınıfı aracı ise equustur. segmentleri yeniden icat etmeyelim.

o zaman şöyle ibr şey var hyundainin india distirübütörü nasıl oluyorda sonataya e sınıfı diyor.. bu resmi distirübütörün yazısı öyle bilinmedik bir site yada ordan burdan bir yazı değil..

Hyundai Motor India Limited (HMIL), its wholly owned subsidiary in India, is the second largest car manufacturer in India. Currently the company markets more than 30 variants of passenger cars in six segments. Santro falls in the B segment, Getz in the B+, the Accent in the C segment, Elantra in the D segment, Sonata in the E segment and the Tucson in the SUV segment.

onuda geçdim sizin beyanatınıza göre e segmenti madem genesis iseki genesis başlı başına toyotanın lexusu gibi ayrı bir markadır.. yani hyundai ye katmak yanlışdır.. o zaman hyundai azera/Grandeur ne oluyor hangi segment oluyor..

i10/atoz : A sınıfı
    i20/accent/getz : B sınıfı
    i30 : C sınıfı
    Elantra/Avante : D sınıfı
    i40/sonata : E sınıfı
    Grandeur (Azera) : F Sınıfı

• quote:

quote:

quote:

o zaman şöyle ibr şey var hyundainin india distirübütörü nasıl oluyorda sonataya e sınıfı diyor.. bu resmi distirübütörün yazısı öyle bilinmedik bir site yada ordan burdan bir yazı değil..

Hyundai Motor India Limited (HMIL), its wholly owned subsidiary in India, is the second largest car manufacturer in India. Currently the company markets more than 30 variants of passenger cars in six segments. Santro falls in the B segment, Getz in the B+, the Accent in the C segment, Elantra in the D segment, Sonata in the E segment and the Tucson in the SUV segment.

onuda geçdim sizin beyanatınıza göre e segmenti madem genesis iseki genesis başlı başına toyotanın lexusu gibi ayrı bir markadır.. yani hyundai ye katmak yanlışdır.. o zaman hyundai azera/Grandeur ne oluyor hangi segment oluyor..

i10/atoz : A sınıfı
    i20/accent/getz : B sınıfı
    i30 : C sınıfı
    Elantra/Avante : D sınıfı
    i40/sonata : E sınıfı
    Grandeur (Azera) : F Sınıfı

hyundainin amerikadaki sitesine girerseniz(www.hyundaiusa.com) ve vehicles üzerine all u tıklarsanız aşağıdaki manzarayla karşılaşırsınız.

o manzara genesisin direk hyundainin bir ürünü olduğunu premium/performance kısmında yer aldığını gösteriyor. ve yine o site sonatayı family sedans kısmına azure ile beraber gösteriyor. genesis ise equus ile beraber premium/performance kısmına yer alıyor. lütfen yanlış bilgi vermeyin. sonata ve azure d sınıfı, genesis e sınıfı, equus ise f sınıfıdır.

bu arada hyundainin genesis diye bir alt markası yok. o segmentte bir aracı var. herhalde hyundainin amerikadaki sitesi hindistandaki distribütörden daha doğru bilgi verir.

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 27 Kasım 2011; 21:50:51 >

• ben zaten farklı bir şey demiyorumki genesis hyundainin premium markasıdır yani ürünüdür. vw nin audisi gibi.. sadece genesis ayrı bir markadır..
    Amerikada Lexus toyotadır honda acuradır nissan infinitidir Hyundai Genesis dir Premiumda bu kadar basit.. bunda garipsenicek şaşıcak ne var..

daha düne kadar genesis hyundai amblemi bile kullanmıyordu kendi kartal amblemine benzer bir amblemi vardı ve genesis satış noktaları farklı idi başka bir marka araç alır gibi genesis satış noktaları vardı bu türkiyede bile vardı hala varmı bilmiyorum leventte sadece genesis satan genesis satışı yapan bir bayii vardı.. bu ne demekdir genesis başlı başına ayrı bir marka olduğu demekdir..

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

hyundainin sitesinde olması hiç bir şeyi ifade etmiyor neticede tabiki hyundainin bir ürünü sonatanın family sedans olmasının segmentle alakası yok..
    onu anlayamadım illa bütün e ve f segmentindeki araçların premium mu olması gerekiyor..

e segmentinde ve f segmentinde luxury olmasıda yeterlidir illa premium olması gerekmez preimum bambaşka bir olaydır..

Aslında şaşmamak lazım bu tip sohbetler pek çok araçda dönüyor misal toyota camry amerikalılar e segmenti der avrupalılar d segmenti der..

altını çiziyorum premium araç bambaşka bir şeydir.. bunun segmentle bir alakası yokdur en basitinden bir örnek vermek gerekirse yakında toyota lexus markası altında auris tabanında c segmentindeki ilk premium aracını çıkartıcak.. Premium bam başka bir olaydır..

Hyundainin genesisi premium olarak e ve f segmentinde üretmesi.. sonatayı ve grandetouru yani Azera yı Luxury sınıfında E ve F Segmentinde üretmesine mani değil..

Kaldıki amerikadaki hindistandakinden iyi mi bilcek gibi bir aşalama yapmışsınız ama amerikadaki resmi sitede sonata D segmentidirmi diyor..
    Hindistandaki iyi satış yapabilmek için ayrıntılı hyundai araçları hakkında bilgi yazmış bunuda herhalde genel merkezden habersiz kafasına göre yazmamışdır onlarda bu bilgileri genel merkezden alıyor.. kaldıki yanlış bir şey yazmış olsalardı çokdan uyarılırlardı düzeltirlerdi.. neticede hindistandaki milyonlarca insan o bilgileri okuuyp ona göre hyundai alıyor.. adam bana e segmenti diye d segmenti araç satmışlar diye mahkeme açsa tazminat bile alır hyundaiden yani kimse o riskin altına giremez..

yanlış bilgi vermeyelim diyorsunuz ama sadece siz kendiniz d ve e segmenti diyorsunuz. ben size belgeler sunuyorum siz bana sadece amerikadaki hyundainin sitesinden bir resim çekip üstüne bir şeyler yazıyorsunuz..

ben size distirübütörden yazı gösteriyorum sahibinden sreenshot gösteriyorum devamlı resmi olmasada güvenilir olabilicek bir site neticede sahibinden araç bilgilerini arabaların distiribütörlerinden alıyor adamlar kafalarına göre araçlara d yada e segmenti demiyor.. türkiye hyundai onlara ne tarzda bilgi yollamışsa sisteme onu giriyorlar yani Hyundai türkiye e segmenti demese sahibinden.com bilgileri e segmenti olarak kafasına göre girmez..

Hadi hindistan distirübütörü yanlış bilgi girmiş türkiye distiribütörü yanlış bilgi yollamış yani distirübütölrer bilmiyor peki kim bilicek..

Eğerki bana resmi bir hyundai sitesinden sonatanın d segmenti olduğuna dair bir yazı gösterebilirseniz bende tamam derim.. neticede inat etmiyorum d yada e olabilir.. ama ben okuduklarımdan takip ettiklerimden çok iyi biliyorumki sonata e segmentinde bir araç.. zaten okuduklarımda bunu pekiştiriyor..

amerikadaki arkadaşımda yeni kasa 2011 sonata var onla konuşduğumuzdada bana e segmenti olduğunu söylemişdi ama buda bir kriter resmi bilgi sayılmaz..
    şimdi size binlerce siteden sonatanın e segmenti olduğunu yazan testler makaleler sunabilirim ama yapmıyorum çünkü geçerli olmaz saygın olmaz bunlarda kriter resmi bilgi sayılmaz..

Sevgiler Saygılar.

• verdiğiniz cevapların hiçbiri resmi değil. sadece genesis satan bir yer görmüşsünüz ve genesisi farklı marka olarak addedmişsiniz. öncelikle şunu ayırmak lazım. genesisi tek başına satan bir bayi gördünüz diye genesis ayrı bir marka olmaz. zira Türkiyeye hyundai kendi adına gelmiyor. assan getiriyor. ancak amerikada öyle değil. hyundai bilakis kendi iştirakiyle amerikada satış yapıyor. yani hyundaiusa.com sitesinin sahibi direk hyundainin kendisi. çünkü hyundainin en büyük pazarı usa ve orada bir iştirak kurarak satış ve servis hizmeti veriyor. ve orada da genesis, hyundai genesis olarak satılıyor. leventteki bir bayi hyundaiusa'dan daha mı güvenilir tartışılır. :http://www.hyundaiusa.com/genesis/

öncelikle şunu belirtelim amerikalılar segmentleri avrupalılar gibi(b,c,d,e,f) adlandırmıyorlar. tabi bunu daha önceden belirtmem gerekirdi. onlar daha farklı adlandırmalar kullanıyorlar.
    en.wikipedia.org
    Car classification - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

oradaki adlandırmalara bakarsanız c ve d sınıfı dediğimiz araçların family car sınıflandırmasında olduğunu görebilirsiniz. o nedenle de hyundai resmi sitesinde sonata ve azure'a family sedan diyor.

madem onu da kabul etmiyorsunuz ve hindistan sitesini ve beyana bağlı ilan konulan sahibinden'i örnek göstermeye devam ediyorsunuz, dünyanın geçerliliğini az buçuk kabul ettiği euroncap sitesine bakarsak sonata ve i40'ın audi a4, mercedes c, volvo s60 vb. gibi d sınıfı araçlarla "large family car" başlığı altında incelendiğini görürsünüz. eşe dosta sormak veya 1-2 bayiden yola çıkarak genelleme yapmak yerine test veya derecelendirme sitelerine bakarsanız doğruya daha kolay ulaşabilirsiniz.

dediğim gibi yanlışta ısrar ediyorsunuz. eğer sonata'nın e sınıfı olduğuna inanmak istiyorsanız tabi ki bu doğrultuda çok fazla yanlış bilgi bulabilirsiniz. ama resmi makamların kabul ettiği bu değil. siz istediğinize inanmakta serbestsiniz ama doğrusundan emin olmadan başkalarının bilgisinin yanlış olduğunu iddia etmek doğru değil.

saygılarımla.

edit:
    hyundaicanada.com
    Page not found | Hyundai Canada
    http://hyundaicanada.com/pages/showroom/showroom.aspx?model=sonata
    hyundaicanada da sonatayı midsize(D) olarak tanımlamış. üstelik hyundaicanadaya baktığımız zaman da bir distribütör değil iştirak görüyoruz. yani hyundai canada, hyundainin iştiraki. onlar da arkadaşınızdan daha yanlış bilgi vermezler değil mi?

edit2: hyundai india'ya baktım ama dediğiniz gibi bir ibare bulamadım. sadece 1-2 hindu siteden sonatanın lansmanıyla ilgili bilgi buldum hepsi de sonatayı d sınıf olarak tanımlamışlar.

onlar da sahibinden.comdan ve amerikadaki arkadaşınızdan daha az biliyor olamazlar değil mi?

edit3: hyundai Türkiyenin de aracın e sınıfı olduğunu iddia ettiğini görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 28 Kasım 2011; 0:34:59 >

• Genesisi geçelim hyundainin alt markası başka bir marka yada modeli önemsiz ben hala idda ediyorumki genesis ayrı bir markadır hyundai ye ait.. gerisi okuyanların takdirine kalmış.. bu konuyla alakası yok o ayrı bir tartışma konusu olabilir..

sonataya dönersek

bu kanada sitesi çok güzel oldu çünkü buda benim dediklerimi doğruluyor e segmenti ikiye ayrılır midsize luxury ve Full size executive..
    şimdi orda hyundai kanada ayen beyan adamlar yazmış midsize sedan Luxury diye bir e segmenti yazmadığı kalmış daha ne olsun..
    "The midsize sedan where style and luxury converge" yani adamlar lüksün ve stillin birleşdiği midsize sedan araba demiş daha ne diycekler bu e segmenti demekdir zaten..

D segmenti olsa the midsize family car derdi.. yada aileye vurgu yapardı..
    D segmentindeki midsize family car dır E segmentindeki midsize Luxury cardır.. ve adamlar ayen beyan midsize sedan luxury car demiş..

Luxury demezdi o vurguyu kasti yapmışlar zaten açıklama kısmındada aile yönelik bir şey yok ..
    tam aksine "it’s an affordable midsize car, putting a luxurious and rewarding driving experience within reach of many luxury" övgüler var..

ayrıca ben sizi anlayamadım cidden ben size resmi distirübütörden yazı koyuyorum onu bırakın verdiğiniz resmi kanada sitesinde bile midsize luxury diyor siz ise sadece afaki yazılar yazıp milleti yanlış bilgilendirmeyin diyorsunuz resmi sitelerden alınan bilgilerle nasıl insanlar yanlış bilgilendirilebilirki
    hala verdiğiniz bilgiler resmi değil diyorsunuz.. daha nediyim..

bende iyi tamam diyorum bana resmi bir site gösterin diyorum onuda gösteremiyorsunuz.. işin komik yanı gösterdiklerinizdede adamlar midsize luxury diyor adamlar ağzıyla e segmenti demiş :)

ben size Hyundai india dan hyundainin resmi distirübütöründen yazıyı sunuyorum bu resmi bir distirübütör yazısıdır sitelerindede bulunuyor..

Daha ne yapabilirim Adamlar açık seçik ayen beyan Sonata in the E segment yazmış daha ne yazsınlar.. bunu yazan abidik gubidik bir site değil yada öyle normal bir araba sitesi değil hyundainin resmi distiribütörü..

ve siz hala verdiğiniz cevapların hiçbiri resmi değil diyorsunuz daha ne yapabilirim hyundai ye tel açıyım koreye sizi direk arasınlarmı

neyse konuyu uzatmıycam benim koyduğum veriler ortada gerisi okuyanların takdirine kalmış..

Kanada diyorki mid size luxury (E segment)
    Hindistan direk diyor E segment

ve buna rağmen benim verdiğim cevapların hiç biri resmi değil diyorsunuz.. göz var nizam var okuyan insanlar bile vicdan der..

bu kadar şey sunmama rağmen ben kimseye insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz diyede hitap etmiyorum.

sizin son üç editinizden birini cevapladım

1) Kanada onu yukarda cevapladım ordaki midsize luxury car dır yani e segment..
    2) hyundai resmi distirübütör demişsiniz gitmişsiniz saçma sapan siteleri link göstermişisniz hyundai india nın sitesi modihyundai.com dur orda about hyundai kısmına girerseniz görürsünüz.. durun hatta bulıyım..
    buyrun..

buda hmilin hyundaiye bağlı olan uzatılı sitesi buyrun
    burdada sonataya A5 segment diyor A5 segment premium E- segmenttir onuda belirtiiymde sonra A5 nedir demeyin? gerçi herkez bilirde genede yazıyım hatta tam açılımınıda koyıyım A5 Segment (E segment)- Premiun- 4701 to 5000mm (Camry, E class, Sonata, bmw 5,A6 etc)

Son yazdığınızı yeni gördüm bakın burda bilgi alış verişi yapıcaksak sorun yok çok severim sohbet edelim yazalım ama burda illa ben haklı çıkıcam ne olursa olsun sen haksız çıkıcaksın gibi kişisel çocukca şeylere giriceksek ben yokum çünkü bu son yazdığınızdan öyle bir şey algılıyorum
    ben hiç bir yerde hyundai türkiyenin sonatayı e sınıfı olarak idda ettiğini beyan etmedim sadece dedimki sahibinden .com verileri distiribütörlerden alıyor ve sistemine giriyor şayet sahibinden sonatayı e segmenti olarak girmişse bu bilgiyi hyundai türkiye yollamışdır adamlarda o bilgiye istinaden sisteme girmişdir dedim.. sahibinden kafadan uydurmasyon girmemişdir dedim hyundai türkiyeden bu bilgiyi alıp sistemlerine girmişdir dedim o kadar.. ben hiç bir yerde hyundai türkiye sonataya e segmenti diyor demedim.. çarpıtmayalım lütfen dediklerimi..

ben gerekirse eğer bilgilerim yanlışsa yanlış biliyormuşumda derim öyle illa haklı çıkıcam diye egosal problemlerim yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 28 Kasım 2011; 1:36:18 >

• quote:

Genesisi geçelim hyundainin alt markası başka bir marka yada modeli önemsiz ben hala idda ediyorumki genesis ayrı bir markadır hyundai ye ait.. gerisi okuyanların takdirine kalmış.. bu konuyla alakası yok o ayrı bir tartışma konusu olabilir..

sonataya dönersek

bu kanada sitesi çok güzel oldu çünkü buda benim dediklerimi doğruluyor e segmenti ikiye ayrılır midsize luxury ve Full size executive..
    şimdi orda hyundai kanada ayen beyan adamlar yazmış midsize sedan Luxury diye bir e segmenti yazmadığı kalmış daha ne olsun..
    "The midsize sedan where style and luxury converge" yani adamlar lüksün ve stillin birleşdiği midsize sedan araba demiş daha ne diycekler bu e segmenti demekdir zaten..

D segmenti olsa the midsize family car derdi.. yada aileye vurgu yapardı..
    D segmentindeki midsize family car dır E segmentindeki midsize Luxury cardır.. ve adamlar ayen beyan midsize sedan luxury car demiş..

Luxury demezdi o vurguyu kasti yapmışlar zaten açıklama kısmındada aile yönelik bir şey yok ..
    tam aksine "it’s an affordable midsize car, putting a luxurious and rewarding driving experience within reach of many luxury" övgüler var..

ayrıca ben sizi anlayamadım cidden ben size resmi distirübütörden yazı koyuyorum onu bırakın verdiğiniz resmi kanada sitesinde bile midsize luxury diyor siz ise sadece afaki yazılar yazıp milleti yanlış bilgilendirmeyin diyorsunuz resmi sitelerden alınan bilgilerle nasıl insanlar yanlış bilgilendirilebilirki
    hala verdiğiniz bilgiler resmi değil diyorsunuz.. daha nediyim..

bende iyi tamam diyorum bana resmi bir site gösterin diyorum onuda gösteremiyorsunuz.. işin komik yanı gösterdiklerinizdede adamlar midsize luxury diyor adamlar ağzıyla e segmenti demiş :)

ben size Hyundai india dan hyundainin resmi distirübütöründen yazıyı sunuyorum bu resmi bir distirübütör yazısıdır sitelerindede bulunuyor..

Daha ne yapabilirim Adamlar açık seçik ayen beyan Sonata in the E segment yazmış daha ne yazsınlar.. bunu yazan abidik gubidik bir site değil yada öyle normal bir araba sitesi değil hyundainin resmi distiribütörü..

ve siz hala verdiğiniz cevapların hiçbiri resmi değil diyorsunuz daha ne yapabilirim hyundai ye tel açıyım koreye sizi direk arasınlarmı

neyse konuyu uzatmıycam benim koyduğum veriler ortada gerisi okuyanların takdirine kalmış..

Kanada diyorki mid size luxury (E segment)
    Hindistan direk diyor E segment

ve buna rağmen benim verdiğim cevapların hiç biri resmi değil diyorsunuz.. göz var nizam var okuyan insanlar bile vicdan der..

bu kadar şey sunmama rağmen ben kimseye insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz diyede hitap etmiyorum.

sizin son üç editinizden birini cevapladım

1) Kanada onu yukarda cevapladım ordaki midsize luxury car dır yani e segment..
    2) hyundai resmi distirübütör demişsiniz gitmişsiniz saçma sapan siteleri link göstermişisniz hyundai india nın sitesi modihyundai.com dur orda about hyundai kısmına girerseniz görürsünüz.. durun hatta bulıyım..
    buyrun..

buda hmilin hyundaiye bağlı olan uzatılı sitesi buyrun
    burdada sonataya A5 segment diyor A5 segment premium E- segmenttir onuda belirtiiymde sonra A5 nedir demeyin? gerçi herkez bilirde genede yazıyım hatta tam açılımınıda koyıyım A5 Segment (E segment)- Premiun- 4701 to 5000mm (Camry, E class, Sonata, bmw 5,A6 etc)

Son yazdığınızı yeni gördüm bakın burda bilgi alış verişi yapıcaksak sorun yok çok severim sohbet edelim yazalım ama burda illa ben haklı çıkıcam ne olursa olsun sen haksız çıkıcaksın gibi kişisel çocukca şeylere giriceksek ben yokum çünkü bu son yazdığınızdan öyle bir şey algılıyorum
    ben hiç bir yerde hyundai türkiyenin sonatayı e sınıfı olarak idda ettiğini beyan etmedim sadece dedimki sahibinden .com verileri distiribütörlerden alıyor ve sistemine giriyor şayet sahibinden sonatayı e segmenti olarak girmişse bu bilgiyi hyundai türkiye yollamışdır adamlarda o bilgiye istinaden sisteme girmişdir dedim.. sahibinden kafadan uydurmasyon girmemişdir dedim hyundai türkiyeden bu bilgiyi alıp sistemlerine girmişdir dedim o kadar.. ben hiç bir yerde hyundai türkiye sonataya e segmenti diyor demedim.. çarpıtmayalım lütfen dediklerimi..

ben gerekirse eğer bilgilerim yanlışsa yanlış biliyormuşumda derim öyle illa haklı çıkıcam diye egosal problemlerim yok..

kanada siteside "midsize luxury car" ifadesini nerede kullandığını gösterir misiniz? direk midsize sedan diyor çünkü. hayalgücünüzle okudunuz heralde.

"the midsize sedan where style and luxury converge" dediği sizin de dediğiniz gibi midsize sedandır. stil ve lüxün birleştiği bir "midsize sedan"."midsize luxury sedan" değil. kaldı ki yazının sonunu okursanız "it’s an affordable midsize car, putting a luxurious and rewarding driving experience within reach of many." diyor. "midsize car"ın hangi segmentte olduğunu biliyorsunuz. yazının hiç bir yerinde "midsize luxury car" demiyor. direk olarak "midsize car" diyor. kaldı ki ""The midsize sedan where style and luxury converge"" ifadesinden e sınıfını tek çıkarabilen de sizsiniz. çünkü arabaya direk midsize sedan diyor. diğer kullandıkları sıfat.

burada haklı olmak ya da olmamak değil mevzu. herkese "siz yanlış biliyorsunuz sonata e sınıfıdır" demeniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-bayan-eczacidan-satililik-2009-sonata-style-plus-h-matic-65561232/teknik-detaylar/

verdiğim linkte sonata d sınıfı olarak görünüyor. hala sahibindeni referans vermeyi düşünüyor musunuz?

hyundainin india sitesi hariç hiç bir güvenilir yerde aracı e sınıfı ya da midsiz luxury car olarak tanımlamıyorlar. hala nasıl ısrar ediebiliyorsunuz şaşırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 28 Kasım 2011; 10:14:30 >

•  HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

HYUNDAİ SONATA 2009-2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 6 Şubat 2012; 10:44:25 >

• sn yarbay.bende ikinci el hyundai sonata almak istiyorum.ben size kısaca şunu sormak istiyorum.mercedes konforuna yakın bi konfor veriyormu. yani arabayaı kullanırken o hissi alabiliyormusunuz. teşekkür ederm
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizikci_47

sn yarbay.bende ikinci el hyundai sonata almak istiyorum.ben size kısaca şunu sormak istiyorum.mercedes konforuna yakın bi konfor veriyormu. yani arabayaı kullanırken o hissi alabiliyormusunuz. teşekkür ederm

mercedes sürmüşseniz e kasadan bahsediyorum sonataya bindiğinizde arada konfor rahatlık olarak ve iç malzeme kalitesi olarak mercedesden aşağı kalır yanı olmadığını zaten anlarsanız..
  • quote:

quote:

sn yarbay.bende ikinci el hyundai sonata almak istiyorum.ben size kısaca şunu sormak istiyorum.mercedes konforuna yakın bi konfor veriyormu. yani arabayaı kullanırken o hissi alabiliyormusunuz. teşekkür ederm

mercedes sürmüşseniz e kasadan bahsediyorum sonataya bindiğinizde arada konfor rahatlık olarak ve iç malzeme kalitesi olarak mercedesden aşağı kalır yanı olmadığını zaten anlarsanız..

Sanırım bu hissi veren yumuşak süspansiyonları.
    Öyle bile olsa bu da bir tarz demektir, benim de benim de sevdiğim bir tarz.

Yalnız uzun yolda,
    virajlı yolarda
    birazcık sıkıntı üretebilir bu durum.

Mercedes'teki gelenek bu çünkü grniş tabanlı lastik vs gibi olmazsa sıkıntı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

quote:

Yalnız uzun yolda,
    virajlı yolarda

Mercedes'teki gelenek bu çünkü grniş tabanlı lastik vs gibi olmazsa sıkıntı olur.

süspansiyonları sonatanın 6 noktandan bağımsız süspansiyon. o sınıfda çok az araçda bulunuyor..

• quote:

quote:

quote:

Yalnız uzun yolda,
    virajlı yolarda

mercedes e sınıfından itibaren ve yüksek hızlarda sertleşen elektrikli süspansiyon kullanıyor. böylece viraj emniyeti sağlanmış oluyor. sonatanın büyük pazarları düz uzun yollara sahip ülkeler olduğu için viraj güvenliği onlar için çok önem arz etmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yalnız uzun yolda,
    virajlı yolarda

mercedes e sınıfından itibaren ve yüksek hızlarda sertleşen elektrikli süspansiyon kullanıyor. böylece viraj emniyeti sağlanmış oluyor. sonatanın büyük pazarları düz uzun yollara sahip ülkeler olduğu için viraj güvenliği onlar için çok önem arz etmiyor.

Adaptif süspansiyon kontrolü bir çok markada var artık, yalnız E'de standart mı, değil mi o na bakmak lazım?
    Ek olarak bilmem kaç bin Avro istiyorsa bir anlamı yok tabiki, çünkü paranın ve donanımın da bir sınırı yok.

Kullandığım C serisinde böyle bir özellik yoktu ve rüzgarlı havalarda son derece tehlikeli güvensiz bir sürüşü vardı.
    Hatta Mercedes servisleri bu modelin problemi rüzgarlı havada gezmek demiş ve beni dumur etmişti.
    İnanılmaz yumuşak süspansiyonun sonu bu, farkında olduğum için kabullendim.

Gerçekten kaliteli bir sürüş isteniyorsa mutlaka adaptif süspansiyon olmalı araçta.
    Güvenliğe önem verenler sert süspansiyon kullanıyor şehir içinde kullananlar için tam bir işkence,
    aşırı yumuşak süspansiyon kullananlar da virajlı ve rüzgarlı havalarda sıkıntılı.
    Tek çözüm adaptif süspansiyon.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yalnız uzun yolda,
    virajlı yolarda

Adaptif süspansiyon kontrolü bir çok markada var artık, yalnız E'de standart mı, değil mi o na bakmak lazım?
    Ek olarak bilmem kaç bin Avro istiyorsa bir anlamı yok tabiki, çünkü paranın ve donanımın da bir sınırı yok.

Kullandığım C serisinde böyle bir özellik yoktu ve rüzgarlı havalarda son derece tehlikeli güvensiz bir sürüşü vardı.
    Hatta Mercedes servisleri bu modelin problemi rüzgarlı havada gezmek demiş ve beni dumur etmişti.
    İnanılmaz yumuşak süspansiyonun sonu bu, farkında olduğum için kabullendim.

Gerçekten kaliteli bir sürüş isteniyorsa mutlaka adaptif süspansiyon olmalı araçta.
    Güvenliğe önem verenler sert süspansiyon kullanıyor şehir içinde kullananlar için tam bir işkence,
    aşırı yumuşak süspansiyon kullananlar da virajlı ve rüzgarlı havalarda sıkıntılı.
    Tek çözüm adaptif süspansiyon.

+1

ek olarak citroenin kullandığı hydroaktif süspansiyona da çok iyi deniyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.