Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (482. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.974
Cevap
242
Favori
1.060.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar bende 235 55 r19 crossclimate 2 lastige gecmek istiyorum. Size ve kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

1. Kar performansını test etme şansınız oldu mu, nasıl?
    2. Sıcak havada asfaltta yol tutuşu ContiPremium 6 ya göre belirgin düşük mü?
    3. Eger 50 değil 55 yanak aldıysanız konfor belirgin arttı mı?
    4. Lastik sesi ContiPremium 6ya göre belirgin arttı mı?
    5. Bu lastiğin VOL ve SUV 2 versiyonu var, hangisini seçtiniz ve neden?

Ben bu lastiği kışın Ankarada yazın Antalyada kullanacağım için bir hayli farklı iklimleri zorlamış olacağım o yüzden kafamda soru işaretleri var.

Kullanan herkesden yorum alabilirsek eminim bu lastiği düşünen her akadaşa faydası olacaktır, şimdiden çok teşekkürler.

• O KC kullanıcısına yanıt
    Kar lastiği olarak tecrübem yok. Zaten İstanbul’da kar görmüyoruz.
    Pilot sport 4 SUV kullanıyorum 235/55/19
    Konfor bariz arttı. Yol sesi bayağı azaldı. Zaten continental sert lastik ayrıca yol tutuşunu çok beğenmiyordum. Benzinli 180 hp tucson önden çekiş ise aracınız sürekli patinaja kalıyor. 4 çekerde bu sorun olmaz tabi.
    Michelin ile patinaj ciddi azaldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler, bende 2023 prime Plus benzinli aldım,
    Bendeki aracın ön farları halojen, led far taktırmak istiyorum tecrübe eden var mı? Yotube birkaç yorumda Photon milestone iyi diye dinledim. Ayrıca tucson için telegram grubu varsa özelden link atarsanız katılmak istiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MSefa23 kullanıcısına yanıt
    Photon milestone limited edition kullanıyorum orijinal elite plus ledlerinden 2 kat daha fazla aydınlatıyor.

• Ne kadar süredir kullanıyorsunuz hocam, arıza ışığını yakmıyor değil mi?
    Birde tam kodu nedir biliyor musunuz?
    HB3- 9005 mi?

1 senedir kullanıyorum arıza ışığı yakmıyor
    Hb3 9005 doğru

Hyundai tucson ağır araç olduğu için dört mevsim lastikleri önermiyorlar .
    Tabii ki Michelin farkı vardır ancak ne tam yaz lastiği gibi performansı olur ne de kış lastiği gibi karda tutunma sağlar .
    Ancak mevsimler artık kışın oldukça yumuşak geçiyor bu nedenle kışın da dişli bir lastik durma mesafesini uzanmaktadır.

Yani belki ılık havada ve yağışlı havada performans vereceğini düşünüyorum .

Ancak sıcak özellikle 40 yakın sıcaklıklarda yumuşak yapısı nedeniyle yazlık kaliteli bir lastiğe göre hem performans hemde aşınma açıdan tatmin etmeyecektir .
    Sizin düştüğünüz gibi bende 4 teker sök, tak 19 inç lastiklerin aşırı pahalı olduğu için uzun süre hep dört mevsim lastiklere baktım ,ancak almaya gelince yine yazlık continental serisine yöneldim .
    Nedenlerini yazmak uzun olur ancak az çeşit olması seleflerine göre pahalı olması ve lastik pert olursa aynı desen bulma zorlukları nedeniyle alım esnasında dört mevsimden vazgeçtim .

Siz de iyi araştırınız ve negatif yönlerini yazan tarafsız test makalelerini okuyarak karar veriniz çünkü lastikleri almak bir servet oldu özellikle 19 cant ve üstü için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 28 Temmuz 2024; 17:25:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O KC

Merhabalar bende 235 55 r19 crossclimate 2 lastige gecmek istiyorum. Size ve kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

1. Kar performansını test etme şansınız oldu mu, nasıl?
    2. Sıcak havada asfaltta yol tutuşu ContiPremium 6 ya göre belirgin düşük mü?
    3. Eger 50 değil 55 yanak aldıysanız konfor belirgin arttı mı?
    4. Lastik sesi ContiPremium 6ya göre belirgin arttı mı?
    5. Bu lastiğin VOL ve SUV 2 versiyonu var, hangisini seçtiniz ve neden?

Ben bu lastiği kışın Ankarada yazın Antalyada kullanacağım için bir hayli farklı iklimleri zorlamış olacağım o yüzden kafamda soru işaretleri var.

Kullanan herkesden yorum alabilirsek eminim bu lastiği düşünen her akadaşa faydası olacaktır, şimdiden çok teşekkürler.

Aracınızı kazasız ve güzel günlerde kullanın. Bende aracı sıfır km alıp yaklaşık 7 bin km 235x50x19 Continental Premiumcontact yaz lastikleri ile kullandım. Özellikle aracımın davlumbaz kısımlarının yani çamurluk kısımlarının geniş olması zaman zaman lastikleri küçük algılamama sebep oluyordu. İlk işaret fişeği Canlee89 rumuzlu forumdaş yaktı :) arkadaşımız geçti ve fotosunu paylaştı. Araç çok daha görkemli geldi gözüme. Akabinde bende üzerindekileri satıp 235 55 19 Michelin Pilot Sport 4 e geçtim. Ben dizel 4x4 kullanıyorum. Lastikler araca çok hoş bir görüntü kattı. Continental gibi tombul durmuyor. Lastiğin yan duvarları daha dikey. Bu da hoşuma gidiyor. Çamurluk kısımları da kısmen daraldığı için araç daha şekil duruyor yan profilden. Konfor bariz arttı ama benim vurgulamak istediğim konu bozuk yollar ve çukurlar. Bazen olur ya, kaçamayız, görmeyiz sert bir çukura aracı istemeden de olsa düşürürüz. Asıl ezici fark burda ortaya çıkıyor. Yanağı dar lastikli olan bir araçta lastik patlatacak çukurlar, 55 yanakla beraber etkisini kaybediyor. Ayrıca aracın limitleri continental lastiklere göre daha da arttı. Öyle salınma yatma yok. Aksine iyileşme hissediyorum bu konuda. Ben kışlık kullanmıyorum. Lastik alma arefesinde bende bu ikilemde kalmıştım. 4 mevsim lastiklere geçersem çok daha akıllıca olur diye. Ama 4 mevsimde tutuş çok iyi değil. Kuru asfaltta da pilot Sport 4 e göre iyi değilmiş. En azından araştırmalarım bu yönde. Karlı gün sayısı azaldığı için de ıslak zemin ve kuru asfalt tipini tercih ettim..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Merhaba.CC2 özellikle karda çok iyi bir ürün.Yani islak,kuru ve kar der iseniz en iyi performansı karda göstermekte.PC6 ile sert bir karşılaştırmaya hiçbir 4 mevsim lastik giremez.Çok limitte veya frenajda kullanırsanız fark olur ancak normal kullanımda sizi rahatsız etmez.Hava ısındıkça blokların çokluğu,şekli ve hamurun yapısı gereği farl olacaktır limitte ancak onun dışında konforlu ve iyi bir üretim cc2.Bakınnerede ise tüm makrkalar 4 mevsimde cc2 nin desenini kopyaladı.Tavsiyem continin 4 mevsimini almanızdır.

Hocam bende Antalya'da yaşıyorum. geçen ay lastikleri değiştirdim ecocontact6 dan Precontact 7 geçtim 20 bin tl tuttu. 3 4 bin km uzun yol yaptım oldukça memmun kaldım. Michelin Primacy 4 serisi arasında kalmıştım. Sıcağa dayanıklı bir yaz lastiği olması önemli diye düşünüyorm 235/55/18

Bende iki ay önce Milestone aldım HB3-9005 serisi doğrudur. Bugüne kadar 3 defa falan sol taraftaki için arıza ışığı yaktı kontakt aç kapa yapınca yapmadı. Sağ da sorun yaşamadım ama. Aydınlatmasına gelecek olursa mükemmel ötesi. Elite plus araç da var ikisini gece ormanda yan yana koyduk bariz x2 kat aydınlatma farkı var. Odak olayı da çok iyi mercek sebebiyle

• Arkadaslar orijinal 245 45 19 lastikten 245 50 19a gecmek mantikli midir? Yanak boyutunu artirmak ozellikle bozuk yollarda konfora katki saglar mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lawy L kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı sorunun cevabını merak ediyorum, yanıtlayan olursa çok iyi olur. Yazlık lastikte bu ebatlardan lastik almayı düşünüyorum.

• Dream Machine kullanıcısına yanıt

Bana da yanaklar cok ince geliyor, belki psikolojik ama taşli ve dag yollarinda hemen patlayacakmis gibi hissediyorum 

• Dream Machine kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım 235/50/19 a geçti eski kasada çok güzel duruyor.

• Lawy L kullanıcısına yanıt
    Kalın yanak her zaman daha fazla konfor sunar ,eskiden yollar hep stabilize olduğu için kalın yanaklı lastik tercihi olur idi.

Ne zaman çift gidiş geliş ve kaymak asfalt çıktı ,lastik yanakları da buna uygun olarak inceldi .

Ancak lastikte bir şey iyiye giderken başka noktalarda gerileme olur .

ince yanak da yol tutuşu ve viraj kabiliyetleri daha iyi olmaktadır .Sert frenlemede aracın yanağı daha az ezildiği için daha iyi hakimiyet söz konusudur ama onda da yoldaki bozuklukları daha fazla hissetmesi durumu söz konusudur .

Konular hep içiçedir ama belli bir mantık silsilesi mevcut ,özetle sadece lastik yanak kalınlığı artışı ile suspansiyonları daha yumuşak bir araç sürdüğünüzü hissedersiniz ,aynı araç olmasına rağmen sürücüler bunu hissederler .

Yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi yumuşak süspansiyonun ne yararı varsa araç bunu davranışını sergiler ama ne zararı varsa da bununda sürüşe yansıyacağını unutmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 30 Temmuz 2024; 23:22:21 >

• Foto olsa tadindan yenmezdi 

• vezir kullanıcısına yanıt

Detayli aciklamaniz icin teşekkür ediyorum cok bilgilendirici oldu 

• 2024 ün ilk güncellemesi yayınlandı. Tecrübe edelim bakalım.

update.hyundai.com
    Ağustos 2024 Navigasyon Haritası ve Yazılım Güncellemesi > Bildirim | Resmi Hyundai Motors Navigasyon Güncelleme Web Sitesi
    https://update.hyundai.com/TR/TR/updateNoticeView/aBK0dy

• İşe yarar bişey yok; bt ses ayarlama, haritada ev ve işyerini kaydedebilme, trafik uyarılarını sessize alma(zaten öyle bir uyarı yoktu galiba) gibi ıvır zıvır şeyler. Şu şu yerlerin haritası güncellendi veya autohold özelliğini devamlı açık tutabilme veya kontak kapatınca el frenini otomatik çekip park vitese alma diye bir seçenek yok.

• 
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.