< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
HYUNDAI TUCSON 2021 SÜRÜCÜ AYARLARINI SABİTLEME: ŞERİT TAKİP KAPATMA
Hyundai Tucson 2021'inde şerit takip asistanı, sürüş güvenliğini artıran gelişmiş bir sürücü yardım sistemidir. Ancak bazı durumlarda, bu özelliği kapatmak isteyebilirsiniz. Bu metin, Tucson 2021'de şerit takip asistanını nasıl kapatacağınızı adım adım açıklayacaktır.
Adımlar:
-
Direksiyon Simidi Kumandalarını Kullanma: Tucson'un direksiyon simidinde, "LKA" yazılı bir düğme bulunur. Bu, Şerit Takip Asistanı (LKA) içindir. Düğmeye basarak özelliği kapatabilirsiniz.
-
Gösterge Paneli Ayarlarını Kullanma: Gösterge panelinde, "Araç" menüsünü bulun. Ardından, "Sürücü Asistanı" sekmesine gidin ve "Şerit Takip Asistanı" seçeneğini bulup "Kapalı" olarak ayarlayın.
Diğer Hyundai Modelleri için Şerit Takip Kapatma:
Hyundai'nin diğer modellerinde, şerit takip asistanını kapatma yöntemi farklılık gösterebilir:
- Hyundai i20: Direksiyon simidi kumandalarında "LFA" düğmesi bulunur.
- Hyundai Kona: Orta konsolda "Araç" menüsünde "Sürücü Yardımı" seçeneği bulunur.
Önemli Notlar:
- Şerit takip asistanını kapatmak, sürüş sırasında dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir.
- Trafik sıkışıklığı veya dar yollarda şerit takip asistanını kapatmanız önerilmez.
- Şerit takip asistanını kapatmak, diğer sürücü yardım sistemlerini de etkileyebilir.
Umarız bu talimatlar, Hyundai Tucson 2021'inde şerit takip asistanını kapatmanıza yardımcı olur. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen Hyundai bayinizle iletişime geçmekten çekinmeyin.