Şimdi Ara

Hyundai'ye Neden Herkes Düşman (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eskiden cidden tenekeydi (eskiden dediğim 15 yıl önce filan), malesef ön yargıları kırmak zor. ama eski hyundailerin içi cidden dardı.
  • Eskiden kalma bir imaj var. Daha once fiat-hyu-dacia çok iyi fiyat performans arabaları olarak bol bol ticarı kullanımda ve düşük gelirli ailelerin kullanımında ön plana çıktı. Ama ben dahil bir çok insanı hyundai motorları ve yürüyenleri şaşırttı.
    Şase ve kabindeki gelişmeler, kaliteli tasarımlar ve malzemelerle hyundai UEFA kupasından Şampiyonlar ligine geçti.

Hyundai bir çok sektörde dünya hatırı sayılır konumdabüyük bir firma.. bir hyundai parasının karşılığını verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

ee cogu tampon oyle carpma esnasinda enerjiyi daha rahat elemesi icin

+1

arkadaş ön tampondan ncap testi yapmış..
  • I30la kırdığı önyargılarimi yeni elantra ile yeniden doruğa çıkaran firma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorum ile gerçekte seçim farklıdır , Kendimden örnek vereyim

önce Cabrio alırım diyordum ancak iş realiteye gelince dedim ki kışın kapalı olacak , e yazında klima icin kapalı olacek çoğunlukla. fiyat aracılığımda hard top olan abri0 yoktu, dedim Coupe bakayım. ilk akla gelen, Audi TT ikinci el ya da RCZ sıfır idi. Ama Sonra her zaman kullanılmasa da, arka koltuk ve bagaj faktörleri. girince Hyundai genesis coupe aldm gayet de memnunum

yani hunun gibi adam mesela telismen daha çok seviyordur ama para cepten çıkacağı zaman 2. el değeri diye gider passat alır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşman değilim ama yüksek fiyatları ve kullanıcılarının aşırı abartmasindan dolayı pek sevmiyorum. Hyundai eskiden aşırı dandik araçlar yaparken şimdiki araçları vasati derecede sadece tasarımdan dolayı sınıfının en kalitelisi gibi bir algı var.

• Daha kalitelisini daha ucuza sattigibicin. Garantiyi 7 yılacçıkardığı icin

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Orijinalden alıntı: uzakdağ

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Kirli Sermayenin bulaşmadığı, % 100 Koreli olan bir firmadır. Büyümesi durdurulamıyor, pazar payını arttırdıkça kirli firmalar kahroluyor. Batırmak için türlü yollar denedikçe ters tepti. Sanırım her türlü kötü yola başvurup toplumlarda bu şekilde bir algı da oluşturmak istiyorlar. Bundan sonraki aracım sıfır Hyundai olacak bu oyunlara inat

bence tam tersi, bilindiği gibi 1945'te japonya'nın başına gelenler 1950'de kore'nin başına geldi iç savaş çıktı, bir yarısı komünistlerin diğer yarısı kapitalizmin pençesine düştü, nihayetinde berlin duvarı yıkıldı ama koredeki duvar hala yıkılmadı. kuzeyi inatla komünizmi sürdürürken g.kore kapitalizmin güdümünde gidiyor yani kirli sermaye buraya demir atmış pek çok ülkeyi yuttuğu gibi. g.korelilerin başarısız olduğunu söylemiyorum oldukça başarılılar ama bağımsız değiller.

Dediğininz gibi o savaştan sonra kirli sermaye Güney Kore'yi yıllarca sömürdü ancak hesapları dışında Koreliiler çok çalışarak aşırı büyüdüler. Bunun üzerine Kore'yi ve hızla gelişen diğer Asyalı firmaları batırmak için suni olarak çıkartılan1997 Asya Krizinde 3 büyük Kore otomotiv şirketinden Kia ve Daewoo iflas noktasına geldi. Hyundai , Kia'yı Amerikalıların elinden kurtararak satın aldı, Daewoo ise GM' ye yem oldu ve ortadan kayboldu gitti. Sonra tam hatırlamıyorum ancak 2006 filan oalbilir o dönemlerde ikinci bir Asya Krizi çıktı, GM önderliğindeki kirli sermaye bu sefer de her şeye rağmenfazla büyüyüen Hyundai'yi devralmak istedi , o dönem Hyundai'nin başkanı bu baskılara dayanamadı ve şirketi kurtarmak için intihar etti, gazeetelere filan çıkmıştı. Sonra yerine geçen aile üyesi şirketi satmadı GM'ye. Şu an halen bu firma hesap dışı büyüme sebebiyle kirli sermayenin batırmak istediği bir şirket. O yüzden favorim

kia hyundaiye geçmeden önce kore devlet malıydı.
    hyundai chrysler ile beraber kiayı satın aldı. amerikan
    ortaklığı , amerikada ar-ge merkezi aşmaları vede asıl kalite sıçramaları
    vede bu ülkeden bol ödüller (sorusuzluk-güvenilirlik vs. ödülleri) bundan sonra başlar.

• Eger Alman araçları alamıyorsanız bence Hyundai cok ıyi bir seçim bu düşmanlığı bizde anlamış degiliz

• Bu forumda Hyundai' dan çok Vw düşmanlığı var. Zaten gerçek hayatta her zaman bu forumun düşüncelerinin tersi şeyler oluyor :) Hyundai' ya teneke diyenin alnını karışlarım. Tucson gibi tasarımı harika bir SUV' leri, İ30 gibi üretim kalitesi yüksek bir HB' leri, Genesis gibi kalitenin ve tasarımın tavan yaptığı lüx sedan araçları var adamların. Kendilerini çok hızlı geliştiriyorlar. Hyundai Assan biraz daha akıllı kullansa şu modelleri ülkemizde daha çok başarılı olur Hyundai. Dünya' da zaten rüştünü ispatlamış durumda. Şu saatten sonra Hyundai' ın önünü kimse alamaz. Assan' ın da mutlaka kendini geliştirip markaya ayak uydurması gerekiyor. Marka yükselirken bunlar yerinde sayıyor çünkü.
  • Hyundai kullanıcı olarak ben markadan memnunum

forum ahalisi neyı sevıyor neyı sevmıyor 10 yıldır anlayamadım.
    vw çok sevdıgım marka idi forumdan dolayı düşmanım artık
    özellikle kapılardakı tok sese

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobillerle alakalı biriyim yeni çıkan çoğu aracı gidip incelerim benim kanaatim diğer markalarla kıyasla dışı teneke içi naylon gibi orta sınıf araçlarından bahsediyorum.
  • Yoksa beni sevmiyor musunuz..HYUNDAI
  • hyundai sevilmez diye birşey yok ama burdaki bazı amerika aşıkları hyundai orada çok satıyor diye çok iyi araba sanıyor. abd tüketicisi fiyata çok duyarlıdır. orda kore ve japon araçlarının çok satmasının iki sebebi var ucuz ve sorunsuz olmaları. ama üç kuruş fazla parası olan o araçları almaz. avrupa veya kaliteli olan amerikan araçlarını alır. golf'ün abd'deki yüksek fiyatına rağmen corolla'nın onda biri kadar satması büyük başarıdır bu sebeple. adamlar kaliteden anlıyor:

http://www.autoguide.com/car-comparisons/2015-toyota-corolla-vs-volkswagen-golf

okuyun bunu:

"But the Golf is the better car all around, albeit with a price premium. It won’t sell in the same volume as the Corolla, but the new Golf offers better comfort, refinement and performance. Is that worth the extra cost? In our opinion, yes it certainly is."

corolla bile böyleyken hyundai için beklentileri daha da düşük tutmak gerçekçi olandır. gücüm ona yetse onu alırdım belki ama o kadar işte. daha fazlası değil.

• İ30 sahibi olarak geçen ay sonu bir kaza yaptım çarpıtğım araç ford mondeo araç soldan sağa dönüşü yasak olan bir yerden dönüyordu ve pat diye önüme çıktı frene asıldım sadece abs'nın kızakladığını ve direksiyonu sola kırdığımı hatırlıyorum sonuç nedir.mondeo'nun arka tamponda kırık benim araçta sol ön far patladı tampon kırıldı ön çamurluk sacı eğildi kısacası araç çöp tenekesinden hallice çıktı o yüzden neden sevilmediğini anlıyorum.Bende herkese inat seviyorum fiyat performans arabası diyordum ama Allah korusun bir kaza anında daha büyük olayda can güvenliği açısından sınıfta kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

İ30 sahibi olarak geçen ay sonu bir kaza yaptım çarpıtğım araç ford mondeo araç soldan sağa dönüşü yasak olan bir yerden dönüyordu ve pat diye önüme çıktı frene asıldım sadece abs'nın kızakladığını ve direksiyonu sola kırdığımı hatırlıyorum sonuç nedir.mondeo'nun arka tamponda kırık benim araçta sol ön far patladı tampon kırıldı ön çamurluk sacı eğildi kısacası araç çöp tenekesinden hallice çıktı o yüzden neden sevilmediğini anlıyorum.Bende herkese inat seviyorum fiyat performans arabası diyordum ama Allah korusun bir kaza anında daha büyük olayda can güvenliği açısından sınıfta kalıyor.

Aynı kazayı aynı şartlarda arabaların yerlerini değiştirip yapsaydınız, o dedikleriniz mondeo'ya olacaktı. Bunun üzerine siz burada gelip bizim i30 tank gibi arabaymış diyecektiniz.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Evet yine mazdaya sallayan talismana giydiren sen wwyi baş taci yapan adam borusan otoda mi calisiyon bilek de gulke az

• quote:

Orijinalden alıntı: gyetiker

quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

İ30 sahibi olarak geçen ay sonu bir kaza yaptım çarpıtğım araç ford mondeo araç soldan sağa dönüşü yasak olan bir yerden dönüyordu ve pat diye önüme çıktı frene asıldım sadece abs'nın kızakladığını ve direksiyonu sola kırdığımı hatırlıyorum sonuç nedir.mondeo'nun arka tamponda kırık benim araçta sol ön far patladı tampon kırıldı ön çamurluk sacı eğildi kısacası araç çöp tenekesinden hallice çıktı o yüzden neden sevilmediğini anlıyorum.Bende herkese inat seviyorum fiyat performans arabası diyordum ama Allah korusun bir kaza anında daha büyük olayda can güvenliği açısından sınıfta kalıyor.

Aynı kazayı aynı şartlarda arabaların yerlerini değiştirip yapsaydınız, o dedikleriniz mondeo'ya olacaktı. Bunun üzerine siz burada gelip bizim i30 tank gibi arabaymış diyecektiniz.

bakın benim hiç bir markaya olan fanatikliğim yok veya hiç bir markaya düşmanlığım yok 40-50 km gibi bir hız ile araç dağılıyor en önemlisi durmuyor anı fren mesafesi yeterli değil ben aksini iddaa ediyorum aynı şekilde mondeo bana çarpsa farı'nın vs patlayacağını sanmıyorum en fazla tampon kırılırdı benim araç gibi kağıt gibi dağılmazdı.ben yaşadım bizzat test ettim söylüyorum hyundai'nin kasası gerçekten fren ve darbe emme konusunda güvenli değil.

• Hocam bahsettiğim araçların çarpma noktaları, birbirlerine uyguladıkları güç ve zayıf noktaları. Bu kazadan kazaya değişebilir. Ben de i20 kullanıcısıyım, frenlerimden çok memnunum bunu aracımı kullanan birçok arkadaşım da söylemiştir. Hyundai fren algısındaki en temel problem dozlama problemi ona da alışınca frenlerde sorun yok, yani i30'un i20'den kötü bir performansı olacağını düşünmüyorum hiç.

• Bu forumdaki yorumlari cok fazla dikkate almamani oneririm. Konularda ki yorumculari takip ederseniz hemen hemen hep ayni kisiler. Verilen tavsiyelerde genelde konu sahibinin isteklerine yonelik degil kendi kafalarindakini kendi dogrularini karsi tarafa empoze etme yonunde.

Edit: kisaca duz mantik kargadan baska kus tanimayan kesim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 7 Nisan 2016; 2:27:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.