Şimdi Ara

i-mate 8150 nihayet geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Platform

• Microsoft® Windows Mobile® 6.0

Professional

Dimension

118.5mm(L) x 60.5mm(W) x 15.5mm(T)
    152g with battery pack
    Processor/ Chipset

XScale® PXA 270 520MHz Processor
    EMP U360 GSM/WCDMA Radio
    NVIDIA GoForce 5500 graphics accelerator
    Memory

256 MB ROM
    128 MB RAM
    LCD Module
    2.6” VGA Touch-screen
    65k color TFT with backlight
    WCDMA/GSM/EDGE Function

-Dual Mode UMTS & GSM/ GPRS/ EDGE

WCDMA/HSDPA: Tri-band 2100,1900, 850 MHz
    GSM/GPRS/EDGE
    -Quad band GSM 850/900/1800/1900
    -EGPRS Multislot Class 10
    Services
    - Speech Services with EFR/FR/AMR codec
    -Emergency call
    -DTMF tone generation
    - Call holding, waiting, forwarding, baring
    -SMS
    - Video calling
    SIM function
    -3V/1.8V uSIM operation
    -SIM application toolkit
    Internal Antenna
    Up to 4 hours talk time
    150 hours standby
    Keyboard/ Buttons

Power button
    Send and End
    Left and right soft keys
    Side buttons
    -Jog dial and OK
    -Camera
    -Wireless Manager
    5-way navigation
    Start and backspace/OK
    Reset
    12-key numeric keypad
    Notification
    Three-color LED Indicator
    Notification styles
    - LED, sound, and vibration

Multimedia

Handsfree speakerphone
    Stereo Bluetooth®
    Ringtones
    - Supports 64-chord MIDI, MP3, WMA, WAV,AMR
    Playback
    - Supports MIDI, MP3, WMA, WAV, AMR
    Video
    - Supports WMV, MPEG4, 3GP

Power

Battery
    - Removable and chargeable Li-Ion
    -Capacity: 1530 mAh
    Streaming - Supports RTSP, MMS.
    Camera

• 2.0 Megapixel camera with flash and, Auto Focus

4X Digital Zoom

Front facing VGA camera for Video Calls
    Connectivity
    WiFi 802.11 b/g/e/i
    Bluetooth®
    Class 2 transmit power
    Supported profiles
    › ActiveSync profile

› Generic Access profile › Serial Port profile › Object Push / OBEX profile

› DUN (dial-up networking profile)

› Hands-free profile

› PAN profile › A2DP (Advanced Audio Distribution profile)

› AVRCP (Audio/Video Remote control profile)

› HID (Human interface device profile)

• Infrared - IrDA SIR/CIR

Inbox Accessories

- AC adapter

-USB Sync cable

-Stereo headset with microphone

-
    Protective Pouch
    -
    Audio and video output cable
    › HD15 VGA connector

› 3.5mm audio connector

Interface

USB 1.1 connection and power charging
    SIM card slot
    Video out port
    MicroSD™ card slot (up to 2GB)
    Included Software
    Windows Outlook® Mobile: Calendar, Contacts, Messaging,Tasks
    Windows® Push Mail, Word Mobile, Excel Mobile.
    PowerPoint Mobile

Internet Explorer Mobile
    Windows Media® Player 10 Mobile with Control Panel
    i-mate GPRS Configurator for Internet, WAP and MMS
    settings

Profile Controller
    XGA (1024 x 768) Video Out with Audio
    RTSP Video Streaming
    Picture & Video Viewer
    ActiveSync® Client
    Windows® Live Messenger (Hotmail Instant
    Messenger)

Calculator
    Voice Notes
    File Explorer
    MMS Client: MMS 1.2 supported
    Java Virtual Machine (J2ME, CLDC 1.1, MIDP 2.0)
    SIM Manager
    ClearVue PDF viewer
    Video Calling
    FM radio
    Voice Speed Dial
    Regulatory

R&TTE
    FCC
    BQB (Bluetooth Qualification Body) certification
    Windows Mobile® Logo (NSTL)
    USB certification
    CE

• cihaz bugün elime ulaştı. tam olarak nceleme fırsatım olmadı ama şua ana kadar gözlemlediğim kadarıyla

- hız olarak iyi gibi.
    - ekran biraz küçük ama çok kaliteli bir görüntüsü var.
    - boyutları 614c ile neredeyse aynı.
    - cihazın telefon olarak henüz kullanamadım.

yarın sabaha kadar sarjını tam olarak doldurup test etmeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 29 Mayıs 2008; 15:16:26 >
  • Kardeş nerden aldın bu cihazı ?? Türkiyeye geldi mi ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAĞATUR

Kardeş nerden aldın bu cihazı ?? Türkiyeye geldi mi ??

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepimate8150
  • ben de hepsiburada.com'dan aldım
  • Eyvallah hemen bakıyorum sağol, bekliyodum ben bu cihazı ya
  • Vsbenchmark 2007 sonuçları

• bunlar da ayrıntılı sonuçlar

• Yabancı forumlarda yapılan incelemelerde 8150 üzerindeki uygulamaların oldukça hızlı çalıştığı vurgulanıyor gerçekten ama bataryasının da çabuk bittiğinden yakınılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bishibosh -- 30 Mayıs 2008; 9:34:31 >

• - Ekran kötü
    - Tipi hiç estetik ve şık değil
    - Tuşlar çok yakın birbirine ve karışık bir menüsü var
    - Joystick PDA'lerde hiç iyi olmuyor
  • eknın kötü olmasından kastın küçük olması ise bence problem edilecek bir durum değil. keşke 2.8 olsaymış ama bu haliyle de idare ediyor. onun dışında 640x480 çözünürlük muhteşem, parlaklık ve netlik harika.

tipinin estetikliği konusu da göreceli. ben çok beğendim. sade, simsiyah, parlak renkleri olmayan asil duruşu var

tuşları çok kullanışlı değil ama problem de doğurmuyor. işlerini gayet iyi yapıyorlar.

karışık menüden kasıt nedir? herhangi bir wm6 cihazdan bir farkı yok

jocstick konusuda tamamen göreceli. benim de tercihim yön tuşlarıdır ama joystick'de iş görüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Brain Wave

- Ekran kötü
    - Tipi hiç estetik ve şık değil
    - Tuşlar çok yakın birbirine ve karışık bir menüsü var
    - Joystick PDA'lerde hiç iyi olmuyor

• Peki bu cihazdan emulator konusunda istediğin performansı alabildin mi hece?
  • çözünürlüğün 640x480 olmasından dolayı hp 614c'ye kıyasla biraz yavaşlık sözkonusu ama bu durum oynanabilirliği kesinlikle etkilemiyor. joystick de gayet iyi iş görüyor. şimdilik aradığım pek çok özelliği bulmuş gibiyim. bakalım ilerleyen zamanlarda durum nasıl olabak.

quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

Peki bu cihazdan emulator konusunda istediğin performansı alabildin mi hece?
  • NVIDIA GoForce 5500 graphics accelerator var denilmesine rağmen oyun performansı çok kötü görünüyor. Bunun nedeni nedir acaba?
  • Benim cihazım geçen salı geldi yaklaşık bir haftadır kurcala kurcala bir hal oldum. bende kendi testimi yazayım dedim.
    öncelikle eski bir jasjam kullanıcısı olarak i-mate'in bu yeni ürününü uzun zamandır bekliyorum hani biraz ön yargılı olabilirim :)
    cihaz tip olarak benim çok hoşuma gitti Jasjam'de ki numara çevirme zorluğundan kurtuldum ama Q klavye olmaması maalesef kötü oldu ekran klavyesi kullanmaya alışıyorum şu an.
    cihazın içerisinde gelen Türkçe yazılım cihazı biraz yavaşlattı gibi geldi bana zaten ingilizce kullanmaya alışkın olduğum için hemen sildim
    ekran jasjam'e göre daha küçük olmasına rağmen kesinlikle muhteşem ve beklentilerimin çok ötesinde, şimdi Qvga bir cihaza kalitesiz gibi davranıyorum.
    video çıkış harika bir özellik, 1024x768 çözünürlükte rahatlıkla sunumlarımı yapabiliyorum , bu hafta bir toplantıya gidip hava atmayı planlıyorum bu sayede:)
    video çıkış ile oynattığım videoda problem yaşamadım ama videonun FPS ve çözünürlük değerleri yükseldiğinde atlama problemleri ortaya çıkıyor. bende bu aletin notebook olmadığını tekrar anlıyorum
    FM radyo süper ama nedense rds çalışmıyor, beceremedim bir türlü
    ekran GPS yazılımıyla inanılmaz güzel oluyor süper bir görüntü ve süper bir yapısı var.
    işlemci yeterince hızlı, ama işlemci-ekran kartı- wifi üçlemesi pili içiyor. 2 günde pil bitiyor. tabi ben kurcalayacağım diye çok fazla cihazla uğraşıyorum o da olabilir.
    düğme yapısı biraz alışkanlık gerektiriyor, çünkü çok geniş. joystik ise süper bir icat olmuş bence, kullanımı çok rahatlatmış. cihaz jasjam'e göre oldukça hafif ve ince, tasarımıda son derece güzel bence.

• Peki Hece bu cihazda G900'ün aksine GoForce 5500'ü kullanmamıza yarayacak herhangi bir driver var mı?

• eski bir jasjam kullanıcı ve hayranı olarak bu cihazla söylediklerine katılıyorum. özellikle vga çıkışı beni de çok etkiledi. bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum.

telefon görüşmelerinde ses seviyesi gayet yüksek ama sanki parazit biraz fazla gibi geldi bana, çok temiz ve net bir ses alamıyorum.. benzer bir problem yaşıyor musun?

quote:

Orjinalden alıntı: sadak

Benim cihazım geçen salı geldi yaklaşık bir haftadır kurcala kurcala bir hal oldum. bende kendi testimi yazayım dedim.
    öncelikle eski bir jasjam kullanıcısı olarak i-mate'in bu yeni ürününü uzun zamandır bekliyorum hani biraz ön yargılı olabilirim :)
    cihaz tip olarak benim çok hoşuma gitti Jasjam'de ki numara çevirme zorluğundan kurtuldum ama Q klavye olmaması maalesef kötü oldu ekran klavyesi kullanmaya alışıyorum şu an.
    cihazın içerisinde gelen Türkçe yazılım cihazı biraz yavaşlattı gibi geldi bana zaten ingilizce kullanmaya alışkın olduğum için hemen sildim
    ekran jasjam'e göre daha küçük olmasına rağmen kesinlikle muhteşem ve beklentilerimin çok ötesinde, şimdi Qvga bir cihaza kalitesiz gibi davranıyorum.
    video çıkış harika bir özellik, 1024x768 çözünürlükte rahatlıkla sunumlarımı yapabiliyorum , bu hafta bir toplantıya gidip hava atmayı planlıyorum bu sayede:)
    video çıkış ile oynattığım videoda problem yaşamadım ama videonun FPS ve çözünürlük değerleri yükseldiğinde atlama problemleri ortaya çıkıyor. bende bu aletin notebook olmadığını tekrar anlıyorum
    FM radyo süper ama nedense rds çalışmıyor, beceremedim bir türlü
    ekran GPS yazılımıyla inanılmaz güzel oluyor süper bir görüntü ve süper bir yapısı var.
    işlemci yeterince hızlı, ama işlemci-ekran kartı- wifi üçlemesi pili içiyor. 2 günde pil bitiyor. tabi ben kurcalayacağım diye çok fazla cihazla uğraşıyorum o da olabilir.
    düğme yapısı biraz alışkanlık gerektiriyor, çünkü çok geniş. joystik ise süper bir icat olmuş bence, kullanımı çok rahatlatmış. cihaz jasjam'e göre oldukça hafif ve ince, tasarımıda son derece güzel bence.

• sanırım bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. bu tamamen hazırlanan yazılımların ve işletim sisteminin goforce 5500'ü desteklemeleri ile ilgili bir durum. önceki mesajlarda kesbi arkadaşın sorduğu sorunun da cevabı bu olabilir. bu chipi destekleyen oyunlar çıktığında diğer cihazlara göre çok daha yüksek performans verecektir.

video oynatma konusunda biraz yavaş buldum, istediğim kadar akıcı değil ama bunun sebebi 640x480 ekran tabiki. hemen her cihaz bu çözünürlükteki bir videoyu oynatırken zorlanıyor. 320x240 videoyu orjinal boyutunda süper gösteriyor ama ekranın 4'te 1'i büyüklükte tabi. ekrana sığdırınca bu sefer yavaşlama ve kırılmalar oluyor. örneğin, bu durumda video oynatma yazılımı goforce 5500'ü doğrudan desteklese belki çok daha iyi sonuçlar elde edilebilr. tabii aynı durum oyun konsolu emülatörleri için de geçerli.

quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

Peki Hece bu cihazda G900'ün aksine GoForce 5500'ü kullanmamıza yarayacak herhangi bir driver var mı?

• ben çok mükemmeliyetçi değilimdir ama ses kalitesi sanırım jasjam kadar iyi değil fakat genede tatmin edici düzeyde. hani ben çok kafama takmadım öyle söyliyeyim.
    yalnız mesela ekran ile ilgili gıcık bir durum var. aslında ekran dan değil programdan kaynaklanıyor. istanbul büyükşehir belediyenin trafik programını kurdum, program qvga'e göre yapıldığı için küçücükı bir şey kalıyor, butonlar minicik. fitil oldum ya zoomlamayıda beceremedim bir türlü :)
  • 320x240 için hazırlanan programların tümüde aynı problem var malesef, ekranın 1/4'ü büyüklüğünde minicik bir şekilde çalışıyorlar ya da hiç çalışmıyorlar. programların vga versiyonlarını bulmak lazım. toshiba g900'den alıştım bu duruma.

quote:

Orjinalden alıntı: sadak

ben çok mükemmeliyetçi değilimdir ama ses kalitesi sanırım jasjam kadar iyi değil fakat genede tatmin edici düzeyde. hani ben çok kafama takmadım öyle söyliyeyim.
    yalnız mesela ekran ile ilgili gıcık bir durum var. aslında ekran dan değil programdan kaynaklanıyor. istanbul büyükşehir belediyenin trafik programını kurdum, program qvga'e göre yapıldığı için küçücükı bir şey kalıyor, butonlar minicik. fitil oldum ya zoomlamayıda beceremedim bir türlü :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.