Genel olarak PDA'ları inceledigimde I-mate nedense hep on plana cikiyor. Fakat I-mate'de bir suru farkli model var. Baktiginizda cok da elle tutulur fark yokmus gibi geliyor. Oncelikle I-mate diger markalara gore mantikli bir tercih mi? Eger evet ise modellerin bildiginiz one cikan ozellikleri neler?
Onceleri JAM cok guzel geliyordu, daha sonra klavye eklediler K-Jam one cikti. Simdi de JASJAR'i gordum ona hasta oldum. Ama aralarinda epey fiyat farki var. Bu yuzden kullanan arkadaslar hangisini tavsiye eder.
Ic ice bir kac soru olacak ama PDA sahibi arkadaslar ne sekilde kullaniyorlar? Yani verdikleri 700-1000$'a degdi mi? Alip almamak konusunda da tereddute dusuyorum. Acaba biraz daha para koyup yeni bir laptop almak mi mantikli yoksa PDA almak mi.
PDA almak istememin yegane sebebi her yerden internete girebilmek ve her yerde PDF okuyabilmek :) Degerli tavsiye ve onerilerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim...
dostum ben su an qtek s200 kullanıyorum ( İ-mate Jamin ile aynı cihaz ) Bende bu cihazı alırken neredeyse seninle aynı düşünceler içindeydim biraz daha para ekleyip bir notebook almak gibi bir alternatifi son dakikaya kadar bende düşünmedim değil...aslına bakarsan su an cihazımdan AŞIRI DERECEDE MEMNUN OLMAMA RAĞMEN yinede ben senin yerinde olsam yeni bir notebook alırım...Ben bu cihazı alırken wlan yada gprs üzerinden internete bağlanma , e-book okuma , film seyretme(VCD formatındaki avseq dosyalarını bilgisayarımda convert ederek) , oyun oynama , mp3 dinleme , telefon olarak kullanma , word excel dosyalarını düzenlemek ve kamerasından mümkün olduğunca yararlanmak amacıyla almıştım....Bunların hemen hepsini yapıorum ama bir notebook taki kadar rahat olmuyor açıkçası...
GÜNLÜK KULLANIMA UYGUNLUK ve PRATİKLİK ACISINDAN 5 ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİCEK OLURSAM :
*****film seyretme ve mp3 dinleme performansı bence oldukça iyi ses ve görüntü kalitesi kulaklığıda takınca SÜPPER... *Excell veya word belgelerinin editlenmesi hiç de rahat değil hatta bence tam bir işkence(birkaç mb resim eklentili word dosyalarında bile resim ekini açamıyor *E-book okumak pekde rahat olmuyor.Zira ekranın küçüklüğü işin keyfini kaçırıyor ***İnternet erişimi wlanla biraz zahmetli ama edge ile internete girmenin çok zaruri olduğu zamanlarda işe yarıyor ***telefon olarak kullanmak genelde pda larda normal cep telefonlarındaki kadar pratik değil.Zira üzerinde çok az tuş var işlemlerin coğunu kalemle ve çift elle yapmak gerekiyor (Benq P50 , HP gibi markalrın klavyeli pda larini saymazsak...)
elimden geldiğince görüşlerimi belirttim...karar senin dostum , bence ihtiyaçlarını iyi belirle , beklentilerini kesinleştir ve son kararını ona göre ver...
pda2k, kJam ve şimdi de Jamin kullanan biri olarak ksa tavsiyelerim şunlar: * Daha önce PDA kullandıysanız PDA+GSM'den korkmayın. Kullanmadıysanız cep telefonunuzu arayacaksınız. Cebe geri dönen tanıdığım çok. * Çok SMS atıyorsanız kJam, veya alabilirseniz TyTn düşünün çünkü klavyeleri BenQ ve HP'lere kıyasla SMS'e çok daha uygun. ama her ikisinde de kalem tutma problemi var. KJam'de kalem düşer, TyTn'de ise zamanla yuvasından çıkmak istemez. * SMS öncelikli değilse Jamin yani Qtek S200 uygun seçim. Fiyatı da düşmekte * Fotoğraf çekmeye merklıysanız s200 yine uygun. 2MP kamera gayet iyi. Üstelik Photoshop'la yapılan düzeltmelerden çok iyi nasipleniyor !!!
Önceki mesajda yer alan fikirlere de katılıyorum. * Internet'ten gelen veya kendi çektiğiniz resim video vs 'yi taşımak ve göstermek için PDA'lar çok iyi bir çözüm. * MP3 dinlemek keyif. 300 EUR'luk bir Ipod Nano'nun işini de görüyorlar. * Internet erişimi ve e-mail'e bağımlılardansanız özellikle WM5 kullanan tipler çok işe yarıyor. PC'deki kadar detaylı işlevleri olmaması önemli değil. Dikkat etmek gereken detay illa ki EDGE uyumlu olması. Mesela Eten M600 de güzel bir cihaz ama EDGE yok. * Ebook ve Office dokümanları konusu ise konuya yabancı kişilerin sadan soldan duyup kandıklarının tam aksine felaket mertebesinde kullanışsız.
i-mate pda 2k nasıldır? yeni aldım...
pda2k güvenilir bir PDA'dır. 3 ay kadar kullandım.
Artıları: Kuvvetli hoparlör, sağlam kasa, hızlı ve overclock'a uygun işlemci. 3.5 inç ve kaliteli ekran. Düşmeyen kalem. Eksileri: Fotoğrafları küçük ve berbat. Klavye var ama kullanışsız olup yer işgal ediyor. WM2003 biraz eski kaldı. Ağır ve büyük. Cepte taşımak imkansız.
İkinci el olarak 500 YTL civarında gerçekten iyi bir seçimdir.
pct 206 jam jamın pda2k pda2i jasjar jasjam vede suan da htc 3300 kulanna bırısı olarak sana soluyorum vede herkese paranı bırıktır yolunu bul htc 3300 al yukardakı cıhazların hepsını kullanmıs almıs satmıs kırmız bosmus sorunlu bır ınsan olarak soluyorum bole bı alet henuz dunyaya gelmedı alım satım dıcem ama cok yoruldum o ısten bı yolunu bul ve al son nokta dunyada
GPS eklenmesine karşın 127gr ağırlığa inmelerine şapka çıkarmakla beraber HTC'nin artık bu kadar güzel cihazlara biraz daha bellek koyması gerekli. 128MB ROM'dan geriye kalan 38MB depolama belleği Jamin'den bile az olmuş. Bu alete Etem M600+ gibi 256MB ROM yakışırdı.
kilosu gercketen dedigin gibi iyi hizida gps kaldiriyor ya rahat sekilde yaninda bi iki uygulamayida kullanabilmen guzel fakat mikrosd karti koyduklari yer sok edici mikrosd cikarmak icin herseyini cikarmaniz lazim pilini vede sim kartni sok edici
merhaba ben son 1.5 senedir jasjar kullanıyorum hiç bir sorunum yok. ama 3300'ü bugün nette gördüm, iyi parça gibi. boyutları jasjara göre nasıl, nereden aldınız, kaça vs, teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: pda_tech
pct 206 jam jamın pda2k pda2i jasjar jasjam vede suan da htc 3300 kulanna bırısı olarak sana soluyorum vede herkese paranı bırıktır yolunu bul htc 3300 al yukardakı cıhazların hepsını kullanmıs almıs satmıs kırmız bosmus sorunlu bır ınsan olarak soluyorum bole bı alet henuz dunyaya gelmedı alım satım dıcem ama cok yoruldum o ısten bı yolunu bul ve al son nokta dunyada
merhaba, HTC'yi daha once duymamistim, siteyi inceledim 3 tane model var 3300 GPS olmasi acisindan epey avantajli, Ingiltere fiyati da KJam'den daha ucuz. 3600'de 3G var demisler, Turkiye icin ne kadar anlam ifade ediyor gerci bilmiyorum da, sen simdi 4350 ve 3600'e gore 3300 daha kullanislidir mi diyorsun? Bir de su ebook olayini hala anlayabilmis degilim, pdf okuma konusunda basarisiz mi PDA'lar...
k-jar cikti mi, bilen var mi acaba ? Getirdigi yenilikler tam olarak neler ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme