Merhabalar, 1 hafta önce acer marka laptopumu İstanbul'a servise gönderdim.Laptopum son arızasını yapmadan önce başka ufak bir problemi vardı batarya ile ilgili onun için arkada bulunan kapağı sökmüştüm.Sırf bataryayı çıkartıp takmak için çünkü klasik laptoplar gibi bataryası pinli değilki çıkartıp takasın ama ne yazıkki sadece arka kapağını açmama rağmen bataryayı göremedim bende kapattım.3-4 ay sonra kardeşim oynayıp açma kapama tuşundan kapatmış sabah uyandığımızda laptop şarj almıyordu ve şarj aleti prize takılı iken bile açılmıyordu bende servise verdim.Daha sonraları arka kapağını açtınız mı dedi (açtığım zaman 2 tane kapağı tutan vidaların 2sinide kaybettim başka küçük vida taktım bence ordan anladı) bende evet dedim sonra sorun ondan dedi:'' ı/o devresine zarar verilmiş.ücret teklifi uzun süre kabul edilmediğinden işlemsiz olarak iade edilmiştir'' cevabı ile geri verdiler ben hiç bir devreye zarar vermediğime eminim içini tamamen açmadım bile nasıl böyle bir şey olabilir anlamıyorum aynı kombi kapağını söküp takmak gibi bir şey yaptım tüketici heyetine başvurmalı mıyım hakkı mı nasıl savunabilirim daha 7 ay oldu alalı.Lütfen önerileriniz benim için önemli
Taktığınız vidalar uzun geldiyse ve vida yuvasının altına anakart denk geliyorsa power hattı zedelenmiş olabilir. Bazı başarısız anakart tasarımlarında vidaların yerleri ve uzunlukları doğru olmazsa anakart zarar görüyor. I/O normalde input output demek. Bilgisayarın giriş çıkış birimleri ise usb, kart okuyucu, görüntü çıkışı vs. Bunlara veya yollarına zarar geldiyse bir kısa devre durumu oluşmuş olabilir. Kısa devre sonucu daha büyük bir arıza oluşmuş olabileceği gibi sistem kendini korumaya almış da olabilir. Anakart üzerinde inceleme yapmak lazım. Tamiri zor ama belki kurtarılabilir.
garantili cihazlara el sürmeyin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme