Şimdi Ara

İ20 1.2 style 10.3 lt yakıt tüketimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
10.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günlük işe gidiş geliş 4 veya 5 km gidip kontak kapatıyorum akşama kadar akşam yine aynı şekilde.bahsettiğiniz kısa mesafe buysa doğrudur da ne yapmalı kısa mesafe kullanmamalı mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12lt ağırlık yapar ondan
  • hocam aracın haliyle biraz fazla yakıyor ama asla 8-9 litre altına heveslenme.. bak yuotube tarafsız test videolarına hiç bir benzinli araç şehir içinde 8-9 dan aşağı yok... çoğu 10-11 lerde.. ha çok kasar 7 yaparsın çok basar 14 yaparsın oda zevk meselesi.. sen en iyisi lpg taktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AT SEVEN

Ayni arac bende var siz nasil bu kadar yuksek yakiyorsunuz anlamiyorum benim rodajda bile en yuksek gordugum değer 8.8 di su anda normal kullanimda 6.5 civari

Ben dizel aracımla şehir içi 6 lt 'nin altına düşemedim.siz benzinli araçla nasıl 6.5 lt yakıyorsunuz bay çok bilmiş?
    Yol bilgisayarının resmini atın da belgelerle konuşun.
    Eğer sizin tüketim ortalama tüketim değilse ben bu forumu bırakırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Ayni arac bende var siz nasil bu kadar yuksek yakiyorsunuz anlamiyorum benim rodajda bile en yuksek gordugum değer 8.8 di su anda normal kullanimda 6.5 civari

Ben dizel aracımla şehir içi 6 lt 'nin altına düşemedim.siz benzinli araçla nasıl 6.5 lt yakıyorsunuz bay çok bilmiş?

eşimde i20 elite pan modeli var (manuel, benzinli)
    1 yıl oldu alalı ve ş.içi - dışı karışık 6,3 litreyi hiç geçmedi. i20 otomatik olanları dct değil eski nesil şanzıman ve çok yakıyor ama manuel olanları gerçekten çok ekonomik, elbette sakin kullanımdan bahsediyorum, agresif kullanımda her araç çok yakar.

• Araç daha yeni ise normalden fazla tüketmesi olağan bir şey ama aracı kullanma tarzı ve trafiğin nasıl olduğu da önemli. Araca alıştıkça tüketimi daha aşağı çekeceksinizdir ama çok fazla trafikte kullanıyorsanız 8.5 litrenin altına kolay kolay düşmez.

Ben de 3 gün 1.4 otomatiğini kullandım bu aracın 1500 kmdeydi, 40-45 km ortalama hızda yol bilgisayarı 7.5 litre tüketim gösterdi, hiç ekonomik bir motor değildi, 4 ileri otomatik vites ile daha da müsrif olmuş. Belki 1.2 motoruda 1.4 gibi ekonomik olmayan bir motordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: resdent

Günlük işe gidiş geliş 4 veya 5 km gidip kontak kapatıyorum akşama kadar akşam yine aynı şekilde.bahsettiğiniz kısa mesafe buysa doğrudur da ne yapmalı kısa mesafe kullanmamalı mı

6lt muhabbeti ile hazır maytap malzemesi bulduk derken alıntıdaki iletiyi gördüm

Benim 111bindeki 1,3multijet aracımın son 500km ortalaması 10 ile 9,5lt arasında gidip geliyor.
    Bi de 1,3 dizel araç yani.
    Bu şekilde kullandığınızda 10lt altını görürseniz bana da mi mesaj atın ki i20'yi alternatiflerim arasına alayım.
    Ben 3km gidip kontak kapıyorum. Öğlen aynı şekilde. Yemekten sonra 1km (tam 960metre) ve yine kontak kapa. Akşam dönüşte de 1km. Ve hepsi sokak arası, ortalama hızım 17km Viteş değiştirmeden 100mt gitmeğe imykanım yok

Acımam space stara bilem 9-10 yaktırırım hüleyn.

tamam, dayanamadım gene maytaba bağladım ama sözün özü: benim gibi ya da ona yakın kullanımda (sizin gibi) bu araba 10lt altını benzinde görmez, bir de kışın görün bakın 12 litreleri

• Benim 1.2 Jump var 85bg. Ortama 6.5 'lerde yakıt. Eğer sürekli yoğun trafikte kullanmıyorsan yakıt normalin üzerinde. Düşmezse gösterin aracınızı.
  • o araba hiç akmayan trafikte bile o kadar yakmaz
  • 4-5kmde aracin ne yakmasini planliyirsunuz? Hele bide dikkat etmiyorsaniz? Aynisini ben kışın -15-20lerde 5km uniye git gel yapıyordum toplam 10km gaza basmakla basmamak arasinda ayağım 8.5lt tuketim vardi arac 1.8 tdci.
    O mesafede ort tuketime bakilmaz . Ayni yolu domusla gitseniz kac lira verecektiniz arac kac lira yaktı

• quote:

quote:

İ20 1.2 style 10.3 lt yakıt tüketimi?

Buyur dostum 520km nin ortalaması bu 520 kilometrenin sadece 50 kmsi tasarruf amaçlı cc açık düz boş yolda kullanıldı geriye kalan bütün mesafe şehiriçi mesafe.Üslubunuza da dikkat edin ben size ''al bakalım sincap o zaman '' diyor muyum ?

Dipnot:Fotoğraf 3 mayıstan kalma o zamanlar yakıt konusunda yine böyle birşeyler dönüyordu o an atıcaktım ama üşenip atmamıştım şimdiye kısmetmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Sonidito -- 26 Mayıs 2016; 20:05:51 >

• Ortalama hızınız önemli?mesajımda da dedim.sizinki ortalama hız.30 km hızın üstünde ortalama tüketime girer.20 km ortalama hızda 7 lt mazot harcıyorum.20 km dikkatinizi çekerim.yani genelde 2. Vites oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

quote:

quote:

eşimde i20 elite pan modeli var (manuel, benzinli)
    1 yıl oldu alalı ve ş.içi - dışı karışık 6,3 litreyi hiç geçmedi. i20 otomatik olanları dct değil eski nesil şanzıman ve çok yakıyor ama manuel olanları gerçekten çok ekonomik, elbette sakin kullanımdan bahsediyorum, agresif kullanımda her araç çok yakar.

Mesajımda bahsettiğim bizdeki i20 yakıt tüketimi. Bugün çektim fotoyu. Toplam 474 km menzilde, ş.içi ve dışı karışık tüketimdir.
    bahsettiğim gibi araç manuel, otomatikleri çok yakıyor.

İ20 1.2 style 10.3 lt yakıt tüketimi?

• Hep 6 litre aldığından öyle oluyor,depoyu fulle 100 km de 6 litre yakarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanla düşer biraz
  • Hocam arabanin ne yaktigini gormek istiyorsan, haftasonu biraz benzin al, sehiricinde , en az 15-20 km normal kullandigin gibi dolan.Ne cok fazla trafige gir , ne de uzun sure cevreyoluna cik. O zaman arabanin 7 lt civarinda yaktigini goreceksin. 4 km lik yolda hangi araba olursa olsun fazla yakar.Benzinli araclar icin 10 litre normal ki ben atmosferik 1.6 aracimla 7 km mesafede sakin ve trafiksiz oldugu halde 12 yakiyorum.Fabrika verisi 10 litre mesela.
    Sizinki hem daha kisa , hem de motorda isinamiyor.Motor sogukken benzin orani daha yuksek calisir.10 litre fazla degil, az da degil.Olmasi gereken.
    Emin olun orada dizel arac olsa 8,5-9 lt arasi yakar en az.

• Kardeş daha önce 6 litre alan arkadaşsın sanırım. O konuyada yazmıştım 1000 km boyunca aracı 2000 ile 4000 arasında kullan ve yol bilgisayarına bakma diye.

Bende alalı şu an 1200 km oldu. İstanbul da yım ortlama hız 26 km ve 7.5 litre yakıt tüketimi var. Reel de Sapma çok az

Sizde lütfen 1000 km boyunca aracı düzgünce alıştırın sonra bu degerlere ve assagısına da duşeceksiniz. Biraz sabır.

• Aracım 4,4 lt ile yola devam ediyorum. Aracı çok zorlamıyorum. Dip gaz dip fren kullanmam. Fakat geçen senelerde çok soğuk bir kış zamanı 5 lt yaktığını hatırlıyorum. Yakıt zaten çok para değil diğer masraflar bitiriyor.

• Lpg güldürür:) yakıta bu kafayı takan adamın bineceği en son araba atmosferik benzinlidir.

Lpg taktirin ya da satın dizel alin

• Deponu bi doldur.
    Araci bi sevindir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.