Şimdi Ara

i30 1.6 CRDi VGT [115 PS] SELECT ile BRAVO 1.6 16V MULTIJET 105 HP DYNAMIC karşılaştırma (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
12.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i30 fazla satmadı 2. elde değer çok kaybedicek araç yeni piyasaya çıktı fiyatı hemen düşmez düştümüde tam düşer yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 18 Mart 2008; 3:13:03 >
  • TheGate,

Adam sıfırı 34bin olan arabayı 33,250'ye satıyor. Adını style Plus yazmış. Değerinden fazla düşmüş diyorsun. 33,950 mi yazması lazım? 42bin'lik araca 40bin istenmiş. 41,950 mi olacak 2. eli? Araç ne marka olursa olsun 2. ele düşünce 2-3bin YTL düşmesi çok normaldir. Yoksa herkes sıfır alır.

quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

Orjinalden alıntı: oksijens

bu arada i30 lar yavaş yavaş 2.el 'e düşmeye başladı .
    2. el durumunu değerlendirebilirmiyiz.

HYUNDAI i30 Gri-met. 2008 39.000 33.500 YTL http://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1333602
    HYUNDAI i30 Style Şampanya 2008 0 40.000 YTL http://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1330841
    HYUNDAI i30 Beyaz 2008 5.320 39.000 YTL http://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1333301
    HYUNDAI i30 1.6 Style Plus Kırmızı 2008 3.400 36.250 YTL http://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1345582
    HYUNDAI i30 Style Siyah 2008 300 31.250 YTL http://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1344860
    HYUNDAI i30 Style Kırmızı 2008 4.200 31.250 YTLhttp://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1344828
    HYUNDAI i30 1.6 Style Plus Gümüş 2008 2.700 33.250 YTLhttp://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1344832
    HYUNDAI i30 1.6 Style Plus Beyaz 2008 600 33.250 YTLhttp://otomobil.tr.msn.com/ikinciel/detail.aspx?sid=1344804

değer kaybı ortalamanın üstünde bence

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23

TheGate,

Adam sıfırı 34bin olan arabayı 33,250'ye satıyor. Adını style Plus yazmış. Değerinden fazla düşmüş diyorsun. 33,950 mi yazması lazım? 42bin'lik araca 40bin istenmiş. 41,950 mi olacak 2. eli? Araç ne marka olursa olsun 2. ele düşünce 2-3bin YTL düşmesi çok normaldir. Yoksa herkes sıfır alır.

en son ilandan bahsediyorsan beyaz 33,250YTL olan o araba Style Plus bir kere.sunroof ve deri koltuk bir tek style plus da var.dikkatlice incele fotoları.
    araba 600km de ve 2008 model.ayrıca o arabanın sıfırı liste üzerinden 40,200YTL yani değer kaybı %17.3

en sondan bir önceki gri 2008 model 2600km de olanda Style Plus.ondada sunroof ve deri koltuk var.onada 33,250YTL istenmiş.ondada değer kaybı %17.3

sondan iki önceki kırmızı 2008 model 4,200km deki Style. onada 31,250YTL istenmiş.onunda liste fiyatı 37,000YTL.onda da değer kaybı %15,5

eğer 2008 model neredeyse sıfır temizliğinde arabalarda % 16-18 gibi değer kayıpları normal ise size birşey demeyeceğim.

şimdi diyeceksinizki kampanya fiyatları bu liste fiyatlarının altında.verdiğim fiyat doğru değil filan.
    bir kere o arabaları satanlar o arabaları kampanya fiyatlarından almadılar daha yüksek fiyatlardan aldılar.bu bir....
    birde ona bakarsanız yukarıdaki fiyatların hepsi galericiler tarafından yazılmış ve pazarlıksız fiyatlar.pazarlıkla o fiyatlar düşer..bu da iki...

1 ay filan kadar önce istanbul avrupa yakasında 2008 model 1,700km deki 1.6 Style düz vites gri metalik renk arabaya galeride 31,000YTL dendi ama direk sahibinden 29,000YTL ye alındı.bunuda gözönüne alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 18 Mart 2008; 15:16:20 >

• i30 ve bravo bence ikiside hoş arabalar ve fiyatlarıda birbirine yakın.Doğal olarak herkes kullandığı aracı tavsiye edecektir.İkisinide dene bak sonuçta senin zevkin önemli.
  • Sadece bu ikisi arasında tercih yapacaksan i30 al.
    En azından frenleri tutuyor
  • 30.000 -35.000 arası performanslı çok yakmayan 0 dizel başka bir tercih ne olabilirki.
    yasım 27 bu arada ona göre düşünün

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Sadece bu ikisi arasında tercih yapacaksan i30 al.
  • quote:

30.000 -35.000 arası performanslı çok yakmayan 0 dizel başka bir tercih ne olabilirki.

quote:

Benimde 38
  • yanlış anlaşılmadım dimi bu iki seçenek arasında siz başka modele bakarmıydınız?
    yada böyle bir seçenek daha varmı

bu arada sende genç sayılırsın

quote:

quote:

30.000 -35.000 arası performanslı çok yakmayan 0 dizel başka bir tercih ne olabilirki.

quote:

Benimde 38

• quote:

yanlış anlaşılmadım dimi bu iki seçenek arasında siz başka modele bakarmıydınız?

Benim fikrimce araç alınırken 3 kriter göz önünde bulundurulmalı:
    1-İhtiyac
    2-Bu ihtiyaca uygun bir bütçe
    2-Zevk

Böyle olunca EN İYİ SEÇENEK, Türkiye'deki 50 küsur markanın 500'ün üzerindeki modelinden herhangi biri olabilir

Genel olarak i30'u sorarsan çok kaliteli ve bol donanımlı bir araç.
    Ve bunlar için istenen fiyat emsallerine göre çok makul.

Bir aracın özellikleri/donanımı/fiyatı/görünüşü çok iyi olabilir. Bunun yanında aracın ve motorunun sorunsuzluğu en büyük etkendir.

Hyundai motor teknlojisi ve sorunsuzluğu ile kendini kanıtlamış bir markadır zaten.

i30'u başka bir marka/model ile mukayese etmeyeceğim. Benim şahsi fikrim sahip olmak istediğim bir araçtır Gerçekten dolu dolu, kaliteli ve şık bir araç.

• burayı hiç okumadan önce polo dizellere ve fiesta ya bakıyordum
    hyundain in ilk harfi bile aracı elememe yetiyordu :) ama burayı inceledikçe ve testleri okudukça öryargıların nekadar haksız olduğumu gördüm
    araç alırken önemli olan verdiğin fiyata değip değmemesi bencede i30 bunu fazlasıyla hakedecek bir araç

bende aynen senin gibi düşünüyorum ama teyid edilmesi daha bir güven veriyor insana
    teşekkürler

inş önümüzdeki ay içinde i30 sahibi olucam
    şimdide hangi renk o sorun olacak gri ile şampanya arasında kararsızım :)

quote:

quote:

yanlış anlaşılmadım dimi bu iki seçenek arasında siz başka modele bakarmıydınız?

1-İhtiyac
    2-Zevk

Böyle olunca EN İYİ SEÇENEK, Türkiye'deki 50 küsur markanın 500'ün üzerindeki modelinden herhangi biri olabilir

Bir aracın özellikleri/donanımı/fiyatı/görünüşü çok iyi olabilir. Bunun yanında aracın ve motorunun sorunsuzluğu en büyük etkendir.

Hyundai motor teknlojisi ve sorunsuzluğu ile kendini kanıtlamış bir markadır zaten.

i30'u başka bir marka/model ile mukayese etmeyeceğim. Benim şahsi fikrim sahip olmak istediğim bir araçtır Gerçekten dolu dolu, kaliteli ve şık bir araç.

• quote:

burayı hiç okumadan önce polo dizellere ve fiesta ya bakıyordum
    hyundain in ilk harfi bile aracı elememe yetiyordu :) ama burayı inceledikçe ve testleri okudukça öryargıların nekadar haksız olduğumu gördüm
    araç alırken önemli olan verdiğin fiyata değip değmemesi bencede i30 bunu fazlasıyla hakedecek bir araç

bende aynen senin gibi düşünüyorum ama teyid edilmesi daha bir güven veriyor insana
    teşekkürler

Hyundai konusunda bende çok önyargılı biriydim. Şu anda Çin araçlarının nasıl bir imajı varsa öyle bir imajı vardı gözümde. 2 yıl önce mecburiyetten bir Hyundai almak zorunda kaldım. Hem sıfır olacak, hem dizel olacak, hem bol donanım olacak hem de UCUZ olacak gibi kritelerle araba arayınca seçenekler arasında geriye bir tek Hyundai Getz kalmıştı

Bütün istediklerimi 22 milyara veriyorlardı. Benzeri şeyleri başka markalarda istersem 28-30 milyarı gözden çıkarmam gerekiyordu.

Gittim inceledim ve gözümü rahatsız eden birey görmedim. Sürüş testini de yaptım. Araba dolu doluydu, dizeldi ve fiyatı çok hesaplıydı. Tipi de zaten hoşuma gidiyordu (honda Jazz'ı da aynı sebepten sempatik buluyordum)

Üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti. Hyundai'ye karşı bütün önyargım uçtu gitti. Getz topiğini takip edenler beni biliyor. Tecrübemle gördüğüm şu: Hyundai'ler son derece sorunsuz, performanslı ve sorunsuz motorlara sahip, bol donanımlı araçlar. Türkiye şartlarına uygun dayanıklı araçlar. Bu marka beni çok memnun bıraktı. Verdiğim paranın karşılığını fazlasıyla, umduğumdan fazla almıştım. "Koy mazotu, suyunu, yağını, dolaş dolaşabildiğin kadar, hiç sorun çıkarmaz" tarzı bir araç.

i30'u da gidip incelemiş biri olarak söyleyeceğim, i30'da bütün bu saydıklarımın üstüne kaliteyi de bindirmiş olarak sunuyor Hyundai gibi görünüyor bana.

Yeni bir araç gibi görünse de 2 yıl Kore'de başka bir isim altında test edilmiş bir model bu. 2 yılın ardından herşeyiyle sorunsuz olduğu kanıtlanınca sağlam biçimde Avrupa piyasına girilmiş. Yani "Yeni bir araç, acaba bir sorun çıkarır mı?" gibi endişe taşımaya gerek yok.

• quote:

quote:

teşekkürler

Hyundai konusunda bende çok önyargılı biriydim. Şu anda Çin araçlarının nasıl bir imajı varsa öyle bir imajı vardı gözümde. 2 yıl önce mecburiyetten bir Hyundai almak zorunda kaldım. Hem sıfır olacak, hem dizel olacak, hem bol donanım olacak hem de UCUZ olacak gibi kritelerle araba arayınca seçenekler arasında geriye bir tek Hyundai Getz kalmıştı

Bütün istediklerimi 22 milyara veriyorlardı. Benzeri şeyleri başka markalarda istersem 28-30 milyarı gözden çıkarmam gerekiyordu.

Gittim inceledim ve gözümü rahatsız eden birey görmedim. Sürüş testini de yaptım. Araba dolu doluydu, dizeldi ve fiyatı çok hesaplıydı. Tipi de zaten hoşuma gidiyordu (honda Jazz'ı da aynı sebepten sempatik buluyordum)

Üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti. Hyundai'ye karşı bütün önyargım uçtu gitti. Getz topiğini takip edenler beni biliyor. Tecrübemle gördüğüm şu: Hyundai'ler son derece sorunsuz, performanslı ve sorunsuz motorlara sahip, bol donanımlı araçlar. Türkiye şartlarına uygun dayanıklı araçlar. Bu marka beni çok memnun bıraktı. Verdiğim paranın karşılığını fazlasıyla, umduğumdan fazla almıştım. "Koy mazotu, suyunu, yağını, dolaş dolaşabildiğin kadar, hiç sorun çıkarmaz" tarzı bir araç.

i30'u da gidip incelemiş biri olarak söyleyeceğim, i30'da bütün bu saydıklarımın üstüne kaliteyi de bindirmiş olarak sunuyor Hyundai gibi görünüyor bana.

Yeni bir araç gibi görünse de 2 yıl Kore'de başka bir isim altında test edilmiş bir model bu. 2 yılın ardından herşeyiyle sorunsuz olduğu kanıtlanınca sağlam biçimde Avrupa piyasına girilmiş. Yani "Yeni bir araç, acaba bir sorun çıkarır mı?" gibi endişe taşımaya gerek yok.

İ30 için söylediklerinize aynen katılıyorum. Hyundai İ30 için anlaşılan baya bi emek harcamış. Çünkü bu araç hyundainin artık değişen üretim anlayışının başlangıcı. Hal böyle olunca ister istemez kaliteyi ve donanımı artırarak araçları piyasaya sürdü. Hyundai bence ileride İ30'dan önce ve İ30'dan sonra diye anımsanacak. Tahmin ediyorum ki İ30 sahipleride araçlarına uzun yıllar sorunsuzca bineceklerdir. Bende bugün aracımı değiştirsem kesinlikle İ30 alacağımı belirtmek isterim. Hyundainin Türkiyedeki imajının düşük olduğunu bende kabul ediyorum. Fakat bu benim için kesinlikle bir kriter değil, ben istediğim araca bineyimde. İmaj için araç alacaksam zaten alacağım araç bellidir ne bileyim BMV olur Mercedes olur Audi olur. Fakat gidipte imaj için focus almam ne bileyim Astra almam, örnekleri çoğaltmak mümkün. Söz konusu araçlarıda alırsam beğendiğim ve içime sindiği için alırım. Eğer i30'u inceleyipte işte aradığım araç bu diyen bir arkadaşım adı hyundai olduğu için düşünüyorsa bence yersiz bir düşünce.

Saygılarımla...

• Düşüncelerinize aynen katılıyorum, benimde eskiden Hyundai markasına olumsuz bir bakışım vardı. Ama şuan bir İ30 CRDİ sahibi olarak olumsuz bakışımın yanlış olduğunu görüdüm. Sizinde dediğiniz gibi önemli olan alacağınız aracın ihityaçlarınınızı karşılamsıdır. Ödediğiniz parayı hak edip etmediğidir. İ30 Fiyat+Performan+Donanım+Fiyat olarak çok başarılı bir araç ve ödenen parayı bence hakediyor. Aracımı yaklaşık 3,5 aydır kullanıyorum ve 2 defada uzun yol yaptım, çok keyifli bir araç
    Bende şampanya gri ile gri arasında kalmıştım ama gri bulamadığım için şampanya aldım. İkiside güzel renktir.
    quote:

teşekkürler

quote:

quote:

1-İhtiyac
    2-Zevk

• burda fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim beni bir i 30 sahibi yaptınız tek kusuru benim
    ilk dizel aracım olduğu için biraz alışmakta zorluk çekiyorum ama konuşa konuşa anlaşacagız değilmi?[simage][/simage]
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkk1971

burda fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim beni bir i 30 sahibi yaptınız tek kusuru benim
    ilk dizel aracım olduğu için biraz alışmakta zorluk çekiyorum ama konuşa konuşa anlaşacagız değilmi?[simage][/simage]

tabiki dostum çok sevindim senin adına

aracın hem güzel hemde parasını hakediyor

• Bravo'nun 300 tork-120 beygir modeli de var...
    http://www.fiat.com.tr/bravo_tekniktablo.aspx

"sıradışı olanlara bravo"
  • quote:

burda fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim beni bir i 30 sahibi yaptınız tek kusuru benim

Arkadaşım hayırlı olsun bende bu yıl sonu almayı düşünüyorum kırmızı bir İ30. Umarım kazasız belasız binersin. Hayırlı olsun tekrar. Benzinli mi dizel mi? select-style-style plus hangi paketi aldınız? Renk nedir vede kaç paraya aldınız bunlarıda yanıtlarsanız çok daha sevinirim.

Saygılar...
  • Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, Allah kazaszı belasız günlerde kullanmak nasip etsin
    quote:

• O kadar para bu arabalara verilmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceta

O kadar para bu arabalara verilmez

Pardon arkadaşım sen milletin parasının kahyası mısın? Sen verme ben veririm bi başkası verir sana ne oluyor onu anlamadım ben şimdi. Peki hangi arabalara verilir İ30'un parası, bravoya mı yoksa 308'e mi hangisine? Yoksa başka bir model mi var daha uygun fiyata söylede herkes bilsin böyle soyut o paralar bu arabalara verilmez gibi yorum yapmakta nereden çıktı. Bi söz söylüyorsan içini doldur bari havada kalmasın,
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.