Ama 4k ya alıp ya da supersampling açtığınız zaman bu seferde ekran kartı %100'den aşağı düşmeyip o darboğaz yapıyor. Az fps veriyor. İşlemcinin işi tam olarak çözünürlüğe bağlı değişmiyor sanırım. Kullanım yüzdeleri hep benzer oldu. 2K'da low da yapsam ayarları fps aynı ekran kartındaki yük iyice azalıp kullanımı düştü bu sefer. Çözünürlüğü artırarak ekran kartına iyice yük bindiriyorsunuz. 2k'da 13400f darboğaz yapmaz diyenlere gelsin diyeyim artık. Yani çoğu kişi öyle zannediyor. Tekli çekirdeklere bakarsanız %85-90 kullanım var zaten bu oyunlarda. Nasıl ekran kartı %90 üstü kullanılacak ki, mecburen 70 altına düşüyor kullanım. 7800x3d'nin altı bir işlemci olduğu müddetçe bence sorun aynı kalacak gibi duruyor. Hikayeli oyunlarda zaten şu an tam anlamıyla sıkıntı yok. Bu 13.nesil belki optimizasyonu da bozuk olabilir bilmiyorum. Sadece online ve unit sayısı fazla olan, işlemciye abanan oyunlarda ciddi sıkıntı var. Hiçbir şekilde taşımıyor kartı. 7600 alsam da bence aynı senaryo olacak gibi geliyor. |
i5-13400F & RTX 4070 Super sistemde darboğaz sorunu (9. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İntel bu işlemciyi 5 ghz yapsa amd gibi belki sonuç daha farklı olurdu. Ama kaçınılmaz gibi duruyor bu darboğaz 2k'da da olsa. 4k'ya alıp ekran kartına abanırsan olmuyor sadece.
-
Hayır hiç kullanmadım. Hep intel nvidiaydı sistemler. Amd eskiden sorunlu diye hiç almıyordum. Ama şu an düzgün gibi duruyor. İntel ve nvidia bozmuş durumda.
Hocam asusun am5'teki kartları kötü demiştiniz ama 7800x3d için bu kart sizce nasıl olur, değişim talebi olursa aynı yerden almayı planlıyorum çünkü. 7800x3d için sanırım biostan pbo-precision boost drive açmak gerekiyormuş yoksa 4.4ghz'de çalışıyormuş diyorlar. Bu ikiliyi bırakıyorum bir bakarsanız. Almışken b serisi değil de üstünü alayım diye asusunkini buldum
gencergaming.com
AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemcihttps://www.gencergaming.com/amd-ryzen-7-7800x3d-sekiz-cekirdek-4.2-ghz-islemci#tab-listgencergaming.com
ASUS PRIME X670-P-CSM AMD X670 AM5 DDR5 6400 AURA RGB ATX Anakarthttps://www.gencergaming.com/asus-prime-x670-p-csm-amd-x670-am5-ddr5-6400-dp-hdmi-3x-m2-usb3.2-aura-rgb-2.5gbit-lan-atx-asus-5x-protection-iii-ucretsiz-uzaktan-yonetim-yazilimi-3668Burada csm ibaresi yer alıyor ama bu sanırım biostaki csm ile alakası yokmuş, bilginiz var mı ? asusla alakalı bir şeymiş. 6400 mhz ram desteklemesi biraz düşündürdü. ama bu fiyata x670 anakart var.
Hocam ek olarak benim everest 750w bronze psu'da sanırım 12 pin işlemci güc kablosu yok. 6+2 seklinde 8 pin var. X serisi anakart 12 pin, b serisi 8 pin cpu güç kablosu sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 4:22:21 >
-
Uyudurdum. Cevap veremedim. Sizin durumda dlaa açmak daha mantıklı. Dlss ekran kartı yeterli gelmeyenler icin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 7600x işimi görür mü sizce, 7800x3d biraz zorlayabilir çünkü. anakart-ram önerebilir misiniz ? Amd hakkında sıfır bilgim var diyebilirim. 7600x ile 7600'ün farkı ne tam olarak overclock mu ? Anakart b serisi mi alınmalı böyle alınırsa eğer. Aslında psu kasa falan da değişmem daha sağlıklı ama şu anlık bütçe zorlayacak. İdaretenböyle bir şey alayım diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 6:15:44 > -
Aslında bu yüzden amd ye gecin diyorum. Yoksa Intel ddr5 gectiniz. Artış yeterince memnun etmedi sizi diyelim. Bu sefer komple ddr5 sistemi satıp amd geçmek daha fazla masraf olacak. Halbuki 7600 alsaniz yetmezse 7800x3d alabilirsiniz. En iyi oyun işlemcisi bu. Diyelimki oda yetmedi. Amdnin soket desteği devam ediyor. Yeni çıkacak işlemcilere bakabilirsiniz. Tabi inşallah 7600 yeterli olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7600 ile 7600x'in farkı o.c midir sadece ? Anakartta ucuza kacılıp A serisi alınsa problem olur mu ?
Şu arkadaş gibi mesela ? Bunu da 90lara droplatıyor ama unit sayısı biraz az. Muhtemelen bu da 70 75'lere droplatır gibi kartı emin olamadım. 1440p'ye çıkılsa işlemci yükü azalır mı emin olamıyorum. Kendim denedim hiçbir şey değişmedi zira.
Kanopi07youtube
Please Like, Subscribe and check out my other Videos!! AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz ID Cooling Frostflow 240X Liquid Cooler, Thermalright Secure Frame 32GB Corsair Vengeance DDR5-4800 MSi Pro A620M-E AM5 Motherboard MSi Geforce RTX 4070 Ventus 3X 12GB GDDR6 1TB Kingston NV1 1TB M.2 NVME, 960GB Neo Forsa SSD Thermaltake Smart 650 Watt PSU 80+ Bronze Apevia Prism Micro Tower Casehttps://www.youtube.com/watch?t=1393&v=OIwl2iq507g&feature=youtu.beŞimdi 7800x3d ya da msi b650 tomahawk alırsam 16 pin işlemci power girişi var, sizin anakart sanırım bu. Benim psu 8 pin bağlantı destekliyor. Problem oluyor mu sizde bu ? Alırım bu sefer de elimde patlar çünkü. Amd ile alakalı 0 bilgiye sahibim o açıdan çok yanaşmamıştım ama başka çare yok gibi duruyor.
Örnek vermek açısından şu arkadaş da droplanıyor mesela işlemci yüzünden.
NextGenCeoyoutube
Oyun kaydı Radeon Adrenalin H265 Codec ile 1440P 60FPS olarak alındı. 40 mbit ile SSD'ye kayıt edildi. Daha sonra Adobe ile edit yapılmıştır. Sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir. Amd Ryzen 5 7600X ASRock X670E PG Lightning 1TB Adata Legend 960 Max 7300mbs/6400mbs Kingston 6000Mhz 32GB DDR5 Sapphire AMD Radeon™ RX 7900 XT BitFenix Whisper 850w Gold Keyboard: SteelSeries Apex 9 Mini Mouse: VGN Dragon Fly F1 Pro White Mouse Pad: Wraith Aim Speed PC Case & Cooling: ASUS TUF Gaming GT502 Non-Profit Channel. Fair Use. My Copyright Disclaimer: Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. No copyright infringement intended.https://www.youtube.com/watch?v=tQwJx0QTgTc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 6:28:13 >
-
Hocam anakartınızda 16pin cpu güç bağlantısına 8 pin takıldığında bir sıkıntı yaşanır mı sizce 7800x3d için ?
-
Bir saniye hızınıza yetisemiyorum. Siz islemcinizi ne zaman teslim aldınız. Tam tarih nedir. Önemli olan satin alim değil kargo teslim tarihidir.
İşlemciyi aldığınız yerden almak zorunda değilsiniz. Sadece orası uygunsa alin. İade sizin hakkınız. Zaten boyle performans vereceğini bilseniz hic alamazdınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır yasatmaz. Benim psu destekliyor ama ben takmadim. Tek 8 pin kullanıyorum. İşlemcide 6+2 görmedim ben. Ya tek 8 pin. Ya da genelde olan 4+4 pin olur kablolar.
Sorun ayni kalmayacak daha fazla fps alacaksınız. İlla yüzde 100 kullanması gerekmiyor ekran kartını. Biz daha iyi fps istiyoruz. Ekran kartı kullanımı yüzde yüz olması değil. 130 fps versin isterse ekran kartı yüzde 80 kullansın. Yeterli olur. Ama ekran kartını yüzde yüz kullanıp az fps verse iyi olmaz. Bu seferde ekran kartı limitli oyun olur.
Hocam işlemci de alım tarihinden 2 3 gün sonra geldi diye hatırlıyorum. Bakalım bir istişare edelim de en kötü yeni nesil amd'leri beklerim 6 aya çıkar onlar herhalde. Şu an hikayeli oyunlar oynanıyor sıkıntısız zaten. Şu online rekabetçi oyunlarda sıkıntı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 6:43:14 > -
Bu kullanılıp 14 gün içinde iade edilen işlemcileri almaları bile mucize bence. Vatan bilgisayardan sıvı soğutma aldım geçen, adam kutusunu açtığın an iade edemezsin dedi, bu denli katı politikaları var, bunda haklılar mı bilmiyorum. Şimdi bu coolermaster sıvı soğutma kullandım 5 gün iyi performans vermedi, iade almıyoruz diyor adamlar ama iade hakkın olması gerekiyor kanuna göre. Bu işlemciyi gönderdiğimde tekrar satabiliyorlarsa bu da problem. Bu iade ve değişim olaylarına benim mantığım yatmıyor açıkçası. Vatanın yaptığı da iyi bir şey değil tabi. Kutuyu açtığın an iade iptal ne demek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 6:45:37 > -
Yeni nesiller çıktı. Çok bir performans farkı getirmedi. 9800x3d ne zaman çıkcacak belli değil. Şuanda en makul seçenek 7600 ve 7700 7800x3d(13 bin falan olursa). 7600x 7600'ün limiti kaldırılmış hali. Kısaca 7600 65w sınırllı işlemci. Bu sınır kolayca kaldırılabiliyor.
-
Yani bana ne tavsiye edersiniz son olarak anakart-ram-işlemci olarak toplamak gerekirse. Yarın ona göre konuşayım siteyle de. Uygunsa ordan değilse başka yerden temin ederim. 7600x, 7700 alabilirim 7800x3d çok zorlayabilir onu düşünücem ya da en kötü en iyisini alıyım diye bekleyebilirim ama çok performans farkı olmaz diyorsunuz o da bir seçenek. Ram olarak 4000 TL'ye sinerjideki var 6000 mhz cl30 aklıma gelen. Anakartı tam bilmiyorum 12pinlik anakart alacağız 8 pin takabilicem sadece. Kaç w verebilir ya da 7800x3d'yi besleyebilir mi emin değilim.
-
Her şey için çok teşekkürler, çok emek verdiniz bu arada. Ama bu oyunları ne olursa olsun 7800x3d'nin altı kurtarmayacak gibi duruyor, ama bu sorunlu i5 ve 13,14. nesil kadar da sıkıntı yaratmaz gibi duruyor 7600x de. 7600 ile fiyat farkı 1000 TL civarı olması lazım hangisi mantıklı bilmiyorum, onu almak zorunda kalabilirim. 7800x3d 16k-18k'ya değmez dediğiniz gibi. Gereksiz pahalı ve piyasada sahteleri dolaşıyormuş.
-
4.4 ghz çalışmıstır ama genel olarak böyle bir sorun duymadım.7800X3D'de pbo açmak çok az bir performans artısı getiriyor diye biliyorum. 7600X'te hiç katkısı yok. Tabi benim işlemci biraz sıcak çalıştığı için verdiğim +200 boost cok işe yaramıyor
yüzde 81'de 70 fps veriyor ekran kartı. yüzde 99da 85 fps verecek demektir. ryzen 7600 bu fps leri verebilir. Oyunu optimize edip daha fazla fps'de alabilirsiniz belki. tam bakmadım ama kesin vardır ayar veya mod falan.
bu arkadas 4070 ve sizin gibi 13400f ddr4 ram kullanıyor. fps değerleri ve ekran kartı kullanımı falan sizinkinbe uyuyor mu bakabilir misiniz
Pathorax Channelyoutube
===MY PC=== MB-Asus prime B760-A WIFI D4 CPU-Intel Core i5 13400F RAM-Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL 16 GPU-Gainward GeForce RTX 4070 Ghost 12GB PSU-Seasonic G12 GC 550 Gold SSD-Samsung 970 EVO PLUS 1TB Cooler-Endorfy Fera 5 Monitor-27" ASUS TUF 2K Gaming VG27AQ1A 170Hz G-Sync #helldivers2 #rtx4070 #gameplaywalkthrough #gaminghttps://www.youtube.com/watch?v=dhFK39P7oVY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 21 Eylül 2024; 7:5:25 >
-
Evet benzer diyebilirim ama 3 zorlukta oynuyor 9'a aldığınızda zorluğu her yer slot kaynadığı için işlemci %70-75'lere dayanıyor. 2 3 zorlukta oynarken benım kart super de olduğu için 90 yerine 80 kullanıyor tek fark bu.
-
rica ederim. bayadır konusuyoruz. yeterki sizi memnun eden bir sistem alında. sizin sorun benim sorunum gibi oldu :). 7600 6450tl, 7600x 7750 tl, 7700 8472 tl. 7600x'in bir mantığı yok. Ya 7600 ya da 7700 alırdım. sizin durumunuzda 7700'e daha yakınım. 8 çekirdekte işlemci kullanımı daha az olur. Bunuda yine ayarla 7700x yapabiliyorsunuz. baya basit işlem. pbo açıp 3 tane değer değiştiriyorsunuz bu kadar.
-
Cok tesekkür ederim bakalım . Sistem bu haliyle de kötü değil hikaye oyunlarında da, şu online oyunlarda baldurs gate 3 gibi cpu abanan oyunlarda sıkıntı yapıyor. baldurs gate direk optimizasyon olarak da sıkıntı sanırım onu 4070 superle oynayamayacağım gibi duruyor :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X