Anladım tesekkür ederim. Şu program belimi bağlıyor yoksa çok da umrumda değil de. Dediğiniz işlemi m.2 çıkarıp deneyeceğim. Umarım düzelir. Ama bir windows bu kadar düşük gpu kullanımına ve fps düşüşüne sebep olur mu bilemiyorum, mantıksız da geliyor aslında. Ama her şeyin denenmesi lazım. Bana kalırsa bu işlemci bu kart için tırt ama yine de beslemesi lazım, bir saçmalık da var zaten benim sistemde şu an. |
i5-13400F & RTX 4070 Super sistemde darboğaz sorunu (7. sayfa)
-
-
Yazılımın ne kadar önemli olduğunu unutuyorsunuz. Sorunlu bir windowsta çok yuksek fps kaybı olabilir. Sadece bizim yaptığımız ayarlarla yüzde 15 20 fark olabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Umarım kullanım 60 70lerden 95 99lara fırlar, ben de öyle umuyorum. En kötü am5'e geçerim artık bilmiyorum. Şu ssd'nin başına iş gelmesin de 2 ay, derdim o aslında.
-
AM5 kanadında da ram sıkıntıları varmış, 6000 mhz mi almak lazım, 7000 mhz üstünü am5 sistem kullanamıyor diye okudum. En verimli ram anakart ikilisi nasıl olcaktır ? EXPO desteği vesaire de gerek tabi. En ucuz şu anda sinerji satıyor 4k'ya 2x16gb 6000 mhz cl30. Ama anakart 7000 mhz destekliyorsa 7000 alınmalı mı, amd sistemlerde sıkıntı yaratıyor deniyordu. 1/2 kullanamıyor da 1/1 mi kullanıyor öyle bir sorun. 7000 mhz olarak taktığınız şey aslında 4000 mhz gibi düşük performans veriyor gibi bir sıkıntı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 19 Eylül 2024; 22:15:54 > -
Bu intelde de var. daha az olduğu için farkedilmiyor ve genelde ramler xmp destekli olduğu için sorun amd'de oluyor. Expo destekli ve anakart ile uyumlu olanı alırsanız bunun yaşanma olasılığınız çok düşük. Sizin dediğiniz gibi kullanıcılar gördüm. Onlara anakartları ile uyumlu ram aldırınca sorunları çözüldü.
Sinerjinin sattığı ram uyumlu değilse sorun yapabilir. Yapmayadabilir. sadece uyumlu ram almazsanız bu olasılık artıyor.
Duyumlarınız olmuş biraz. Onları kesinleştireyim. ryzen 7000 serisinde 6400mhz'den sonra uclk/mmemclk oranı 1/2 oluyor. Gecikme artıyor bunu tolare edebilmek için yüksek hızlara cıkmak lazım. Bunun benzeri am4'te de intel 11400'de de vardı.
7200mhz'de falan 6000 mhz'e göre daha az performans alınıyor. Şuanda am5 için en optimum ram 6000 cl30 hynix a die ram. Bu ram kolay overclock oluyor. en İYİ ram OC oranı 6200 cl28. Ben o şekilde OC yaptım kullanıyorum. DDR4'e göre hem daha rahat overclock yaptım hem de ddr5'te sevdiğim şöyle bir özellik oldu. DDR4'te en iyi ram samsun b die'dı. Bunlar hem pahalı hem bulunamıyordu. İnceleyiciler bunlardan kullanıyordu. Biz fakirler genelde iyi oc olmayan hynix afr falan kullanıyorduk. DDR5'te Hem iyi oc olan chip'i kullanabiliyorum hemde oc yaparak onlardan daha verimli hale getirebiliyorum sistemi.
-
Hocam formatlı denedim. Sistem daha stabil kararlı oldu tabi, kullanım yüzdeleri de arttı ama istediğim gibi olmadı tam. Yazılımın da etkisi varmış öğrenmiş olduk. Daha az droplandı gpu kullanımı formatlı olanda, daha iyiydi. Eninde sonunda format gerekecek. Ama sizin sistem gibi olmadı yine kullanım 97-99'da sabit değildi. Helldivers'te falan mesela işlemci %75 kullanırken kart max %75-80 kullanabildi. Bu kombinasyonda da bir sıkıntı var demek ki.
-
Kaç fps artışı oldu gta da kaç fps aldınız. Cyberpunk benchmark sonucu neydi. Once kac aliyordunuz simdi kac aliyorsunuz. Somut veriler lazim. Cyberpunk 720p orta ayarlar dlss ultra performansta test yapıp sonucunu atarsanız. Ona gore karar verebiliriz. 7600 alsaniz ne kadar fps artışı olacak. Farazi konusuyorsunuz. O yüzden siz amd ye gecseniz ne kadar fps artışı olacak ben tahmin edemiyorum. İnterneti testlerden yüzde 12 fark olacağını anlıyorum. Ddr5 li 13400f e göre.
Neye karar verdiniz iade edecek misiniz işlemciyi.
İşlemci ağırlıklı ve sorunlu oyunlar oynuyorsunuz yüzde 99 kullanım beklemeyin. Ben rtx 3070 kullandığım icin yüzde 99 larda geziyor. Ama mesela gta da msaa kapatınca yüzde 80 civarlarında geziyor. Fps olarak genelde 120 130 civarı. 110-160 falan gördüğümde oluyor.
misal bahsettiğim ayarlarda tam optimize edilmiş ve gereksiz hersey kapatılmış halde aldığım fps cyberpunktan
Oyun içi yer paylaşımı kapalı halde az önce yaptığım test sonucu 262 fps verdi. (shadow play kullanmak için açmak gerekli.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 20 Eylül 2024; 7:23:4 >
-
Cyberpunk testinin videosu. Nvidia shadow play kullandığım için yaklaşık yüzde 5 civarı performans kaybı oluyor.
bugra yelyoutubeCyberpunk 2077 Ryzen 7600x RTX 3070 720p orta dlss ultra performans ayarlarında performans testi. RyZEN 7600X CO -20 Ram 6200 cl28 elle ince ayarlı fclk 2067 RTX 3070 +134 MHZ OC Bu test ekran kartı limitlenmeden işlemcinin performansını görmek için bu ayarlarda yapılmıştır.https://www.youtube.com/watch?v=PUuL12dEzK8&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 20 Eylül 2024; 7:9:57 > -
Ben de bir bakayım teşekkürler. Bu işlemciyi iade etsem ne almam lazım yerine peki, tavsiye var mı ?
-
Sizin icin tavsiyem 7800x3d. Normalde ryzen 7600 gayet iyi ama siz işlemciye yüklenen oyunlar oynuyorsunuz o yüzden bütçe oluşursa 7800x3d alın. Bütçe yoksa 7600 alabilirsiniz.
Anakart ram tavsiyesi de yapar mısınız onun yanında. İade edebilirsem işlemciyi. 7800x3d de 15k ile 18k arası fıyatlandırması var su anda.
-
Anakart ram tavsiyesi de yapar mısınız onun yanında. İade edebilirsem işlemciyi. 7800x3d de 15k ile 18k arası fıyatlandırması var su anda.
Hocam sizin anakart, ram, ekran kartı üçlüsü neydi tam olarak ? Anakart, raminizi tavsiye ediyor musunuz ?
-
Fiyatı artmış baya 13 bindi normalde. Bu fiyat çok fazla. Ben anakart olarak msi b650 tomahawk wifi ram olarak G.Skill Flare X5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 F5-6000J3038F16GX2-FX5 DDR5 Ram. İkisini de önermiyorum. Msı yazılı olarak asus kadar iyi değil. Asus ve asrock daha mantıklı. RAM sogutucusu belleklerden ayrıldı. Bir ara vatan'a götüreceğim bununla ilgili. ryzen 7600 veya 7700 almak mantıklı olabilir.
-
Garanti yönetmeliği açık. Yasal olarak iade kabul etmeme gibi birşey olamaz. Ama firmaların kafalarına göre takılma ihtimalleri var tabi. Ama hakem heyetine götürüp paranızı geri alabilirsiniz.
-
Bugün yada yarın tam 14. gün. Dün konuştuğumda yarın yardımcı olur destek hattı dediler. Daha sonra da hak arayamam haliyle herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 5:32:22 > -
İşlemci 70-75 kullanımlara cıktığında sıkıntı yaratıyor karta gözlemlediğim kadarıyla. 5800 TL'ye bu kadar performans demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 21 Eylül 2024; 5:32:53 > -
Emeğin ve ilgilendiğin için teşekkür ederim kardeşim, sağolasın. Önümüzdeki süreçte karar vericem am5 olayına. Ya da bir süre böyle kullanıp da geçebilirim bilmiyorum. Şu iade meselesini neticelendireyim önce.
-
Rica ederim. İnşallah güzel bir sisteme sahip olursun. Gelişmelerden haberdar edersin.
-
Yani hocam öyle gıcık bir şey ki, şu an oyunda supersamplign açtım %99 kullanıyor, ama nativede 2k'da %60 kullandığı için ikisinde aynı fps'yi alıyorum :D Ben darboğaz deyince de forumdaki diğer arkadaşlar tepki gösteriyor, ne o zaman bu adını koyun. Sorun yok demekle yetiniyorlar sadece. Bariz bir sorun var yani. Bu ekran kartı driverleri 4070 supere uyumsuz olabilir mi acaba son sürüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X