Hazır sistem almak istiyorum ama kafam çok karıştı. Yazılımcı bir abim ileriye yönelik olduğu için DDR5 sistem almamı önerdi ama fiyat biraz daha tuzlu oluyor. Parçalardan çok anlamıyorum üç sistem arasında kaldım. 1. sistem: (fiyatı 34.000) Intel Core i5-13600K - ASUS TUF Gaming Z690-Plus 6000MHz(OC) DDR5 Intel LGA 1700 ATX anakart - ASUS TUF RTX 3070 8 GB - Kingston Fury Beast 16 GB 5600MHz CL36 DDR5 RAM - WD Green SN350 1TB gen3 X4 3200 MB okuma / 2500 MB yazma M.2 SSD - ASUS TUF Gaming GT502 V2 panaromik temperli cam USB 3.2 mid Tower kasa - ASUS ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold 135mm Full modüler güç kaynağı - MSI MAG 240R V2 sıvı soğutma. 2. sistem: (fiyatı 35.000) AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 çekirdek 38MB önbellek soket AM5 işlemci - ASUS TUF RTX 3070 8 GB - ASUS ROG STRIX lc II 240 ARGB 240mm beyaz işlemci sıvı soğutucu - ASUS Prime X670-P soket AM5 6400MHz(OC) DDR5 DP HDMI Aura RGB ATX anakart - Kingston 16 GB Fury Beast Black 5200 MHz CL40 DDR5 Single kit RAM - Kingston NV2 500GB NVMe okuma 3500 MB-yazma 2100 MB M.2 SSD - ASUS TUF Gaming GT301 RGB temperli cam USB 3.2 mid Tower kasa - ASUS ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold 135mm Full modüler güç kaynağı. |
i5 13600K DDR5 vs R5 7600X DDR5
-
-
İleriye yönelik olması önceliğinizse Z690 chipset almamanızı öneririm 13600K + z790 ikilisini kullanan biri olarak. AM5 ileriye dönük daha çok avantaj sağlar size.
Bunun dışında kullanım amacı vs. gibi bir bilgi vermediğiniz için ekstra yorum yapmak zor.
-
Peki anakart için prime x670p iyi mi yoksa asus tuf b650m plus daha mı iyi olur ?
-
Bu fiata 500 GB WD SN 770 Pcı ex 4.0 SSD ve 2 x 8 GB ram dahil.
Anakrtı hiç ellemeyin .Gayet mükemmeldir
İntelin önü upgrade için kapalıdır Ryzen makina ,tam upgredelik bi sitem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 3 Mayıs 2023; 19:45:59 > -
Teşekkürler metin abi yapıştırdım
-
Temeli çok sağlam makina ,Dediğim gibi anakrt ilerde çok dah güçlü işlemcilere bile yan gözle bakacak,bi anakart.İşlemci zaten ,tam tadımlık.
Zaten ilk upgrade ,e.kartından başlayacaktır .Öle güçlü bi işlemci yani.
Hadi,hayırlısı olsun.
-
Evet abi ekran kartını yurt dışından getirteceğim. Bu arada işlemciyi de r7 7700x e yükselttim biraz araştırma yaptıktan sonra daha mantıklı geldi.
Teşekkür ederim
-
7700x almasaydın .Düz 7700, aynı performansı verir oyunda. Sıvı soğutma masrafında olmaz.Isınmayan bi işlemci. Stok soğutucusu ile kullalnılabiliyor.
-
Metin hocam Bende sizin gibi düşünerek AMD 7600 işlemci aldım, anakart MSI pro x670 ,ram Expo gskill 16*2 6000 MHz ,ekran kartı rx 6700 , sistemi kuralı iki gün oldu ,AMD tek üzüntüm halen sistem açılışı 27-35 sn arası olması ki memory context açık,MSI yeni anakartlarda fastboot yok kendinden açık diye okudum ,SSD Kingston renegade 7300 okuması var ,Intel i7 2600 k sistemim 12 yıllık sata SSD ile 30 sn aciliyordu ,bu AMD boot sorunu 6 aydır düzeltmemesi ,Intel bir sistem i5 12400f sistem 10 sn de açılıyordu ,gelecek yatirim olsun vesaire düşünürken bilemedim hata mı ettik.bios güncel değil onuda guncelleyip daha yavaşladı diyenler olmuş sizinde fikirlerinizi merak ediyorum ,tavsiyelerinizi okuyarak karar vermiş ve mantıklı gelmişti,sizinde tavsiye ettiğiniz AMD 7000 işlemcili sistem kullanım tecrübesi yaşadınız mı ,ve yapılması gereken gözden kacirdigim bir ayar yazılım varmıdır , teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi ben bide sıvı soğutucuyu 120liğe düşürdüm ama ısınma sıkıntısı olduğunu bilmiyordum. Neyse yapacak bir şey yok artık aldık bir kere :/
-
Büyük ihtimal ile epey sıcak çalışacak gibi. En azından tüm yurt dışı testleri öle görünüyor. Neyse,bi gelsin bakalım,artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 4 Mayıs 2023; 16:12:28 > -
Bu geç açılma olayı maalesef MSI ve ASUS anakrtlarda var gibi .Gigabyte de yok. Bios ile ilgili, yani yazılımsal.
Her ne kadar pek hoş olmayan bi durum gibi görünse de , takdir edeceğiniz gibi ,işlemcinin muazzam oyun gücü ile, uzaktan yakından hiç bi alakası yok.Maalesef yeni çıkan her teknolojide, istenmeyen bazı problemler ,illa ki,oluyor.
Fakat, her iki anakart üreticisi de, bu durumu ,ilerki bioslar ile kesin çözerler,sanıyorum.
-
Evet bende bios ile düzelmesini umut ediyorum ama MSI kendi sitesinde 4 farklı bios yüklemiş en son çıkan bir önceki özellikleri de acaba bünyesinde barındırıyormu araştırmak lazım misal bu işlemciler çıkalı epey bı sure oldu benim.bu geç açılma sorununa çözümü kolay Asus ise şu bios MSI ise şu bios update ile çözülüyor cevabı beklerdim,Intel nasıl basardiysa AMD de bunu anakart firmalarına baskilamasi lazımdı bence,oyun performansına gelirsek hogwarts ultra ayarlar AMD 7600 ile rx 6700 ikiside düz modeli 1080 p monitorde fsr kapalı 90 fsp ,fsr kalite açık 110 fsp gibi değerler alıyorum ki normalde monitör 60 hrz olduğundan fazlası ile yetiyor,rekabetçi online oynamadigimdan monitör şimdilik değiştirmiyorum, 60 Hz ile 120-140 Hz arası gözler zaten yaşlanıyoruz artık çok fark ettirmez diye düşünüyorum .
Zaten her yeni çıkan bios, bi önceki tüm biosların tüm özellklerine sahip olduğu gibi,daha da ek özellkler ihtiva eder.Ancak bazen bu ek özellkler ,stabiliteyi bozabiliyorda. Çok nadirde olsa ,tabi ki.
7600, elinizdeki RX 6700 için çok fazla bile. İlerde daha güçlü bi e.kartı taktınız mı herhalde ondan sonra da, bi şey değiştirmeziniz. .Monitörü 144 HZ de yapmanızı öneririm bu arada. Zaten monitör olayı da, eskisi gibi fahiş fiatlarda, pek değil.
-
Cevap için teşekkürler,monitör full HD 120-144 Hz arası 27 inç monitör sizce uygun olurmu ,yoksa 2 k alıp FPS durumuna göre full HD ye çekmek mi ,benim mevcut 23 inç monitör bari boyutu 27 ye cikariyim rekabetçi oynamıyorum ,senaryolu oyunlarda boyut bı tık büyütmek yeterli olucaktir 32 çok yorar yakın mesafede sinir 27 deniyor, tavsiye edebileceğiniz monitör varsa fikirlere acigim
27 inçte 1080P pek şık olmuyor. Pixel aralıkları arttığı için görüntünün tadı kaçabiliyor. 27 inçte ,bütçenizi zorlayabilirseniz 2K'ya yönelin.
-
Core İ5-13600K/KF (6+8/20)
Ryzen 5 7600/X (6/12)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X