Şimdi Ara

i5 2500k-fx 6100 Sorunsalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler.. Sistem toplamayı düşünüyorum 2-3 ay içinde de.. İkilemde kaldım.

FX 6100 veya yeni çıkacak FX 6200 + Gigabyte 990FXA UD5 anakart ile i5 2500k+msi p67 gd53 arasında kaldım. Diğer parçalarda karar kıldım da.. (İleride bi HD 6950 daha alıp CF yapmayı düşünüuyorum)

ASUS HD 6950 1GB DCII + Gskill Ripjaws 8 gb 1600 mhz ddr3 + Xilence 800watt psu + Noctua NH D14 soğutucu + (1,5 TB Seagate Barricuda 7200 RPM HDD ve Kasa var elimde zaten + LG 24' 1080P Monitör)

Ne için kullanacağım bu sistemi? Tabiki ekran kartına bakarsak oyun için + prodüksiyon işlerim için. Aynı anda 4 kanal kayıt alırken, miks-mastering yaparken sıkıntı yaşamak istemiyorum. Önerilerinize de açığım yok bunu alma bu daha iyi olur derseniz..

Ek soru: SSD almalı mıyım? Prodüksiyon için. Bi faydası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursatcanata -- 28 Aralık 2011; 12:19:36 >

• i5 2500k + p67 gd53 daha iyi olur tabi ki. Anakartı z68 alabilirseniz daha iyi olur.
    HD6950 CF düşünüyorsanız, şunu belirtmekte fayda var : HD6950 DC II 3 slot yer kaplamakta ve bu CF yi zorlaştırır. Boş alan yaratamazsınız o anakartta pek ve kasanız önemli burada. İyi soğutamazsınız kartlardan birini ve cok ses yapar, cok ısınıp.

Prodüksiyon işlerinde hangi programı kullanıyorsunuz ve nasıl iş bu tam olarak ? Açabilir misiniz ? SSD nin illaki faydası olur günlük kullanımda. Size zaman kazandırır, pc hızlı açıp kapar programları, dosyaları. Kopyalama işlemleri daha hızlı olur.

Noctua nh 14 ile i5 2500k yı en az 4.8ghz de kullanabilirsiniz.
  • Z68 ben de düşündüm de.. Maximus 4 Gene-z modeli vardı Asus'un. mAtx falan ama bütçe ona yetiyor o kalitede bi anakarta.. PCI slotu olmadığı için sıkıntı.

HD 6950 evet 3 slot kaplıyormuş maşşallah baya kaslı bi kart. Sırf o 3 slot muhabbeti yüzünden GTX 560 Ti bile düşündüm aynı soğutmalı olanından..

Prodüksiyon işinde Protools veya Cubase/Nuendo tarzı bir program kullanacağım. M-Audio Delta 1010LT PCI ses kartı alacağım. Elimde usb bir orta karar kart var ama daha iyi bir kart alacağım Delta gibi.

SSD'ler tuzlu geldi bana o yüzden çok hissedilir derecede özellikle kayıtlarda bi performans kazanır mıyım diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursatcanata -- 28 Aralık 2011; 12:45:37 >
  • Kayıtlarda muhtemelen ssd ile daha iyi performans alırsınız. Ancak ekran karıtnın CF ile size bir yarar sağlayacağını sanmıyorum. Maximus 4 gene-z de SLI ve CF yapabilirsiniz. Bunun dışında maximus'un fiyatına Asus p8z68 V alınabilir ya da MSI z68 GD65 alınabilir ATX olarak.

HD6950 2gb olarak şu kart düşünülebilir :
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11188-05-20g-hd6950-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56696

60tl daha ucuz 2 slot kaplıyor. Tabi bir asus kalitesi yok ancak yinede çok iyi bir kart.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Kayıtlarda muhtemelen ssd ile daha iyi performans alırsınız. Ancak ekran karıtnın CF ile size bir yarar sağlayacağını sanmıyorum. Maximus 4 gene-z de SLI ve CF yapabilirsiniz. Bunun dışında maximus'un fiyatına Asus p8z68 V alınabilir ya da MSI z68 GD65 alınabilir ATX olarak.

HD6950 2gb olarak şu kart düşünülebilir :
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11188-05-20g-hd6950-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56696

60tl daha ucuz 2 slot kaplıyor. Tabi bir asus kalitesi yok ancak yinede çok iyi bir kart.

Evet Sapphire'in bu modeline de bakmıştım çok cazip gelmişti. Bu da olabilir tabi. Bu prodüksiyon işi için işlemci testlerinde ''rendering'' testlerini kaale alıyorum daha çok. fx 6100 çekirdek sayısı daha fazla olduğu için daha performanslı olabilir gibi geliyor -düz mantık-. Ama tabi daha tecrübelisiniz siz daha çok şey biliyorsunuzdur benden o kesin. i5 2500k diyelim o zaman. Anakart olarak P67 ile Z68 arasında teknik olarak ne farklar var? Değer mi o farkı vermeye?

• fx 6100'ün mimari biraz farklı. Render da pek iyi değil. Render için sizin i7 2600k ya bakmanız da iyi olabiliri. Hyperthreading ile daha iyi render performansı alırsınız i5 2500k ya göre. P67 ile z68 arasında ki fark işlemciye entegre gpu yu kullanma imkanı sağlaması ve düşük kapasiteli ssd leri hdd lerin tampon belleği gibi kullanma imkanı sağlayarak hızını arttırması gibi 2 önemli özellik olarak sıralayabilirim. bunun dısında pek farkları yok gibi.
    i5 2500k'yı yüksek frekanslara çok rahat çıkarabilirsiniz bu sayade yine daha iyi render performansı alırsınz.
  • quote:

fx 6100'ün mimari biraz farklı. Render da pek iyi değil. Render için sizin i7 2600k ya bakmanız da iyi olabiliri. Hyperthreading ile daha iyi render performansı alırsınız i5 2500k ya göre. P67 ile z68 arasında ki fark işlemciye entegre gpu yu kullanma imkanı sağlaması ve düşük kapasiteli ssd leri hdd lerin tampon belleği gibi kullanma imkanı sağlayarak hızını arttırması gibi 2 önemli özellik olarak sıralayabilirim. bunun dısında pek farkları yok gibi.
    i5 2500k'yı yüksek frekanslara çok rahat çıkarabilirsiniz bu sayade yine daha iyi render performansı alırsınz.

Anladım çok teşekkürler. Bir de şeyi sorayım.. FX serisi işlemciler doğal 1866 mhz. destekliyordu.. 1600 mhz'lik RAM alınırsa sorun olur mu? -Başka bir arkadaşım için bu soru da arada kaynasın -

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok olmaz. Peformans kaybı da olmaz. 1866mhz ramler zaten pahalı boşverin
  • quote:

fx 6100'ün mimari biraz farklı. Render da pek iyi değil. Render için sizin i7 2600k ya bakmanız da iyi olabiliri. Hyperthreading ile daha iyi render performansı alırsınız i5 2500k ya göre. P67 ile z68 arasında ki fark işlemciye entegre gpu yu kullanma imkanı sağlaması ve düşük kapasiteli ssd leri hdd lerin tampon belleği gibi kullanma imkanı sağlayarak hızını arttırması gibi 2 önemli özellik olarak sıralayabilirim. bunun dısında pek farkları yok gibi.

kardeş bende vatandan sistem toplayacam 2 gün sonra
    Fx 6100 düşünüyorum benim kullanım amacım sadece oyunlarımı oynamaktır güncel çıkan oyunları oynamak. Render felan diyorsunuz anlamıyorum ama :) overclock felan yapmayacağım(hiç ilgilenmedim zaten)
    sadece oyunlarda iyi performans alırmıyım onu öğrenmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa23

quote:

Fx 6100 düşünüyorum benim kullanım amacım sadece oyunlarımı oynamaktır güncel çıkan oyunları oynamak. Render felan diyorsunuz anlamıyorum ama :) overclock felan yapmayacağım(hiç ilgilenmedim zaten)

http://donanim.thgtr.com/amd/cebinize-en-uygun-oyun-islemcileri-ekim-2011/cebinize-en-uygun-oyun-islemcileri-ekim-2011

• quote:

quote:

sadece oyun oynanacak ve oc yapilmayacaksa i3 2100 daha iyi olur. Hem pahalı değil hem de performansı çok iyi. X4 960T de düşünülebilir.

• quote:

quote:

quote:

sadece oyun oynanacak ve oc yapilmayacaksa i3 2100 daha iyi olur. Hem pahalı değil hem de performansı çok iyi. X4 960T de düşünülebilir.

fiyat yönünden i3 gayet iyi önümüzdeki 2-3 yıl ne denli rahat oynatır orasınıda bilmiyorum ama bana amd daha cazip geliyor. vatan buraya yeni mağaza açacak 2 gün sonra 960 t varsa alırım(x4 bulmak imkansız gibi ama)
    x6 1055 t rahat bulunuyor o nasıl sizce ?

• Senelerdir 4 çekirdeğin olduğunu ve hala 4 çekirdek destekleyen oyunun olmadığını düşünürsek gelecek açısından ben pek endişe duymuyorum i3 2100 için.
    Şu an 1055t den oyunlarda daha iyi bir işlemci. 1055t de amd nin en alınabilir işlemcilerinden biri fena seçim olmaz o da.
    http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-core-i3-2100-phenom-ii-x6-1075t,2859-10.html
  • quote:

Senelerdir 4 çekirdeğin olduğunu ve hala 4 çekirdek destekleyen oyunun olmadığını düşünürsek gelecek açısından ben pek endişe duymuyorum i3 2100 için.
    Şu an 1055t den oyunlarda daha iyi bir işlemci. 1055t de amd nin en alınabilir işlemcilerinden biri fena seçim olmaz o da.
    http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-core-i3-2100-phenom-ii-x6-1075t,2859-10.html

Peki hocam FX 6100 yerine x6 1055t veya 1100t diyelim en üst olarak.. Rendering olarak beni tatmin eder mi? AMD sempatim var Intel kullanıyorum gerçi şu an ama.. Parasal olarak sıkışık olduğum için cezbediyor. :)

Ek olarak phenom 2 mimarisi eski olduğu için ölü yatırım falan olmaz değil mi? -Arkadaşa yardımcı olabilmek için sordum bunu-

• i5 2400 de düşünebilirsin. Ancak bu işlemcilerin hepsi eminim seni tatmin eder, ne desem kafana göre alcak gibisin. Render ile ilgili bir kac test :
    http://www.anandtech.com/show/3871/the-sandy-bridge-preview-three-wins-in-a-row/9

Phenom ölü yatırım olursa amd komple ölü yatırım olur çünkü çıkardığı bulldozerlerin performansı phenomlardan kötü. Yani bu fx 6100 hemen hemen aynı frekanstaki bir x4 965'ten kötü performans verebiliyor. SOnucta anakart belirliyor işi. İleride ki işlemcilere destek veriyor. O yüzden pek ölü sayılmaz.

• quote:

i5 2400 de düşünebilirsin. Ancak bu işlemcilerin hepsi eminim seni tatmin eder, ne desem kafana göre alcak gibisin. Render ile ilgili bir kac test :
    http://www.anandtech.com/show/3871/the-sandy-bridge-preview-three-wins-in-a-row/9

Phenom ölü yatırım olursa amd komple ölü yatırım olur çünkü çıkardığı bulldozerlerin performansı phenomlardan kötü. Yani bu fx 6100 hemen hemen aynı frekanstaki bir x4 965'ten kötü performans verebiliyor. SOnucta anakart belirliyor işi. İleride ki işlemcilere destek veriyor. O yüzden pek ölü sayılmaz.

İlerde zorlanırsam overclock çözümüne giderim diye düşünüyorum da beni yanlış anlamışsınız. i5 2400 de keza iyi bir işlemci ama iyi overclock olur mu bilmiyorum. AMD'lerin iyi overclock olduğu ortada. Hem daha makul. Ama i5 2400'e de fazla fazla yeter sana diyorsanız direk i5 2400 alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kursatcanata

İyi günler.. Sistem toplamayı düşünüyorum 2-3 ay içinde de.. İkilemde kaldım.

FX 6100 veya yeni çıkacak FX 6200 + Gigabyte 990FXA UD5 anakart ile i5 2500k+msi p67 gd53 arasında kaldım. Diğer parçalarda karar kıldım da.. (İleride bi HD 6950 daha alıp CF yapmayı düşünüuyorum)

ASUS HD 6950 1GB DCII + Gskill Ripjaws 8 gb 1600 mhz ddr3 + Xilence 800watt psu + Noctua NH D14 soğutucu + (1,5 TB Seagate Barricuda 7200 RPM HDD ve Kasa var elimde zaten + LG 24' 1080P Monitör)

Ne için kullanacağım bu sistemi? Tabiki ekran kartına bakarsak oyun için + prodüksiyon işlerim için. Aynı anda 4 kanal kayıt alırken, miks-mastering yaparken sıkıntı yaşamak istemiyorum. Önerilerinize de açığım yok bunu alma bu daha iyi olur derseniz..

Ek soru: SSD almalı mıyım? Prodüksiyon için. Bi faydası olur mu?

İmkan varsa z68 ve SSD alın.
    Yine imkanınız varsa 64 bit Cubase için daha yüksek ram alın, daha rahat edersiniz. Gerçi 4 kanal sistemin canını okumaz ama kendinizi sınırlamamış olursunuz.
    Eğer CUDA özel plugin kullanıyorsanız Nvidia ekran kartı lazım.
    3D render için i5 2500k yeterli, en azından fx ile karşılaştırınca daha yüksek performansı var. FX 8150 pahalı satılıyor, i5 den geride kaldığı yerler var. Anca ps aftereffects faln gibi işlerde daha hızlı esasen. i5 her açıdan her işinize gelir.

• Z68, SSD performansı için mi diyorsunuz? Peki overclock performansı nasıl Z68 yongasetinin?

I5 2500K'da karar kıldım. Ram'i 16 gb'ta alabilirim onu da düşünüyorum. 1-2 ay içindeki maddi imkanıma göre şekillenecek SSD ve 8/16GB kararı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.