Şimdi Ara

i5 4460 sıcaklık hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba. 1 hafta önce filan bir pc topladım. işlemcim de başlıkta yazdığı gibi i5 4460. stok fanıyla kullanıyorum. sıcaklığı filan test etmek için AIDA64 kurdum. 20 dakikadır cpu fpu ve cache i zorluyorum ve işlemci 75.8 derece. sizce bu normal mi? devam ettirsem daha çok artar mıydı?
     i5 4460 sıcaklık hakkında yardım

• O testlerde normal. Oyunlarda ne kadar oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlarda pek dikkat etmedim ama soğutucuya gerek varmı? eğer oyunda da 75 derece olsaydı peformans düşermiydi?
  • Gerek yok soğutucuya bence o tür testlere sokma. Çok gereksiz

• o sıcaklıklar biraz fazla geldi ama stok soğutucun var bana sorarsan i5 ve i7 işlemci alıyorsan ne yapıp edip kule tipi soğutucu almak şart intel stok soğutucuları çok kötü
  • 72 dereceye kadar sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-2000

oyunlarda pek dikkat etmedim ama soğutucuya gerek varmı? eğer oyunda da 75 derece olsaydı peformans düşermiydi?

Bence sisteminizi zorlayacağını düşündüğünüz bir oyunda sıcaklık değerlerine dikkat edin, eğer işlemci sıcaklığı 70 dereceleri geçiyorsa extra bir cpu soğutucu alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    4690k Overclock Yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim
  • aklıma takıldı da vatan bilgisayarda bilgisayarımı toplarlarken termal macun sürmediler neden sürmediklerini sorduğumda ise artık pek gerek kalmıyor gibi cevap verdiler sizce termal macun sürmelimiyim yoksa onlar haklımı
  • O nasıl cevap. İntel stok fanının üstünde zaten termal macun sürülü gelir. Sürmeye gerek yok demek istemişlerdir. Termal macun sürmessen işlemciyi eline alırsın.

Sıcaklıklar işlemcin için tehlikeli seviyelerde yazda geliyor ucuz yoldan şu soğutucuyu al sende rahat et işlemcin de.

http://www.vatanbilgisayar.com/gaia-sd1283-intel-lga775_1156_1366--amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html

• Hyper T4.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

aklıma takıldı da vatan bilgisayarda bilgisayarımı toplarlarken termal macun sürmediler neden sürmediklerini sorduğumda ise artık pek gerek kalmıyor gibi cevap verdiler sizce termal macun sürmelimiyim yoksa onlar haklımı

Şaka mı bu vatandakiler? Ciddi ciddi şu ülkede devletin bu tarz yerlere müdahalede bulunması, denetim yapması gerektiğini düşünmeye başladım. Özel olması böyle müşteriyle dalga geçebileceği anlamına gelmez. Yok mu abi şu devletin içinde bu işlerden anlayan mühendisler, sırf donanım ağırlıklı bilgisi olan kişiler devlet adına Vatan, Inventus, Gold, Teknosa gibi yerlerde denetim yapmalı, bilgilerini falan ölçmeli ne diyeyim yani bu tarz şeyler olmalı. Aba altında sopa gösterilmeli.

• Bf3 te 77 dereceyi gordum. Benim anlamadigim nokta neden benim islemci bu kadar isiniyorken baskalarinda boyle bir sorun yok?

• quote:

Bf3 te 77 dereceyi gordum. Benim anlamadigim nokta neden benim islemci bu kadar isiniyorken baskalarinda boyle bir sorun yok?

Bende aynı işlemciyi kullanıyorum ama pek sıcaklık sorunu yok gibi. Ölçmedim ama yarın ölçücem. Bf3 ve bf4 64 kişilik mmp de ölçüp atarım. Hangi programla ölçtünüz?

• Bende geçen hafta bir sistem topladım i5 4460 işlemci aldım stok fanla kullanıyorum sıcaklık boştayken 35 derece fln oluyor oyuna girince 55 derecelere çıkıyor hiçbir sorunum yok ilerleyen zamanlarda ssd alırım yanına soğutucu alıp keyfime bakarım :)

• i5 4690 kullanıyorum sıcaklıklar bendede bu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

quote:

Bf3 te 77 dereceyi gordum. Benim anlamadigim nokta neden benim islemci bu kadar isiniyorken baskalarinda boyle bir sorun yok?

Bende aynı işlemciyi kullanıyorum ama pek sıcaklık sorunu yok gibi. Ölçmedim ama yarın ölçücem. Bf3 ve bf4 64 kişilik mmp de ölçüp atarım. Hangi programla ölçtünüz?

msi afterburner programıyla ölçümleri yapıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Bende yüklü ama fps ve sıcaklık nasıl ölçeceğimi bilmiyorum. Anlatırmısınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende yüklü ama fps ve sıcaklık nasıl ölçeceğimi bilmiyorum. Anlatırmısınız

after burner yüklerken yanında rivatuner diye bi program daha geliyor ikisini de kurduktan sonra internette birçok rehber videolarından birine bakarak ölçümlerinizi yapabilirsiniz çok basit bir işlem zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.