Şimdi Ara

i5 4460 ve GTX960 Stabilite/Kasma Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimde stabilite sorunları yaşıyorum. Bazen açılışta, bazen yeni sekme açarken, sık sık da youtube veya oyun oynarken kasıyor. Bu kasmalar yaşanırken mouse dahil herşey yavaşlamakta, ben işlemci, anakart ikilisinden şüpheleniyorum, 2 defa format attım Win10 Pro olarak. Sistem aşağıda;

I5 4460 3.2 GHz , H97 PC Mate, GTX960 Strix 4G, Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz, WD Blue 1tb 7200rpm.

CSGO'yu 3 yıldır oynuyorum, net_graph'daki "var" değeri hep 0.5-0.3 gezinirdi, bu kasmalar başladığında o değer ara sıra 6-7 oluyor ve oyun 10-15 FPS gibi hissettiriyor, yazan değer ise 200-250!?

Youtube'da bir video izlerken sık sık, saliselik ses bozulmaları oluyor ve ses-görüntü senkronizasyonu sağlanamıyor. Bir süre sonra fark edebiliyorum çıkan ses ile görüntü çok az kaymış oluyor.

MEMTest yaptım RAM'ler temiz.
    *Termal macun değiştim, fanlar ve PC temizlendi.
    Değişen bir şey yok.

• up
  • Sistem temizliği yaptınız mı hiç?Ccleaner adv falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dzuth

Sistem temizliği yaptınız mı hiç?Ccleaner adv falan.

Çok kez yaptım ama yazılımsal değil ondan emin gibiyim.
  • @Sglmmlh

Bence format atın. Daha sonra sanal belleği kapatabilmek için 12-16GB ram gerekli. CS:GO için 12GB yeter.

Şu an sanal bellek kapalı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

@Sglmmlh

Bence format atın. Daha sonra sanal belleği kapatabilmek için 12-16GB ram gerekli. CS:GO için 12GB yeter.

Şu an sanal bellek kapalı mı?

Format 2 3 defa yedi bu pc ama değişmedi kasma olayı.Ne zaman kasacağını bilemiyosun bide videolarda kasıyor ara sıra ses çıtırdıyor sesle görüntü kayıyor. Sanal bellek kapalıydı açtım denemek için şimdi
  • Sglmmlh S kullanıcısına yanıt
    işlemci CPU Kullanımda yüzde kaçlık değerler görüyorsun bu durum meydana gelince..
    Format atarken Sistemizde sadece Sistem diski takılı olsun ve Sistem diskinizde bölümleme veya ek bölüm olmasın.Tek biçimleme yapın..Başka yedek disk yada USB Flash bellek takılı olmasın..Bir müddet Bu şekilde videolarda aynı durum meyadana geliyormu diye gözleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

işlemci CPU Kullanımda yüzde kaçlık değerler görüyorsun bu durum meydana gelince..
    Format atarken Sistemizde sadece Sistem diski takılı olsun ve Sistem diskinizde bölümleme veya ek bölüm olmasın.Tek biçimleme yapın..Başka yedek disk yada USB Flash bellek takılı olmasın..Bir müddet Bu şekilde videolarda aynı durum meyadana geliyormu diye gözleyin.

Anlamak kolay değil ama gözlemlediğim kadarıyla sanki cpu kullanımındaki ani artışlar laglara sebep oluyor ve ses baya cızırdıyor çıtırdıyor. Onun haricinde sık sık çıt diye ses çıkıyor video izlerken rutin olarak. Tek disk var o da 1tb wd blue. 500/500 bölünmüş halde c de 280gb d de 11gb boş.
  • Sglmmlh S kullanıcısına yanıt
    HDD deki Diğer D Olan Bölümün Yedeğini Başka bir HDD ye alırsan ve 1TB lık HDD yi Komple Biçimlendirip Yeni baştan 2 ye Bölersen Bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.Yanlız Format Sırasında 1TB HDD Haricinde Diğer USB Flash bellek ve HDD,SSD gibi Depolama Aygıtları Bilgisayarda Olmamalıdır.Antivirus Programını Kurduktan sonra Yedek HDD veya SSD ve Usb Flash bellek Kullanmalısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 5 Ekim 2017; 8:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

HDD deki Diğer D Olan Bölümün Yedeğini Başka bir HDD ye alırsan ve 1TB lık HDD yi Komple Biçimlendirip Yeni baştan 2 ye Bölersen Bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.Yanlız Format Sırasında 1TB HDD Haricinde Diğer USB Flash bellek ve HDD,SSD gibi Depolama Aygıtları Bilgisayarda Olmamalıdır.Antivirus Programını Kurduktan sonra Yedek HDD veya SSD ve Usb Flash bellek Kullanmalısın..

Peki deneyeceğim. Ben aldığımdan beri böyle kullanıyorum 2li şekilde c,d olarak fakat bu sorun birden başladı. Bu tarz birşeyi kimsede görmedim duymadım internette hiçbir bilgi yok böyle bir soruna dair, sebebi ne acaba yani neden hdd olabilir? ben şahsen anakarttadır diye düşünüyordum.
  • Standby ve uygulamalarda disk kullanımı yüzde kaçlarda geziyor? Hard disk gibi ilk bakışta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5tk

Standby ve uygulamalarda disk kullanımı yüzde kaçlarda geziyor? Hard disk gibi ilk bakışta.

Video izlerken disk %0 niyeyse artık. Ram kullanımı (En çok ram yiyen hizmet ana bilgisayarı) %65 70 olunca çıtırdamalar hafif kasmalar başlıyor sanki.
  • hdtune ile hdd yi tarayın
    güç kaynağınız sağlam mı bunları da kontrol edin
    bu tür durumlarda sorun genel de işlemci oluyor ama senin sorunun da işlemci değil gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kablam

hdtune ile hdd yi tarayın
    güç kaynağınız sağlam mı bunları da kontrol edin
    bu tür durumlarda sorun genel de işlemci oluyor ama senin sorunun da işlemci değil gibi

Hdd yi taramıştım galiba sorun yoktu. güç kaynağım vs550 corsair. coretemp de birşey dikkatimi çekti VID: 0.9999V - 0.9976V da takılı kalmış sanki benim bildiğim 1.2V a kadar çıkabiliyordu işlemciler?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.