Şimdi Ara

i5 Fan Sesinin Sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağustosun sonunda almıştım sanırım 8 ay oluyor. İşlemci i5 3470 ve üzerinde stock soğutucu var. Macununa falan hiç dokunmadım. Kasayı 15-25 günde bir temizlerim aşağı yukarı.

Gelelim soruna fan hızlanmak ve gürültü yapmak için bahane arıyor. Chromede bir sekme açıyorum birden vuuuuuvvvvvv diye bir ses geliyor. Düşünün nette gezerken böyle oyunları hiç sormayın bile. Dayanamadım işlemcinin önüne 22 cmlik fan yerleştirdim ön tarafına da 12 cmlik fan yerleştirdim. Hala fanda ani hızlanıp ses çıkarma sorunu var.

Düşünüyorum da fanı mı değiştirmeliyim yoksa bunun macunu falan mı gitti ki temizlerken? Ne dersiniz? Bi macundan dolayı bu kadar ses artar mı?

Ha bir de fan devirleri boşta 1300 netteyken falan 1700 oyundayken 2100i buluyor.
    Ek: Kasan kötü falan demeyin Haf var ve hava akışı gayet iyi ekran kartı falan buz bildiğin ama işlemci fanı böyle işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 4 Mayıs 2013; 2:17:50 >

• aynı işlemci, aynı sıkıntı bende de vardı dostum. contac21 ile bu sorunu en uygun fiyata çözdüm. overclock yapmak çok sağlıklı olmayacağı için bu işlemcide bence çok büyük soğutucularada gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnestico -- 6 Mayıs 2013; 12:30:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: civic si

aynı işlemci, aynı sıkıntı bende de vardı dostum. contac21 ile bu sorunu en uygun fiyata çözdüm. overclock yapmak çok sağlıklı olmayacağı için bu işlemcide bence çok büyük soğutucularada gerek yok.

Vatandan almayı düşünüyorum var mı orda?
    Bir de macun lazım olacak sanırım ona tavsiyen varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • contac 21 in fanı 9 cm. birde şu var xigmatek gaia onunda fanı 12 cm lik. kasanın boyutuna göre karar verebilirsin, istersen benim contac21i sana da gönderebilirim, bu hafta sonu corsair h80 alacağım sanırım.

• Kasanın boyutu akıyor hocam haf912 var ama mini atx olduğu için orjinalinden geniş olmaması lazım ram sığmaz.
    En sessizi ve f/plisi hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 6 Mayıs 2013; 15:20:59 >
  • xigmatek gaia al o zaman bence dostum sen.
  • Dediğin fana baktım vatanda 60 tl sanırım şunu diyorsun:
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606
    900-1200 rpm arasında çalışıyor çok sessiz demişler (amd testinde forumda). Balıkesirde de varmış düşünebilirim. Bi boyutuna da bakarım
    Başka tavsiyen var mı şu yönüyle artı mesela ledi var bu da sessiz daha ucuz dediğin falan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 yüksek fan sesi sorunu
    6 ay önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12 cm fana sahip olanlar içinde f/p ürünüdür xigmatek gaia. benim kasa küçük iken contac 21 aldım şu an 300 R kullanıyorum yarın alıcak olsam bende gaia alırdım.
  • eğer oyunda yada işlemciye yüklendiği zman ses önemsiz ama boşta sessiz olsun derseniz biosa girip fan ayarlarınızı değiştirin..bende de i5 3570k var henüz ayrı fan almadım stok kullanıyorum.boştayken en düşük seste çalışacak şekilde ayarlı ve 1100 rmp civarı kasadan çok az ses geliyor.stok ayarlarla boştayken bile sesi belli oluyor.fan kontrolcüyle kasanın diğer fanlarını da kısınca ses çok azalıyor..ama yüke girince mecburen sesi artacak

hedef sıcaklık 40 derece min fan speed 12.5 olarak kullanıyorum.işlemci 40 dereceye gelmeden fan hızlanmıyor.40ı geçincede 40da tutmaya çalışacak şekilde hızlanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykucu_17

eğer oyunda yada işlemciye yüklendiği zman ses önemsiz ama boşta sessiz olsun derseniz biosa girip fan ayarlarınızı değiştirin..bende de i5 3570k var henüz ayrı fan almadım stok kullanıyorum.boştayken en düşük seste çalışacak şekilde ayarlı ve 1100 rmp civarı kasadan çok az ses geliyor.stok ayarlarla boştayken bile sesi belli oluyor.fan kontrolcüyle kasanın diğer fanlarını da kısınca ses çok azalıyor..ama yüke girince mecburen sesi artacak

hedef sıcaklık 40 derece min fan speed 12.5 olarak kullanıyorum.işlemci 40 dereceye gelmeden fan hızlanmıyor.40ı geçincede 40da tutmaya çalışacak şekilde hızlanıyor

Kardeş zaten oyun oynamıyorken fanların alayını kapatıyorum tek fan bile çalışmıyor.
    İşlemci fanı speedfanda falan gözükmüyor diye uğraşmak zor geldi biostan. Bi kurcalarım tavsiyen için sağol.
    Bir de cpu fan yazan yere takmıştım bu işlemcinin fanını(anakartta). En ufak bi kullanım yüzdesi artışında harlıyordu fan. system fana taktım, boşta cidden az ses gelmeye başladı oyunlarda da o kadar harlamıyor rpmler aynı ama psikolojik midir nedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.