Şimdi Ara

I7 3820 neden bu kadar ucuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda i5 2500k fiyatina kadar(350tl) satilmis. 450 liradan ilanlar var. Tipik bir 3770 almaya kalkissak 600 lira civari fiyat cekiliyor. Ki 450 liraya acilmamis kutu diyorlar...

Sebebi 2011 board bulamamak mi? Yani eli yuzu duzgun 200 liraya 2. El filan bulunmaz mi ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• x79 soket anakartların fiyatları malum. Çeşit yok, çoğu yer stok bile tutmuyor, eli yüzü düzgün x79 anakartlar 1000-1200 lira. 2.el baksan yine fiyatlar 600-700.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

x79 soket anakartların fiyatları malum. Çeşit yok, çoğu yer stok bile tutmuyor, eli yüzü düzgün x79 anakartlar 1000-1200 lira. 2.el baksan yine fiyatlar 600-700.

Hocam bu 2011 soket işlemciler neden pek tercih edilmiyor? Oyun için ideal değiller mi hiç? Mesela i7 4820k, i7 5820k, i7 5930k...
  • Çoğu kişi oyun için alıyor.Ben olsam ben de 2500k alırım çünkü anakartı ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drandanmete

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

x79 soket anakartların fiyatları malum. Çeşit yok, çoğu yer stok bile tutmuyor, eli yüzü düzgün x79 anakartlar 1000-1200 lira. 2.el baksan yine fiyatlar 600-700.

Hocam bu 2011 soket işlemciler neden pek tercih edilmiyor? Oyun için ideal değiller mi hiç? Mesela i7 4820k, i7 5820k, i7 5930k...

Tercih edilmesine edilir ama yukarda bahsettiğim gibi anakart çeşitliliği az, fiyatlar yüksek. Olay bütçe meselesi insanlar 300-400 liraya sıfır kart alıyor, bütçesi olmayan gidip kolay kolay 1200-1500 lira anakarta vermek istemiyor, daha ekran kartı alacak, ram alacak bütçe baya bir sarsılıyor. Yoksa soket 2011 işlemcilerin büyük kısmı üst seviye işlemciler, oyun render hepsinin üstesinden gelebilen işlemciler. Çok yüksek performans istemeyen kişiler için aynı işi soket 1155-1150 işlemciler yapıyorken tercih edilmesi beklenmez, anakart çeşitliliği var, 2.el fiyat 1150-1155 soket anakartların fiyatları çok uygun.

Mesela ben server amaçlı kullanmak için bir makina topluyorum şu sıralar, i7 4930k 2.el işlemciyi 1000 lira gibi bir fiyata aldım, 4790k ikinci elini 850-900 e bulabilmek mümkün ama ondan çok daha yüksek performans veren 6+6 12 çekirdeğe sahip bir işlemci aldım 100 lira fazlasına ancak x79 soket anakart bulamıyorum, 2.el kart sayısı az, temiz kartların fiyatıda modele bağlı olarak 600 liradan başlıyor 800-850 liraya kadar çıkıyor. Aynı fiyata sıfır z97 güçlü bir kart alınabilirdi ama bu seferde işlemci gücünden feragat etmem gerekiyordu. Yani bu iş kullanım amacı, beklenti ve bütçeyle ilgili bir konu.

Bu arada i7 5820 5930 ları ayrıca değerlendirmek gerek çünkü bunlar x99 çipsettir, anakartları daha pahalı ayrıca ddr4 ram almak gerekecek, maliyet fazlaca artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Haziran 2015; 1:22:48 >

• Bu işlemcilerin tekil çekirdek performansları düşük. Anakartları da hem az hem pahalı. Hal böyle olunca da 4 çekirdeğe kadar gereksinim duyan kullanıcı 1150-1155 soket işlemci ve anakartları tercih ediyor. Bu nedenle de fiyatları düşük seviyede kalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka konu açacaktım fakat buradan devam edelim.

2011 soket işlemcilerin asıl kullanım amacı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Bu anakarta 4070 ti olur mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

başka konu açacaktım fakat buradan devam edelim.

Render ve cok guclu sli cf duzenekleri icin de tercih ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beratad

başka konu açacaktım fakat buradan devam edelim.

32 gb üstü ram kullanımına imkan verdiği için, ayrıca daha üst seviye işlemcilerde kullanma imkanı olduğundan server tabanlı kullanımlar içinde sıkça tercih edilmekte. Özellikle sanallaştırma yapılacaksa, 32 gb ram yeterli olmayabiliyor, hem daha üst ram imkanı olan hemde daha fazla çekirdeğe sahip olan işlemciler kullanmak gerekiyor, bu noktada da 2011 soket öne çıkmakta. Yukarda arkadaşın söylediği gibi çok daha yüksek işlem gücü gerektiren sli-cf ve render gibi kullanımlarda da tercih edilmekte. Üst seviye güç isteyenler mecburen soket 2011 masrafına katlanmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Haziran 2015; 14:29:03 >
  • 4 kanal bellek de destekliyor ve bellek bant genişliği de yüksek oluyor bu işlemcilerin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ7 3820 bi i5 4460-4690 gibi oyun performansı verebilirmi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    3820 bmwnin eskisi söylediğin i5ler yeni model hyundai
    hepsinin kendine göre güzel tarafları var
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    Kardeş bir i5 4460 - 4590 gibi oyun performansı varmı yokmu ? İkinci el Bilgisayar alıcam birinden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    olmaz mı ya i7yi al ucuzsa hiç düşünme üstelik kilidi açık ilerde oc yaparsın
    ama tabi genede fiyata göre başka ne var onuda tartışmak lazım bu i5lerden başka
  • Lga2011de anakart sıkıntısı dısında hiçbir eksigi bulunmuyor
    Misal benim 4820k islemcim p9x79 pro anakartm vardi.Anakart arizalandi degisim geldi ama anakart bulamadim. Ayni aldigim paraya daha alt sinif anakart almak istemedigimden islemcimi satiliga cikardim. Adamlar 4770kya 800 lira 4790kya 900 1k para istiyor. Ben 640a satamiyorum. Halbuki aldigimda 4770k 50 lira daha ucuzdu.
    2011 sokette veri yolu bellek kanali physx, extreme segmentler, çoklu çekirdek gucu, faz yapisi gibi avantajlar cok.

• Benim anlamadığım mesela 4820k'yı x79, 3820'yide x89 yada x99'a takamıyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Benim anlamadığım mesela 4820k'yı x79, 3820'yide x89 yada x99'a takamıyormuyuz?

x89 diye bir çipset yok :)

x99 haswell-e serisi işlemcilere uygundur, intelin klasik çipset karmaşası yüzünden durum böyle.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Pardon onu yanlış yazdım, peki x79 ile x99 işlemcileri birbirleriyle uyumlu değil mi yani takılamıyormu? Soketleri aynı sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Pardon onu yanlış yazdım, peki x79 ile x99 işlemcileri birbirleriyle uyumlu değil mi yani takılamıyormu? Soketleri aynı sonuçta.

Soket aynı değil. Biri lga 2011 biri lga 2011-V3
  • Benim gibi ayni konudan magdur arkadaslar toplanmis...
    Intele sayilmadik halaret birakmama sebebidir 2011 socket..
    Seever gibi sistem kurdurup anakart yuzunden binlerce tl lik zararlara ve streslere neden olandir socket 2011...
    Firsatini bulmusken icim8 dokeyim dedim..
    Ikinci defa kasinip 4820K a bulasacam kismetse...Kasinmak boyle bir sey iste..
    Hangi siateme niyetlensem elimde patliyor bu aralar...
    Uyum soz konusu oldumu imdadimiza aninda amd yetisiyor..Bu aralar bocaliyor vs ama tuketiciyi uyutarak magdur etmiyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.